Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4970
View
77
Reply

Siape pernah stalk post orang tertentu di facebook?

[Copy link]

Author: belilies    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 6-1-2015 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by belilies at 6-1-2015 02:49 AM
BelitaBela replied at 6-1-2015 02:28 AM
FB saya agak private. Posting saya visible utk org2 tertentu saja. Org yg kurang rapat masuk list ac ...


Tq belita.

Suka org mcm belita ni tak banyak karenah.

Kita klu tanak ditego, fikir panjang dulu sblom post atau set privacy setting.

Baru je jd td sbb abaikan yg atas ni, ngata org yg cemuh dia post yg bukan2. Well, once u set it to public, others will feel free to put in their thoughts. Aku as a silent reader, perati je buat jd hiburan di masa lapang.

@Chesire_Epilog aku suka tis picture.
2015-01-06 10.54.41.png
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 11:07 AM | Show all posts
Kita klu tanak ditego, fikir panjang dulu sblom post atau set privacy setting.


Betul. Wht u give u get back....omputih kata.
Bila kita share online sesuatu, bersedialah terima feedback +ve & -ve.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 12:43 PM | Show all posts
BelitaBela replied at 6-1-2015 10:28 AM
FB saya agak private. Posting saya visible utk org2 tertentu saja. Org yg kurang rapat masuk list ac ...

A'ha yup. Exactly. Setiap org bebas nak post ape2 sebab profile masing2 kan. Kadang-kadang ade org lain terase kot status tu tuju kat die,tu yang jadi salah paham tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 12:55 PM | Show all posts
belilies replied at 6-1-2015 10:42 AM
Tq belita.

Suka org mcm belita ni tak banyak karenah.

Ahaks. Sarcastic gitu!

Bukan ape, kalo status / gambo yg kontroversi bersiap sedia la untuk discreen shot kan, pastu kene share & viral kat media sosial. Ade satu page troll status / gambo kat fb tu nama die KHK. Memang keje die troll status / gambo memanjang. Kalo x caye g tengok Sian jugak tengok mangsa2. Memang betul kene pikir bebaik sebelum post takut2 jadi isu. Bak kata pepatah 'terlajah perahu boleh diundur, terlajak type, backspace pun tak berguna'
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2015 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Chesire_Epilog replied at 6-1-2015 04:55 AM
Ahaks. Sarcastic gitu!

Bukan ape, kalo status / gambo yg kontroversi bersiap sedia la untuk dis ...

KHK iye?

Nak pergi tengoklah gini.

Nasib badanlah dah masuk lam fb wall of shame.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 02:54 PM | Show all posts
belilies replied at 6-1-2015 01:07 PM
KHK iye?

Nak pergi tengoklah gini.

Dah layan KHK ke belilies? Amran Fans pun same gak page troll.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2015 03:02 PM | Show all posts
Chesire_Epilog replied at 6-1-2015 06:54 AM
Dah layan KHK ke belilies? Amran Fans pun same gak page troll.

Dahhh siyes lawak.

Sayang banyak kali kena ripot so masa ni tak banyak bahan lg kat wall derang.

Tp prefer lg khk drp amran (yg ni banyak sgt politik & angau tak kesampaian).
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 03:10 PM | Show all posts
belilies replied at 6-1-2015 03:02 PM
Dahhh siyes lawak.

Sayang banyak kali kena ripot so masa ni tak banyak bahan lg kat wa ...

Tu lah pasal, lame dh xjenguk page tu. Td komen kat forum ni baru ingat nak g tengok. Memang post2 yg dulu xde dah. Asyik kene report mane x kene katup
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2015 03:15 PM | Show all posts
Chesire_Epilog replied at 6-1-2015 07:10 AM
Tu lah pasal, lame dh xjenguk page tu. Td komen kat forum ni baru ingat nak g tengok. Memang post2 ...

Budak kpop ripot kot..

Btw yg terkena tu siap nasihat lagi pasal dosa. Tp bila imbas balik benda yg derang post tu, bukan dosa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 03:31 PM | Show all posts
belilies replied at 6-1-2015 03:15 PM
Budak kpop ripot kot..

Btw yg terkena tu siap nasihat lagi pasal dosa. Tp bila imbas b ...

Takde modal nak hencap balik, gune alasan tu la. Kadang2 dorang siap warning, negative comment will be blocked. Tu yg admin page tu dok buat troll. Nak nasihat baik2 kene marah plak, nak wat cane
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2015 03:41 PM | Show all posts
Chesire_Epilog replied at 6-1-2015 07:31 AM
Takde modal nak hencap balik, gune alasan tu la. Kadang2 dorang siap warning, negative comment wil ...

Aku rasa derang ni gila glemer agaknya sampai aplod benda2 yg tak patut.

Dah tu bila ditego marah plop. Cara halus gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 05:13 PM | Show all posts
aku suka stalk akaun sendiri
gurau je..
tak suka stalk org kecuali admire org2 tertentu, nk kenal dia lebih dekat secara rahsia mgkin
aku scroll semua post dia sejak dia bukak akaun sampai latest
kalau org yg aku tak suka, stalk jugak tp tak sedetail yg aku suka..
buat pa nk tau pasal org yg kita x suka, buang masa je
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 05:35 PM | Show all posts
belilies replied at 5-1-2015 03:54 PM
@Chesire_Epilog kalau yg sakit mcm nak mati pastu post kat fb pnah tengok tak? mcm drama swasta tp w ...

awek yg best sekali. panas badan dia tu wooooo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2015 08:53 AM | Show all posts
@setokinpurple wahhh bagus2.. mana tau klu tgh tngok profile org yg diadmire tu blh dpakai utk tackle dia..

@adnormalk kelas kau nyah. dah dia tayang kat public haruslah dinikmati semua. jgn dia sentap sudah pastu hmmm.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2015 10:14 AM | Show all posts
aku meluat btol klo ade orang jadikan fb sebagai diari... post gambar menu breakfast... menu tengahari... cam ko sorang je masak... gambar selfie sampai 10keping sekali upload... paling tak tahan kat situ jugaklah ko meluahkan ko tengah berperang ngan  laki... gile meroyan sedih bagai sampai 4-5 post status pasal kecurangan laki ko... tp bile dah baik "inilah cinta hati saya"... "imam dunia akhiratku"... pastu meroyan balik laki curang lagi... dah baik "inilah syurga saya.." puiihhhhhhhh..!! daripada tak kenal jadi tau semua kisah peribadi hidup ko... tak malu ke..



semua aktiviti diari kat atas di pos oleh satu orang yang sama...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2015 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
whadda replied at 10-1-2015 02:14 AM
aku meluat btol klo ade orang jadikan fb sebagai diari... post gambar menu breakfast... menu tengaha ...

Whadda, I feel U.

Org yg sama gak.

Arini kemain bermadah jiwang2 kata sayang, sebut psl kepercayaan.

Esok lusa, bahkan boleh jadik beberapa jam kendian, dia meroyan ungkit kisah silam dan kata 'aku percaya ko 99.9 persen'.

Pakwe tau, dah up status kata xblh tido sbb pakwe bdengkur.

Aritu meroyan org aplod gambar zaman klubbing. Ni sundrik kemain muatnaik aib sundrik. Pastu xlama kendian up lg status kata nak pg klubbing.

Apekah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 03:27 PM | Show all posts
aku jarang post kt fb.. kalau post pon yg penting2 jer..

tp,aku paling tak suka kat fb friend list aku yg bajet2 suci gitu..
sebab aku kenal dia mcm mana..jd bila baca status jd menyampah..
bkn aku jer kwn2 skelas pon fikir bnda yg sme jgk..

ada juga yg suka cerita benda2 yg xpenting.. dating dgn tunang la.. prtama kali kena saman la.. bak kata org sume bnda nak update n bgtau kt org..huhu..
tak paham aku dgn manusia mcm nie..

tp, nak buat cm mana dh wall dia kn..ikut suka dia la..
kalo block nnt sentap pula..huhu,,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2015 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
aleesyasofia replied at 11-1-2015 07:27 AM
aku jarang post kt fb.. kalau post pon yg penting2 jer..

tp,aku paling tak suka kat fb friend lis ...

Yaaa betul betul betul.

Klu yg tak menarik tu aku hidekan je.

Ada sorg ni aku purposely follow sbb sangat mhiburkan. Ada beberapa kejadian menarik dia aku dah ceritakan di post sblom nih.

Seeloknya beginilah, bagi yg empunya fb, klu xnak org len tego bila ada buat salah, baik limitkan privacy ataupun jgb upkan status mcm tu. Tanak org len sibuk, simpan utk diri sendiri.

Ni tak, esok lusa org tau hal peribadi pastu salahkan org tu sebar cerita, yg mencanang memula tu sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2015 04:25 PM | Show all posts
belilies replied at 11-1-2015 03:53 PM
Yaaa betul betul betul.

Klu yg tak menarik tu aku hidekan je.

betul tue..pernah terjadi kat aku..
ada sorang budak 2 yg mntk tlg sorang akak utk baiki pnulisan dia..
pas 2 boleh plak post ckp akak 2 xsdar dri..komen org lebih2..
tak phm ak dgn mnusia nie..dh mntk tlg pas 2 mgata plak..
siap tlis kt fb.. aku rpat dgn akak 2.. aku bgtau akak 2..
dia ckp msti aku yg smpaikan.. so what..?? sape sruh tlis gitu kn..
pas 2 boleh plak dia bgtau kt akak 2 yg sbnrnya dia bkn tuju kat akak 2 tp tuju kt aku..

pas 2 mmadai putar belit cite.. ntah bila aku yg baiki pnulisan dia 2..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2015 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
aleesyasofia replied at 11-1-2015 08:25 AM
betul tue..pernah terjadi kat aku..
ada sorang budak 2 yg mntk tlg sorang akak utk baiki pnulisan ...

Jenis mcm tu xsuka dikritik. Hati luluh bila yg dharap xdpt. Dia nak yg wangi2 je. Klu bab mperbaiki diri tanak dtolg, pdhal org len dah spent time utk review dia, ptt bsyukurlah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2015 09:18 AM | Show all posts
belilies replied at 10-1-2015 02:43 PM
Whadda, I feel U.

Org yg sama gak.

mental sunggoh kawanmu itu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2015 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
whadda replied at 12-1-2015 01:18 AM
mental sunggoh kawanmu itu...

Meme mental.

Aku lg tak fhm laki baru dia tahan ngan perangainya yg overexpose hal bwh kelambu kat fb.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2015 11:00 AM | Show all posts
stalk ex dolu2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2015 12:15 PM | Show all posts

Adekah untuk.. melihat status kebahagiaannya sekarang?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2015 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya! Tapi lama lama rasa mcm why kena stalk? Merendahkan self esteem sendiri je/menyebabkan diri sendiri have bad thoughts on people so tak stalk dah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057185s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list