Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
24722
View
134
Reply

Belanja Dapur Sebulan

[Copy link]

Author: GuaAnakMelaka       Show all posts   Read mode

Post time 1-12-2016 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo aku plan belanja dapur kering+basah rm400++++ campur susu pamper ank2 rm200...

Stok brg kering standard la kan brg2 dapur cm biasa cume tambah biskut+Maggie+kentang+nugget tuk ank2

Brg basah standard ikan murah je n sye pek ciap2 dlm Tupperware bersusun ikan+ayam ngan stok simpan nie
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2016 04:19 AM | Show all posts
acikhan replied at 1-12-2016 12:12 AM
Kalo aku plan belanja dapur kering+basah rm400++++ campur susu pamper ank2 rm200...

Stok brg keri ...

wow murahnya ..

aku anak 5 ni pn dh hmpir 2K ................
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2016 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
GuaAnakMelaka replied at 2-12-2016 04:19 AM
wow murahnya ..

aku anak 5 ni pn dh hmpir 2K ................

Ank2 bro da besau2 kot belanje dapur pun besau lerr ank den kocik2 lg mkn pun x seberapa coz tgh lasak yg aktif pon kat susu n pampers jerr  
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2016 06:51 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 08:34 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% UNLIMITED DEPOSIT BONUS hanya untuk anda!!!


Membuat deposit dengan mendapat tambahan 30% bonus deposit



cepatlah sertai kami!!!

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya seorang yg malas membeli groceries.
Alhamdulillah husband jenis suka membeli belah. So standard pergi membeli 2minggu sekali la. Dalam 300 kot sekali habis min. Depends jugak. Kalau masa tu lah nak beli beras+minyak masak bagai jadik lebih la sikit
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 09:08 PM | Show all posts
skrg ni beli yg perlu je.. harga barang mahal
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2017 08:29 PM | Show all posts
yang meolls track:
2015=1000
2016=1500
2017=2000

inikah yang dinamakan inflasi?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2017 01:00 AM | Show all posts
rasanya dh rm1k ke atas kot... sbb anak2 dah makin membesar, beras 10kg x cukup dh utk sebulan, tahan dlm 2 minggu stgh aje... lauk pauk makin mahal skg ni... udang sotong pun dah jarang2 beli... adeh... tu sbb masak sendiri kt rumah, kalau hari2 mkn kt luar... rm3k pun belum tentu cukup....
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2017 04:18 PM | Show all posts
sy pula dalam 500-800 la kalau ikut anggaran kasar.bace dr page 1 mcm xbanyak jugak berubah harga barang basah naik sangat2. now mmg berkira sikit nk beli brg kering and downgrade sikit brg mcm sabun pencuci, beli yg murah-murah je. ikan sotong mmg xbeli sebab anak xsuka makan. balik kg je beli.

tu pon bawak bekal saki baki mlm smlm kalau ade lebih. xde la tiap hari bawak bekal. jiran sebelah bawak teksi pun da mengadu xde job.. sian dia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045382s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list