JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11554
View
59
Reply

Mengubat / pandai scan dari jauh.

[Copy link]

Author: aiskrimpelangi    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-2-2014 02:13 PM | Show all posts
julie88 posted on 5-2-2014 02:10 PM
spesifik nama tempat tu?

dekat kedai pet..nama kdai tu ape pet ape ntah..atas office die..memang xda signboard..
i pegi dlu siap amik cuti..org ramai..tapi xtaw la sekarang ade lgi ke x..
ust tu agak femes la..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2014 08:43 AM | Show all posts
toksah percaya la pengubatan jarak jauh ni...
takut ada pertolongan dari unsur2 lain je...
untuk mengaburi kita...
my kazen ada sakit jantung...
doc dah set appt untuk bypass..
at the same time dia berubat secara traditional dgn sorang pakcik kelantan ni..
masa routine check up, dia kata doc dah x nampak blockage tu..
so dia x buat la bypass...
bila2 dia rasa x selesa, dia just call pakcik tu...
by doing so, dia trus rasa ok...
satu hari dia g morning walk...
tergolek...trus wassalam...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2014 09:25 AM | Show all posts
monreyes posted on 6-2-2014 08:43 AM
toksah percaya la pengubatan jarak jauh ni...
takut ada pertolongan dari unsur2 lain je...
untuk m ...

kalau sakit mcm sakit jantung tu better jangan la kan kita tahu mende tu doctor pakar, tp lebih pada sakit yg kita tak nampak ni. sakit mcm sihir etc.

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 05:12 PM | Show all posts
skrg ni byk tmpat da ade darusyifa..mne2 pon ade..kalo xde cari tapediri..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2014 06:39 PM | Show all posts
nordiana87 posted on 5-2-2014 02:08 PM
s.alam...sek 17..

Maka tepat lah speku aku.
Penah teman member office pg jumpa pakcik nie....aku pn tak berapa serasi nk berubat dgn dia.....
tapi adik and member aku ok aje berubat dgn dia.....

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2014 11:16 AM | Show all posts
anyway kwn aku pernah kena tipu dgn rawatan jarak jauh konon nak kembalikan kasiih tunang.
byr 300,org ni ada iklan rawatan dlm majalah mingguan wanita,hawa namanya..
dia kata blh scan dari jauh apa tunang kwn aku buat..tup2 ckp ada girl lain,x jauh orgnya..girl tu konon pakai ilmu penunduk tuk tundukkan tunang kwn i...
kalau nak baikkan hubungan,kena beli 1 minyak dr narathiwat siam harga 100,pakai je kat jari hari2..tunang pun akan kembali dan ilmu penunduk akan automatik gugur...
kwn aku mcm was2..mcm pelik,dia pun malas layan dah hawa ni..penipu rasanya...
anyway dia skrg berserah je pd allah swt..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2014 09:31 PM | Show all posts
salam...

Sedih hati bila melihat zaman sekarang bertambah-tambah orang yang menawarkan perubatan(palsu) dengan bayaran yang tidak munasabah. Kenapa lah nak cas kalau nak merawat saudara sesama manusia. Kalau diri ada kelebihan bantu sahaja lah dengan ikhlas.

Insyaallah, kalau ada daripada saudara2 yang ada masalah fizikal, demam, pening kepala, atau sakit2 yang normal, saya bersedia untuk memberikan rawatan secara ikhlas secara jarak jauh(kalau terdesak), tapi kalau sakit itu bersangkut paut dengan sihir,saka atau gabungan sihir dari beberapa orang, saya terpaksa menolak permintaan atas sebab kekurangan pengalaman dalam hal tersebut.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2014 12:24 AM | Show all posts
olyd88 posted on 19-2-2014 09:31 PM
salam...

Sedih hati bila melihat zaman sekarang bertambah-tambah orang yang menawarkan perubatan( ...

baguss broo... tabik sprin satuu toingggg...... macam nih la baru A
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 03:33 PM | Show all posts
As Salam,

Ada sesape boleh scan dari jarak jauh tak kt sini?
kalau boleh mohon  pm saya.


terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 03:37 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 03:40 PM | Show all posts
cerita cas ni dah berpuluh kali diperdebatkan ...rajin rajin la korek thread2 lama...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 03:45 PM | Show all posts
Mf menyusahkan semua, saya tak biasa dgn thread ni 2 sy tanya direct kt cni.
Anyway, thanks all.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 03:48 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 10:49 PM | Show all posts
ba ta mim 114...
salah seorg ustaz pertubuhan ni,pernah menjaga krew pengambaran cerita highland tower..taksilap black nama nya..
kebanyakan yg masuk pertubuhan ni kapten tentera..


Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2014 08:39 PM | Show all posts
msblinq posted on 24-2-2014 03:33 PM
As Salam,

Ada sesape boleh scan dari jarak jauh tak kt sini?

Assalam..awak nak tengok apa?

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2014 09:42 PM | Show all posts
Teringin nak jumpa orang yang pandai scan "perangai" manusia ni. Nak dia scan aku ni macam mana. Dulu ada jumpa sorang. Tapi dia lelaki. Tak kan nak dia plak scan aku yang perempuan ni. Huhu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2014 10:30 AM | Show all posts
Luckman posted on 27-2-2014 08:39 PM
Assalam..awak nak tengok apa?

Salam  Luckman,

Hantukiller da bantu da sy ari tu...tq atas keperihatinan awk.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2014 01:46 PM | Show all posts
mggu lps hari rabu aku dan adik aku pegi berubat kt pusat rawatan islam apa ntah yg ustaz sharhan punya..tp anak2 buah dia yg tlg buatkan sbb susah nk dpt ustaz sharhan sndr..
rawatan kena byr rm50 tidak termasuk air zam2 atau ubat-ubatan yg lain..basic jer 4 botol air zam2 dan minyak zaitun..kalau kita nak tambah benda lain pun blh..kalau xnak beli apa2 pun blh jugak..takde paksaan..cuma byr duit rawatan jer la..

Alhamdulillah..lps berubat kt situ badan rasa makin ringan..hati pun makin tenang..air zam2 tu kena minum seteguk slps solat (5x sehari)..minyak zaitun kena sapu kt bahagian yg sakit/sengal sblm tido..aku tmbh mandian limau kasturi...sblm masuk solat maghrib kena mandi...kiranya between asar - maghrib..

aku pegi kt cawangan velodrom, cheras..btl2 sebelah ayam kampung..org mmg ramai la..
yg kena rasuk dgn hantu pun ada..seram giler dgr sbbnya bilik rawatan sebelah2..
adik aku pun teruk..ada jin berkenan..masa rawatan adik aku tak sedar diri..dia bunyi mcm lembu nk kena sembelih..pastu bila suruh ckp xnak..asyik dok jerit jer..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2014 02:49 PM | Show all posts
Tipah tertipu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2014 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
msblinq posted on 24-2-2014 03:33 PM
As Salam,

Ada sesape boleh scan dari jarak jauh tak kt sini?

Salaam
Beritahulah masalahnya sebab apa nak scan....
Jadinya .. scanning akan tertumpu kepada masalah tersebut...
Kalau secara open ... mmmm ...
Aku pernah layan permintaan sorang pompuan tu minta scan...mmm..tak beritahu apa apa ...cuma scan dia ... mmmm...
Selepas beberapa lama .mmm...aku sms ... tidur tu, elok eloklah ... terselak kain sampai ke perut .. pastu nothing inside ...
Esoknya dia sms .. mmm .. seronoklah awak ...  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047633s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list