JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123
Return to list New
14916
View
68
Reply

Kisah Umairah sesat 19 Hari di Gunung Tahan

[Copy link]

Author: espri6006    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-10-2015 07:14 PM | Show all posts
sebak baca kisahnya itu, memang tabah beliau... saya yang dok turun dari gunung sehari je pon dah bersumpah seranah penat, hhuhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2015 08:11 AM | Show all posts
Dia masuk MHi pagi ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2015 08:33 AM | Show all posts

wahhh..kelas kau jah....terus duduk depan TV ni kat office tengok MHI....diaorg berkonsgi cerita mcmana Umaisarah survive masa dalam hutan tapi tak banyak mana cuma dia lebihkan kepada ops7 untuk..operasi utk cari anak orang asli yang masih hilang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2015 04:15 PM | Show all posts
Best la..Apa tajuk novel dia ek?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 11:07 AM | Show all posts
menarik pengalaman umai ni..berhabuk mata baca..semangatnya patut dicontohi..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 11:19 AM | Show all posts
salute kat adik ni..mmg kental..wlupun ada masa dia dah give up..at least kita tau mcm mana dia boleh survive masa sesat dlm hutan.. mmg kena kuat semangat.. mental dan fizikal pun kena kuat.. mujur takde bertemu binatang buas..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 01:54 PM | Show all posts
sya selalu hiking.... dulu saya memang yg amat penakut.. sekarang Alhamdulillah dah kuat semangat... dan bila berada dalam hutan ni lagi rasa selamat... dari pada di luar sana
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 01:59 PM | Show all posts
sentiasa bertawakal kepada Allah

usaha selagi boleh

syabas Umai
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ms kes umai ni, sultan pahang siap bagi pinjam helikopter utk misi pencarian sheols
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2015 07:51 AM | Show all posts
Bagus la dia.
Kuat iman dia.
Sebab tu Tuhan uji dia.
Gigih solat istikharah tu, yg org lain solat istikharah sbb nak pilih jodoh.
Kalau I pun tak tau la setabah dia ke tak, dengan keadaan macam tu solat tak tinggal.
Salute la kat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2015 10:52 AM | Show all posts
ingat allah  sentiasa





Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2015 01:59 PM | Show all posts
banding ngan aku la..
time dok umah nak solat sunat 2 rekaat pon susah nyeee....
klu sesat dlm utan mcm umai nih..
rasenye mmg cpt aku padam..
lg cpt dr anak org asli yg meninggal dlm utan tu kot..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2015 02:48 PM | Show all posts
Allah kuatnya semangat Umai...rasanya berkat sentiasa ingatkan Allah....
Malu aku semayang Istikharah sebab pilih bakal....sedangkan Umai pasrah pada Allah.
Mental dan fizikal mmg sgt kuat..lagi kuat mcm komando agaknya.
Yg menitik air mata bab ayah yg sanggup tinggalkan jualan semata2 nak cari anak yg tersayang....ishk..ishk,,

Yg budak2 org asli tu..even Senoi Praq masuk pun tak jumpa..inikan pulak anggota am sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2015 04:08 PM | Show all posts
physics2 replied at 12-10-2015 09:41 PM
ai beli online buku tu..tak.silap dalam rm19 kot...for me, dia seorg yg sangat tough mentally n fizi ...

@physics2 bole tau ape tajuk buku tu x..aku nak pi cari
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2015 01:21 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2015 10:18 PM | Show all posts
anarina replied at 12-10-2015 01:24 PM
kalau ckp psl halusinasi ke imaginasi ke apa ke i setuju je. kalau kita hardcore outdoor activities  ...

dok dalam rumah sorang sorang pun pikiaq macam macam...apatah lagi nak dok dalam utan....eeeeiiiii....
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
DumBell replied at 14-10-2015 01:30 AM
Gunung bunga suli ni dia xbyk liku..menaikk je trek dia..xsilap kalau dkt cure and care kut kalau  ...

Sorry reply tred zaman purba..

So..
Sis pernah mendaki kat gunung ni lah ??.

I tertarik nak cari gunung bunga suli ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
TuntungReturn replied at 13-10-2015 01:12 AM
jika wujud aktiviti ketenteraan kt dlm hutan mesti ade sebab. klo hutan sempadan negara ngn thaila ...

Sebab apa ya ??.

Khazanah negara ??.
Kota purba ??.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
TuntungReturn replied at 13-10-2015 01:14 AM
klo ikot mitos org asli,kaum depa berasal dari 1 tempat yg tinggi. gunung yg ang ckp tu mungkin.tp ...

Pyramid..

Kikiikiiiii...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055607s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list