JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
24896
View
83
Reply

Flora Damansara~~bekas kubur orang asli

[Copy link]

Author: mozas       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-11-2013 01:28 PM | Show all posts |Read mode
maaf kalau dah thread seumpama ni..sesiapa sini yang tau ttg kisah hantu di kawasa perumahan flora Damansara? tapak ni bekas kubur orang asli..mula2 pindah dulu 2 malam berturut2 jumpa rambut panjang berbelit kat pokok kaktus dlm rumah..padahal kami rambut pendek je..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Entahler...cuba chk2 kt gugel dulu kawasan apa..kalau tapak perkuburan harusla mengusik..hantu org asli rambut pun ketak2 kerinting.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 01:45 PM | Show all posts
x penah dgr pon tmpt ni....
tp nama cam nama taman jew....siap berflora2 bagai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2013 01:52 PM | Show all posts
tempat ni apartment/ flat atas bukit sebelah tol LDP dr sungai penchala ke sg buloh..kalau perasan betul2 kat sebelah tol ldp TU
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 02:28 PM | Show all posts
so kenapa TT....
ada hantu ker.....
memang bukit tu bekas kubor org asli.......
tapi.....
aku duduk kat situ selama 3 1/2 thn....
rilek jer....
takder angker-mangker....
aku pindah sebab dah tak tahan kena ganggu
tapi bukan ngan antu la....

HAR....

yg ada kat situ lagi ngeri dari hantu....negro....myanmar...bangla...indon.....pastu spesis2 kaum yg 1 tu....
siap memekak  pepagi.....
kalau gaduh.....21 tgkat tu boleh dgr suara jerit mcm kena rasuk ngan hantu org asli......
siap bwk parang lagi...

HAR....

ada jugak kes laki bini gaduh....
siap nak terjun dari bagunan carpark lagi....
hahahaahah...
tak leh lupa kes tu.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2013 02:38 PM | Show all posts
ctaz posted on 26-11-2013 02:28 PM
so kenapa TT....
ada hantu ker.....
memang bukit tu bekas kubor org asli.......

HAH.. ada eh yg nk terjun bangunan?? x pernah tau pun..huhuh sy dh ddk 6 tahun lebih kat sini..mula2 tu adalah kena ganggu..skrg ni dh xde la..sbb balik rmh pun utk tido j..  tp serius nyampar banyak benorr alien aka niger, myanmar n seangkatan kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 02:42 PM | Show all posts
Errr, I orang asli. Rambut I tak berketak2 pulak. Yang kau refer kat rambut berketak2 tu jenis2 orang Negrito kot. Kitorang orang Melayu Ulu (Darat) takde nye rambut ketak2. Bese je macam Melayu2 hilir
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 02:50 PM | Show all posts
mozas posted on 26-11-2013 02:38 PM
HAH.. ada eh yg nk terjun bangunan?? x pernah tau pun..huhuh sy dh ddk 6 tahun lebih kat sini..mul ...

aku duduk kat blok D betul2 sebelah blok carpark tu....
tu yg dpt tgk free show tu....
org melayu pulak tu yg bergadoh laki bini....
yg bini dia nak terjun....
mula2 laki dia nak halang la...
last2 laki dia blah mcm tu jer....tak nak halang pun...giler...
pak guard la yg gigih menyelamatkan bininyer.....
hahaahah...kalau pikirkan balik lawak siot....

aku duduk situ dari tahun 2007....blok F pun blom siap lagi time tu...
tak der la angker2...mungkin perasaan kiter kot...
yg aku ingat kes niger rogol budak student...
kes keta buruk bonet penuh dadah....
perompak kena kejar...last2 jatuh dari tingkat 9 ker 10....
ada org buang tv himpap kereta ka bawah...
dan kes paling besar....management bawak lari duit....
dekat 14 hari tak der air....
hahahhaahhahaah




Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 04:51 PM | Show all posts
hahaha angker sungguh ceritamu itu ctaz
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ctaz posted on 26-11-2013 02:50 PM
aku duduk kat blok D betul2 sebelah blok carpark tu....
tu yg dpt tgk free show tu....
org melay ...


Hahaha.. Kakak aku dok sana 5 tahun. Baru je beberapa bulan dia pindah. Masa dia dok sana memacam cerita ada. Dari cerita lawak, sampai citer seram sume aku dengar. Yg tak blh tahan part org buang tv tu. Masa akak aku citer tu kitorang siap boleh fikir n creat story n bayangkan mcm mana tv tu jatuh. Aduhai...

N ko jgn tak tau akak aku bitau penah skali tu tilam pun ada org humban kat bawah tau. Masa tu akak aku dalam keta baru balik keja.tengah pulak cakap tepon ngan custemer.dari jauh akak aku nampak ada benda melayang2. Akak aku siap cuatemer dia stop bercakap sbb akak aku nak bitau yg kat flat umah dia ada tilam melayang.

Tergelak sakan kitorang dengar citer dia. Nak plk akak aku ni jenis yg bila bercerita je memang buat org gelak Last edited by daiman on 26-11-2013 05:21 PM

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kalau nak kata flora tu berhantu memang tak di nafikan weh. Kakak aku n anak2 dia sendiri yg alaminya. Bertahun akak aku dok sana. Tapi tak sampai  5 kali aku berulang balik lepas maghrib. Takut weh.. Mcm2 cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
ctaz posted on 26-11-2013 02:50 PM
aku duduk kat blok D betul2 sebelah blok carpark tu....
tu yg dpt tgk free show tu....
org melay ...

Ms dulu...nk beli rumh..mommy ada gak survey nk beli kt sini..
Tp bla pegi tu mcm xsedap ht.....xjd book..
Pastu lps dah org pkt duduk..survey gak igt nk beli bt sewa..
Tp bila bc citer yg mangemnt teuk...n tempt tu da  ala2 flat..terus xjd...

Member mommy yg dok menyewa situ pon ada citer psl kes tv melyg..
N yg duduk kt kepong ada apt cost rendah pon citer jiran dia gaduh laki bini cmpk tv dr tingkt 20..
Hailh korg ni..dhla miskin..perangi menjahanm plak tu...isk3
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
daiman posted on 26-11-2013 05:24 PM
Tapi kalau nak kata flora tu berhantu memang tak di nafikan weh. Kakak aku n anak2 dia sendiri yg al ...

Cer citer cer citer
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan aku ada ddk situ. Mmg seram la jgk. Tp xda plk dia cite apa2. Ada satu je cite pelik dia puny viper keta hari2 org curi asal dia beli baru je esok kena curi. Pelik beno viper keta yg dicurinya. Last2 dia bengang stiap kali park keta dia cabut viper esoknya pasang blk.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
siti_kus posted on 26-11-2013 08:27 PM
Kawan aku ada ddk situ. Mmg seram la jgk. Tp xda plk dia cite apa2. Ada satu je cite pelik dia puny  ...

Puas ku pikir viper tu apa..ghupernya wiper le dik..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
nurkasih74 posted on 26-11-2013 02:06 PM
Puas ku pikir viper tu apa..ghupernya wiper le dik..

Kan.. Aku pn masa menaip dok pikir v ke w, v ke w. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2013 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Viper tu ular....ular tedung..iyekan??
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
nurkasih74 posted on 26-11-2013 10:06 PM
Puas ku pikir viper tu apa..ghupernya wiper le dik..

Mommy tingat yg pompuan bju hiju dgn xmen..bukn nm viper ker pompuan hijau tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 02:39 AM | Show all posts
Member satu ofis ramai duk Flora Damansara. Al kisahnya ada semua unit rumah sana adalah laluan orang bunian. x pernah ada yg lama menyewa sana, kadar sewa pun murah.

Citanya gini. kat rumah tu, area ruang tamu nya adalah laluan bunian. imagine la, time tgk tv bleh tengok ada orang lalu lalang kat depan, then tembus dinding.

ada sapa2 yg tahu rumah mana satu? aku x tanya plak kawan aku tapi mmg betul2 ada sebab ada geng satu ofis duk situ kejap je, terus pindah lain
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 08:07 AM | Show all posts
aku onwer salah satu umah kat dsara damai..tp memang betul kalau taman tu yg kau org ckp.. pernah ada member aku citer tgh sdap2 lepak dpn tv dgn kluarga, tiba2 bayangan kubur menjelma pastu ilang fuhyooo takut tu.. memang depa kata kawasan tu tmpt persemadian kaum org asli.. hanya ALLAH SWT yg tahu citer sebenar.. la nie x pastilah apa keadaan pas ramai org duduk situ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 08:09 AM | Show all posts
flora damansara.... sedih tempat tu.. tempat cantik dah, atas bukit , nampak mewah la jugak.. tapi sebab penduduknya (foreigner) banyak berperangai mengalahkan fauna, abis jahanam tempat tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2013 08:52 AM | Show all posts
daiman posted on 26-11-2013 05:24 PM
Tapi kalau nak kata flora tu berhantu memang tak di nafikan weh. Kakak aku n anak2 dia sendiri yg al ...

cer citer yg seram tu..
bab tv hempap tu pun sy ada kat situ,,sadis btl kereta tu
then managemnnt bw lari duit...hampeh....
kes rogol student tu buat sy trauma naik lif
then yg gaduh laki bini tu yg bini dia pilipino n laki dia ala2 mamak tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 11:05 AM | Show all posts
taji2906 posted on 27-11-2013 08:09 AM
flora damansara.... sedih tempat tu.. tempat cantik dah, atas bukit , nampak mewah la jugak.. tapi s ...

dah ala2 cam kes mentari court, ramai sangat foreigner...kawan aku duk situ, dlam tahun ni je, 2 kali rumah dia kena pecah masuk...

mulanya aku berkenan jugak nak beli 1 unit flora damansara ni bila ada keluar iklan yg seunit nya RM 95000, tapi ngenangkan pelbagai cerita tak elok sal tempat ni, aku kenselkan je niat tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Selain dari kes hantu n rogol, kakak aku ada citer satu hari tu dia balik keje siangla dlm pukul 3. Masa tu org tak de sangat sbb waktu bekerja.masa dia naik lif nak kuar tu, tetiba ada dlm 5 org budak tgh pegang barang. Nampak sorang pegang tv, set hi fi, laptop n ada beberapa barang elektric lain lagi. Budak2 tu mcm panik n tergopoh2 nak masuk lif tu. Bila kakak aku sampai sebelah umah jiran dia, dia terkejut sebab dengar mcm riuh2 kat umah jiran dia. Dia cuba dengar apa yg berlaku masa nak bukak pintu. Sebab dengar suara pompuan menangis mcm memujuk2.

Tetiba masa akak aku nak melangkah masuk umah je, dia dengar makcik tu jerit minta tolong. Tapi sayup2 je. Kakak aku g la tinjau. Tgk anak bujang makcik tu umur dlm lingkungan belasan tahun tengah pegang pisau / parang mcm main acah2 kat makcik tu. Kononya mcm nak rodok makcik tu la

Kakak aku jadi serba salah n takut gila masa tu sebab kawan2 budak tu kat lift dah start nak meluru kat akak aku. Kakak aku memang serba salah betul time tu. Trus dia masuk umah lock pintu.

Tak lama lepas tu, dengar makcik tu tutup pintu. N suasana sunyi. Lepas beberapa ari kejadian tu kakak aku terserempak ngan makcik tu. Tengok makcik tu kesian sangat.nampak kat tangan dia berbalut. Tapi kakak aku tak dela busy body nak tanya

Dari apa yg kakak aku tau sikit2, makcik tu janda anak 3. Sume lelaki. N blh dikatakan anak2 dia mcm tak menjadila. Yg sulong je mcm ok2 sket. Tapi anak no 2 dia tu dah parah sebab suspect isap dadah.anak dia yg tula yg cuba nak rodok mak dia tu

Kesian betul makcik tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2013 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni citer kat area mutiara damansara.

Korang tau kat mana showroom proton mutiara damansara tak. Kakak aku keje sana kira mcm orang lama kat sana. Masa memula showroom tu bukak dia
dah ada. Jadi, dia sikit sebanyak tau kisah2 kat mutiara damansara tu. Apa kisah di sebalik orang asli n tubuhnya mutiara damansara.

Ok, aku nak cite pasal showroom tu. Pada aku agak seram tapi tak taula korang mcm mana plk. Sebabnya aku ni penakut ya hamat.masa memula showroom tu bukak, the curve blom siap lagi. Building kiri kanan depan belakang tu sume blom ada lagi. Ada pun tesco tapi mcm baru sangat2. Ingat2 lupa dah aku. Yg pastinya curve memang blom siap lagila masa tu. Memang agak sunyi area tu lebih lg kalau waktu malam.

Showroom proton tu boleh dikatakan besarla jugak. Dalam tu ada beberapa bilik iaitu bilik admin, bos, staff, n ada beberapa bilik lagi. Satu malam tu, kakak aku kena duty. Jam lebih kurang pukul 10.Yg tinggal hanyala pak guard n budak admin perempuan sorang.masa dia tengah pack2 nak balik tu, dia dengar puntu toilet bertutup. Dia ingat budak admin masuk toilet. Jadi dia pun tunggula kejap sementara budak admin kuar toilet. Masa tu dia memang yakin yg budak admin tu yg masuk toilet sebab clear sangat bunyi pintu toilet tu bertutup. Kakak aku tunggu agak lama kenapa budak admin tak settle lagi dlm toilet.

Utk pengetahuan korang, showroom kalau waktu malam hanya ada satu lampu je terpasang. Itu pun agak samar2. Tapi kalau org kat dlm tu still lagila blh nampak muka orang ke apa.

Masa kakak aku tunggu admin kuar dari toilet tu, dia pun g la masuk toilet tu. Tapi tak de orang. Dia cuba jerit panggil nama budak admin tapi tak menyahut. Lepas tu dia nampak lampu bilik opis admin menyala. Mcm baru nak on. Kakak aku jerit lagi panggil nama budak admin tu. Tapi tak nyahut walau dah berkali2
panggil. Hati kakak aku dah rasa sesuatu. Cuba nak naik ke bilik admin tapi kaki mcm nak tak nak pegi. Hati dah tak sedap. Kakak aku cuba tunggu n panggil lagi. Kesudahanya kakak aku panggil pak guard. Pak guard muka dah semacam. Mcm dah tau apa yg berlaku.

Kakak aku cuba tunggu lagi kot2 budak admin nak main cak2.n takut kalau pape jadi. Tapi pak guard beriya2 suh balik. Siap pesan balik nanti mandi. Baca apa2 yg patut. Kakak aku dah start rasa sesuatu.

Esok bila sampai opis baru tau
citer sebenar. Pak guard yg malam tadi tu mc. Dari apa yg kakak aku cerita, budak admin tu dia dah balik 15min awal. Dia ada bitau kakak aku dia nak balik masa tu tapi kakak aku sebab busy deliver keta, jadi dia memang tak dengar langsung. Jadi, citer tu heboh masa lunch hour.

Rupanya, kakak aku kira org yg kira last2 la yg kena. Sebabnya staff2 lain yg dari budak mekanic, budak admin, sales sume penah kena benda yg sama. Benda tu dia mengacau start nak senja2 sampai malam.

Bila sume fikir2 balik, patutla pak guard asek bertukar ganti.ada banyak citer kat showroom proton ni. Nanti nantila aku citer. Citer akan jadi lebih seram kot nanti

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052652s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list