Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
31854
View
83
Reply

Flora Damansara~~bekas kubur orang asli

[Copy link]

Author: mozas       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-11-2013 01:28 PM | Show all posts |Read mode
maaf kalau dah thread seumpama ni..sesiapa sini yang tau ttg kisah hantu di kawasa perumahan flora Damansara? tapak ni bekas kubur orang asli..mula2 pindah dulu 2 malam berturut2 jumpa rambut panjang berbelit kat pokok kaktus dlm rumah..padahal kami rambut pendek je..huhuhu
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-11-2013 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Entahler...cuba chk2 kt gugel dulu kawasan apa..kalau tapak perkuburan harusla mengusik..hantu org asli rambut pun ketak2 kerinting.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 01:45 PM | Show all posts
x penah dgr pon tmpt ni....
tp nama cam nama taman jew....siap berflora2 bagai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2013 01:52 PM | Show all posts
tempat ni apartment/ flat atas bukit sebelah tol LDP dr sungai penchala ke sg buloh..kalau perasan betul2 kat sebelah tol ldp TU
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 02:28 PM | Show all posts
so kenapa TT....
ada hantu ker.....
memang bukit tu bekas kubor org asli.......
tapi.....
aku duduk kat situ selama 3 1/2 thn....
rilek jer....
takder angker-mangker....
aku pindah sebab dah tak tahan kena ganggu
tapi bukan ngan antu la....

HAR....

yg ada kat situ lagi ngeri dari hantu....negro....myanmar...bangla...indon.....pastu spesis2 kaum yg 1 tu....
siap memekak  pepagi.....
kalau gaduh.....21 tgkat tu boleh dgr suara jerit mcm kena rasuk ngan hantu org asli......
siap bwk parang lagi...

HAR....

ada jugak kes laki bini gaduh....
siap nak terjun dari bagunan carpark lagi....
hahahaahah...
tak leh lupa kes tu.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2013 02:38 PM | Show all posts
ctaz posted on 26-11-2013 02:28 PM
so kenapa TT....
ada hantu ker.....
memang bukit tu bekas kubor org asli.......

HAH.. ada eh yg nk terjun bangunan?? x pernah tau pun..huhuh sy dh ddk 6 tahun lebih kat sini..mula2 tu adalah kena ganggu..skrg ni dh xde la..sbb balik rmh pun utk tido j..  tp serius nyampar banyak benorr alien aka niger, myanmar n seangkatan kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 02:42 PM | Show all posts
Errr, I orang asli. Rambut I tak berketak2 pulak. Yang kau refer kat rambut berketak2 tu jenis2 orang Negrito kot. Kitorang orang Melayu Ulu (Darat) takde nye rambut ketak2. Bese je macam Melayu2 hilir
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 02:50 PM | Show all posts
mozas posted on 26-11-2013 02:38 PM
HAH.. ada eh yg nk terjun bangunan?? x pernah tau pun..huhuh sy dh ddk 6 tahun lebih kat sini..mul ...

aku duduk kat blok D betul2 sebelah blok carpark tu....
tu yg dpt tgk free show tu....
org melayu pulak tu yg bergadoh laki bini....
yg bini dia nak terjun....
mula2 laki dia nak halang la...
last2 laki dia blah mcm tu jer....tak nak halang pun...giler...
pak guard la yg gigih menyelamatkan bininyer.....
hahaahah...kalau pikirkan balik lawak siot....

aku duduk situ dari tahun 2007....blok F pun blom siap lagi time tu...
tak der la angker2...mungkin perasaan kiter kot...
yg aku ingat kes niger rogol budak student...
kes keta buruk bonet penuh dadah....
perompak kena kejar...last2 jatuh dari tingkat 9 ker 10....
ada org buang tv himpap kereta ka bawah...
dan kes paling besar....management bawak lari duit....
dekat 14 hari tak der air....
hahahhaahhahaah




Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 04:51 PM | Show all posts
hahaha angker sungguh ceritamu itu ctaz
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ctaz posted on 26-11-2013 02:50 PM
aku duduk kat blok D betul2 sebelah blok carpark tu....
tu yg dpt tgk free show tu....
org melay ...


Hahaha.. Kakak aku dok sana 5 tahun. Baru je beberapa bulan dia pindah. Masa dia dok sana memacam cerita ada. Dari cerita lawak, sampai citer seram sume aku dengar. Yg tak blh tahan part org buang tv tu. Masa akak aku citer tu kitorang siap boleh fikir n creat story n bayangkan mcm mana tv tu jatuh. Aduhai...

N ko jgn tak tau akak aku bitau penah skali tu tilam pun ada org humban kat bawah tau. Masa tu akak aku dalam keta baru balik keja.tengah pulak cakap tepon ngan custemer.dari jauh akak aku nampak ada benda melayang2. Akak aku siap cuatemer dia stop bercakap sbb akak aku nak bitau yg kat flat umah dia ada tilam melayang.

Tergelak sakan kitorang dengar citer dia. Nak plk akak aku ni jenis yg bila bercerita je memang buat org gelak Last edited by daiman on 26-11-2013 05:21 PM

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kalau nak kata flora tu berhantu memang tak di nafikan weh. Kakak aku n anak2 dia sendiri yg alaminya. Bertahun akak aku dok sana. Tapi tak sampai  5 kali aku berulang balik lepas maghrib. Takut weh.. Mcm2 cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
ctaz posted on 26-11-2013 02:50 PM
aku duduk kat blok D betul2 sebelah blok carpark tu....
tu yg dpt tgk free show tu....
org melay ...

Ms dulu...nk beli rumh..mommy ada gak survey nk beli kt sini..
Tp bla pegi tu mcm xsedap ht.....xjd book..
Pastu lps dah org pkt duduk..survey gak igt nk beli bt sewa..
Tp bila bc citer yg mangemnt teuk...n tempt tu da  ala2 flat..terus xjd...

Member mommy yg dok menyewa situ pon ada citer psl kes tv melyg..
N yg duduk kt kepong ada apt cost rendah pon citer jiran dia gaduh laki bini cmpk tv dr tingkt 20..
Hailh korg ni..dhla miskin..perangi menjahanm plak tu...isk3
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
daiman posted on 26-11-2013 05:24 PM
Tapi kalau nak kata flora tu berhantu memang tak di nafikan weh. Kakak aku n anak2 dia sendiri yg al ...

Cer citer cer citer
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan aku ada ddk situ. Mmg seram la jgk. Tp xda plk dia cite apa2. Ada satu je cite pelik dia puny viper keta hari2 org curi asal dia beli baru je esok kena curi. Pelik beno viper keta yg dicurinya. Last2 dia bengang stiap kali park keta dia cabut viper esoknya pasang blk.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
siti_kus posted on 26-11-2013 08:27 PM
Kawan aku ada ddk situ. Mmg seram la jgk. Tp xda plk dia cite apa2. Ada satu je cite pelik dia puny  ...

Puas ku pikir viper tu apa..ghupernya wiper le dik..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nurkasih74 posted on 26-11-2013 02:06 PM
Puas ku pikir viper tu apa..ghupernya wiper le dik..

Kan.. Aku pn masa menaip dok pikir v ke w, v ke w. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Viper tu ular....ular tedung..iyekan??
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
nurkasih74 posted on 26-11-2013 10:06 PM
Puas ku pikir viper tu apa..ghupernya wiper le dik..

Mommy tingat yg pompuan bju hiju dgn xmen..bukn nm viper ker pompuan hijau tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 02:39 AM | Show all posts
Member satu ofis ramai duk Flora Damansara. Al kisahnya ada semua unit rumah sana adalah laluan orang bunian. x pernah ada yg lama menyewa sana, kadar sewa pun murah.

Citanya gini. kat rumah tu, area ruang tamu nya adalah laluan bunian. imagine la, time tgk tv bleh tengok ada orang lalu lalang kat depan, then tembus dinding.

ada sapa2 yg tahu rumah mana satu? aku x tanya plak kawan aku tapi mmg betul2 ada sebab ada geng satu ofis duk situ kejap je, terus pindah lain
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 08:07 AM | Show all posts
aku onwer salah satu umah kat dsara damai..tp memang betul kalau taman tu yg kau org ckp.. pernah ada member aku citer tgh sdap2 lepak dpn tv dgn kluarga, tiba2 bayangan kubur menjelma pastu ilang fuhyooo takut tu.. memang depa kata kawasan tu tmpt persemadian kaum org asli.. hanya ALLAH SWT yg tahu citer sebenar.. la nie x pastilah apa keadaan pas ramai org duduk situ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list