Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
13906
View
104
Reply

Dapat offer kerja, perlu ke tinggalkan kerja yg sudah 8 tahun. (comfort zone)

[Copy link]

Author: petitemumy       Show all posts   Read mode

Post time 14-9-2013 10:11 PM | Show all posts
Innrukia posted on 14-9-2013 09:55 PM
Kita ni memang sehati sejiwa hahaaa...


Oh tidaaakk!!

Ko lebih hebat!

Corak kerjamu berdaya saing, kompetetif dan berwawasan!

Sis adalah key personnel dlm company..


p/s: Aku hanya insan biasa sis.. cam tak layak je nak melepak dgn ko..
Ko terlalu hebat!

Last edited by SulurBidar on 14-9-2013 10:15 PM

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2013 10:12 PM | Show all posts
Kalau sesiapa ada masalah kerjaya dan karier, sis @Innrukia adalah pakar rujuk kerjaya...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2013 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
SulurBidar posted on 14-9-2013 10:11 PM
Oh tidaaakk!!

Ko lebih hebat!

Amboi kan main hang....aku ni yg xlayak. Hangpa kt sini semua keja baguih2 gaji puluh riban sebulan...sedangkan aku ni kais pg makan pg, kais petang mkn ptg.
Aku cuma share cara keja yg aku rasa ptut ada kt kita....aku bukan pakar ... Just based on logic jer
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2013 10:51 PM | Show all posts
Innrukia posted on 14-9-2013 10:46 PM
Amboi kan main hang....aku ni yg xlayak. Hangpa kt sini semua keja baguih2 gaji puluh riban sebula ...

Walau apa pun bicaramu Kiah, aku tetap mengagumimu..

Ketabahan dan kecekalan serta ke-profesional-anmu membuatkan dirimu tampak kental utk berdaya saing di arus dunia masa kini..


Mmg banyak pengalamanmu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 10:18 AM | Show all posts
TQ pada semua yg rajin beri pendapat...dan vote...mmg sangat2 saya hargai..pendapat dan pengalaman anda semua memang berbaloi untuk dikongsi...

buat masa ini saya masih lagi tunggu call dari HR company baru untuk confirmkan post dan salary...minggu lepas dia call just ckp decided to hire...tapi masih dlm proses nak buat confirmation letter dari HR depa.. yang interview/berurusan dengan saya selama ni adalah dioarang punya Talent acquisition...

oklah.. kalau saya cakap company tu adalah AECOM ada sesiapa tahu or kerja  tak dengan company nih...

tq..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 12:15 PM | Show all posts
Bestnya dapat peluang bertukar angin ke company lain. Helang ni teringin sangat nak tukar company siap ada dua tiga interview, tapi takde opportunity lagi. Hari tu dah dapat offer satu, tapi sebab current company restructure job function and Helang nk cuba job function yang baru, tak jadi amik offer yang dah dapat tu. Last2 rasa menyesal pulak tak blah sebab what i am looking for tak jugak dapat. So now masih mencari lagi opportunity..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 12:33 PM | Show all posts
tak layak nak bagi pendapat.aku pun dalam comfort zone gak.
yang pasti, keje banyak sekalipun, kul 520pm boleh cabut/blah. itu faktor paling penting slps kawen nie.
ofis hour normal balik kul 530pm,nasib baik takde org HR aku kat sini.
Kalau hari jumaat pastu hujan/cuaca nak hujan, kul 5pm ajek dah mcm cacing kepanasan kat kusi. rasanya cabut/blah lagi awal. utk elak jam kat area ofis2 kat sini. Last edited by Hana on 17-9-2013 12:35 PM

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 02:41 PM | Show all posts
HelangMerah posted on 17-9-2013 12:15 PM
Bestnya dapat peluang bertukar angin ke company lain. Helang ni teringin sangat nak tukar company si ...

masa bln 3 haritu eda dh stress sangat2 ngan keje kt opis ni...
ngan prosedur ngan merepek2 yang tiba2 diwujudkan buatkan jadi x cukup masa..
sampai nak lunch x sempat.. x leh nak handle sorang2 dah keje...
balik umah dok marah2 laki ngan anak2 je keje.. stress sgt dah tu..
hubby pon perasan.. selalu ckp kat yg sulung.. ye la bang.. kite selalu kena marah ngan ibu skang ni..
ekekekek...
pastu bln 4 konon eda diorg tukar kan department.. letak org lain kt tempat eda...
konon nak try la wat keje baru.. kot2 enjoy ke.. leh kuar dr opis ni ngan gaji lg lebat..
tp nan hado... keje tu memang enjoy... tp eda x enjoy lagi dah ngan environment opis ni...
8 tahun dok sini... bertahan lama psl suka keje sini...
dulu boss sgt2 ok...
tp now mgmt dh berubah.. masuk plak gmd..
leh nampak ke arah kelingkupan.. bkn ke arah kejayaan pon...
nyesal x blah awal2

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2013 03:58 PM | Show all posts
waneeda1904 posted on 17-9-2013 02:41 PM
masa bln 3 haritu eda dh stress sangat2 ngan keje kt opis ni...
ngan prosedur ngan merepek2 yang ...

hai..klu dh xde hati..cuber2 lah buka jobstreet tuh..)


Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 07:33 PM | Show all posts
hrp2 dpt tukar keje gak
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
kak...jangan terlampau banyak fikir. memang tak ke mana lah jawapnya..

nanti jangan pulak yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
saya sangat suka dgn environment keje baru.. desired job,salary n company...Alhamdulillah. lepas kali ke-3 tukar kerja, akhirnya dapat juga apa yg sy nakkan.. Amin
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 10:42 AM | Show all posts
mizz_aurora posted on 18-9-2013 12:31 AM
saya sangat suka dgn environment keje baru.. desired job,salary n company...Alhamdulillah. lepas kal ...

alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 11:53 AM | Show all posts
petitemumy posted on 17-9-2013 03:58 PM
hai..klu dh xde hati..cuber2 lah buka jobstreet tuh..)

tengah berjuang ni mummy...
baru siap update resume..
1st time mengupdate lepas dpt keje dulu2..
semalam dah email 4..
harini mencari2 lagi...
harap2 dapat la sangkut 1..
misi utama biar dpt berambus dari sini je
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 11:54 AM | Show all posts
mizz_aurora posted on 18-9-2013 12:31 AM
saya sangat suka dgn environment keje baru.. desired job,salary n company...Alhamdulillah. lepas kal ...

leh share nama company ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2013 11:59 AM | Show all posts
waneeda1904 posted on 18-9-2013 11:54 AM
leh share nama company ?

waneeda u kerja field apa?


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 12:09 PM | Show all posts
petitemumy posted on 18-9-2013 11:59 AM
waneeda u kerja field apa?

now eda kt it co.
tp kojo nye.. mcm2 ada.. leh gitu...
semua berkaitan kt opis eda handle..
cuit sana sini skit
main nye payroll la....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2013 12:18 PM | Show all posts
mizz_aurora posted on 18-9-2013 12:31 AM
saya sangat suka dgn environment keje baru.. desired job,salary n company...Alhamdulillah. lepas kal ...

baru lepas baca thread you.. so u tak jadi balik company lama eh...hihi gud luck!!

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 03:36 PM | Show all posts
tajul186 posted on 18-9-2013 10:42 AM
alhamdulillah...

hadek tajul pon bahagia dgn current job kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 03:36 PM | Show all posts
mizz_aurora posted on 18-9-2013 03:36 PM
hadek tajul pon bahagia dgn current job kan?

not really...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
g jer.. environment pn penting kan keje. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 10:55 PM | Show all posts
petitemumy posted on 17-9-2013 10:18 AM
TQ pada semua yg rajin beri pendapat...dan vote...mmg sangat2 saya hargai..pendapat dan pengalaman a ...

Kalau 8 tahun cam tt ni rasenya tak payah nego2 salary sebab tt ni kire dah pro..mcm abg ipar aku, dia keja dah 10 tahun tapi xnaik2 gaji. Dia try mintak keja dekat company lain, & dia terus terang nak gaji dalam 3k ++ so company cina tu terus je approve. Bila nak resign, company lame pulak tak bagi, terus dorang naikkan gaji on da spot..hahahah

Go tt, kaw orang hebat..let them chase u..kikiikiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2013 01:55 AM | Show all posts
Macam tau je company baru tu kat mana.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2013 10:27 AM | Show all posts
MegiTomyam posted on 19-9-2013 01:55 AM
Macam tau je company baru tu kat mana.

u tahu ker... hahaha..  ok dak situ?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-9-2013 10:30 AM | Show all posts
mieraweyh posted on 18-9-2013 10:55 PM
Kalau 8 tahun cam tt ni rasenya tak payah nego2 salary sebab tt ni kire dah pro..mcm abg ipar aku, ...

eh tq..tq tapi nak kata pro tuh tak leh jugak... hanya bos saya dpt menilai saya...hahahha

tapi new company ni bukan interview gituh2 jer tau... dia siap bagi i skill test almost half a day i kena buat... siap suruh buat design
hahahahha...amik kau..

lg satu..siap mintak slip gaji 3 months tau//sbb nak proove gaji lama..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062980s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list