JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
81526
View
1213
Reply

Kawan Untuk Pergi Melancong Part 7

[Copy link]

Author: nanie       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 7-9-2014 09:47 AM | Show all posts
mohon mod @owen81 kasi bold title. tq
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2014 01:09 PM | Show all posts
Ade sesiape gi bangkok, hongkong, krabi oct to dec 14 nie.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2014 02:34 PM | Show all posts
phuket tahun depan....ada sesape nak g tak??
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2014 07:01 PM | Show all posts
nanie, masuk saya punya sekali


nak pergi UK, Swiss dan paris

28 october 2014 - 6 november 2014



sebelum ini ada member join, tai terpaksa tarik diri sebab ada kena attach projek saat akhir
so terpaksa gerak seorang
ada siapa nak join sekali?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2014 07:48 PM | Show all posts
Keenah posted on 7-9-2014 02:34 PM
phuket tahun depan....ada sesape nak g tak??

bulan berapa? ari tu nak beli dah ujung bulan 1 tp pikir2 balik time tu high season. cam rugi plak

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 08:29 AM | Show all posts
nanie posted on 7-9-2014 07:48 PM
bulan berapa? ari tu nak beli dah ujung bulan 1 tp pikir2 balik time tu high season. cam rugi plak ...

bajeknye tahun depan la...depends pada rege tiket..tp kalo blh antara bln 2-6 2015...

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 08:36 AM | Show all posts
ciklala posted on 26-8-2014 04:43 PM
haihai uolsss. tolong updateee

TRIP:  LANGKAWI - KOHLIPE, THAILAND - LANGKAWI

lamanya..hampir seminggu..nampak cam menarik..i gugel2 kohlipe...memang nice place..

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 10:50 AM | Show all posts
Keenah posted on 8-9-2014 08:36 AM
lamanya..hampir seminggu..nampak cam menarik..i gugel2 kohlipe...memang nice place..


yup.. tu la.. kena simpan cuti la kan..huhuu
kalau nak join trip ke kohlipe pon boleh jugak keenah. date dia ni jela

07/03 - off to langkawi
08/03 - naik feri ke kohlipe, thailand
09/03 - kohlipe, thailand (full day trip)
10/03 - balik ke langkawi

kitorang ke langkawi tu pon sebab alang2 sampai langkawi kan..

jom la join memeriahkan majlis. jemaah yang lain semua sporting. jangan risau, mesti boleh masuk punya..

Last edited by ciklala on 8-9-2014 11:17 AM

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2014 12:33 PM | Show all posts
ciklala posted on 8-9-2014 10:50 AM
yup.. tu la.. kena simpan cuti la kan..huhuu
kalau nak join trip ke kohlipe pon boleh jugak kee ...

alamak!!! bln 3 tahun depan keenah plan nak ke bali...sebab 1 of kawan keenah pergi matta fair semalam n dapat rege mmg terbaikkkk la ke bali....xpe next trip jangan lupa roger2 keenah yer...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2014 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
puteri_szaza posted on 28-8-2014 05:40 PM
anyone nak ke korea mac/april 2015?

Jom2..cadang nk ke sana 26/4/2015 - 1/5/2015...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2014 08:43 AM | Show all posts
Keenah posted on 8-9-2014 12:33 PM
alamak!!! bln 3 tahun depan keenah plan nak ke bali...sebab 1 of kawan keenah pergi matta fair sem ...

hehee. ke Indon ya bukk.. Ok keenah, nanti share apa yang menarik kat Bali yer..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2014 08:55 AM | Show all posts
ciklala posted on 9-9-2014 08:43 AM
hehee. ke Indon ya bukk.. Ok keenah, nanti share apa yang menarik kat Bali yer..

ok bereh ciklala...ciklala punya trip nanti jgn lupa share gak..mana tau lain kali keenah berkesempatan ke kohlipe lak..ekceli brp jam lgkw-kohlipe tu??
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2014 01:36 PM | Show all posts
nadieya posted on 19-8-2014 11:46 PM
saya baru dok survey2 tiket nak pergi surabaya...
ingt nak pergi tahun ni lepas blk dari bandung. ...

pehhh beraninyee solo backpaker..sy solo backpaker  dlm malaysia je..nek moto je...pastu ujung thn ni plan bwk mak sy g bandung...
ade rezeki moh kte lihat dunia
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2014 07:46 PM | Show all posts
netto_ posted on 9-9-2014 01:36 PM
pehhh beraninyee solo backpaker..sy solo backpaker  dlm malaysia je..nek moto je...pastu ujung thn ...

xde la berani sgt.. tp kalau ramai2 susah... byk kerenah...
sbb tu suka solo backpacker...
bandung best...
kalau ada rezeki lebih, boleh jalan2 bwk family...
pernah solo backpacker naik motor dlm malaysia... pergi kuala kangsar, kampar, tapah...
from penang to perak... hik3
sakit bontot


Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2014 02:16 PM | Show all posts
klu solo backpaker.. nanti dudukhotel pun mahal kan.. kalau berdua boleh share2 harga bilik
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2014 02:33 PM | Show all posts
tensic~ posted on 10-9-2014 02:16 PM
klu solo backpaker.. nanti dudukhotel pun mahal kan.. kalau berdua boleh share2 harga bilik

boleh je dok backpackers hostel ... banyak je yg decent and ok .... jimat gitu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2014 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
azradiza posted on 10-9-2014 02:33 PM
boleh je dok backpackers hostel ... banyak je yg decent and ok .... jimat gitu

Backpakers hotel bawak toddler ok tak.. mksudnya backpacking tak bawak papa dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2014 02:57 PM | Show all posts
tensic~ posted on 10-9-2014 02:43 PM
Backpakers hotel bawak toddler ok tak.. mksudnya backpacking tak bawak papa dia

kate solo traveller tadik , alih2 ade toddler plak ehh

bagi aku, backpackers hostel tak brape sesuai utk those travelling with kids ... some hostels even mentioned dlm website diorang no kids below certain2 age
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2014 10:17 AM | Show all posts
keenah buat masa ni rasa tiada keberanian untuk solo backpacker...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2014 11:42 AM | Show all posts
Keenah posted on 11-9-2014 10:17 AM
keenah buat masa ni rasa tiada keberanian untuk solo backpacker...

try la sekali. mmg best.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056019s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list