Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
29961
View
30
Reply

Perangai Kucing jantan selepas Kembiri

[Copy link]

Author: ikaatiqah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2016 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
leotazz818 replied at 11-8-2016 10:45 AM
tak gerenti pun jd baik...kalau dah mmg samseng kg dusun.. tak denye baik sgt...
tinggal tak de ...

Hujung tahun lepas i neuter kucing jantan. Same je perangai gengster.      pantang nampak dari jauh dah nak serang sekor lagi. Yg sekor lagi pun sama naik jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
leotazz818 replied at 11-8-2016 10:47 AM
dah lambat neuter tu..patut bila kucing dah masuk 5 bln terus neuter... kucing pun sihat, susah dp ...

alalaaa....harap nye cepat...klu x die nk kena buang  
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2016 12:15 AM | Show all posts
kucing kalau dah nuter nampak evergreen, (muda forever)

kalau tak nuter, nampak sangat tua kalau dahstart umur capai 3 tahun...

ikut pengamatan saya la, sebab ada kucing yg dah nuter, lambat nuter dan tak d nuterkan kat rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2016 04:48 PM | Show all posts
cat_miow replied at 15-8-2016 12:15 AM
kucing kalau dah nuter nampak evergreen, (muda forever)

kalau tak nuter, nampak sangat tua kalau  ...

sbb apa..kucing yg dah neuter akan jd sihat...susah dpt sakit, bulu pun jd cantik, gebu..gebass... sbb tu npk muda...
kalau x neuter bulu asik gugur sbb perubahan hormon.. kalau yg jantan tu asik nak bergaduh je.. ada yg smp luka badan.. senang dpt penyakit
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2016 04:49 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 11-8-2016 02:09 PM
alalaaa....harap nye cepat...klu x die nk kena buang

alaaa...kesiannyee...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2016 04:51 PM | Show all posts
nsmj replied at 11-8-2016 02:00 PM
Hujung tahun lepas i neuter kucing jantan. Same je perangai gengster.      pantang nampak dari ...

kak leo penah ada kucing mcm ni...dah neuter pong acah2 gangster... pdhal kucing lain melintas je pun depan umah,... mau dia kejar smp kucing tu smp terkencing2 kwn tu... apa pesen daa... ada saka hang tuah agaknyee
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2016 08:37 PM | Show all posts
leotazz818 replied at 17-8-2016 04:48 PM
sbb apa..kucing yg dah neuter akan jd sihat...susah dpt sakit, bulu pun jd cantik, gebu..gebass... ...

betul momod,

kucing jantan kalau memancut pun tak elok juga, sebab bikin stress

kucing betina kalau asyik beranak je, pun bikin stress, nanti x mapu bagi makan pula...

so nuter, sebab nak hidup aman harmoni bersama kucing,

kalau x nuter >> stress >> buang kucing (buat dosa pula)


Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2016 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
leotazz818 replied at 17-8-2016 04:51 PM
kak leo penah ada kucing mcm ni...dah neuter pong acah2 gangster... pdhal kucing lain melintas je  ...

Ala siannn sampai terkencing kencing    
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 02:51 PM | Show all posts
cat_miow replied at 17-8-2016 08:37 PM
betul momod,

kucing jantan kalau memancut pun tak elok juga, sebab bikin stress

setuju..
jika tidak mampu utk jaga ramai2...
nak hidup tenang & harmoni dgn anak2 bulu... neuter je la...abis cerita
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2016 02:53 PM | Show all posts
nsmj replied at 18-8-2016 12:19 PM
Ala siannn sampai terkencing kencing

ehh..betull...
ingat lg time nak neuter pakcik tu.. vet kena bius 4x baru boleh diam...hahaha..
mmg gangster kan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun baru join group ni..nak tahu byk benda pasal kucing ni....
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080922s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list