Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
137773
View
653
Reply

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

[Copy link]

Author: NBM       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-4-2014 01:26 PM | Show all posts |Read mode
Honestly, aku tak suka tinggal kt hotel sb pengalaman aku tinggal kt hotel kebanyakannya mmg ada horror.

Seri Malaysia Taiping
Dulu aku pernah stay kt Seri Malaysia Taiping bilik tepi sekali nombor berapa dah tak ingat. Masa tu cuma aku dgn hubby je. Mula2 nak stay dgn arwah mak mertua aku sb aku akan rasa lebih selesa kalau stay ramai tapi bilik dia dah penuh pulak dgn adik ipar la cucu la..so aku dgn hubby pun pegi la ke bilik satu lagi. On dway ke bilik pun dah rasa mcm tak sedap hati masuk bilik ape tah lagi. Sampai nak kencing pun aku suruh hubby aku berdiri kt pintu toilet... seteressss je hubby aku punya muka. Dia nak kluar gi lobby beli barang pun aku tunggu dia kt depan pintu bilik hotel aku tanak stay sorang2 kt dlm tu. Ternyata instinct aku tu mmg benar belaka. Malam tu masa kami nak tido, blom sempat lelap lagi aku dah terperasan kt tepi dinding sebelah katil mcm ada satu lembaga. Yang bestnya benda tu betul2 kt sebelah hubby, maybe dia x perasan sb dah tutup lampu semua yg ada cuma cahaya kilat sb masa tu hujan. Mcm nak pengsan rasanya time tu.

Apartment UITM
Yang ni lagi gila seram. Dah la environment kt situ mcm suram je. Apartment tu besar sangat & bilik2 pun besar2 belaka. Langsir kaler hijau tua tebal sampai cahaya matahari pun x nampak. Family aku yg stay kt situ aku tak sebab aku masa tu tinggal dkt2 situ je. Malam tu mak aku call suh cepat2 sket dtg sebab dia seram tinggal sorang2. Yang lain semua keluar jln2 mak aku je xnak sb penat katanya pastu dia seram . Sampai je kt situ the moment aku jejak je kaki ke dalam apartment aku dah rasa semacam dah. Setiap inci apartment tu mmg menyeramkan. Mak aku lega gila masa aku sampai tu. Tgh sembang2 kt meja makan berdekatan dgn pintu dapur tetiba pintu dapur tu tertutup terbuka sendiri. Aku buat dek je tapi muka mak aku dah cuak. Malam tu anak sedara aku yg masih baby menangis tak henti2 mata asik pandang atas ceiling je mcm ada benda kt situ. Dorang stay 1 malam je pastu blah ramai2 ke umah aku. Sempit pun sempit lah situ janji tak seram.

....akan aku sambung lagi bila free




Last edited by NBM on 5-4-2014 01:26 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2014 06:33 PM | Show all posts
ok gak ni, bole la alert bile nak cari tempat nak stay time holiday....

setakat ni, alhamdulillah x de ape2 berlaku lagi time stay dkt hotel. tapi mungkin bese nye saye stay hotel dgn wife kot.....

hopefully TT bole bagi no bilik skali...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2014 07:49 PM | Show all posts
kat excelsior ipoh...tingkat xleh bgtau lerrr..ade pompuan cina bunuh diri sbb berhutang ngan ah long xdpt nak bayar,sejak tu mmg byk kejadian pelik dlm bilik tu..ini sbb kwn aku dari balai sg senam yg gi amik mayat pompuan tu..so tau la tingkat bape dan bilik no bape...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2014 07:56 PM | Show all posts
Seri Malaysia Taiping tu depan dia penjara Taiping, belakang penjara tu RUmah Rehat Taiping, tapi skrg rumah rehat tu dah tak beroperasi dah.. dulu. memang ada org cerita mcm2 juga kat Rumah Rehat tu.. tapi aku dah tak ingat lagi dah kekekeke.. memang lah mcm2 sebab penjara tu, hukuman gantung pun dijalankan disitu.. dulu aku tinggal di Taiping kat taman berdekatan dgn Seri Malaysia tu juga :-) .. Berdekatan dgn sekolah Hua Lian belakang Seri Malaysia tu ada kuarters Penjara utk org bujang.. ianya dinamakan "Dracula Line", ini nama rasmi bukan aku reka, kekeke.. tertulis kat papan tanda dia.. kalau malam2 time hujan kdg2 dulu2 ada juga apabila aku keluar, terjumpa la para warden penjara ni tukar shift dalam hujan pakai baju hujan mereka, memang mcm baju/jubah dracula tu.. patutla pun depa panggil diri depa "dracula" kekeke.. saja nak share :-)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2014 07:57 PM | Show all posts
Aku rasa thread yg serupa dgn ni dah ada... sebab aku ada menyumbang cerita2 pengalaman di hotel di kl dulu...nanti akuu cari
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2014 08:06 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2014 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku macam ko la tt, alergik bila kena stay kat hotel or homestay.. sebab aku penah alami.... time kena attend kursus dan time tido hotel tu ler yg paling x best.... takut kena hotel yg angker je... syukurlah so far nih aku attend kursus dapat hotel yg ok la...

cuma kena kacau time bercuti dgn hubby je la.. tapi ok la rasa secure la jugak sbb ada hubby... hehe

hotel aku pi kursus last year kat tengah tengah bandar kl... ok je cuma aku jadi takut bila dpt partner yg penakut. .. huhu... dgn aku aku jadi takut...

masa gi Langkawi last year aku tido kat satu hotel nih... hotel nih asal utk 4 orang tapi aku bantai tido berdua dgn hubby.. kononnya nak privacy kan... malam last tu
aku tengah lena pastu terjaga dan aku nampak kelibat lelaki kat hujung katil aku.... samar samar... aku pandang je lelaki tu tp x jelas muka dia sbb aku nih rabun tp aku yakin nampak lelaki.... bila aku ralit perhatikan tu tiba tiba kelibat lelaki tu berlari laju masuk bilik air....

tergamam gak ler.... ingat hubby sbb fizikal macam dia je... bila jeling sebelah... eh eh elok je hubby aku tido.... lepas tu seram le.. nak mandi pun aku bantai bukak pintu bilik air... hahaha

Pengalaman kedua masa pi Rompin... menginap di Hotel dekat pantai Hiburan tu... masuk je hotel tu rasa semacam tp aku buay x layan je lah....

hubby turun ke lobi pi amik barang tinggal dlm keta pun aku duk depan pintu bilik.... seram gak ler sensorang.... malam tu jam 4 pagi aku dengar bunyi guli dilantun kat atas syiling.... aku buat buat tido tp x bleh...

balik je opis sembang dgn opismate yg penah duk rompin... dia cakap memang hotel tu keras sebab ada kes berlaku.... seram pulak nak citer memalam time sensorang macam nih.... hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2014 10:18 PM | Show all posts
AMber Court..Genting highland

bercuti dgn rakan2 kerja di hari buruh.
so decide tdo sna tp disebabkan hari buruh so hotel kt genting full booked.
last choice kt Amber Court.van hotel hantar nun ceruk genting.
so naik la time maghrib tp tingkat n no bilik da lupa.dr lift ke pintu bilik..spanjang tu semua pintu dipalang dgn kayu.
smpai ke pintu bilik n bile tolak pintu tk masuk tbe2 angin kuat je cm kluar hala ke muka masing2.
masing2 dok bersantai la kt balkoni kunun2 nk tgk pemandangan petang.
skali semua mata tgk ke balkoni bawah.nampak 3 org gadis cina yg sexy tp balkoni ni gelap n penuh dgn daun kering.
agak pelik gak.tgkat tgi tp cne bleh ade daun2 kering tu.
spanjang mlm pintu peti ais sik tbukak n tertutp dgn sndri.
microwave plak sik on n off wlaupn x dipasangkan soket.
bermacam2 jenis jeritan smpai ke pg.
ble check out..tgk bgunan Amber Court ni sbjik cm bgunan tinggal.taubat x mo dtg dah lpas ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2014 11:54 PM | Show all posts
kasba posted on 5-4-2014 06:33 PM
ok gak ni, bole la alert bile nak cari tempat nak stay time holiday....

setakat ni, alhamdulillah ...

tak dapek nak menolong...nombor bilik mmg dah lupa sb dah lama citer ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2014 11:59 PM | Show all posts
Syumaimah posted on 5-4-2014 08:42 PM
Aku macam ko la tt, alergik bila kena stay kat hotel or homestay.. sebab aku penah alami.... time ke ...

sama pulak kita kann...kita ni bkn la penakut sgt tapi jadi takut bila mcm ada rasa gitu2 kt tempat2 camni kan...bab mandi bukak pintu bilik air tu aku dah biasa buat dah..muahahaha! dah cuba tutup pintu tapi x boleh rasa nak pengsan pun ada sb makin seram pulak bila tutup pintu dah la cermin bilik air hotel tu sebesar2 alam..sume nampak lagi la seram. Bilik air aku mana ada mcm tu, cermin pun cinonet je tu pun x tgk lelama kecuali msa berus gigi jek...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2014 12:00 AM | Show all posts
k_a_a posted on 5-4-2014 07:57 PM
Aku rasa thread yg serupa dgn ni dah ada... sebab aku ada menyumbang cerita2 pengalaman di hotel di  ...

ok gak tu...copy paste la kt sini boleh la dpt info mana tau len kali nak stay kt hotel2 tu pulak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2014 12:02 AM | Show all posts
donut_1752 posted on 5-4-2014 10:18 PM
AMber Court..Genting highland

bercuti dgn rakan2 kerja di hari buruh.

korang boleh tahan sampai pagi?? aku angkat kaki dah kalau gitu la gangguannya...gila nak stay...nehi..nehi!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2014 12:05 AM | Show all posts
DrBikers posted on 5-4-2014 07:49 PM
kat excelsior ipoh...tingkat xleh bgtau lerrr..ade pompuan cina bunuh diri sbb berhutang ngan ah lon ...

alahaiiiii...ni yg aku lemah ni...mintak2 aku ingat la citer ko nih time nak booking hotel kt area tu nanti...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2014 12:07 AM | Show all posts
k_a_a posted on 5-4-2014 08:06 PM
Memang ada thread yg serupa... :

1. Kisah-kisah seram di hotel (Dalam dan Luar Negara)

thank u bagi info. Masa search xde pulak kluar thread yg dua ni..tapi xpe la...the more the merrier..hehe

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2014 12:11 AM | Show all posts
k_a_a posted on 5-4-2014 07:56 PM
Seri Malaysia Taiping tu depan dia penjara Taiping, belakang penjara tu RUmah Rehat Taiping, tapi sk ...

patut laaaa...no wonder aku rasa seram tahap gaban kt situ...masa aku nampak benda tu 1st time dia kt tepi hubby, lama gak la dia kt situ dlm 10 minit pstu tetiba hilang...ingatkan dia dah blah..tetiba aku nampak dlm cahaya kilat tu...dia mengintai ikut tepi dinding bilik air...rasa nak lari keluar je time tu jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2014 12:18 AM | Show all posts
Dulu pernah stay kt motel tepi pantai kt kelantan , x ingat pulak namanyer, semua cantik , bilik air pon cantik , tpi masa mandi rasa mcam ramai jer dlm bilik air tu , tpi buat selamber jer , dlm hati bergelombang ..heheh

Berandanyer pon best, sbb depan tu ader taman dan ader kolam , taman tu gelap, cumer lampu malap dr motel jer.., kitaorg siap bersidai2 amik angin mlm , lama2 pk , hanya kita2 jer kt situ , bilik lain ader 2-4 jer yg berlampu so assume dlmnyer ader org ...tpi buat selamber jer , mak pulak dia xnak join duk dlm bilik , seram katernyer walopon waktu siang... kita xder pulak rase seram cumer rase semacam jer ... mak pulak x abis2 bulu roma meremang all the time... arwah ayah time tu senyum jer , mcm senyum ader makna tgk isteri dan anak2nyer sgt kontra perangainyer ..

Disebbkan mak, kitaorg  tido semlm jer ... sampai skg dia ingat lg suasana seram kt situ .

Kpd yg islam ,

Sebelum masuk baca bismilah, bg ler salam  walopon dlm tu xder manusia , pastu baca ayat qursi 3 kali , kalau rajin baca yassin, sambil yakin mohon perlindungan dari Allah semata , kalau rajin lg solat 2 rakaat.

Kalau ade entiti , "dia" pon makhluk jugak ...so biar maha penciptanyer yg uruskan ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2014 12:30 AM | Show all posts
NBM posted on 6-4-2014 12:05 AM
alahaiiiii...ni yg aku lemah ni...mintak2 aku ingat la citer ko nih time nak booking hotel kt area ...

hang slalu outstation ke tt??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2014 12:36 AM | Show all posts
Pantai Batu Buruk
Parents aku penah stay kt salah satu hotel kt sini dan pengalaman dorang sgt la gila seramnya.  Masa dorang checked in tu dah maghrib, memula reception kata bilik dah full tapi tiba2 ada org check out so kena tunggu la kejap sementara dorang make up bilik tu utk parents aku.  Aku suspek kuat la guest yg check out sebelum parents aku masuk tu mmg dah diganggu. Sebabnya mak aku cerita masa dia kt dlm bilik tu time keluar dari bilik air ada pmpuan kt atas katil tapi x nampak muka sebab muka dia sembamkan kt lutut. Masa tu mak aku dah keras kt situ tapi bila pandang lagi sekali dah xde so mak aku teruskan solat maghrib. Ayah aku pulak masa dia solat dia xbleh nak bangun sb macam ada orang tekan tengkuk dia kt sejadah tu. Nasib baik few seconds je kena camtu kalau tidak tak tau la apa jadi. errrrr...aku xleh nak citer la pulak panjang2 memalam camni..sambung nnt la ek...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2014 12:38 AM | Show all posts
DrBikers posted on 6-4-2014 12:30 AM
hang slalu outstation ke tt??

xde la selalu sgt tapi ada laaa jugak if needed...tapi mmg bersungguh2 la aku akan sedaya upaya aku elakkan dari travel. Bkn sebab xnak buat keje...keje tu xde hal..tapi sb xnak stay kt hotel sorang2...aku rela tido dlm kete kt stesen minyak
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2014 12:50 AM | Show all posts
NBM posted on 6-4-2014 12:38 AM
xde la selalu sgt tapi ada laaa jugak if needed...tapi mmg bersungguh2 la aku akan sedaya upaya ak ...

  aduhai...tido stesen minyak ehh...xpe tt...leh jimat kos

tp,klu hotel kat genting tu,ade 1 bilik diorg xbg masuk,siap ade pangkah dgn ayat bertulisan cina..dgr member cina ckp,tu tempat kurung makhluk halus..sahih ke x..xtau la nak ckp..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.126351s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list