Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
19086
View
1005
Reply

CARI 2014 K-Drama Awards ~~ MLFTS MENANG BESAR!! ~~

[Copy link]

Author: ismaha    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-2-2015 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by ismaha at 1-3-2015 09:29 AM









Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2015 01:54 AM | Show all posts
Edited by dauswq at 24-2-2015 12:38 AM

INTISARI ANUGERAH

1. AJK-AJK Majlis Anugerah CARI K-drama 2013- Post #3 -

2. Aktiviti Berkredit Sepanjang Anugerah - Post #5 -

3. Keputusan Majlis Anugerah 2013 K-drama - Post #6 -

4. Ucapan Supermod isabel, & AJK  - Post #7 -

5. Keputusan Fesyen Red Carpet Terbaik - Post #13

6. Keputusan Peraduan Tekaan Anugerah - Post #14

7. Keputusan Lucky Number - Post #14

7. Sesi bergaya Karpet Merah bermula... - Post #16





Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2015 01:54 AM | Show all posts
Edited by dauswq at 24-2-2015 01:45 AM






*´¯`*.¸¸.*´¯`* BÄŖÏŚÄŅ ÄĴĶ *´¯`*.¸¸.*´¯`*










   


[Moderator]

VVIP Pengerusi - isabel
VIP Pemerhati - dauswq, nzhass79, teky, eddlisa_uyuk
Penganjur - dauswq (2012, 2013, 2014)


[Ahli Jawatankuasa]


`•.¸¸.•´´¯`••._.• ჩმhმცἶმῆ Ѧõოõჰἶ & პῆცἶlმῆმῆ •._.••`¯´´•.¸¸.•`

ichi (Ketua bahagian promosi/pengiklanan: facebook/twitter)
dauswq (Penasihat, Reporter & Pengacara Majlis Akhir Anugerah CARI 2014 K-drama)
ismaha (Pengacara bersama Majlis Akhir Anugerah CARI 2014 K-drama & Debaran Top 5)
YoonArang (Pengacara Debaran Top 5)



`•.¸¸.•´´¯`••._.• BÄȞÄĠÏÄŅ ÄŮĐÏȚÖŖ PËŅÏĻÄÏÄŅ ŖËVÏËŴ ȚÖ P 5 & ŮŅĐÏÄŅ ÄĶȞÏŖ  •._.••`¯´´•.¸¸.•`


dauswq (Ketua Juruaudit & Kiraan Undian Akhir)
ismaha (Pembantu Juruaudit & Kiraan Undian Akhir)
azie.dz (
Juruaudit III)
YoonArang
(Juruaudit IV)
tuna_sandwic
(Juruaudit V)
cess
(Juruaudit VI)
runaway_dida
(Juruaudit VII)

`•.¸¸.•´´¯`••._.• BÄȞÄĠÏÄŅ ŖËĶÄ ĊÏ PȚÄ ĠŖÄ₣ÏĶ  •._.••`¯´´•.¸¸.•`

ichi (Banner & Poster)
intan_smsb (Banner & Poster)
bobba (Banner & Poster)
dauswq (Hiasan & Montaj)
ismaha (Hiasan & Montaj)





Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2015 01:54 AM | Show all posts
Edited by dauswq at 24-2-2015 01:02 AM

Majlis Anugerah CARI 2014 K-Drama akan bersiaran di konti thread ini pada malam sabtu, 28/2/2015 8.30 pm.

Bagi memudahkan anda mengikuti perkembangan semasa, sila klik username saya, "dauswq" dan,"ismaha" di avatar bersebelahan dan klik "follow". Selepas majlis selesai, anda boleh memilih untuk "unfollow" kembali.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2015 01:54 AM | Show all posts
Edited by dauswq at 24-2-2015 01:16 AM


PROGRAM KHAS ANUGERAH




CARI 2014 K-DRAMA ROAD TOUR





Road Tour telah dilancarkan selama dua bulan: 23/1/2015 - 8/2/2015 [LEG 1] , 9
/2/2015 - 15/2/2015 [LEG 2]  & 16/2/2015 - 1/3/2015 [LEG 2] merupakan cetusan idea dauswq untuk musim ke-2. Kali, ini, dauswq berganding bahu dengan ismaha merangka soalan tugasan untuk para pelumba merentasi Road Tour. Pemain yang terpantas menamatkan race dan mendapat points tertinggi  akan mendapat kredit lumayan dan hadiah tajaan cool2vu dan CARI. Saksikan kemeriahan acara ini di thread disertakan.
Link benang forum: KLIK SINI




OST RAPID TEST SEASON 2




Road Tour telah dilancarkan pada awal bulan Jan 2014 dan dikendalikan sepenuhnya oleh YoonArang . Permainan masih mengekalkan peraturan/prosedur yang sama seperti tahun-tahun sebelumnya.Pemain yang mendapat point terbanyak akan meraih kredit yang lumayan.
Link benang forum: KLIK SINI







PERADUAN TEKAAN ANUGERAH




Peraduan Tekaan Anugerah adalah peraduan yang mengandungi beberapa soalan yang perlu diteka berkenaan Anugerah CARI K-drama 2014. Warga K-drama fans hanya perlu mengisi jawapan pada "survey sheet" yang disediakan. Peraduan telah pun tamat semasa undian peringkat akhir dijalankan.





DAFTAR MASUK MAJLIS ANUGERAH,
LUCKY NUMBER & BEST DRESS CONTEST





Daftar masuk Majlis Anugerah CARI 2014 K-drama bermula pada pukul 4.30 pm 28/2/2015 di thread ini. Thread akan dibuka. Anda diminta untuk check-in dengan sedikit ucapan dan bergaya fesyen yang anda gemari untuk SESI bergaya Red Carpet. PENYERTAAAN RED CARPET HANYA SEKALI SAHAJA. Sila sertakan sekali TOKEN di atas semasa check-in, jika tidak, penyertaan anda terbatal. Fesyen dan ucapan TERBAIK akan dipilih oleh moderator. Daftar no. tertentu akan dipilih secara rawak untuk Lucky Number Contest.



Hadiah Best Dress Contest

1st - 100 kredit
2nd - 75 kredit
3rd - 50 kredit


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2015 01:54 AM | Show all posts
Edited by dauswq at 1-3-2015 01:18 AM

ANUGERAH CARI 2014 K-DRAMA

Pemenang adalah bertanda bold merah*

~KATEGORI TERBAIK~

Drama of The Year

[KBS] Beyond The Cloud / Full Sun
[TvN] Emergency Couple
[SBS] God Gift 14 Days
[SBS] It's Okay, It's Love
[TvN] Liar Game
[TvN] Misaeng
[jTBC] Secret Love Affair
[TvN] Surplus Princess / The Idle Mermaid
[SBS] You Who Came From the Stars

Best Director

Park Shin Woo - Angel Eyes
Kim Jung Min - Bad Guys
Kim Kyu Tae - It's Okay, It's Love
Kim Won Suk - Misaeng
Jang Tae Yoo - You Who Came From the Stars

Best Screenplay

Han Jung Hoon - Bad Guys
Choi Ran - God Gift 14 Days
Noh Hee Kyung - It's Okay, It's Love
Kim Hong Sun - Liar Game
Jung Yoon Jung - Misaeng

PD's Award for the Best Ensemble Cast

God Gift 14 Days
It's Okay, It's Love
Liar Game
Misaeng
Secret Door


Best Actor

Cho Seung Woo - God Gift 14 Days
Jang Hyuk - Fated To Love You
Jo In Sung - It's Okay, It's Love
Kam Woo Song - The Spring Day Of My Life
Kim Sang Joon - Bad Guys
Kim Soo Hyun - You Who Came From the Stars

Best Actress

Choi Soo Young SNSD - The Spring Day Of My Life
Jung Ji Hyun - You Who Came From the Stars
Gong Hyo Jin - It's Okay, It's Love
Jang Nara - Fated To Love You
Lee Bo Young - God Gift 14 Days

Best Supporting Actor

Choi Daniel - Big Man
Lee Je Hoon - Secret Door(tie*)
Lee Kwang Soo - It's Okay, That's Love
Lee Sung Min - Misaeng(tie*)
Shin Sung Rok - You Who Came From the Stars

Best Supporting Actress

Kang Sora - Misaeng
Kim Hae Sook - Hotel King
Kim Hae Sook - Marriage, Not Dating
Nam Ji Hyun - Angel Eyes
Park Eun Bin - Secret Door


Best Album Production

You Who Came From the Stars
It's Okay, It's Love
Angel Eyes
Fated To Love You
Trot Lovers

Song Of The Year

My Destiny, Lyn - You Who Came From the Stars
Goodbye My Love, Ailee - Fated To Love You
That Place, Moon Myung Jin - Temptation
Temptation 유혹 , Eru - Temptation
Words I Couldn't Say Yet, Lee Hongki - Bride Of The Century

Best Cinematography

Secret Love Affair
God Gift 14 Days
Mr Back/Mr Baek
You Who Came From the Stars
Bad Guys
Doctor s Stranger


~KATEGORI ISTIMEWA~

Review of The Year

1
God Gift 14 Days mafilee>>KLIK SINI<<
2
The Spring Day Of My Lifecess>>KLIK SINI<<
3
Misaengcess>>KLIK SINI<<
4
Temptationinaniloquent>>KLIK SINI<<

5
Bad Guysinaniloquent>>KLIK SINI<<


Worst Overrated Drama

Doctors Stranger
Modern Farmer
My Lovely Girl
Prime Minister & I
The Night Watchman



Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2015 01:55 AM | Show all posts
Edited by dauswq at 1-3-2015 01:22 AM

~KATEGORI POPULAR~

Pemenang adalah bertanda bold merah*

CARI K-drama Populars Choicer

Fated to Love You
Its Ok Its Love
Mr. Baek
Temptation
You Who Came From the Stars

Popular Actor

Jo In Sung (It's Ok, It's Love)
Joo Sang Wook (Cunning Single Lady)
Kim Soo Hyun (You Came From Stars)
Lee Dong Wook (Hotel King)
Lee Jong Suk (Doctor Stranger )


Popular Actress

Choi Ji Woo - Temptation
Go Ahra - You Are All Surrounded
Gong Hyo Jin-Its Okay, Its Love
Jang Nara - Mr Baek/Fated To Love You
Jun Ji Hyun/Giana Jun - You Who Came From the Stars
Song Ji Hyo - Emergency Couple

Couple of The Year

Choi Ji Woo & Kwon Sang Woo (Temptation)
Gong Hyo Jin - Jo In Sung (It's Okay It's Love)
Jang Hyuk & Jang Nara (Fated to Love You)
Kim Soo Hyun - Jun Ji Hyun (You Came From Stars)
Lee Dong Wook & Lee Da Hae (Hotel King)


Popular Ahjussi

Cha Seung Won (You Are All Surrounded)
Kam Woo Sung (My Spring Days)
Kim Chang Wan (You Who Came From the Stars)
Lee Moon Shik (MR Baek)
Shin Ha Kyun (MR Baek)


Popular Ahjumma

Kim Hae Sook - Marriage, Not Dating/ Hotel King

Lee Mi Young - Mr Baek/Emergency Couple/Bel Ami
Na Young Hee - You Who Came From the Stars
Park Joon Geum - Emergency Couple
Song Ok Sook - Fated To Love You

Best Memorable Scene

Doctor Stranger -Episode 20 (Jaehee + Hoon happy ending)
Temptation - Epi 10: 4 rivals bertemu depan mata
MR Baek - Epi 2: Jang Nara (Na Soo) diminta utk melakar gambarajah penyamun yg datang merompak banglo Choi boi gong.
You Who Came From the Stars - Epi 11: Song yi melalak nangis selepas kecewa didump oleh Do min joon
Emergency Couple - Epi 6 : Gary cameo jadi driver
She So Lovable C Epi 14: Dalbong mati


Popular Rookie Actor  

Ahn Jae Hyun - You Who Came From the Stars /You Are All Surrounded
Do Kyung So (D.O.) - It's Okay It's Love
Kwak Dong Yeon - Modern Farmer / Inspiring Generation
Park Bo Gum - Cantabile Romance
Seo Kang Jun - Cunning Single Lady


Popular Rookie Actress  

Ji Woo (You're All Surrounded)
Jin Se-yeon (Doctor Stranger)
Kim So Young (Temptation)
Lee Sung Kyung (It's Ok, It's Love)
Mina -AOA (Modern Farmer)


Popular Child Actor  

Ahn Do Gyu (Youre All Surrounded)
Choi Soo Han (Prime Minister & I / Reset)
Goo Soo Hyun (Doctor Stranger)
Jo Hwi Joon (Temptation)
Lee Do Hyun (Prime Minister & I )


Popular Child Actress

Jeon Min Seo - Prime Minister and I
Ji Woo - You Are All Surrounded
Kim Hyun Soo - You Who Came From the Stars
Kim Ji Young - Doctor Stranger /Temptation /Come! Jang Bori
Kim Yoo Jung - Secret Door


Best Kissing Scene

Hotel King - pertama kali jaweon dan melafazkan i love you kat mone dan berakhir dgn bed scene

It's Ok It's Love - 1st night jaeyeol dan haesoo

Temptation C Epi 11: Seok Hoon kiss Se Young kat depan galery

You Who Came From the Stars CEpi 24: last episode semasa Song yi pi award night. Min Joon berhentikan masa & terus mengucupi Song yi selepas itu

You're All Surrounded C Epi 6: Kejutan ciuman Daegu kat Soosun sehingga membuatkan Seo Pan Suk terlihat dan tersentak
Fated To Love You


Drama's Poster Choice

Fated To Love You
It's Okay, It's Love
You Who Came From the Stars
My Lovely Girl
Temptation


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2015 01:55 AM | Show all posts
Edited by dauswq at 24-2-2015 01:53 AM

CONSTRUCTING...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2015 02:59 AM | Show all posts
Edited by isabel at 23-2-2015 10:02 AM


Assalamuailaikum dan salam sejahtera

kepada semua warga Asian & Latin Mania yang sama ada yang lama dan baru

Bertemu kita kembali untuk musim ketiga CARI2014 K-DRAMA AWARDS yang dianjurkan secara tahunan oleh MOD @dauswq dan dibantu oleh para AJK  @ismaha @ichi @azie.dz @YoonArang @tuna_sandwic @runaway_dida @cess @intan_smsb dan para Moderator Asian & Latin Mania iaitu @nzhass79 @teky @eddlisa_uyuk   

Seperti yang semua sudah maklum kbel sudah mengurangkan penglibatan cuma bertindak dibelakang tabir sahaja didalam Bod Asian & Latin Mania.  kbel lihat pada musim ke-3 ini sekali lagi dilihat penambahan senarai anugerah dari tahun lalu. Apatah lagi tahun 2014 kita melihat terlalu banyak drama-drama yang hebat dan sudah tentu para AJK cuma akan memilih yang terbaik hasil dari kerjasama para forumers yang terlibat didalam acara ini dan juga pada tahun ni hadiah untuk pemenang telah ditaja oleh pihak Maadu dan CARI  manakala KpopGarden masih lagi menjadi penaja marchandise untuk para pemenang.  Oleh itu kita telah menyediakan hadiah yang Grand yang bakal menanti kepada pemenang yang bertuah diakhir acara nanti. Sekali lagi syabas diucapkan kepada pihak pengajur dan juga AJK yang telah merancang danbertungkus lumus dalam menjayakan anugerah ini.

Akhir sekali, kbel dengan sukacitanya merasmikan Majlis CARI 2014 K-Drama Awards ini yang akan bakal berlansung pada sabtu depan iaitu 28 February 2015. Setinggi penghargaan kepada pihak pengajur, AJK dan juga para MOD Asian & Latin Mania diatas pengajuran anugerah ini. Tidak lupa juga kepada para pengundi yang turut serta semoga pengajuran ini akan berterusan dan sekali lagi kbel berharap semuanya sentiasa aman damai bersatu berkongsi minat tanpa mengira taraf, usia, agama dan genra diantara kita.

Wassalam

isabel
Senior SMod Mforum




Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2015 11:43 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 24-2-2015 01:42 AM


BINGKISAN HATI


Salam penghargaan saya ucapkan kepada semua k-drama lovers...Sudah tiga kali rupanya anugerah ini diadakan dan tak sangka masa berlalu sangat pantas...
Pada tahun ini, beberapa kategori baru CARI 2014 K-drama Awards  diperkenalkan iaitu Best Cinematography, Worst Overated Drama, PD'S Awards For The Best Ensemble Cast dan Review of The Year.

Terima kasih saya ucapkan kepada AJK-AJK seperti ismaha, ichi, azie.dz, yoonarang, runaway_dida, tuna_sandwic, intan_smsb, cess dan arwah bobba yang telah pergi meninggalkan kita selama-lamanya. Walaupun ada seorang AJK telah 'menghilangkan diri tiba-tiba' yang tidak dapat dinamakan di sini, tapi itu tidak mematahkan semangat kami untuk meneruskan majlis award ini. Sepanjang 4 bulan ini, mereka telah bersusah-payah membantu saya mengemudi majlis award ini dengan jayanya. Tidak lupa juga kepada peminat-peminat k-drama yang sudi mengundi dan menilai sendiri kredibiliti drama-drama yang dipertandingkan.

Alhamdulillah......
Majlis Anugerah CARI-Kdrama dapat juga diadakan pada sabtu, 28/2/2015...

Insyaallah, anugerah yang sama bakal dianjurkan pada tahun depan. Penilaian drama akan dibuat lebih telus, terperinci dan berkesan pada masa akan datang. Sekian sahaja nukilan ringkasan daripada saya, wassalam.....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2015 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ismaha at 1-3-2015 10:49 AM


~ Selamat bertemu kembali rakan-rakan forumer sekalian...... Terima Kasih lagi pada penganjur..... sbb still rekrut is lagi untuk tahun ni.......segala penat + lelah para2 AJK GGK & AJK GRAFIK...(ehh duas nama ajk grafik tak de eekk...hihih)  membanting tulang jari-jemari2 maka terlahirlah Majlis Award K-Drama 2014..... terima kasih dengan kesudian anda para forumer datang memeriah kan majlis ini serta kesanggupan & kegigihan anda telah menjoin kan diri anda dlm segala aktiviti2 lepas yg dianjurkan oleh penaung award dan ajk2 GGK... tanpa anda siapa lah kami ajk GGK ni.........     kan kan....

ok jums kita lihat siapa yg kenaaa malam ini.....





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2015 09:13 PM | Show all posts
Edited by ichi at 24-2-2015 09:28 PM



Assalamualaikum wbt. & Annyeonghaseyo!

Setelah lama menunggu akhirnya acara akhir yang dinanti-nantikan oleh peminat drama Korea di Bod Asian & Latin
Mania dan Asian Drama & Telenovela akan berlangsung malam ini.

Terima kasih kepada penganjur dauswq kerana beri kepercayaan untuk turut serta dalam Cari 2014 Kdrama Awards sbgi
AJK Promosi. Juga tahniah kerana berjaya menganjurkan acara ini buat kali yang ke-3.

Kepada AJK-AJK yang lain ismaha, runaway_dida, tuna_sandwic, cess, Yoon_Arang, Azie.dz, intan_smsb, dan tidak lupa
juga pada arwah Nurul Hafizah (Bobba), syabas utk kerja keras anda selama ini. Walaupon sibuk dengan tugas harian
masing-masing tetapi komitmen anda semua pada acara ini telahpun membuahkan hasil. Tanpa anda semua majlis ini
pasti takan dapat dijayakan. Kepada dauswq serta AJK yang lain maaf jika ada kekurangan sepanjang kita
semua berkerjasama.

To mod eddlisa_uyuk, nzhass79, teky dan specially forumer Cari terima kasih banyak-banyak kerana bersabar dgn PM2
yang dihantar selama 4 bulan ini hehehehe.. Terima kasih juga kerana sudi menyertai semua aktiviti2 yang kami anjurkan
dari peringkat review, pencalonan sehinggalah peringkat undian serta games2 yang AJK kami telah anjurkan. Tanpa
penglibatan dan sokongan anda semua CARI2014 Kdrama Awards takkan meriah dan takkan dapat direalisasikan.

Tak lupa juga pada pengerusi Isabel and dauswq.. thank you so much atas usaha dalam mendapatkan sponsor iaitu
cool2vu, Cari dan Kpop Garden Merchandise bagi menghavockan lagi awards kali ini.

So kepada semua yang ada malam ini jom kita enjoy dan nantikan pemenang2 CARI 2014 Kdrama Awards dan
siapakah foremer yang bertuah mlm ini !!!

~ kamsahamnida ~

Enjoy!!!






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2015 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by YoonArang at 27-2-2015 11:41 PM


Assalamualaikum wbt... Salam sejahtera and.. emm.. Salam Satu Malaysia/Korea?


~~ Terima kasih buat mod2 ALM esp mod dauswq merangkap penganjur cari kdrama awards ni yang sudi bg peluang untuk join jd ajk..
almklum la first timer.. byk tunjuk ajar dan bimbingan yg diperlukan...
~~ Terima Kasih juga buat semua ajk2 yang terlibat [ismaha, runaway_dida, tuna_sandwic, cess, ichi, Azie.dz, intan_smsb] yang telah banyak membantu dan memberi tnjuk ajar.. esp sifu @mafilee yg menjadi ajk kuiz OST thn lepas...  dan tak lupa juga buat arwah bobba.. walaupun x berkesmpatan utk berkenal2 dengan beliau.. Al-Fatihah buat bobba...
~~ Terima Kasih juga buat semua warga2 bod ALM yang sudi meriahkn semua acara2 yg dianjurkn... esp kuiz OST sy tu... hehehe...

akhir kata..
~~ Harap dimaafkan segala yang terkecik hati.. terkasar bahasa.. tersilap kata... dan semoga acara2 yang di anjurkn mampu merapatkn lagi hubungan kita sesama warga ALM.. jom jmpa time gathering



lets enjoy tonite event ~~


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2015 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by azie.dz at 28-2-2015 07:36 PM

Assalamualaikum uols...anyeonggggg


err wey aku blur nak buat ucapan cemana ni...setahun sekali nya ucapan mmg boleh buat aku blur muahahahaaha...


first of all..thanks to Dauswq as penganjur kdrama...yg percaya kan atas kerja ai and offer ai tuk jadi auditor tuk tahun ke dua ni...thanks sgt atas kepercayaan uols..thanks atas segala tunjuk ajar and bantuan...thanks sebab remind ai selalu hiksss..


thanks juga tuk Supermod and mod2 yang lain..atas kepercayaan uols kat ai...tuk terus membanting tulang ** gittewww** membantu anugerah Kdrama year 2015...mekasih yerr...


tuk kwn2 ajk auditor...runaway_dida,tuna_sandwic,cess,ismaha,YoonArang yang banyak membantu and remind ai hikss....sayang korang semua okehh..


to all forumer n kwn2 yang lain...serta ajk2 bahagian lain...thanks sebab sentiasa support anugerah yg kami anjur kan...support games kami..support apa saja anugerah kacang2 kami..syg korang semua and terus kan support kdrama ek...terus kan moyan kat benang kdrama n benang chat ek tanpa mengenal jemu dan lelah...terus kan ngutip kacang2 yang lazat ek ekekekeke


akhir kata..

Harap dimaafkan segala yang terkecik hati.. terkasar bahasa.. tersilap kata... dan semoga acara2 yang di anjurkn mampu merapatkn lagi hubungan kita sesama warga ALM.. jom jumpa time gathering


and enjoy the show uols....happy2 makan2 n layan kacang2 yang ada ekkkk


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2015 05:14 PM | Show all posts
Edited by intan_smsb at 25-2-2015 03:59 PM




Assalamualaikum wbt. dan salam sejahtera buat semua poremer Cari forum


Akhirnya masa yang ditunggu telah pun tiba, pasti peminat drama Korea di Bod Asian & Latin
Mania dan Asian Drama & Telenovela akan teruja untuk sama-sama memeriahkan majlis ini.

Dimulakan dengan ucapan Jutaan terima kasih kepada penganjur dauswq kerana menberi peluang kepada saya untuk turut serta
dalam Cari 2014 Kdrama Awards sebagai AJK Reka Cipta Grafik dan tahniah di atas usaha beliau menganjurkan acara gilang gemilang ini.

Tidak lupa juga buat kepada semua AJK-AJK yang turut terlibat, ismaha, runaway_dida, tuna_sandwic, cess, Yoon_Arang, Azie.dz, ichi,
juga arwah Bobba, terima kasih saya ucapkan di atas sokongan dan tunjuk ajar dari kamu semua selama ini. Maklumlah saya agak lambat
sikit dalam acara ini dan disini saya menyusun sepuluh jari jika selama kita berkerjasama ada kesilapan dan kekurangan dari saya.

Saya berasa amat gembira dapat menghasilkan banner dan poster untuk acara ini, harapan saya agar hasil seni saya memuaskan hati semua.

Buat semua poremer cari forum yang terlibat dalam semua games yang dianjurkan terima kasih dan jangan segan untuk
menyertainya lagi tahun hadapan. Sokongan padu dari semua poremer telah menjayakan acara ini hingga ke hujung penamatnya.

Buat pengerusi Isabel and dauswq, terima kasih atas usaha dalam mendapatkan sponsor dari
cool2vu, Cari dan Kpop Garden Merchandise.

Sama-samalah kita nantikan pemenang bertuah CARI 2014 Kdrama Awards malam ini.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2015 10:04 PM | Show all posts
Edited by tuna_sandwic at 26-2-2015 10:14 PM



Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.
Setinggi penghargaan buat penganjur CARI K Drama Award dauswq gigih mengusahakan program tahunan ini.   Seterusnya para Moderator dan Super Moderator yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung.
Jutaan terima kasih tuna ucapkan buat dauswq  yang memberi peluang untuk Tuna. Tidak lupa jutaan terima kasih buat para AJK terlibat [ichi, ismaha, runaway_dida, cess, Yoon_Arang, Azie.dz, intan_smsb] yang sama-sama memeriahkan suasana tugasan. As a first timer terlibat dalam aktiviti ini, segala tunjuk ajar yang dijalin melalui ruang persahabatan ini sangat tuna hargai dan tidak mampu untuk membalasnya.
Pertama kali tuna terlibat secara langsung sebagai AJK Audit. Pengalaman yang sangat menarik. Dapat merasai susah payah memerah tenaga dan idea bagi memastikan setiap program berjalan dengan lancar.
Tuna harap para peminat K Drama dan K Variety akan terus sama-sama memberikan sokongan terhadap usaha ini agar aktiviti berforum kita menjadi satu aktiviti riadah yang positif dan memberikan kebaikan dalam bersilaturrahim sesama kita.
Tuna doakan kita semua diberikan kesihatan yang baik, kemudahan di dalam setiap urusan, kebahagiaan di dalam kehidupan, kejayaan dan kemenangan di dunia dan di akhirat.
Mohon kemaafan andai sepanjang kita bekerjasama, ada kata2 dan perbuatan yang kurang menyenangkan. Mungkin terlebih tidur atau terlebih gurau.
Salam sayang tulus ikhlas dari sudut hati ini.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2015 10:30 PM | Show all posts
Edited by runaway_dida at 27-2-2015 10:41 PM


Assalamualaikum w.b.t.. Salam Sejahtera dan Annyeoghaseyo Yorubun
Akhirnya segala yang telah dimulakan bakal berakhir sepertimana yang telah dirancangkan. Cari 2014 K-Drama kini hampir melabuhkan tirainya.

Terima kasih tak terhingga buat penganjur, dauswq kerana telah beri kepercayaan kepada saya untuk menjadi part of the team for Cari 2014 K-Drama Awards sebagai Auditor untuk julung kalinya.Tahniah juga diucapkan di atas kejayaan menganjurkan acara gilang gemilang ini untuk kali yang ke-3. keep up the good job!!

terima kasih juga buat rakan-rakan  AJK yang terlibat azie.dz, cess, sandwich tuna, Yoon_Arang, ismaha, ichi, intan_smsb dll..  
korang mmg superb !! tq atas tunjuk ajar...tq atas pengalaman yang diberikan... tq untuk komitmen yang diberikan..
tq untuk persahabatan yg dijalinkan.. tq and sorry 4 everything...

kepada forumer Cari terima kasih atas keterlibatan anda dalam aktiviti-aktiviti yang telah dianjurkan.. semoga kalian akan terus
menyokong Bod Asian & Latin Mania.

terima kasih juga diucapkan kepada kak bel..
mod-mod yang terlibat nzhass79..teky.. eddlisa_uyuk
juga kepada seponser Maadu..Kpop Garden untuk Cari 2014 K-Drama Awards..
so, lets enjoy the awards... dan jum nantikan siapa yang bertuah...

**hugs and kisses.**


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 01:28 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 28-2-2015 01:53 PM

JUADAH ISTIMEWA

Bahrainian Rice with Chicken Breast


Butter Prawn with Egg Gloss



Mutton Masala


Turkish Lentile Soup


Arab Tea


Rice Pudding





Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 01:28 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 01:32 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 26-5-2015 11:03 PM

PERADUAN UJI TEKA ANUGERAH


Uji Teka tertinggi yang diperolehi daripada 34 orang forumer ialah sebanyak 4/7.
Seramai 5 orang berjaya meneka 4 betul - cess, Lorra2411, anissa_kyra, rukiaichigo & inaniloquent . Tiada seorang berjaya perolehi lebih daripada 4. Masing-masing menerima +150 sebagai habuan.

Keputusan: https://docs.google.com/spreadsheets/d/12_UPlQgtcIcXAXeKONSBKroAT5-k9cMiIlHh8Be-Kso/edit?usp=sharing


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 01:33 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 26-5-2015 11:16 PM

KEPUTUSAN LUCKY NUMBER & TRIVIA TEST

LUCKY NUMBERS:
1) thafly - KLIK SINI
2) cess - KLIK SINI
3) YoonArang - KLIK SINI
4) inaniloquent - KLIK SINI

TRIVIA TEST:
1) thafly - KLIK SINI
2) cess - KLIK SINI
3) YoonArang - KLIK SINI
4) thafly - KLIK SINI

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2015 01:36 PM | Show all posts
Edited by ismaha at 1-3-2015 12:31 PM

DAFTAR PENGUNJUNG ANUGERAH K-DRAMA 2014


intan_smsb

eyka

thafly

rukiaichigo

wonto

ichi

mitnick

makdik2301

cess

milanhawkin

hans78

YoonArang

inaniloquent

Yoongie

azie.dz

skymania

blueberri

tuna_sandwic


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2015 01:37 PM | Show all posts
Edited by ismaha at 2-3-2015 02:08 PM

TEKA MENEKA ANUGERAH CARI K-DRAMA




KATEGORI POPULAR

CARI K-drama Populars Choicer
@makdik2301  
@thafly
@intan_smsb
@mitnick
@Yoongie
@ichi
@cess
@rukiaichigo
@YoonArang

Popular Actor
@makdik2301
@YoonArang
@milanhawkin
@cess
@rukiaichigo
@intan_smsb


Popular Actress
@milanhawkin
@rukiaichigo
@intan_smsb
@makdik2301
@YoonArang
@cess
Couple of The Year
@rukiaichigo
@thafly



Popular Ahjussi
@thafly
@rukiaichigo
@intan_smsb


Popular Ahjumma
@thafly
@rukiaichigo
@intan_smsb


Best Memorable Scene
@ichi
@YoonArang
@milanhawkin
@rukiaichigo


Popular Rookie Actor  
---


Popular Rookie Actress  
---


Popular Child Actor  
---


Popular Child Actress
@thafly


Best Kissing Scene
@eyka
@rukiaichigo


Drama's Poster Choice
---











KATEGORI TERBAIK

Drama of The Year
@thafly
@makdik2301
@ichi
@Yoongie
@intan_smsb
@blueberri
@mitnick
@inaniloquent

Best Director
@ichi
@cess



Best Screenplay
@wonto
@rukiaichigo
@thafly
@blueberri



PD's Award for the Best Ensemble Cast
@mitnick
@intan_smsb
@YoonArang
@hans78
@ichi
@makdik2301
@Yoongie


Best Actor
@wonto
@skymania
@YoonArang


Best Actress
@mitnick
@YoonArang
@blueberri
@ichi
@rukiaichigo
@Yoongie
@intan_smsb
@cess

Best Supporting Actor
@makdik2301  (1)
@rukiaichigo (1)
@mitnick (1)
@cess (1)




Best Supporting Actress
@ichi
@mitnick
@YoonArang
@rukiaichigo
@thafly
@Yoongie



Best Album Production
@makdik2301
@intan_smsb
@YoonArang
@mitnick
@rukiaichigo

Song Of The Year
@mitnick
@makdik2301
@thafly
@ichi
@Yoongie
@YoonArang
@cess
@intan_smsb
@rukiaichigo


Best Cinematography
@mitnick
@ichi
@makdik2301
@cess
@intan_smsb
@rukiaichigo
@thafly









KATEGORI ISTIMEWA
Worst Overrated Drama
@YoonArang
@rukiaichigo
@milanhawkin
@ichi



Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2015 05:10 PM | Show all posts



Marilah bersama-sama meraikan Majlis Anugerah CARI K-Drama 2014 yang disiarkan secara langsung melalui radio virtual dikendalikan oleh deejay "dauswq" dan "ismaha"!

Sesi Red Carpet bermula pada 5.30 petang 28/2/2015.
Majlis anugerah K-drama bermula pada 5.30 petang.
.





  




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2015 05:16 PM | Show all posts
Edited by ismaha at 1-3-2015 12:22 PM

Selamat Datang Semuaaaaaa
BERSYUKUR Dengan berjalan lancarnya proses majlis Award Dan TAHNIAH...pada semua yang terlibat secara langsung dan tak langsung.....akhirnya majlis dapat di lunaskan jua pada hari ini......
pejam celik...pejam celik.......
dah dua tahun ghupanya is sebagai AJK audit dan MC....terima kasih pd penganjur @dauswq.....
dan terima kasih pd forumer2 yg sudi support dgn acara2 yg di hidang kan bt kalian semua....
sila la jamu hidang2 yg di tempa khas bt tetamu2 VVVVVIP ......
moga kalian semua terhibur dan acara2 yg seterusnya dan terus support CARI K-DRAMA AWARD selamanyaa...selamanya.....selamanyaaa....
pada ajk2 GGK( geng gila kedit...heheheh)......sehingga jumpa kalian lagi dia alam audit tahun depn jika berumur panjang....lalala

MC nak bawak SYJ sbb nk pomot Pirate 2014
  
  






pastu nak kenal kan adik baru ni kenal2 dgn korang.....




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069166s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list