JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
221361
View
311
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-11-2018 04:15 PM | Show all posts

btw...bunyi mcmna tu eh..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2018 05:18 PM | Show all posts
zulka replied at 27-11-2018 04:15 PM
btw...bunyi mcmna tu eh..

bila dah 80km/j baru dengar bunyi.
duk..duk..duk..


camtula lebih kurangnya, haritu tayar meletup, lepastu pakai tayar spare takde pulak bunyi camtu, lepastu dah tukar tayar pakai spotrim asal, kedai tu cakap ada bengkok sikit. tapi pakai jugak, tak bawak dah kereta lepastu.

then last week bawak wife baru perasan ada bunyi tu.suspeknya pasal rim bengkok tu, tapi nak jugak manatau ade penyakit lain ke ape.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2018 10:27 AM | Show all posts
sidqara replied at 27-11-2018 05:18 PM
bila dah 80km/j baru dengar bunyi.
duk..duk..duk..

aritu tukar tayar baru ke tampal je? kalau tampal mungkin bunyi penampal tu..kalau tukar tayar baru, kena double chek rim tu takut2 rim tu bengkok menyebabkan tayar membengkak

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 11:35 AM | Show all posts
zulka replied at 28-11-2018 10:27 AM
aritu tukar tayar baru ke tampal je? kalau tampal mungkin bunyi penampal tu..kalau tukar tayar bar ...

rim ada bengkok sikit, ok takpe.
cek dulu, kalau boleh repair je kang, repair je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 21-7-2016 11:05 AM
W'salam....
kalau area sg buloh takde la bro, tapi kalau kat rawang ni ada...insyaallah dia boleh ...

Assalam hai tahu tak area ampang bengkel  kereta yg ok sebab kereta saya tak boleh hidup ade org kata masalah starter nye sbb btri ok boleh bntu saya tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2018 02:21 PM | Show all posts
Adikspencer replied at 11-12-2018 10:32 PM
Assalam hai tahu tak area ampang bengkel  kereta yg ok sebab kereta saya tak boleh hidup ade org k ...

AZ Autocare, kat Lembah Jaya.... insyaallah ok
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam bang Zulka..saya ade problem kat kereta wish sepet saya..menyala tanda vsc off, trc@tcs, abs, brek, dgn lampu enjin kat dashboard tu(kat tpt meter tu)..kata org, kena cucuk computer, kena scan tool Dan mcm2 lagi.nak tahu bengkel yg boleh tolong saya setel penyakit 5 serangkai ni.saya duduk kat kawasan kat pekan kapar,dekat sebelah pekan meru.coz kereta ni recond from japang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam bang Zulka..saya ade problem kat kereta wish sepet saya..menyala tanda vsc off, trc@tcs, abs, brek, dgn lampu enjin kat dashboard tu(kat tpt meter tu)..kata org, kena cucuk computer, kena scan tool Dan mcm2 lagi.nak tahu bengkel yg boleh tolong saya setel penyakit 5 serangkai ni.saya duduk kat kawasan kat pekan kapar,dekat sebelah pekan meru.coz kereta ni recond from japang..sedih pun ada..Rasa nak menangis pun ada..Dah guna sejak 2010
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2018 12:13 PM | Show all posts
safiq260 replied at 14-12-2018 07:09 AM
Salam bang Zulka..saya ade problem kat kereta wish sepet saya..menyala tanda vsc off, trc@tcs, abs,  ...

wsalam.. ada try reset ecu tak?, cuba cabut bateri pastu biarkan dlm 3 minit, pastu pasang balik...kalau masih menyala juga memang kena hantar ke bengkel utk identify problem   
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 11:01 AM | Show all posts
ada cadangan tak,air-cond tetiba tak sejuk.Bila pegi hantar kedai (konon nya nak tambah gas) rupanya kompressor kena tukar.

Boleh suggest tak nak hantar bengkel mana? area Shah Alam-Kota Damansara  atau Keramat?

TQ
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2019 10:01 AM | Show all posts
YPM_Addora replied at 2-1-2019 11:01 AM
ada cadangan tak,air-cond tetiba tak sejuk.Bila pegi hantar kedai (konon nya nak tambah gas) rupanya ...

kat 1st page tu sy dah letak recommended kedai ekon kat kl ni..tmpt lain sy tak rekmen, sebab tak pernah pegi dan tak yakin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068270s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list