Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
155953
View
1970
Reply

All About Republic of Turkey (Istanbul etc...) Part 3

[Copy link]

Author: tia1960       Show all posts   Read mode

Post time 21-7-2014 01:34 AM | Show all posts
no.20 posted on 16-7-2014 04:22 PM
boleh share nama agen & kos?

erm...nanti saya PM kamu

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2014 08:56 AM | Show all posts
kuncisaya posted on 18-7-2014 07:20 PM
Sama2. Mana2 yg saya boleh tolong, insya Allah saya tolong.

yer, sama tmpt nak naik cruise tp b ...

ok..thanks again..hope segalanya dipermudahkan..

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2014 12:47 PM | Show all posts
kuncisaya posted on 18-7-2014 07:41 AM
Saya pergi 14 hari. Laluan seperti yg saya tulis aritu. Flight qatar airways masa tu rm 2173 retur ...

kat sana pun ada dorm gak? sapa yg dok dorm ek? ramai yg citer tapi dok hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2014 02:42 PM | Show all posts
hotel better booking melalui booking.com or direct hotel tu sendiri ya?
mohon pendapat otai2 yang dah penah pergi..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2014 10:14 AM | Show all posts
siti1108 posted on 5-8-2014 02:42 PM
hotel better booking melalui booking.com or direct hotel tu sendiri ya?
mohon pendapat otai2 yang d ...

kalau dr pembacaaan saya kat blog2 dan forum cari ni..better direct dgn hotel..boleh nego dan dpt discount. at least 10% biasa bye
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 01:09 PM | Show all posts
leni posted on 6-8-2014 10:14 AM
kalau dr pembacaaan saya kat blog2 dan forum cari ni..better direct dgn hotel..boleh nego dan dpt  ...

tulah..ada juga terbaca forumer yang direct deal dengan hotel..dapat discount..bila bayar cash dapat lagi discount..terima kasih ya membantu..

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 05:09 PM | Show all posts
nak tanye, makanan macam mana? saya pegi ikut agent, tapi dalam itenary tulis lunch kat restoren tempatan.. saya suka makanan pedas2 sket.. nasi kalau ada..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 05:23 PM | Show all posts
Kia_picanto posted on 7-8-2014 05:09 PM
nak tanye, makanan macam mana? saya pegi ikut agent, tapi dalam itenary tulis lunch kat restoren tem ...

Makanan Turki tiada yang pedas macam di Mesia.
Bawalah sos cili, bilis belada, etc.
Nasi ada, nasi dia orang lah ..... macam pulut sket.

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2014 05:57 PM | Show all posts
transporter posted on 7-8-2014 05:23 PM
Makanan Turki tiada yang pedas macam di Mesia.
Bawalah sos cili, bilis belada, etc.
Nasi ada, na ...

ok thank you..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2014 12:52 PM | Show all posts
Kia_picanto posted on 7-8-2014 05:57 PM
ok thank you..

bawak sambal belacan adabi skali..perah lemon..sedappppp...makan dgn nasi sejemput & lauk ala2 ayam masak merah xkurang secubit rasa garam tu..
kalo gi eminonu istanbul, try lar mkn balik ekmek roti sandwich ikan letak pepper & lemon jus....pastu oder air jeruk waner merah...perghhhh.....licinnnnn.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2014 12:54 PM | Show all posts
transporter posted on 7-8-2014 05:23 PM
Makanan Turki tiada yang pedas macam di Mesia.
Bawalah sos cili, bilis belada, etc.
Nasi ada, na ...

nasi 2 sudu depa skit bangat...laparrrrr.....tp sebab ada bagi roti, bedal jer...tp mkn roti pun xabis sebab liat
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2014 05:02 PM | Show all posts


my fave Tukish dish is Baklava..rasa mmg manis...tp bila balik asyik mengidam mknn ni saja...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2014 05:02 PM | Show all posts
kat istanbul ada restaurant malaysia...ada cin post kat rumah sebelum ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2014 10:20 PM | Show all posts
assalammualaikum

Menjengah lagi ke forum ni..insya allah oktober ni ke Istanbul lagi. Ni trip kali yang ke 3 tapi kali ni bawa mertua.Jadi kena planned betul2. sebelum ni redah je ngan suami dan anak2. ada tak sesiapa yang penah sewa kereta kat sana ? hope dapat sharing. sebab bawa mertua diorang tak berapa larat nak berjalan kan.

thank in advanced
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 10:18 AM | Show all posts
MsCinderella posted on 13-8-2014 05:02 PM
my fave Tukish dish is Baklava..rasa mmg manis...tp bila balik asyik mengidam mknn ni saja...

turkish dessert iols xleh masuk arr...manissss...rasa gigi ngilu2 gitew..tp baklava kat kedai area istiklal street, taksim yg mahai nak mammppssss tu ada iols terai mmg sedap..kuang skit  tahap peratus gulanya...


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 10:19 AM | Show all posts
zaina_izwa posted on 13-8-2014 10:20 PM
assalammualaikum

Menjengah lagi ke forum ni..insya allah oktober ni ke Istanbul lagi. Ni trip kal ...

cer back kat thread 1 ada org gi naik keta round...iols xhingat ler saper..

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2014 09:03 AM | Show all posts
madam_kancil posted on 15-8-2014 10:19 AM
cer back kat thread 1 ada org gi naik keta round...iols xhingat ler saper..

terima kasih madam_kancil. saya tgh khatam thread part 2 ..jenuh, dengan pening lagi nak cari banyak info. sebelum ni kat istanbul je.kali ni nak keluar from istanbul tapi bawa orang tua dan anak kecil mmg kena well planned. ingat nak sewa apartmen. so gigih cari apartmen. pastu nak book van pulak... ... hope ada sesiapa yang boleh bg contact utk saya sewa apartmen dan book van .masa suntuk tu yang kelam kabut, initenary pun xda lagi..nak nanges..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2014 03:38 PM | Show all posts
Saya tgh counting days.
Nak ke Turki 10/9-18/9 ni.

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2014 09:10 PM | Show all posts
madam_kancil posted on 14-8-2014 09:18 PM
turkish dessert iols xleh masuk arr...manissss...rasa gigi ngilu2 gitew..tp baklava kat kedai area ...

sama kita...
me suka tenguk aje, makan tak lalu... manis ya amat...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2014 10:49 AM | Show all posts
azi1111  , bestnya..tak lama dah tu,,, terkenang2 istanbul..


Ortakoy Mosque



asik makan ice cream je sampai anak kena asma dan merasalah pengalaman pegi hospital di istanbul untuk ambil nebulizer.memang mcm ayam dan itik. diorang cakap turki saya cakap melayu. akhirnya jumpa sorang doktor yang boleh cakap english.


Whirling Dervishes atau Tarian Sufi, berdekatan hotel.percuma je tengok. lepas habis pusing-pusing tu dan habis show orang tu terus pakai kot dan elok je berjalan, kalo saya sure tergolek pening.


Gara-gara nak tengok tarian sufi tu minum teh dan makan sikit-sikit kat situ. sambil tahan mata sebab mengantuk. dengan anak-anak kena heret



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084655s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list