Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
37714
View
165
Reply

Negeri paling ramai lelaki Melayu romantik ..

[Copy link]

Author: Loxlaxman       Show all posts   Read mode

Post time 24-2-2014 12:18 PM | Show all posts
lelaki melayu romantik dah tak der, pupus dah pun
yang ada tuan melayu
Bagi melayu Perkahwinan adalah bentuk perhambaan yang disahkan oleh masyarakat melayu sendiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2014 01:11 PM | Show all posts
lizaliza posted on 24-2-2014 12:18 PM
lelaki melayu romantik dah tak der, pupus dah pun
yang ada tuan melayu
Bagi melayu Perkahwinan ad ...

Lama tak bersua ..Liza fine thankyou ke?.

Lox rasa, teknik isteri kena betul kalau nak ajak suami amik bahagian dlam hal rumah tangga. Bini Lox dah start buat statistik dan present kat Lox hujung bulan depan anak-anak ... Lox yang suruh. Dia buat ishikawa diagram, pareto chart, histogram ... cuma telegram jer tak de. So, bila wife present Lox boleh nampak problem solving opportunities kat situ ... contohnya, wife list down harga barang keperluan rumah dan bandingkan harga 2013 dengan 2014 ... data Indeks Harga Pengguna dan Indeks Inflasi pun dia selit sekali .. maka benarlah tanggapan ramai bahawa kos harga barang keperluan rumah dah mula tujuk arah langit .. 21.5% setakat 31 Jan 2014. So permohonan untuk naikkan sumbangan bulanan Lox kpada rumahtangga diluluskan sebanyak 30% lagi....

Di atas tu contoh untuk melawan ego suami macam Lox, isteri kena present data-data ekonomi kalau nak minta tambahan peruntukan. Isteri kena sertakan statistik pelaburan, kewangan, kepenggunaan, kesihatan etc. untuk memudahkan suami percaya isteri adalah "akauntan bertauliah" dan seterusnya memperolehi kepercayaan suami untuk dia laburkan lebih banyak wang lagi kepada keluarga ..

Percayalah ... ianya berkesan, insyaallah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 01:20 PM | Show all posts
semua negeri tu ada je lelaki romantik........eiii koser romantik sgt ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 01:20 PM | Show all posts
Loxlaxman posted on 24-2-2014 01:11 PM
Lama tak bersua ..Liza fine thankyou ke?.

Lox rasa, teknik isteri kena betul kalau nak ajak s ...

so kalau tak cukup kakitangan buat kerja, kena bentangkan statistik keupayaan seorang hamba bernama isteri ke
then minta ditambahkan staf

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 01:59 PM | Show all posts
Loxlaxman posted on 21-2-2014 11:09 AM
Dulu, masa Lox bujang awal 20an ... bila time nak kluar dating dengan awek, Lox akan pegi awal seh ...

nampak sgt menipunya... kalau letak bunga celah2 mmg kn amik dgn makcik cleaner la... sapa suruh tinggalkan kt situ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dapperman posted on 20-2-2014 10:07 PM
Orang perak paling romantik.
Kome tak caya blh try.

Mne taknye...sumenye teman..hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2014 03:19 PM | Show all posts
lizaliza posted on 24-2-2014 01:20 PM
so kalau tak cukup kakitangan buat kerja, kena bentangkan statistik keupayaan seorang hamba bernam ...

Tambah binik ...hehehe..lariiiiiik!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2014 05:12 PM | Show all posts
Loxlaxman posted on 24-2-2014 03:19 PM
Tambah binik ...hehehe..lariiiiiik!!

buat per nak larikk...
meh la bagi ulasan
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2014 11:52 PM | Show all posts
nanacinta posted on 20-2-2014 02:00 PM
saya rasa kat malaysia ni takde lelaki romantik...lelaki yang nak jadi tuan ramai la..

Cik nana bercakap atas pengalaman sendiri ke? Ceciter..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2014 11:54 PM | Show all posts
amiraira posted on 20-2-2014 02:38 PM
mmg betul pn...
janji semua tinggal janji...

Hmm suami mira skrg ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2014 12:03 AM | Show all posts
gingolok posted on 25-2-2014 11:52 PM
Cik nana bercakap atas pengalaman sendiri ke? Ceciter..

kenape??? gingolok terasa ke???
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2014 09:04 AM | Show all posts
gingolok posted on 25-2-2014 11:54 PM
Hmm suami mira skrg ke?

sort of...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 06:16 PM | Show all posts
hohoho...topic tak boleh blah punya.
tapi betul jugak kalau kata boleh tahan ramai jugak romantika de boya kat Malaysia ni
kalau tidak, tak lah mengandung dan buang merata-rata berlaku
mesti keganasan terhadap wanita lah jadi isu utama
kejapkejap mati, cacat kena asid, luka, lebam macam negara tertentu tu
yg asyik jadi...terbunting, bewak hidup kat rumah, kayu tiga empat, madu senyap-senyap

tapi kalau bab ikut negeri tu~~ masalah lah
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 26-2-2014 12:03 AM
kenape??? gingolok terasa ke???

Nape putarjaya tak masuk senarai?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 10:50 PM | Show all posts
bangcak posted on 1-3-2014 10:45 PM
Nape putarjaya tak masuk senarai?

putarjaya tak masuk sebab kita putar dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2014 06:54 AM | Show all posts
Err...takde info nak kongsi tapi saya tersedak minum kopi baca semua forumer punya post...lawaklah korang!
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2014 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Romantik xde kaitan ngan negeri lansung
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2014 06:22 PM | Show all posts
lelaki lombok la paling rumentikkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2014 10:08 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 20-2-2014 01:51 PM
aku rasa kelantan...

main kuda banyak jugakk tuh
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 09:13 AM | Show all posts


cek ghasa org teganu yg reka list ni...sbb bias Last edited by intriQue on 7-3-2014 09:17 AM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2014 09:52 AM | Show all posts
intriQue posted on 7-3-2014 09:13 AM
cek ghasa org teganu yg reka list ni...sbb bias

PENANG...? Adehhh ... malang sungguh.

Penang = Lelaki Penang kedekut, tapi rajin dan sangat berkira bab duit, makan pikir duit, minum pikir duit, main pikir duit, tidur mimpi duit dan lemah seks .. asyik pikir duit!





Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 12:59 PM | Show all posts
intriQue posted on 7-3-2014 09:13 AM
cek ghasa org teganu yg reka list ni...sbb bias

tergelak baca yg kl punya

mmg x leh pakai lgsung list ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 01:01 PM | Show all posts
sayang mmg x ramai lelaki malaysia yg romantik, sume ego semacam, anggap diri tuan the wife has to please him

x cam kokesen, sama rata dlm perhubungan, xde tuan xde kuli, pompuan melayu ni apa suami buat pun kena redha jer, tu sebab lelaki naik lemak
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2014 01:50 AM | Show all posts
Ahahhaha...mmg susah pun nk cari lelaki romantik pas kahwen...dlm 10 laki melayu belum tentu ada sorg...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2014 12:23 PM | Show all posts
KL and Singapore.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049442s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list