JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
170032
View
1851
Reply

Padang & Bukit Tinggi, Sumatera Barat, Indonesia [Part IV]

[Copy link]

Author: neofim       Show all posts   Read mode

Post time 4-6-2013 02:04 PM | Show all posts
m_ardiana posted on 30-5-2013 09:56 AM
dok kat hotel mana n ok tk otel tu? rate nyer bape?


saya amek hotel Grand Rocky Bukittinggi agak mahal sket lah ratenya.. tp mmg sgt puas hati dgn hotel + bilik dia ..
booking guna PelangiHolidays (indo travel agency) so dpt rate rm220 semalam..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 09:01 AM | Show all posts
wck7-2011 posted on 31-5-2013 10:01 AM
saya dulu (jan 2013) duduk di hotel bonda, dapat rate 350k dari tg.(aldi) ada aircond, breakfast ...

di padang, ko dok otel bunda jugak ke? selesa tak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:00 PM | Show all posts
12_nasi padang.JPG

Nasi padang - lauk pauk tidak perlu di order. Semua menu akan dihidang, dan di charge mana yang disentuh sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:02 PM | Show all posts
13_sate padang.jpg

Satu lagi makanan yang terkenal di Padang dan Bukittinggi iaitu sate (kuah pedas).
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:04 PM | Show all posts
14_padang panjang.jpg

Rumah Gadang Padang Panjang - lokasi pelancongan yang wajib pergi bagi pelancong yang pertama kali datang ke Bukittinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:08 PM | Show all posts
15_lembah anai.jpg

Lembah Anai - Air terjun yang terletak on the way dari Padang ke Bukittinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:11 PM | Show all posts
16_makam raja alam.jpg

Makam Raja Alam - Makam raja-raja Pagaruyung satu ketika dahulu
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:12 PM | Show all posts
17_pagaruyung.jpg

Istana Besar Pagaruyung - Dibina semula setelah musnah dalam satu kebakaran satu ketika dahulu
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:15 PM | Show all posts
18_pondok flora.jpg

Pondok Flora - di antara restoran yang selalu menjadi pesinggahan pelancong dari Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:17 PM | Show all posts
19_kopi kiniko.jpg

Perusahaan Kopi Kiniko di Tabek Patah - dapat minum kopi free di sini.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:21 PM | Show all posts
20_hotel gallery.JPG

Hotel Gallery - Hotel kadar sederhana yang bersebelahan dengan Hotel The Hills dan antara hotel yang paling hampir dengan Jam Gadang. Kadar bilik semalam rp300,000.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:22 PM | Show all posts
21_jam gadang.JPG

Jam Gadang - mercu tanda Bukittinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 02:24 PM | Show all posts
22_murtabak mesir.JPG

Murtabak mesir - menu yang selalu dicari pelancong Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 03:30 PM | Show all posts
Saya ada buat satu blog untuk mempromosikan produk pelancongan di Bukittinggi. Sila layari www.jombukittinggi.blogspot.com Terima kasih. Last edited by Jombukittinggi on 7-6-2013 10:17 AM

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 11:10 PM | Show all posts
tumpang tanya...mcm mana kita nk kirim duit ke indonesia sbb adik sy ada di sana tp dh kehabisan duit...cimb bole withdraw ke dkat sana?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 01:47 AM | Show all posts
kzamam posted on 5-6-2013 11:10 PM
tumpang tanya...mcm mana kita nk kirim duit ke indonesia sbb adik sy ada di sana tp dh kehabisan dui ...

boleh withdraw guna kad cimb tp adik awak kena call bank dan aktifkan akaun utk allow keluar duit kt luar Malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 08:45 AM | Show all posts
m_ardiana posted on 5-6-2013 09:01 AM
di padang, ko dok otel bunda jugak ke? selesa tak?


tak, saya tinggal di hotel bonda bukit tinggi je, kerana flight kami petang.

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 03:11 PM | Show all posts
m_ardiana posted on 5-6-2013 09:01 AM
di padang, ko dok otel bunda jugak ke? selesa tak?

saya penah dok bunda hotel padang..bersih dan selesa, cuma sempit sikit lah, sbb masa tu sebilik 3 org.
2nd time dok edotel padang, pun selesa dan luas sangat biliknya dan bersih pun duduk 3org gak sebilik.
puashati lahh ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 03:23 PM | Show all posts
sato_oreo posted on 6-6-2013 01:47 AM
boleh withdraw guna kad cimb tp adik awak kena call bank dan aktifkan akaun utk allow keluar duit  ...

masalah skarang adik sy dkt sana x buat roaming plak tu


Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2013 03:57 PM | Show all posts
ct39 posted on 6-6-2013 03:11 PM
saya penah dok bunda hotel padang..bersih dan selesa, cuma sempit sikit lah, sbb masa tu sebilik 3 ...

thanks bg review. klo sebilik 3 org leh jimat cikit. pastu amik extra bed ke? or sekatil tido 3 org... heheheee...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047804s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list