JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
32471
View
29
Reply

[Seni] Macam mana tulisan anda boleh lawa? Bagi tips kat akak?

[Copy link]

Author: BurningTimes       Show all posts   Read mode

Post time 11-5-2017 12:34 PM | Show all posts
Tulisan saya bulat2. Kemas. And sangat2 attractive.

Ini boss and kawan2 cakap ok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 09:15 AM | Show all posts
nandemoii replied at 6-5-2017 06:41 PM
tulisan ai ikut mood jugak sbnrnya, kalau tetiba mood baik, cantik lah kot. kalau tak, boleh2 laa... ...

i setuju dengan u
kena selalu menulis untuk dapatkan tulisan yang kemas dan cantik
yang i perasan sejak i banyak menaip (di fon & komputer), tulisan semakin tak cantik huhuhu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2017 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tulisan saya senget kekanan..lawa la jugak....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tulisan ikut mood mase menulis Kalau mood baik cantik dan kemas jer.... Kalau mood nk cepat haaaa asalkan org boleh baca.  Tulisan buruk kalau kene isi form byk2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2017 04:37 AM | Show all posts
boleh menulis guna dua-dua tangan
kiri - condong ke kanan dan bersambung
kanan - bulat bulat satu satu



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Seorang yg suka menulis laju. Cuba nak perlahankan speed supaya tulisan tu jelas tp takleh. Sbb mcm serba tak kena tulisan tu nanti. Lagi satu kalau menulis lama2, akan ada kesan kuku kat jari. Tak reti nak tukar cara pegang pen supaya takde rasa sakit.

Tulisan plak jenis bersambung. Setiap kali menulis, huruf2 S,R,F,Z akan berbeza2. Kadang macam ni kadang bentuk lain. Tak konsisten sungguh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tulisan saya kadang2 cantik, kadang2 kalah tulisan doctor. Hakikatnya tulisan saya boleh la dikategorikan elok.
Tapi saya percaya PEN memainkan peranan penting.
Pernah tak korang rasa bila menulis rasa pen tu sedapnya dipakai?
Kalau saya menulis dan jumpa mata pen yg sedap.licin.bulat je, mmg automatik tulisan jadi cantik. Kadang2 dapat pen yg matanya tajam nipis dan bergerigi/kasar terus takde mood nak menulis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 05:28 PM | Show all posts
1) Pen/kertas - jenis pen yang kita selesa, dia punya mata tu (kalau lagi bulat lagi comel tulisan - bg ai la), sstgh org suka pensil. pastu kertas pun main peranan jugak.
2) Mood
3) Masa - nak laju2 tulis time meeting tu nak buat tulisan cantik mmg taklah.

Kitorang ada satu kelas time blaja dulu(architect, taktau la course lain) , sejam kau blaja menulis siap pakai pembaris, t-square. Lama2 tu laju je boleh tulis cantik2.  nah ni link
https://www.youtube.com/watch?v=Ky5p-L_m6BQ

yang lain2 tengok you tube jelah...haahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2018 02:18 PM | Show all posts
buku 90' senget untuk jadikan tulisan sama walaupon tulis atas kertas kosong.
dengan otomatik tulisan akan jadi sekata.haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 04:27 PM | Show all posts
tulisan saya ikut mood..ada mood doktor, ada mood fazura, ada mood ayam eh macam macam la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050825s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list