JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
3899
View
57
Reply

[NASIONAL] SIAPA BAKAL PM MALAYSIA

[Copy link]

Author: NaylaArisha       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-4-2013 02:08 PM | Show all posts |Read mode
Kalau PAS menang ramai yang kata nak naikkan HADI AWANG jadi perdana menteri Malaysia
tapi DAP mahu naikkan DSAI... kenapa berlaku percanggahan dalam Pakatan sendiri erk??? Ada sesiapa yang boleh jawab tak????
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 12:38 PM | Show all posts
jgn risau n jgn bimbang.

undi pos ada.
undi polis n askar ada.
undi pati-blue-ic ada.

tivi ade tolong iklankan.
radio ade tolong iklankan

x pyh risau la.

tu x masuk lg mokcik pokcik yg x berpendidikan an confirm baca utusang jer setiap hari.

giler haper kalo jibby x jd pm lg sekali. hehehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 05:00 PM | Show all posts
Jika Najib berjaya mempertahankan status quo BN atau memperolehi keputusan baik sedikit dari PRU-12, maka masih lagi Najib bakal PM Malaysia penggal kedua.

Jika Najib tak berjaya mempertahankan status quo BN atau memperolehi majoriti tipis atau 'hung parliament', maka Najib akan dijadikan korban suci UMNO untuk disembelih sebagaimana nasib yg Pak Lah alami pasca 2008. Muhyiddin & Dr Mahathir dok asah keris.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2013 05:21 PM | Show all posts
robotech posted on 25-4-2013 05:00 PM
Jika Najib berjaya mempertahankan status quo BN atau memperolehi keputusan baik sedikit dari PRU-12, ...

yer ker

tapi mungkin 2/3 boleh mengekalkan Najib jadi PM

banding ngan Pak Lah

aku lagi respect pentadbiran DSN n Che Det

walaupun Pak Lah menafikan

tapi KRONI tu masa pemerintahan Pak Lah sebenarnya...


hihihi... kredit to Che Det
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 05:31 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 05:21 PM
yer ker

tapi mungkin 2/3 boleh mengekalkan Najib jadi PM

Sapa2 yg tau erti politik dalaman UMNO pasca 2008 tau bhw musuh Najib bukan DSAI. Sbb dlm UMNO byk political warlords yg cukup masa & peluang, akan sembelih Najib sebagai lembu suci yang akan dikorbankan di altar tertinggi UMNO. Alasan, cukup mudah, prestasi DSAI tika PRU-13.

Saya sebagai realis, tetap expect BN still rules MY in post 13th GE. Tapi, next PM, could still be Najib or someone like Muhyiddin or anybody from UMNO that is willing to become a puppet deemed suitable by the grand oldmaster of MY politic, Tun Dr M.

Of course, its all depend on Najib's performance .....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2013 05:33 PM | Show all posts
robotech posted on 25-4-2013 05:31 PM
Sapa2 yg tau erti politik dalaman UMNO pasca 2008 tau bhw musuh Najib bukan DSAI. Sbb dlm UMNO byk ...

yup agreed wit u

tapi sekurang2nya separuh daripada mereka2 tu telah di pecat

yang tinggal TOK DIN tu jer nak kena tendang wahaa.........
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 05:39 PM | Show all posts
Jgn main2 dgn Muhyiddin. Org dalam UMNO tau plan kedua jika BN di bwh Najib beri prestasi buruk pd PRU-13. Muhyiddin dah menguasai Kementerian Pelajaran. Kita tau Kementerian Pelajaran adalah batu loncatan ke kerusi hangat PM Malaysia. Kita tau, PM 1Malaysia kini dinilai pada prestasi PRU mereka. Muhyiddin juga ada restu Che Det & penyokongnuya serta the old Malays guards.

Najib tahu siapa musuh dia. Tapi better the devils he knows than the ones he doesn't know. Of course, making deals with the devils may have repercussions. He knows this well, any politicians worth their salt know this well.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2013 06:04 PM | Show all posts
robotech posted on 25-4-2013 05:39 PM
Jgn main2 dgn Muhyiddin. Org dalam UMNO tau plan kedua jika BN di bwh Najib beri prestasi buruk pd P ...

politik ni memang kotor

silap percaturan

Najib boleh jatuh

tapi Tok Din pon x leh pandang ringan gak pada Najib

che det silap percaturan letak Pak lah sebagai ganti

tapi sekarang tak kan kita nak gadaikan negara pada LKS & LGE yang sah2 menyokong ideologi komunisme

peristiwa bersejarah 13 Mei dia adalah pencetusnya

"Laungan Malai - Si bermaksud Melayu mati"

"melayu semua boleh tinggal hutan ini tanah cina sudah pegang"

ini  antara sentimen yang menyebabkan lebih 2000 org melayu yang terkorban?

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 06:11 PM | Show all posts
Kisah 13 Mei kisah lapuk. Kisah yang tiada relevan dengan sosio politiko sekarang. Zaman kejahilan & kejagoan bangsa dah lama berakhir, sekarang zaman siber & kesatuan rakyat.

Isu 1969 jauh berbeza dgn isu 2013. Balik baca semula buku sejarah. Lg pun DAP menang 2008 di Pulau Pinang, takde pula Melayu & Mamak meroyan mintak darah Cina. Berapa banyak hartabenda Melayu kena bakar, anak Melayu mati kena parang Cina. Yg anak Melayu mati kena buang ke jamban hanyir & tong sampah oleh ibu2 Melayu kau tak cerita? Anak Melayu mampos beragan di lorong2 isap dadah tak terbela? Anak Melayu mati katak jahanam merempit kat jalanan tak masuk statistik kamu?

Dalam jumlah anak Melayu yg mati sia2 tu, Cina punya salah kah? DAP punya salah kah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2013 06:52 PM | Show all posts
robotech posted on 25-4-2013 06:11 PM
Kisah 13 Mei kisah lapuk. Kisah yang tiada relevan dengan sosio politiko sekarang. Zaman kejahilan & ...

bukan juga salah BN kan??

tidak relevan kata kamu?

sebab tu lah ramai yang mengaku melayu sanggup tunduk pada suara

seorang yang bukan islam

ingat sikit Malaysia hak orang melayu



Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 06:56 PM | Show all posts
family sndiri tk terhandel..nk sibuk borak politik...punai punya mamak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2013 06:57 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 25-4-2013 06:56 PM
family sndiri tk terhandel..nk sibuk borak politik...punai punya mamak...

apa hal lak ngan ko??

ader aku kacau ko??

hal keluarga aku bukan masalah ko ok



Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 07:05 PM | Show all posts
kittycomel posted on 25-4-2013 12:38 PM
jgn risau n jgn bimbang.

undi pos ada.

diorang la yg sebenarnya tk sabar nk tengok perdana menteri baru...kite rilek je....sbb selama ni pun orng yg kite tk suka yg jadi pm kan wei??? tk giler meroyan mcm diorang pun buat2 sibuk nk tau nk diskus.....

inilah masak alah kalau dah bernabikan orng kaya....nk kekalkan orng kaya sekeluarga jadi pemerentah.... masak alah... masak alah...

sokong orng kaya jadi pemerentah kerajaan negara = percaya pada keturunan syed-sherifah berwajah india ada darah Rasulullah...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 07:07 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 06:57 PM
apa hal lak ngan ko??

ader aku kacau ko??

sbb anak hantar kar rumah MIL... ko abis kerja tk de anak nk dijaga nk dimandikan sibuk main internet konon2 prihatin pada isu politik negara... dasar mamak punai baring atas lantai... dah tu konon2 cerita ade masak alah nk mnjaga anak..padahal ntah2 NAYLAARISHA SENDIRI MALAS NK JAGA ANAK!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2013 07:11 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 25-4-2013 07:07 PM
sbb anak hantar kar rumah MIL... ko abis kerja tk de anak nk dijaga nk dimandikan sibuk main inter ...

hello tak tahu apa2 jangan nak mengada2 ok

aku buka internet pun masa aku kat ofis jer

kat rumah sepenuhmasa aku layan anak aku

yang ko nak kecoh tahap gaban ni aper hal

dont judge a book by its cover okay!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2013 07:12 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 25-4-2013 07:07 PM
sbb anak hantar kar rumah MIL... ko abis kerja tk de anak nk dijaga nk dimandikan sibuk main inter ...

lagi satu bahasa tolong jaga sedikit

x payah nak mamak2 nagn aku

aku bumiputera malaysia ok

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 07:13 PM | Show all posts
Malaysia bukan hak orang Melayu. Malaysia adalah semua warganegara Malaysia yang ada IC (bukan Projek IC untk warga Sulu hadiah kerajaan BN). Hak org2 Melayu dah dilindungi Perlembagaan. Melayu kini ada banyak bantuan dari kerajaan.

Tapi kenapa Melayu tak maju2 walopun lebih 50 tahun merdeka & dah banyak dibantu kerajaan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 07:15 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 07:12 PM
lagi satu bahasa tolong jaga sedikit

x payah nak mamak2 nagn aku

hahahahahahahahha...wooooooooooooooooooooooo... mamak mengaku bumiputera masa;

a) nak masuk umno
b) nak mengampu jadi calon
c) nak masuk uitm dan uiam

hahahahahahahahaha.........

mamak mengaku keling masa;

a) umno pineng dah kalah
b) mintak borang nak masuk dap
c) jumpa zulkifli nordin
d) balik rumah jumpa famili becakap bahasa tamil
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2013 07:51 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 25-4-2013 07:15 PM
hahahahahahahahha...wooooooooooooooooooooooo... mamak mengaku bumiputera masa;

a) nak masuk umn ...

minta maaf banyak2 yer

memang betul suami aku orang india masuk islam

tapi aku anak jati Sabah tolong jangan buat spekulasi sendiri kalau tak tahu

entah2 ko ni yang sebenarnya

x faham ader aku kata yang aku

india islam ke?

aku lahir kat sabah

membesar kat sabah

salah ke kalau suami aku india masuk islam?

sekurangnya dia masih menjalankan tanggungjawab dia sebagai

ahli baru

x tau apa2 jangan pandai nak buat andaian

FULLSTOPP.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2013 07:54 PM | Show all posts
robotech posted on 25-4-2013 07:13 PM
Malaysia bukan hak orang Melayu. Malaysia adalah semua warganegara Malaysia yang ada IC (bukan Proje ...

pembetulan yer

pemberian IC tu pun untuk yang dah menetap lebih daripada 20 tahun

kalau ader kesilapan pun itu adalah kesilapan yang di buat oleh orang2 bawahan

jangan nak menuding jari kata itu adalah hadiah BN
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 08:08 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 07:54 PM
pembetulan yer

pemberian IC tu pun untuk yang dah menetap lebih daripada 20 tahun

Sayang sekali. Itu la bila tak follow RCI mengenai PATI di Sabah. Dengar je ratib media kerajaan. Yg kita ni rajin dok follow menerusi media2 di Sabah & Sarawak (sori ye, deme tak baca OTOSAN atau BERITA HAIRAN kat sana).

Itulah, awak org Semenanjung, dok Semenanjung, dok buta hati perut kat saudara di Borneo. Bukan nak ambil kisah hal orang Borneo. Agaknya, kalau takde pencerobohan Sulu, awak pun taktau Lahad Datu kat mana ...

Saya ni, orang Malaya, dah lama merantau ke Sabah Sarawak hampir 10 tahun. Keluarga pun menetap kat sana. Dah 2 kali PRU mengundi di sana, dah 2 kali PR Negeri mengundi di sana. Insya Allah, saya mengundi lagi kat sana PRU-13 ni.

Isu Projek IC adalah isu sensitif di Sabah. Najib kena akur dengan tuntutan parti komponen BN di sana ttg isu Projek IC 3 generasi berlarutan di Sabah dari 1970an / 1980an / 1990an / awal 2000an. Jika Najib tak buat apa2, ramai pemimpin politik Sabah akan sabotaj BN. Sebab tu Najib laksanakan RCI ke atas PATI Pinoy di Sabah jika nak Sabah kekal sbg Fixed Deposit BN.

Najib kena basuh tahi yg pemimpin2 USNO (diganti pula UMNO) warisan projek IC ni. Ini open secret di Sabah. Semua org Sabah tau isu ini. Bila kamu buat2 tak tahu, kamu tak layak jd 1Malaysia, tp setakat 1Melayu shj.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 08:21 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 25-4-2013 07:51 PM
minta maaf banyak2 yer

memang betul suami aku orang india masuk islam

ko buat andaian pasal  itu dan ini boleh dan tidak berdosa di sisi Allah kerana kau menyokong ayya mahadey...???

tapi aku buat andaian dosa besar plak eh..

aku nk buat andaian..ko ni minah projek ic bangla ayya mahadey kan??? mngaku je la!!!!

FULLSTOPPPPPPPPPP!!!!!!!!!

nama pun nayla..mana ada orng sabah nama nayla..ko ni msti bangla yg kacuk orng sabah yg lawa2 dah tu dapat bumiputera dan mula nk membabiputera kat forum CARI yang mulia iney...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 08:22 PM | Show all posts
robotech posted on 25-4-2013 08:08 PM
Sayang sekali. Itu la bila tak follow RCI mengenai PATI di Sabah. Dengar je ratib media kerajaan.  ...

Assalamualaikum warahmatullah

robotech..

NAYLAARISAHA adalah salah saorang projek ic sabah..dia terpaksa menyokong BN di form CARI yang mulia iney..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 08:27 PM | Show all posts
Patut la lain mcm shj. Nayla tiba2 mengaku Melayu pun ada juga kat tred lain. Sabah mana ada etnik Melayu melainkan Melayu Brunei. Org Bugis Sabah pula dlm takrifan Bumiputera Sabah, tetap Bugis bukan Melayu (lain di Semenanjung).

Org Brunei pun kata dia Brunei, bukan Melayu di Sabah bah. Nayla kantoi sudaaa ....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2013 09:32 PM | Show all posts


padan muka ko wahai nayla! ishhh , kejamnye haku lak!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049605s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list