Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
33542
View
220
Reply

Korang Main COC Tak? Sudah Townhall Berapa?

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2015 08:13 AM | Show all posts
freakashpop replied at 21-4-2015 12:58 PM
Dah town hall 8? level masih rendah lg tu. Agak merbahaya kalau level rendah tp town hall tinggi ...

thanks bagi tips
ok memang vell tak nak upgrade th 9 dulu
sebab nak upgrade tower, cannon, mortar dan army camp dulu
hujung minggu dah upgrade barrack level 9
dah ade dragon tapi tak tau nak guna mcm mana
mahal giler nak train 25000 1 dragon huh

tak tanya base vell ok tak?
ada nak cadang ape2 tak?
nanti vell free vell tepek gambo kpg terkini

thanks... wah sukanya dah ramai join sini
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 08:15 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 17-4-2015 04:55 PM
errr... cam mana nak upload gambar besor badak cam tu?
guna uploader apa eh??

babe, saya guna photobucket
ala2 besar gedabak jugak gambar tu
saya kecik kan juga jadi 60% dari ori

babe, mortar tu letak kat tengah lagi sesuai
laboratory biar kat luar

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 08:18 AM | Show all posts

dark elixir drill biar kat luar eks?
kalau dah th tinggi takper kan letak th kat luar?

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 08:55 AM | Show all posts
Vellfire replied at 22-4-2015 08:18 AM
dark elixir drill biar kat luar eks?
kalau dah th tinggi takper kan letak th kat luar?

kalau selalu kutip (2 kali sehari), letak je kat luar. biar storage kat dalam. tapi kalau jarang2 masuk (2 hari sekali), lakukan sebaliknya. TH letak luar sebab malas nak kumpul trophies. lagi rendah trophies, lagi kurang diserang. kalau diserang juga hanya dengan level rendah2 maka hasil kecurian juga rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 09:25 AM | Show all posts
Vellfire replied at 22-4-2015 08:13 AM
thanks bagi tips
ok memang vell tak nak upgrade th 9 dulu
sebab nak upgrade tower, can ...

Sebenarnya bila tengok base vell macam best je, dah ada Barbarian King dah pun! bestnye. Baru nak berjinak kumpul dark elixir ni. Bagus la tu dah ada dragon, agak mahal sikit tp org kata pakai fully army dragon (10 dragon) dalam satu attack boleh confirm2 dapat 3 star, melainkan jumpa base yg 'anti-dragon'. Base 'anti-dragon' ni base yg letak air defenses (level 4 dan keatas) dekat tengah2 base. Yg itu payah sikit nak 3 star   

Cadangan saya cuba upgrade air defenses tu bg atleast level 4, air defense ni dah sama penting dengan mortar ngn wizard tower. Lepas tu baru fokus yg lain2. Kalau sy, resource upgrade paling last. Wall tu upgrade sambil2 kalau ada gold lebih. Tapi kalau sy nak habiskan upgrade wall dgn cepat, sy tumpukan wall utk sehari dengan raid byk2 kali. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 10:03 AM | Show all posts
Vellfire replied at 22-4-2015 08:15 AM
babe, saya guna photobucket
ala2 besar gedabak jugak gambar tu
saya kecik kan juga jadi 60% dari ...

baik.. dah free nnti sy nanti panggil kontraktor renovate kampung
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 10:12 AM | Show all posts
abdulariff replied at 22-4-2015 08:55 AM
kalau selalu kutip (2 kali sehari), letak je kat luar. biar storage kat dalam. tapi kalau jarang2  ...

saya suka serang th
ni tips untuk @prettyuglybabe
dan kalau ada  elixir collector, gold mine dan dark elixir storage kat luar
terus serang sekali... lepas tu blah
memang confirm lah kena serang balik

sebenarnya dlm satu hari saya masuk lebih 10x
kalau memalam takder buat ape2... ahak memang serangggg jerlah
dan utk leageu ni attacks won : 171 defenses won : 6
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 10:19 AM | Show all posts
freakashpop replied at 22-4-2015 09:25 AM
Sebenarnya bila tengok base vell macam best je, dah ada Barbarian King dah pun! bestnye. Baru nak  ...

gambo kpg terkini
mlm tadi tambah satu lagi dark elixir drill
ok lepas ni nak upgrade air defense jugak...
tapi penat jugak yer nak kumpul gold dan elixir

sebenarnya takut2 gak nak serang... ntah apa2lah gelabah
biasa serang yang ada th kat luar... lepas tu baru serang yg lain
tapi bila kuar jer mcm2 kat clan castle terus blah

saya tengah upgrade laboratory ke level 6 tinggal 1d 22h
tak sabo nak upgrade archer level 5


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 10:27 AM | Show all posts
freakashpop replied at 21-4-2015 12:58 PM
Dah town hall 8? level masih rendah lg tu. Agak merbahaya kalau level rendah tp town hall tinggi ...

Edit: Lupa nak cakap, wall tu kalau tak max pun takpe, tp bila dah masuk town hall 8, cuba upgrade walls sampai level 7 (200k utk satu wall). Sebab bg balance cikit bila nak masuk town hall 9 nnt. Sekadar berkongsi idea, hihi. Btw, saya baru je masuk town hall 7 (level 48). Sikit lg nak habis upgrade wall pink.

wahhhh cer tepek gambo nak tengok

wall pink baru separuh tu pun kat tengah2
takper sikit2 vell upgrade
ada ikut war tak?
vell ada member ajak tapi maleh...
tunggu dah kuat skit baru join
haha kuat tang mana ntah



Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Vellfire replied at 22-4-2015 10:27 AM
Edit: Lupa nak cakap, wall tu kalau tak max pun takpe, tp bila dah masuk town hall 8, cuba upgrade ...

Vell, rugi la tak masuk clan. Kat clan tu la dpt extra troops,kalau ada yg player yg base diorg power2,diorg boleh donate troops level tinggi, serius best. Troops dr clan castle tu boleh defend kampung kte dr kena serang. Lagi satu yg best, boleh war! Dari situ kita belajar attacking, kalau menang boleh dpt byk loot bonus. masuk je dulu mana2 clan,tp makesure se-level dengan vell,ataupun level lg rendah, mula dr bawah dulu. Kalau rasa dah improve boleh tukar clan yg lg kuat sikit. Hihi.

Ni la kampung sy, baru nak menapak, kihkih.
Screenshot_2015-04-23-23-03-00.png
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2015 08:51 AM | Show all posts
freakashpop replied at 23-4-2015 11:20 PM
Vell, rugi la tak masuk clan. Kat clan tu la dpt extra troops,kalau ada yg player yg base diorg po ...
wah wall kebal... dah level 50 laju gak yer..
pagi ni vell dah level 52
kat tengah2 dah full wall kaler pink
hari ni nak upgrade air defense hmm tapi ambik masa 3 hari
mcm lama sangattt kan?
nak upgrade barbarian king lagi... dahler asik kena serang jer

vell ader clan sendiri
2 orang jer dlm tu.. nak pegi war mcm mana?
nanti2lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2015 12:01 PM | Show all posts
Vellfire replied at 22-4-2015 10:12 AM
saya suka serang th
ni tips untuk @prettyuglybabe
dan kalau ada  elixir collector, gold mine ...

kampung terkini..
baru cukup duit nak upgrade th7..
5 hari baru nak siap


Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2015 03:51 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-5-2015 12:01 PM
kampung terkini..
baru cukup duit nak upgrade th7..
5 hari baru nak siap

wah bertambah maju dah kpg babe

vell masih dlm proses nak upgrade semua
bila dah siap nanti baru upgrade TH9
lambat betul builder buat berhari2
lemau gak menunggu...
dah tu tak leh nak simpan gold byk2
asyik kena serang jer

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2015 03:58 PM | Show all posts
Vellfire replied at 15-5-2015 03:51 PM
wah bertambah maju dah kpg babe

vell masih dlm proses nak upgrade semua

tau tak pe.. cam mana nak kumpul duit nak upgrade..
asyik kena serang je..
lom 5 minit shield habis dah kena bom

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2015 10:26 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-5-2015 03:58 PM
tau tak pe.. cam mana nak kumpul duit nak upgrade..
asyik kena serang je..
lom 5 minit shield ha ...

now dpt jer 200k vell terus upgrade wall
lambat lagilah nak maju kpg vell ni babe
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2015 10:34 AM | Show all posts
Vellfire replied at 18-5-2015 10:26 AM
now dpt jer 200k vell terus upgrade wall
lambat lagilah nak maju kpg vell ni babe

jeneral jeneral babe kata, wall tu tak upgrade pun tak apa..sebab biasa orang dah th tinggi ni serang pakai naga..
so tak guna wall level tinggi pun..
yang penting defence mcm tower, meriam tu upgrade max..
bila fikir, betul jugak..
masa war tengok dorang buat naga dengan belon je
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2015 04:50 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 18-5-2015 10:34 AM
jeneral jeneral babe kata, wall tu tak upgrade pun tak apa..sebab biasa orang dah th tinggi ni ser ...

yang TH rendah tu masih serang guna ala2 darat... so tu jerlah pertahanan kita
sebab tu kalau nak lebih kuat join mana2 clan
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2015 05:11 PM | Show all posts
Vellfire replied at 18-5-2015 04:50 PM
yang TH rendah tu masih serang guna ala2 darat... so tu jerlah pertahanan kita
sebab tu kalau nak ...

join juga.. tapi masalah bila join clan yang kita tak kenal ni, dorang bukan nak bagi peluang join war..
kekadang request troop pun dipandang sepi je
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2015 08:57 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 18-5-2015 05:11 PM
join juga.. tapi masalah bila join clan yang kita tak kenal ni, dorang bukan nak bagi peluang join ...

kan...
sebab tu lah join family jer
dorang jer faham hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2015 10:16 AM | Show all posts
Taknak buat clan Cari ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2015 10:56 AM | Show all posts

buat la.. babe nak join
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2015 10:57 AM | Show all posts
Vellfire replied at 19-5-2015 08:57 AM
kan...
sebab tu lah join family jer
dorang jer faham hehe

kan... sekarang join clan yg kengkawan memang kenal
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2015 11:36 AM | Show all posts

BUAT LA, NANTI INVITE AKU MASUK
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2015 11:40 AM | Show all posts
abdulariff replied at 19-5-2015 11:36 AM
BUAT LA, NANTI INVITE AKU MASUK

babe ni beginner je.. tak reti bab clan clan ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2015 11:50 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 19-5-2015 11:40 AM
babe ni beginner je.. tak reti bab clan clan ni

suruh @Vellfire atau @admin6 buat la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051967s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list