Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
278160
View
326
Reply

Bengkel-Bengkel boleh dipercayai sekitar KL/Selangor

[Copy link]

Author: zulka       Show all posts   Read mode

Post time 22-7-2017 09:48 AM | Show all posts
salam bro zulka..
tahu tak mane2 specialist suzuki swift area lembah klang ye?
kete banyak problem dah ni..nak cite cni pjg lebar pulak kikiki..
kalau bro tahu, boleh share ye..tq in advance..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2017 04:17 PM | Show all posts
mnajmiem84 replied at 22-7-2017 09:48 AM
salam bro zulka..
tahu tak mane2 specialist suzuki swift area lembah klang ye?
kete banyak problem ...

boleh try kat sini juga tuan...kalau dia tak dpt solve problem pun, sekurang kuranya dpt advice dari pomen ni...








tokeh : Ah leong
nama workshop : Powerspeed
lokasi : Danau Kota Setapak
tel no : 019 213 5222

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 10:47 AM | Show all posts
Salam bro zulka & forumers
Keta sy saga fl tahun 2011. Bila brek ada bunyi kukk kat blkg. Absorber ke? Sebab belum pernah ganti absorber sejak beli.  Btw ada rekomen bengkel bagus kat area subang airport tak? tenkiuuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2017 05:24 PM | Show all posts
hatikudus replied at 7-9-2017 10:47 AM
Salam bro zulka & forumers
Keta sy saga fl tahun 2011. Bila brek ada bunyi kukk kat blkg. Absorber  ...

wsalam bro, nk kena chek betul2 apa masalahnya...absober belakang kong bukan mcm tu...kecuali absober depan..cuba parking kete tmpt rata, lepaskan handbrek free kan gear, pastu tekan2 kat bonet belakang....kalau absober dah kong akan terasa lembut semacam...bandingkan dgn sebelah kanan/kiri...... kalau ada bunyi kukkk kukkk masa tekan tu, memang betul absober dah nk kena tukar



Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 01:21 PM | Show all posts
zulka replied at 7-9-2017 05:24 PM
wsalam bro, nk kena chek betul2 apa masalahnya...absober belakang kong bukan mcm tu...kecuali abso ...

Thanks bro zulka. Balik nanti nak try buat. So klu bunyi kukk bila brek tu absober depan la ye...ok2 tqvm. Kena bwk pegi workshop nampaknya cik gayah sy ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:19 PM | Show all posts
Assalamualaikum, Bro Zulka, nak tanya.

Kat mana ye saya boleh dapatkan service berpatutan di area Gombak/Batu Caves untuk:

1) Pasang Klip Bumper dan kos pemasangan (Saya dah beli dah, nak upah pasang je)
2) Skru pintu penumpang saya hilang satu, kat mana saya nak hantar baiki dan berapa agaknya anggaran kosnya?

BTW, kereta saya Myvi.
Thanks...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2017 09:16 AM | Show all posts
azi1010 replied at 14-9-2017 04:19 PM
Assalamualaikum, Bro Zulka, nak tanya.

Kat mana ye saya boleh dapatkan service berpatutan di area ...

W'salam...
tmn bolton tau?
pegi cari bengkel ni..
No.6, Jalan TIB 1/17, Taman INdustri Bolton, Bt. Caves
jumpa en jaafar ...[url=]+60 12-310 2595[/url]

ckp kat dia kawan polis dari rawang rekmen...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 04:46 PM | Show all posts
This thread still can be used even tho in 2013? Because I searching for any bengkel to change my car sport rim in kv area. I hope all the list bengkel still operation.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2017 08:41 AM | Show all posts
adeebah replied at 20-9-2017 04:46 PM
This thread still can be used even tho in 2013? Because I searching for any bengkel to change my car ...

masih lagi
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tq bang semoga Allah swt mempermudahkn kehidupan bang sekeluarga.aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2017 04:36 PM | Show all posts
salam bang zul & all forumer

mcmn klu kita eksiden dan didapati kita bersalah
pastu org yg langgar tu kebarangkalian besar akn claim insuran kete die dgn insuran kita
mcmn nk tau sama ada die btul buat dgn kos sekian2
atau mcmn ye

kete sy kemek di pintu pemandu
kete die calar dgn satu garisan



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2018 09:47 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 29-12-2017 04:36 PM
salam bang zul & all forumer

mcmn klu kita eksiden dan didapati kita bersalah

wsalam..kalau tak silap aku, nti masa bengkel tu nk claim payment pihak insuran akan hubungi tuan utk buat confirmation....masa tu tuan boleh tanya berapa kos yg bengkel tu claim, then boleh buat penilaian dgn kerosakan kereta...kalau rasa2 tak munasabah tuan boleh complain pada pihak insuran..   
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2018 10:49 AM | Show all posts
zulka replied at 2-1-2018 09:47 AM
wsalam..kalau tak silap aku, nti masa bengkel tu nk claim payment pihak insuran akan hubungi tuan  ...

owhhh..mcm tu
terima kasih2

so far senyap je...xde pape lagi




Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 01:26 PM | Show all posts
salam tuan tanah..
nak tanya tuan kot boleh rekemen Kedai Cermin Kereta area Gombak/Rawang/Selayang yg boleh dipercayai hasil kerjanya..

terima kasih..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2018 02:27 PM | Show all posts
palmolive replied at 3-1-2018 01:26 PM
salam tuan tanah..
nak tanya tuan kot boleh rekemen Kedai Cermin Kereta area Gombak/Rawang/Selayang ...

nak claim insuran ke apa?...
kalau nk claim pegi sini...ataupun nk tukar cermin pun aku rekmen gak kedai ni...

NS Auto Glass, Jalan Pahang Setapak, KL (dekat dgn Hosp Tawakal)
no tel - 40236788

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2018 02:27 PM | Show all posts
palmolive replied at 3-1-2018 01:26 PM
salam tuan tanah..
nak tanya tuan kot boleh rekemen Kedai Cermin Kereta area Gombak/Rawang/Selayang ...

tmpt lain tak berani nk rekmen..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 03:19 PM | Show all posts
zulka replied at 3-1-2018 02:27 PM
nak claim insuran ke apa?...
kalau nk claim pegi sini...ataupun nk tukar cermin pun aku rekmen g ...

nak repair windscreen kena batu..kecik jek...
dulu buat kt ipoh dlm RM50 jek...
nanti aku gi kedai tu..

tq tuan tanah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2018 03:29 PM | Show all posts
palmolive replied at 3-1-2018 03:19 PM
nak repair windscreen kena batu..kecik jek...
dulu buat kt ipoh dlm RM50 jek...
nanti aku gi ked ...

pun boleh......
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 09:32 AM | Show all posts
kalau nak beli tayar, tak payah susah-susah cari keliling bandar dah... Boleh terus pergi mytayar.com beli online.. Harga pun ok sangat
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2018 04:50 PM | Show all posts
salam,

nak tanya kat mana bengkel yg ketuk2 ni..  ada org langgar lari dari belakang kat parking.... tak teruk sangat... tapi kalau boleh nak ketuk la... kat mana yg ada.. saya duduk di area kampung baru..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.105371s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list