Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
4008
View
29
Reply

[W. P. PUTRAJAYA] Parlimen Putrajaya [Result Update]

[Copy link]

Author: Eva_yy_Ellin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2013 09:53 AM | Show all posts |Read mode


Parlimen
BN
PR
P125 PutrajayaTengku Adnan Tengku Mansor Husam Musa
Undi
9,943
4,402
Majoriti
5,541


Last edited by Eva_yy_Ellin on 5-5-2013 09:47 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 10:34 AM | Show all posts
husam musa musti menang....huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 11:04 AM | Show all posts
niezam_cs posted on 18-4-2013 10:34 AM
husam musa musti menang....huhu


Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2013 11:10 AM | Show all posts
cak! posted on 18-4-2013 11:04 AM

alhamdullah...so penjawat awam jgn takut utk mengundi pakatan rakyat.....tolak kerajaan zalim....perkukuhkan kerajaan islam...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2013 10:30 AM | Show all posts
patutnya thread ni merge dengan kuala lumpur dan juga labuan.. malaysia kan ada 3 wilayah persekutuan....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2013 10:32 AM | Show all posts
hardeyboyz posted on 19-4-2013 10:30 AM
patutnya thread ni merge dengan kuala lumpur dan juga labuan.. malaysia kan ada 3 wilayah persekutua ...

Dah buat, sebab Labuan dan Putrajaya hanya ada satu kerusi parlimen. Tapi admin6 yg mintak bukak thread ikut tags...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2013 02:24 PM | Show all posts
tak sbar mau tawu sapa menang
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 11:55 AM | Show all posts


pool x rasmi facebook page...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2013 04:43 PM | Show all posts
dua hari lps, ade sekumpulan pyokong bn, halau rombongan pas yg dtg surau. padahal rombongan pas tu dh nak balik pun. huhuhu...
lokasi presint 11
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2013 08:43 PM | Show all posts
penyokong BN nk bikin provokasi...as usual...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2013 12:33 AM | Show all posts
kempen husam musa memang berkesan menambat hati kakitangan awam, bermula dengan kempen pembukaan, kemudian disusuli dengan kempen mega di presint 3 dengan menampilkan TGNA. Kemudian di presint 16 dengan kehadiran UAI dan Mustapa Kamal.

Hari ahad lepas dengan Mini Karnival yang memang menambat hati kanak-kanak dan ibu bapa dengan permainan menarik. Anak-anak sibuk bermain, ibu bapa sibuk dengar kempen husam musa.

Kemudian di Presint 9 dengan kehadiran Sallehudin dan kartunis Zunar. Memang betul2 memuncak dan bersemangat.

bagi pihak BN pula, kehadiran dua orang Tun masih belum mampu menandingi husam musa, iaitu Tun Mahathir dan Tun Daim Zainuddin. Ini dari segi kehadiran pendengarlah. Ada yang kata ceramah mega aritu beribu-ribu yang datang tu bukan penduduk putrajaya, itu memang betul kerana mereka lebih suka low profile kerana takut tekanan pegawai. hakikatnya mereka lebih suka bersembunyi disebalik ribuan yang hadir.   Last edited by bobby2008 on 1-5-2013 01:13 AM

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2013 12:09 PM | Show all posts
saya sudah mengundi abang husam..
tadi nampak ku nan dan isteri...tapi tak menarik perhatian langsung..

tak tunggu lama, ikut kan nak tunggu bang husam dan isteri..tapi tak pe lah..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2013 06:45 PM | Show all posts
keputusan setakat ini

Ku Nan - 640
Husam - 28
Rosak - 4

Sumber : Astro Awani
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2013 07:32 PM | Show all posts
7.30pm: In Putrajaya, incumbent MP Tengku Adnan Tengku Mansor (BN) is leading in the early vote count against his challenger Husam Musa (PAS).

BN - 620
Musa - 28

There are 15,798 voters in this parliamentary seat - the smallest in the whole country.  

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2013 07:49 PM | Show all posts
7:31pm: TAK RASMI Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor (BN) menewaskan Datuk Husam Musa (PAS) di Putrajaya.

BN - 9804
PAS - 4366
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2013 08:01 PM | Show all posts
Terima dengan redha.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2013 08:04 PM | Show all posts
Secara tak rasminya, BN Tengku Adnan Tengku Mansor menang di Parlimen Putrajaya. Kita menunggu kiraan undi yg rasmi sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2013 09:04 PM | Show all posts
bn leading? lol
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2013 10:25 PM | Show all posts
Tak sangka PAS ramai gak pengundi...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2013 11:53 PM | Show all posts
syukur kepada tengku adnan...selawat ke atas tengku adnan..menang mengalahkan husam musang... hahahahahahaha... bongok gi letak husam....kan dah kalah... padan moka...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2013 11:57 PM | Show all posts
Ni ajaran sesat kafir mana pulak solawat Bagai ke atas adnan mansor.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 12:12 AM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 5-5-2013 11:53 PM
syukur kepada tengku adnan...selawat ke atas tengku adnan..menang mengalahkan husam musang... hahaha ...

ape yang kamu merepek nie?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 12:23 AM | Show all posts
ultraman_nexus posted on 6-5-2013 12:12 AM
ape yang kamu merepek nie?

aku bersyukur sbb seorang rasul dari barisan nesenel telah menang ahli parlimen... boleh la ada mukjizat turunkan ahrga broadband... yg aku tunggu2 selama ini
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 12:33 AM | Show all posts
salam

para forumer dinasihatkan untuk mengawal kata2 dalam rasa teruja nak post tu; lebih2 lagi bila ianya melibatkan akidah ye .. bawak bertenang & Istighfar banyak2 ye ..

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2013 12:43 AM | Show all posts
naen posted on 6-5-2013 12:33 AM
salam

para forumer dinasihatkan untuk mengawal kata2 dalam rasa teruja nak post tu; lebih2 lagi b ...

w'salam...

bagus sgt la bagi peringatan camnie....lekla kalau seronok sgt pun, jgn sampai nmpak sgt keterlaluan kepandaian sehingga melepasi garisan agama....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051007s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list