JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
14339
View
116
Reply

Sapa sini berangan nak bela sekor naga?

[Copy link]

Author: tyrande_81    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-7-2013 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aku teringin bela sekor naga la. Bila dah besar aku boleh tunggang balik kampung mak aku kat Penang. Jimat petrol..  
Single Polls, Total 146 Users voted
63.70% (93)
36.30% (53)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 02:01 AM | Show all posts
are you insane!
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 02:07 AM | Show all posts
kalau ada, apa salahnya...mesti ada sifat penyayang kat mahkluk lain..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2013 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
JDT posted on 8-7-2013 02:07 AM
kalau ada, apa salahnya...mesti ada sifat penyayang kat mahkluk lain..

Aku akan train naga aku makan orang. Siapa yg aku tk suka, aku suruh naga aku tu bbq org tu. Dan makan dier...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 02:16 AM | Show all posts
hahah...yang tu dah melampau lakk...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 02:53 AM | Show all posts
wujud lagi ke pun? haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 03:00 AM | Show all posts
naga kau ni ikut spesis mana?
kalau naga China, panjang je, macam Dragon Ball punya Shenlong tu..
kalau negara-negara omputih, naga dia berkepak, hidup ratus tahun, membiak di kawasan pergunungan sejuk,
naga di Malaysia ni, ada kat badan orang, jadi tatoo

naga tak semestinya terbang, naga tanah tu menjalar je, macam ular, cuma besar dan berlumut,
naga air lak, memang hidup kat air le, macam naga tasik Chini,
kadang-kadang orang panggil nak melintas pulau, lalu atas badan dia, takpun bila raja lalu, dia timbul..

p/s: kroit prefer rimau daripada naga, rimau boleh travel laju jugak hape, plus, rimau gebu
p/ss: bersungguh-sungguh aku layan TT ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2013 10:40 AM | Show all posts
kroit92 posted on 8-7-2013 03:00 AM
naga kau ni ikut spesis mana?  
kalau naga China, panjang je, macam Dragon Ball punya Shenlong  ...

Naga spesis barat, yang ada sayap tu... itu baru hembus napas api. Boleh buat BBQ
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 11:37 AM | Show all posts
aku pun nak!!

nak naga putih macam merlin punya tuh
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak Bela Sekok, Suh Dia Pi hembuih Api Dia Kat tt
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
kroit92 posted on 8-7-2013 03:00 AM
naga kau ni ikut spesis mana?  
kalau naga China, panjang je, macam Dragon Ball punya Shenlong  ...

Sesungguhnya pengetahuan kroit ttg ilmu naga cukup dalam, Adakah Kroit Memiliki master dlm Bidang ni.....hanya Dragonball Saja Yg Tau!
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
@skeezotone mesti nak khennnn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2013 12:24 PM | Show all posts
mamaezah posted on 8-7-2013 12:04 PM
Nak Bela Sekok, Suh Dia Pi hembuih Api Dia Kat tt

Naga aku lagi power la! Naga ko sure kaloh punya
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 02:42 PM | Show all posts
kanak kanak ribena
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 02:47 PM | Show all posts
itik_kuning posted on 8-7-2013 11:37 AM
aku pun nak!!

nak naga putih macam merlin punya tuh

Haaa Tau takpe.. nak yang macam merlin punya walaupun muka dah berkedut tuaa..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 02:49 PM | Show all posts
az4620 posted on 8-7-2013 02:42 PM
kanak kanak ribena

tiba-tiba aku rasa betul-betul ribena sebab layan tt punya thread..

baru ku sedar, memang aku masih muderrr..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2013 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
TT pun muder lagi, baru umur 32tahun :lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2013 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Apapun TT baru habiskan novel Dance of the Dragon, dari series The Song Of Ice and Fire. Alah, yg di drama siri kan cerita Games of Thrones. Cerita yg tayang boobs tuuu

Tgh mabuk lagi sbb tak sabar2 nk tunggu buku baru dari series ini. Lambatnya keluar....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 03:52 PM | Show all posts
feeling terlebih ropenye....hasil pembacaan buku naga
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 06:12 PM | Show all posts
hihi...nak bela sekor lah....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 10:20 PM | Show all posts
Nak sekor boleh??

Nak yang macam dalam Cerita Mulan tue ... comel jer  pas tu ade kuar api ..
Boleh letak dalam poket
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tingin nk tgk naga secare live
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 10:52 PM | Show all posts
kroit92 posted on 8-7-2013 03:00 AM
naga kau ni ikut spesis mana?  
kalau naga China, panjang je, macam Dragon Ball punya Shenlong  ...

kalau naga aku taknak takut kalau dah dwasa naga tu membelit masa tidur..kalau rimau tu nak juga yg masih cub tu cute sesangat kalau dah dewasa aku bagi kroit92 je
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2013 09:52 AM | Show all posts
aku ada banyak naga...
paling aku suka Aether...nama dia Chryssa.
Ko nak tgk gambo dia?
ni ha..cer tgk...telur dia pun cantik tau






cantik kan dia?
@tyrande_81 ko nak tumpang dia balik penang tak? dlm setengah jam je dia blh sampai penang

kalo ko nak aku ada few naga lain...
maybe ko kenan naga ni ...



ni firestorm!
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2013 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
tetiba teringa citer harry potter..yang hagrid pi eramkan naga dlm periuk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055054s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list