JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17421
View
76
Reply

Kisah Umairah sesat 19 Hari di Gunung Tahan

[Copy link]

Author: espri6006       Show all posts   Read mode

Post time 14-10-2015 01:51 AM | Show all posts
Kuatnya smgt umai..sy msh igt lg sy tgk mjlh 3 psl umai ni dulu.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2015 02:30 AM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 13-10-2015 03:14 PM
tak pernah dengar lagi gunung bunga suli. google pun takde. ada nama lain? sebab gunung bunga buah ...

Gunung bunga suli ni dia xbyk liku..menaikk je trek dia..xsilap kalau dkt cure and care kut kalau lalu tepi hiway plus..nampak gunung tu..bentuk mcm piramid..kalau dulu ada tipon canggih
...huhuhu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2015 02:40 PM | Show all posts
elezza replied at 13-10-2015 03:55 PM
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2008&dt=0302&pub=Kosmo&sec=Rencana_Utama&pg=ru_01.htm

...

mata masuk habuk la pas bace kisah dia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 08:47 AM | Show all posts
elezza replied at 13-10-2015 01:55 PM
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2008&dt=0302&pub=Kosmo&sec=Rencana_Utama&pg=ru_01.htm

...

berkat dia ingat Allah sepanjang dia sesat...dia selamat ...pjg umonya...

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 08:48 AM | Show all posts
minahmanja replied at 13-10-2015 03:32 PM
umai ni umah dia dkt ngan umah aku....dia mmg alim skit...

bila ye kejadian dia sesat tu...
dia mcm mn skg

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 10:25 AM | Show all posts
elezza replied at 13-10-2015 03:55 PM
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2008&dt=0302&pub=Kosmo&sec=Rencana_Utama&pg=ru_01.htm

...

macam2 emosi yg aku rasa baca artikel ni
yg pasti...mmg aku kagum dgn gadis ni...

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 10:27 AM | Show all posts
fifie_olin replied at 15-10-2015 08:48 AM
bila ye kejadian dia sesat tu...
dia mcm mn skg

dh lama dah citer ni kot... thn 2008 ke gitu... now mcm dh lama tk nmpk dia kat umah...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2015 01:04 PM | Show all posts
Seyes meleleh air mata baca artikel kat atas tu.....19 hari tu bukan sekejap.....1 hari pon dah putus harap apatah lagi berhari2....
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2015 02:50 PM | Show all posts
kalau org lain dah give up ni.

nasib umai ni jenis kuat pendirian agama
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2015 04:07 PM | Show all posts
Hebat... sempat sembahyang istikarah walaupun dalam keadaan sakit dan sesat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2015 07:14 PM | Show all posts
sebak baca kisahnya itu, memang tabah beliau... saya yang dok turun dari gunung sehari je pon dah bersumpah seranah penat, hhuhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2015 08:11 AM | Show all posts
Dia masuk MHi pagi ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2015 08:33 AM | Show all posts

wahhh..kelas kau jah....terus duduk depan TV ni kat office tengok MHI....diaorg berkonsgi cerita mcmana Umaisarah survive masa dalam hutan tapi tak banyak mana cuma dia lebihkan kepada ops7 untuk..operasi utk cari anak orang asli yang masih hilang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2015 04:15 PM | Show all posts
Best la..Apa tajuk novel dia ek?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 11:07 AM | Show all posts
menarik pengalaman umai ni..berhabuk mata baca..semangatnya patut dicontohi..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 11:19 AM | Show all posts
salute kat adik ni..mmg kental..wlupun ada masa dia dah give up..at least kita tau mcm mana dia boleh survive masa sesat dlm hutan.. mmg kena kuat semangat.. mental dan fizikal pun kena kuat.. mujur takde bertemu binatang buas..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 01:54 PM | Show all posts
sya selalu hiking.... dulu saya memang yg amat penakut.. sekarang Alhamdulillah dah kuat semangat... dan bila berada dalam hutan ni lagi rasa selamat... dari pada di luar sana
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 01:59 PM | Show all posts
sentiasa bertawakal kepada Allah

usaha selagi boleh

syabas Umai
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ms kes umai ni, sultan pahang siap bagi pinjam helikopter utk misi pencarian sheols
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2015 07:51 AM | Show all posts
Bagus la dia.
Kuat iman dia.
Sebab tu Tuhan uji dia.
Gigih solat istikharah tu, yg org lain solat istikharah sbb nak pilih jodoh.
Kalau I pun tak tau la setabah dia ke tak, dengan keadaan macam tu solat tak tinggal.
Salute la kat dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046681s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list