Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
30264
View
238
Reply

AYAH CURANG update page #217

[Copy link]

Author: honey_bee    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-4-2017 04:37 PM | Show all posts
baru terbaca benang tt ni.. i feel you tt.. sbb my parents pun cerai when i was 12.
masa tu kitorg 4 beradik semua masih in school and kakak yg sulung baru dpt offer pegi oversea.
my dad buat hal and married his subordinate. after 20 years of marriage dia x peduli perasaan my mom.. my mom yg pay for our school and expenses..

tp dia xnak divorce my mom sbb my mom was already doing well in her career.. tp thanfully my mom tabah and filed for fasakh.. kecoh jugak lah taman i masa tu. i remembered one day balik sekolah aunty jiran sebelah stopped me dpn pagar tny betul ke my mom n dad nak cerai.. i rasa stress n marah sgt org busy body with my family..

now my dad dah tua and ada anak 2 anak dgn that woman. funny thing is, last few years my dad married another woman. so i rasa tuhan mmg bayar cash kat perempuan tu.. and that woman blamed my mom sbb dia kata my mom yang doakan my dad kahwin kali ke 3. boleh tak perangai macam tu?

tp growing up i mmg selalu gaduh dgn my dad.. asalkan turn my dad bawak keluar je balik mesti i akan bad mood or gaduh sbb dia akan force i terima his new family.. right after spm i mmg jarang sgt jmp dia.. setahun dua tiga kali je.. cuma skrg ni, dia dah tua dia start cari kitorg..

dia dah x berapa sihat.. sbb dah tua kan.. dia mengaharap kitaorg tuk jaga dia bila dia dah tua.. anak2 sana pula masih sekolah.. but tu lah, bila kenang balik apa dia buat semua jadi tawar hati..

sekarang ni my dad try amik hati2 anak2 my mom.. n since my dad ada lagi new wife, wife yg lama tu asyik tuntut harta suruh pindah semua atas nama dia.. dgn alasan anak dia kecik2.. baru my dad sedar kan yg pmpuan tu after his money je.. but nasi dah jadi bubur..

so tt, i soo can relate to your stories. and i hope this journey of life will make u and ur mom become stronger.


Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 01:22 PM | Show all posts
ramaramu replied at 11-4-2017 04:37 PM
baru terbaca benang tt ni.. i feel you tt.. sbb my parents pun cerai when i was 12.
masa tu kitorg ...

sedih kisah u tapi i terkilan dengan ayat ni

now my dad dah tua and ada anak 2 anak dgn that woman. funny thing is, last few years my dad married another woman. so i rasa tuhan mmg bayar cash kat perempuan tu.. and that woman blamed my mom sbb dia kata my mom yang doakan my dad kahwin kali ke 3. boleh tak perangai macam tu?
kenapa u nak cashkan pmpuan tu padahal daddy u yg nak kahwin dia. tapi takpelah u yg lalu benda tu, mungkin ada benda lain di sebaliknya. cuma nak tekankan pempuan tu takkan boleh kahwin dengan daddy u kalau bukan dia yang nak kahwin dgn pempuan tu.

tahniah kt mom u sebab bertindak awal (minta fasakh). dia contoh wanita kuat dan berani.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 03:11 PM | Show all posts
duri_durians replied at 14-4-2017 01:22 PM
sedih kisah u tapi i terkilan dengan ayat ni

kenapa u nak cashkan pmpuan tu padahal daddy u yg  ...

actually dua dua terima lah.. sbb dulu masa belum kahwin my mom ada jmp dia n merayu jgn teruskan hubungan sbb anak2 masih kecik but dia ckp dia buat istikharah nampak muka my dad.. n my dad plak after dah belas tahun baru tahu dia after his money.. and i ckp cash sbb my mom pnh ckp esk dia akan rasa apa yg my mom rasa.. tu dia ingt my mom doa siang mlm mcm tu walhal my mom dah lama move on from my dad..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:09 PM | Show all posts
duri_durians replied at 14-4-2017 01:22 PM
sedih kisah u tapi i terkilan dengan ayat ni

kenapa u nak cashkan pmpuan tu padahal daddy u yg  ...

Memang patut dicash kan perempuan macam tu,murahan hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 01:34 PM | Show all posts
sedihnya baca kisah honeybee ni.. mmg nak menangis rasa, walaupun kisah dh 4thn lepas..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 04:48 PM | Show all posts
kesian tt...
takpe la tt..kita senasib..cuma papa missy tak tau la da kawen ke belum...
tp mcm belum je sbb die ade je kt umah...
missy lagi la..sejak umur 8-10 tahun cmtu..selalu ikut papa missy g dating ngn gf die..
masa tu kita kecik lg..tp kita still ingat momment tu..
papa missy lagi la bertukar2 gf..tp mama missy steady jee...
die ckp die tau..cume die bertahan sbb anak2..
smpai la skrg papa ade gf kot..tahun lps ke 2 thun lps ade orang nampak dorang dating..
tp tahun ni takde pulak...ntah la..mls da nak layan kerenah bapak ku playboy ni...
yang penting die balik rumah setiap hari and die ade ngn ktorang disaat ktorang perlukan..tu je da ckup...just aritu ade kes adik missy x jd kawen..die putus tunang disaat seminggu nak kawen..
mmg dlm hati missy nak je ckp..ni la bala allah tnjuk kt papa ktorang sbb selalu mainkan pmpuan..
last2 anak die dipermainkan...tp x tercakap pulak ayat ni...mmg cash sgt...die kecewa...
so harap2 die da taubat...die pon g mekah akhir tahun lps..
tahun ni die ke masjid je...tp mcm biasa la g subuh balik kul 8 pg..ktorang mmg ade je syak wasangka..tp mls nak layan..sbb mak ktorang pon jenis hati batuu...x amik port psl betina2 sundal..
die just ckp..nak kawen ke nak ape ke lantak kau lah..janji x kacau duit ngn anak2 aku...
so ktorang jd kuat sbb mama ktorang kuat...
xpenah langsung tgk die menangis sepanjang 30 tahun missy hidup...mmg hati die keras sgt2..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
missyqaldina replied at 3-5-2017 04:48 PM
kesian tt...
takpe la tt..kita senasib..cuma papa missy tak tau la da kawen ke belum...
tp mcm bel ...

wow hebat sangat dia xpenah nangis
sy ni hati tisu, laki belum ada puan lain pun dh nangis, tengok bersamamu pun berair mata isk isk isk dulu benci sangat bersamamu sbb kalau tengok mmg nangis tapi sekarang saje je pasang kuat2 sbb nak bagi orng lain terasa tapi nan hado
cuma tengok video Oki suamiku tak pernah menyintaiku tu cabar diri xmenangis, berjaya la jugak xnangis
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 09:03 AM | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 4-5-2017 09:04 AM
missyqaldina replied at 3-5-2017 04:48 PM
kesian tt...
takpe la tt..kita senasib..cuma papa missy tak tau la da kawen ke belum...
tp mcm bel ...

Assalammu'alaikum,

Just nak bagitau.  Tak taula masjid kat sana.  Tp masjid kat sini jemaah pi Subuh selalunya mmg balik lewat sbb kdg2 ada kuliah.  Jamuan sarapan usah ckpla, mmg disediakan hari2.  Kdg jemaah lepak ramai2 kt luar/warung borak2 sekejap.  Ada certain masjid tu pulak, start solat hanya selepas regular jemaah semua dah sampai.  So solat lambat.  

So maybe your dad takde jumpa perempuan lain pun time tu.

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 03:01 PM | Show all posts
Miss_rumaysa replied at 1-12-2014 07:25 PM
Tt... mcm mane cite?? Sian u..moga korg famili bertabah.. i fhm perasaan u.. situasi i lebeh krg mcm ...
my mom said..die xde prasaan dh ngn my dad..
just living life..
this is really sad
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 04:28 PM | Show all posts
aku bc kisah ni aku simpati pd TT. but at the same time aku geram jugak kt mak TT. kenapa nk sayang sgt lelaki mcm ni? btw bapak TT mengingatkan aku pd kawan aku, dr luaran takde sape leh caya yg die tu gatal, tp senyap2 nk pasang baru. gatal, send gmbr lucah kt pompuan lain. moga TT dan family tabah
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 07:59 PM | Show all posts
honey_bee replied at 21-1-2015 08:19 PM
Dear kawan2..

Alhamdulillah hingga ke akhir mereka masih suami isteri.. sebab dia tau anak2 tak d ...

Ya Allah... kasihannya.. semoga awak dan keluarga tabah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 05:17 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 4-5-2017 09:03 AM
Assalammu'alaikum,

Just nak bagitau.  Tak taula masjid kat sana.  Tp masjid kat sini jemaah pi  ...

haa mmg ye la kot...
die ckp ada usrah la..kelas mengaji la..lepak minum2 laa..
tp biasa la..kalau orang yg selalu bg alasan..
benda2 baik je die buat pon bole buat ktorang skeptical..caya n tak je..
harap2 die takde la nak tipu2 ni..dah tua2 kan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 05:20 PM | Show all posts
onexox97 replied at 4-5-2017 12:35 AM
wow hebat sangat dia xpenah nangis
sy ni hati tisu, laki belum ada puan lain pun dh nangis, tengo ...

aah btul..
penah fmily ktorang meletup masa tu..
adik missy mengamuk psl pempuan tuu...
siap baling hp bapak missy semua..missy ngn adik2 lain da nangis2 semua..
mak missy rilex je buat muka tak tahu..
ntah bila die nangis pon tak tau..
tp penah masa missy belajar u..missy ade bf...upload pic with bf masa tu kt socmed...gmbr tu kebetulan bf missy x pakai baju..
gambar bru lps mandi manda ke cmtu lah..
mak missy cm kecewa..die xnk langsung ckp ngn missy..maybe masa tu die nanges kot..
tp x nampak plak..just die tunduk..x pandang muka missy..huhuhu..
masa tu sedih..sbb kita dah buat mak kita sedih...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 10:48 AM | Show all posts
missyqaldina replied at 8-5-2017 05:20 PM
aah btul..
penah fmily ktorang meletup masa tu..
adik missy mengamuk psl pempuan tuu...

Assalammu'alaikum missqaldina,

Mak adik ni sabar betul orgnya.   Dah, jauhilah buat perkara2 yg tak elok tu.  Jadilah anak yg solehah yg sentiasa menggembirakan hatinya ye?  

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:15 AM | Show all posts
hakikatnya..ayah sis dah boring dgn barang lama..
so terima jela..
tak yah lah stress sgt..
dia pun berhak nak rasa barang baru...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 11:53 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 9-5-2017 10:48 AM
Assalammu'alaikum missqaldina,

Mak adik ni sabar betul orgnya.   Dah, jauhilah buat perkara2 yg ...

waalaikumsalam...
tu cerita lama..10 thun lps...alhamdulillah..sy bukan yg dlu lg..hehee...
bila da kawen dan da ade anak bru paham perasaan seorang mak mcm mana...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2017 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by honey_bee at 20-8-2017 09:25 PM

Assalamualaikum semua... betul, ujian Allah itu datang dalam pelbagai cara dan Alhamdulillah sekarang kami adik beradik semakin rapat dan bersatu. Setiap hal2 dirumah kami dahulukan ibu, sampai 1 masa ayah rasa iri dengan keakraban kami semua. Satu hari ayah cakap dengan kami, menyesal dia buat mcm tu dulu.. dia minta maaf dan cakap yang dia sayang kami semua, isteri baru dia itu mungkin sbgai 1 peringatan untuk ujian dia dan dia cuba sedaya supaya jaga dua2 keluarga yang di amanahkan Allah. Sekarang ayah jarang marah2.. ibu pon kalau ayah marah ibu senyum saja kalau ibu rasa dah terlalu sakit hati ibu mintak kami bawa dia keluar jalan2. Buat pengetahuan semua, ibu saya sudah tidak boleh berjalan jauh jd 100% diluar menggunakan wheelchair.. selepas lihat perubahan diri ibu ayah betul2 berubah.. kalau kami keluar ayah akan tolak wheelchair ibu. Isteri ayah lg 1 itu mengambil anak angkat.. wallahualam sama ada anak sendiri atau anak angkat sebab ayah saya berkeras cakap anak angkat. Ibu sekarang sangat ceria, kami anak2 dan cucunya (seorg) menguatkan diri dia (kata ibu). Alhamdulillah sejak semua terjadi kami dah terbiasa dengan perubahan berlaku.
1. Hari raya ikut turn.
2.Turn dirumah selang sehari.
Ibu juga sudah ada rumah di kampung jd setiap hari raya atau kelapangan kami akan beraya di kampung. Semenjak ayah berkahwin baru ibu tersedar yang selama ini dia tidak punyai harta (selain tanah dr orang tua) kerana sibuk menguruskan keluarga. Jadi dia keluarkan semua duit simpanannya dan sy juga ada buat loan sedikit untuk menaikkan rumah di kampung. Syukur ..rumah itu walaupun kecil terlalu banyak keriangan disitu dan sekarang jd tambahan pendapatan bulanan ibu (homestay). Kami sekarang bahagia.. bahagia tanpa ayah. Pesan ibu satu sahaja.. Redha. Sepanjang 4 tahun ini kami berjaya bercuti ke negara org secara backpacker (kami tidak mampu percutian mewah) membawa ibu yang berkerusi roda. south east asia, asia, europe semua sudah kami takluk. Nikmatnya Allah saja yang tahu. Letih hilang bila ibu selalu tersenyum dan mengucapkan terima kasih ke anak2 malah ibu pula yang bagi kami semangat tak putus2. Dan insyallah selepas ini umrah (november). Semoga keluarga lain yang diberi ujian yang sama mampu mengharungi semua ujian dengan tabah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2017 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
ramaramu replied at 11-4-2017 04:37 PM
baru terbaca benang tt ni.. i feel you tt.. sbb my parents pun cerai when i was 12.
masa tu kitorg ...

Itulah kalau kita ambil hak orang bila hak kita orang ambil jgnla marah...huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2017 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
bunga_lestari replied at 3-5-2017 01:34 PM
sedihnya baca kisah honeybee ni.. mmg nak menangis rasa, walaupun kisah dh 4thn lepas..

Tq sebab sudi baca..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2017 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
missyqaldina replied at 3-5-2017 04:48 PM
kesian tt...
takpe la tt..kita senasib..cuma papa missy tak tau la da kawen ke belum...
tp mcm bel ...

1 day ayah missy berubahla.. insyallah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2017 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mrs_salvatore replied at 4-5-2017 04:28 PM
aku bc kisah ni aku simpati pd TT. but at the same time aku geram jugak kt mak TT. kenapa nk sayang  ...

Tq insyallah semoga kami sentiasa tabah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2017 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
izan78 replied at 4-5-2017 07:59 PM
Ya Allah... kasihannya.. semoga awak dan keluarga tabah..

Terima kasih.. aminn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2017 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
zztop63 replied at 9-5-2017 11:15 AM
hakikatnya..ayah sis dah boring dgn barang lama..
so terima jela..
tak yah lah stress sgt..

Baru saya tahu nilai seorang manusia itu seperti barang.. semoga 1 day nnti @zztop63 kelurga kamu tukarkan kamu juga ya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2017 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
LuLu^Lost replied at 22-1-2015 04:32 PM
uih..sedihnya aku baca cerita ko. rasa nak nangis. geram plak aku rasa wlpn alhamdullilah tak ada  ...

Saya perempuan sulung. No 2 perempuan, no 3 lelaki ( sudah berkahwin anak 1)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2017 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Keledek.kepam replied at 26-3-2017 02:50 AM
Emm TT da setahun since last komen. Any update about family TT? Harap segalanya dipermudahkan & baik ...

Alhamdulillah kami adik beradik bahagia bersama ibu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047073s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list