Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
24775
View
179
Reply

foundation ape yang best

[Copy link]

Author: jargon       Show all posts   Read mode

Post time 31-7-2014 06:13 PM | Show all posts
Br guna foundation stick with spf 36 jenama Shiseido for abt a month.... So far, I like it... Tak tahu plk bg org lain mcmana... Harganya RM100.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2014 07:39 PM | Show all posts
lady_lily posted on 22-7-2014 02:16 PM
Dermacolor is the best!...saya hari2 pakai..bila kulit oily nampak perghhhh superrb flawless and glo ...

beli kat mana  n harga brapa? foundation ni mahal kit xpa..hehee
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2014 10:03 AM | Show all posts
lil_sparky posted on 31-7-2014 07:39 PM
beli kat mana  n harga brapa? foundation ni mahal kit xpa..hehee

i beli kat dealer krayolan yg sah kat plaza alam sentral (Fidz Krayolan - bridal). Harga RM100 kalau x silap sebab x ingat dah...tapi mmg super recommended..

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2014 06:59 PM | Show all posts
Asdira posted on 27-7-2014 03:09 AM
mahal x harganya?

normal price skg ni 39. tp kalau nak try dulu leh la try yg used punya. sbb sy ade bli aritu skg da xmo guna dah
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2014 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
hani85 posted on 5-8-2014 06:59 PM
normal price skg ni 39. tp kalau nak try dulu leh la try yg used punya. sbb sy ade bli aritu skg d ...

nk letgo berapa sis?
kalernya?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2014 04:49 AM | Show all posts
lady_lily posted on 5-8-2014 10:03 AM
i beli kat dealer krayolan yg sah kat plaza alam sentral (Fidz Krayolan - bridal). Harga RM100 kal ...

Dermacolor ni sesuai for daily use?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2014 09:53 AM | Show all posts
awinpj posted on 6-8-2014 04:49 AM
Dermacolor ni sesuai for daily use?

Yupp dermacolor sesuai utk daily use tak mcm tv paint stick...so far saya pakai hari2 kulit saya ok provided kena cuci bersih2...normally saya cuci ngan cleansing milk dulu...krayolan pun ada pencuci dia sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 03:19 PM | Show all posts
suka laura mercier. currently using it. tepek bedak light je lps solat..tetap dapat dewy effect.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2014 02:43 PM | Show all posts
aku pakai foundation cosmoderm yg act as sunblock as well...so far so good
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2014 02:58 PM | Show all posts
nak tanya, chuols kalau pakai liquid foundation tu, sapu dengan jari ke, span ke atau berus?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2014 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya guna foundation Charms sejak Februari tahun ni,Alhamdulillah sesuai dgn kulit kering.Produk dihasilkan oleh bumiputera,bukan rebrand dr mana2 produk luar.Ada KKM.Mengandungi kolagen,apple stemcell,l-gluta dan VCO.Bleh PM utk saya share details.Sebelum ni saya pakai mcm2 brand luar,tp clog dan kalau lewat cuci sikit dah timbul jerawat pasir.Tp dgn Charms Foundation takde dah masalah tu.Harga mampu milik.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2014 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
makcik.karipap posted on 13-8-2014 02:58 PM
nak tanya, chuols kalau pakai liquid foundation tu, sapu dengan jari ke, span ke atau berus?

Kadang2 dh lmbt,guba jari jer...hheheh
Selalunya dgn span
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2014 05:50 PM | Show all posts
sy gune chriszen moist cake

and super glowing foundation by farrabeauty..

sgt rekemen pada u all.. hihih
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2014 06:44 PM | Show all posts
babydoll posted on 11-8-2014 07:19 AM
suka laura mercier. currently using it. tepek bedak light je lps solat..tetap dapat dewy effect.

hi uols
kt mesia mana nk dpt tuuu
mcm best je
ehe musti mahal kan
u klu ada link leh laa kasik mana nk tgk product ni

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2014 06:45 PM | Show all posts
Longhairlady posted on 31-7-2014 10:13 AM
Br guna foundation stick with spf 36 jenama Shiseido for abt a month.... So far, I like it... Tak ta ...

siyes? boleh tahan harga affordable utk shiseido. baru tahu. ingat mahal sgt.
sesuai utk kulit combination tak?

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2014 07:08 PM | Show all posts
ZaraPalarae posted on 14-8-2014 06:44 PM
hi uols
kt mesia mana nk dpt tuuu
mcm best je

hi uolsssss!!

kt malaysia pon ade uols. yg iols ingat, kat sunway pyramid, depan papa john's klo x silap. eh,yeke depan papa john's? tp yg iols ingat dia dekat dgn escalator.one thing for sure, kt pyramid mmg ade..sini mmg mahal sket. bli kat malaysia murah ag.

iols beli yg ni: http://www.lauramercier.com/stor ... undation_prod220012

pastu diorang bg trial pack yg ni: http://www.lauramercier.com/stor ... unscreen_prod210061

the texture utk creme tu a little bit thick, but i like it. the coverage will be from morning until evening. yg ag satu tu,light sket texture dia. still cover jugak. iols akan pakai yg tu klo kluar malam, walaupon ada spf 20 . xyah bedak pon xpe dah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2014 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Longhairlady posted on 31-7-2014 06:13 PM
Br guna foundation stick with spf 36 jenama Shiseido for abt a month.... So far, I like it... Tak ta ...

OT : Kak long!!! Lama tak nampak. Rinduuuuu. Mai la dtg umah berayaa...

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2014 11:30 PM | Show all posts
i just use maybelline yg liquid tu. The price was about RM20/30++ kot. it was just nice. looks natural and moisturize gitu. memang suit with my skin so far.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2014 11:47 PM | Show all posts
Nak Tanya, nape korang Pakai foundation? Klu Pakai powder saje tak boleh ke? Klu Pakai foundation Kiranya kita Pakai make up tebal ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 10:01 AM | Show all posts
aku ada beli yg matte foundation maybelline, tapi nampak itam kalau aku pakai... entah. sedangkan aku beli kaler medium.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 10:17 AM | Show all posts
xstudentgurl posted on 15-8-2014 10:01 AM
aku ada beli yg matte foundation maybelline, tapi nampak itam kalau aku pakai... entah. sedangkan ak ...

maybe sbb chuols putih kot. beli kaler lagi terang la.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 10:19 AM | Show all posts
aina_shaira posted on 14-8-2014 11:47 PM
Nak Tanya, nape korang Pakai foundation? Klu Pakai powder saje tak boleh ke? Klu Pakai foundation Ki ...

pakai foundation untuk menutup cela..

macik x pakai foundation hari2.. kalau ada certain occasion je macik pakai..

tak semua foundation nampak tebal mekap.. ade yg cam x nampak pun kita pakai foundation walhal pakai.. eh. paham tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 10:46 AM | Show all posts
sekarang tengah in produk make up from hansaegee kut..

Sy pun dah bertukar foundation..dlu pakai Dr.shramek..payah nk beli..
hansaegee ni mmg banyak collection make up. Dari make up base..foundation..powder..blusher..lipstic..

Saya dah pakai liquid foundation natural beige color..mmg sgt cantik..warna kulit jadi sekata..sebelum apply liquid foundation sy pakai CC cream gold nano dari hansaegee juga...utk kawal minyak..bila dah pakai dua-dua ni muka mmg nmpak natural..kira dah cukup siap la macam tu je..


Kalau nk tambah meriah boleh apply powder, blusher etc..



Last edited by cate5886 on 15-8-2014 10:48 AM

liquid-foundation2.jpg
CC-Cream.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 11:02 AM | Show all posts
babydoll posted on 14-8-2014 11:08 AM
hi uolsssss!!

kt malaysia pon ade uols. yg iols ingat, kat sunway pyramid, depan papa j ...

holla my darling babydoll
alaa uols, ni nak nanges tepi bucu katil ni
bila laa nk gi pyramid yeh
iols stay jb ni sayams hehehe
btw thanks for info
kot2 sesat2 barat ke kl kan, leh la cari foundation u ckp ni
i baru cekidaud link u kasik
klu mcm i kulit combination dear, ok ke pakai?
kulit u jenis cemana

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 11:04 AM | Show all posts
klu harian i pakai cc cream marykay
so far siuman jugak la muka
pastu pakai compact mac
tu la rasa mcm nk ubah brg utk daily makeup mana2 yg ok

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057469s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list