Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
24725
View
203
Reply

AYAH CURANG update page 7..

[Copy link]

Author: honey_bee       Show all posts   Read mode

Post time 11-4-2017 04:37 PM | Show all posts
baru terbaca benang tt ni.. i feel you tt.. sbb my parents pun cerai when i was 12.
masa tu kitorg 4 beradik semua masih in school and kakak yg sulung baru dpt offer pegi oversea.
my dad buat hal and married his subordinate. after 20 years of marriage dia x peduli perasaan my mom.. my mom yg pay for our school and expenses..

tp dia xnak divorce my mom sbb my mom was already doing well in her career.. tp thanfully my mom tabah and filed for fasakh.. kecoh jugak lah taman i masa tu. i remembered one day balik sekolah aunty jiran sebelah stopped me dpn pagar tny betul ke my mom n dad nak cerai.. i rasa stress n marah sgt org busy body with my family..

now my dad dah tua and ada anak 2 anak dgn that woman. funny thing is, last few years my dad married another woman. so i rasa tuhan mmg bayar cash kat perempuan tu.. and that woman blamed my mom sbb dia kata my mom yang doakan my dad kahwin kali ke 3. boleh tak perangai macam tu?

tp growing up i mmg selalu gaduh dgn my dad.. asalkan turn my dad bawak keluar je balik mesti i akan bad mood or gaduh sbb dia akan force i terima his new family.. right after spm i mmg jarang sgt jmp dia.. setahun dua tiga kali je.. cuma skrg ni, dia dah tua dia start cari kitorg..

dia dah x berapa sihat.. sbb dah tua kan.. dia mengaharap kitaorg tuk jaga dia bila dia dah tua.. anak2 sana pula masih sekolah.. but tu lah, bila kenang balik apa dia buat semua jadi tawar hati..

sekarang ni my dad try amik hati2 anak2 my mom.. n since my dad ada lagi new wife, wife yg lama tu asyik tuntut harta suruh pindah semua atas nama dia.. dgn alasan anak dia kecik2.. baru my dad sedar kan yg pmpuan tu after his money je.. but nasi dah jadi bubur..

so tt, i soo can relate to your stories. and i hope this journey of life will make u and ur mom become stronger.


Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 01:22 PM | Show all posts
ramaramu replied at 11-4-2017 04:37 PM
baru terbaca benang tt ni.. i feel you tt.. sbb my parents pun cerai when i was 12.
masa tu kitorg ...

sedih kisah u tapi i terkilan dengan ayat ni

now my dad dah tua and ada anak 2 anak dgn that woman. funny thing is, last few years my dad married another woman. so i rasa tuhan mmg bayar cash kat perempuan tu.. and that woman blamed my mom sbb dia kata my mom yang doakan my dad kahwin kali ke 3. boleh tak perangai macam tu?
kenapa u nak cashkan pmpuan tu padahal daddy u yg nak kahwin dia. tapi takpelah u yg lalu benda tu, mungkin ada benda lain di sebaliknya. cuma nak tekankan pempuan tu takkan boleh kahwin dengan daddy u kalau bukan dia yang nak kahwin dgn pempuan tu.

tahniah kt mom u sebab bertindak awal (minta fasakh). dia contoh wanita kuat dan berani.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 03:11 PM | Show all posts
duri_durians replied at 14-4-2017 01:22 PM
sedih kisah u tapi i terkilan dengan ayat ni

kenapa u nak cashkan pmpuan tu padahal daddy u yg  ...

actually dua dua terima lah.. sbb dulu masa belum kahwin my mom ada jmp dia n merayu jgn teruskan hubungan sbb anak2 masih kecik but dia ckp dia buat istikharah nampak muka my dad.. n my dad plak after dah belas tahun baru tahu dia after his money.. and i ckp cash sbb my mom pnh ckp esk dia akan rasa apa yg my mom rasa.. tu dia ingt my mom doa siang mlm mcm tu walhal my mom dah lama move on from my dad..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:09 PM | Show all posts
duri_durians replied at 14-4-2017 01:22 PM
sedih kisah u tapi i terkilan dengan ayat ni

kenapa u nak cashkan pmpuan tu padahal daddy u yg  ...

Memang patut dicash kan perempuan macam tu,murahan hahaha.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060636s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list