Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
24819
View
417
Reply

[MODERATOR] Chapter 2 Rumah Borak Tinggi Tinggi

[Copy link]

Author: Eva_yy_Ellin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-11-2015 08:28 PM | Show all posts








looking for inspiration.. for fashion board's banner...
dah lamaaaa tak buat banner....>.<
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 08:46 PM | Show all posts
Aiira replied at 17-11-2015 11:09 PM
Cantiknya Elle. Me suka style macam ni bila keluar.

mesti sweet je Aiira gayakan style ni..... effortlessly simple..   sesuai pakai dengan instant shawl kain Italian Satin Crepe..hari tu pergi kedai kain Gio Fabrics dan pegang kain Italian Satin Crepe..damnn niceee...kain yg sangat soft tapi ada shape kalau buat tudung..pastu tak jarang pula tu..perfect....   cuma harga dia rm28.90 semeter dan nak buat tudung perlukan 1.75m at least...erk...









Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 08:49 PM | Show all posts
Aiira replied at 17-11-2015 11:13 PM
Sedapnya... walaupun hanya nasi berlaukkan ikan sardin je tapi memang sedap macam tu. Yum yumm

Aiira pernah buat sardine sendiri? kita tgk kat group fb periuk Noxxa , mereka rajin buat sardine sendiri..best betul....
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 08:51 PM | Show all posts
ciksurie replied at 18-11-2015 12:52 PM
Baguihlah..sihat...amboi..elle fokus sungguh belajar..kelas jahitan utk apa?..iols suker blog walk ...
mesin jahit tue undur ke belakang...hahaha
hahaha omgg... funny la this part... macam mana boleh undur belakang...haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 09:04 PM | Show all posts
ciksurie replied at 18-11-2015 12:52 PM
Baguihlah..sihat...amboi..elle fokus sungguh belajar..kelas jahitan utk apa?..iols suker blog walk ...
kelas jahitan utk apa?



kita belajar jahit buku.... hehe...

before



after







kanan tu nama jahitan dia, Coptic Stitch..yang buku kiri, jahitan Secret Belgian Stitch,,,,
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 09:07 PM | Show all posts
ciksurie replied at 18-11-2015 12:52 PM
Baguihlah..sihat...amboi..elle fokus sungguh belajar..kelas jahitan utk apa?..iols suker blog walk ...
iols suker blog walking tgk org jahit handmade beg..sling bag..cantek. Iols tak reti menjahit.
ya..some people can sew bag really well..huhu...
kat rumah ciksu ada mesin jahit is it?




Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 09:16 PM | Show all posts
Dah habis dah facial session you tu?
Sangat comel bila kakak ipar yang ambilkan pakej dan abang yang bayarkan
Hasilnya ok?
You buat dekat mana?



ada lagi 3 sesi.. minggu lepas hari Isnin kita ada pergi sebab hari Ahad tu my friend nak kahwin.... motifff sangat..orang lain kahwin, kita pula semangat pergi buat facial..


hasil dia okay..kulit bersih takde whiteheads/blackheads semua tu kalau selalu buat facial...redness pun dah kurang.....cuma my skin still ada few scars la....nak hilangkan kena buat laser treatment...huhu... I follow thread PRP kat bod fashion sinun... baca pengalaman forumer tu kata buat sekali takde effect apa2, terus rasa taknak try..dah la satu sesi RM800++..kalau kena buat banyak sesi..omg...

yg tempat facial kita pergi ni kat area Cheras...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 09:24 PM | Show all posts
Uhh...
Kesian you.
Awat serentak buat semua tu?
oh takdelah serentak..just that dalam masa sebulan tu ,buat semua...masa tu kita takut juga jadi crazy sbb "wayar putus" ke...my pain receptor bein used too much...>.<
now dah okay..takde sakit2 dah...  


Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 09:30 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 19-11-2015 09:31 PM
Serius dah buang?
Kenapa?
Nanti lama-lama boleh pakai lagi.
Sayang tu...


yup..buang...once bitten twice shy kekdahnya...

kita berpendapat bahawasanya kasut tu tak sesuai dengan cara jalan dan body proportion kita ..sbb tu boleh terseliuh masa pakai tu... dah banyak tengok kes slipped disk among young man and women nowadays..so taknak ambil risiko pakai kasut macam tu lagi....  

slipped disk ni kalau dah sekali kena habis la..benda simple macam duduk je boleh jadi such a torturous experience...huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 09:41 PM | Show all posts
Macam mana sekarang?
Dah selesai ke semuanya?
Takut kan kes parcel tu.
Harap tak berlaku pada kita.
kita tak sure pula apa perkembangan kes parcel ni..i tak follow baca kat group jahit manik tu...
itulah..kat group jahit ramai juga suggest jangan guna poslaju lagi..guna gdex or skynet....sbb kes buka parcel poslaju ni dah semakin kerap sekarang...kesian juga online seller yg kena..dah la untung pun tak banyak mana...last2 rugi sbb barang hilang,rosak masa delivery......kalau customer tak memahami dah kena marah seller tu...

mencabar jadi penjual ni..



Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 09:50 PM | Show all posts
Ni group Malaysia atau world wide?
Agak kelakar sikit bila harga postage lebih mahal daripada harga barang.
So you bayarlah RM302>
You dah guna mesin tu?
Mana best pakai mesin tu dengan mesin portable you tu?
Atau mesin tu you memang guna hanya untuk tengok dalam je?

group Malaysian. cuma yang jual tu dia rakyat Malaysia  yg tinggal kat UK... yup, kita bayar RM302 .. itulah..gatal2 tangan lagi letak bid..haha...>.<


kita belum guna lagi..hari tu hanya lap lap bersihkan mesin tu je.. ya, kita tak plan nak guna mesin jahit ni untuk menjahit baju..just nak tengok2 alat2 dalam mesin tu je...


tak boleh bayangkan I buka mesin jahit Brother and Singer I, just utk godek godek dia.......sayang wooo..especially mesin jahit Singer tu..hehe..


Mesin jahit mak saya lebih kurang macam tu.
Dah ok dah, mak dah panggil orang servis.
Tapi itulah, masanya pula tak ada untuk mula menjahit.

Alhamdulillah dah okay mesin mak Eva....
hopefully kita berdua diberi kelapangan masa untuk menjahit...

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 09:57 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin replied at 12-11-2015 11:22 AM
@Elle_mujigae

Perasan je hipster, dah tua dah tu
Perasan je hipster, dah tua dah tu
Sekarang ni kecoh juga pasal vape, pasal halal ke haram benda tu.
Entah eh.
Pada sayalah, elok juga diharamkan sebab tengok budaya vape ni teruk sangat. Belum kira yang tak peduli tempat awam dan perempuan yang bervape.


benda baru macam tu la..next year dijangka kurang yg follow...somemore benda tu mahal kan nak maintain...macam harga rokok pun mahal dah sekarang...RM17 sekotak.....>.<


sayangnya duit, beli benda mahal2 yang jadi asap akhirnya..  cuba duit tu spend beli fabrik, boleh juga buat beg sekolah...



Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 10:01 PM | Show all posts
Oooo...
Macam tu.
Kenapa ya kena lining dan tak perlu lining?
Jarang ke kainnya?



kain chiffon tu jarang ..kena lapis dengan kain yang tebal baru tak seksi...  kadang2 ada yg jual baju chiffon berlining..tapi kain liningnya nipis ..still kena pakai inner....I rimas pakai inner ni..>.<  so kalau jahit baju memang akan buat berlining elok2 terus..takyah pakai inner dah...bestt...



Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 10:05 PM | Show all posts
Terima kasih.
Semangat baru. Wahaha...
Tempat kerja lebih dekat dengan rumah. Minyak boleh jimat separuh. Kalau dulu isi RM60 seminggu, sekarang RM30 seminggu.



bestnyaaaa..jimat separuh tu...dah la tol penumpang yg bayarkan...jimat2....  



Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 10:15 PM | Show all posts
Macam mana nak cakap ye...
Girlfriend mesti tahu harga handbag tu kan? Dan dia juga mesti tahu tahap kewangan boyfriend.
I tak rasa girlfriend beliau tahu tahap kewangan bf macam mana..ada ke bf yg akan beritahu dia susah..huhu..mesti bf dia sorok punya and act everything okay je bila gf dia nak shopping2...


Mungkin dia tak tahu macam mana boyfriend berusaha untuk berlapar semata-mata nak kumpul duit untuk belikan handbag tu.
ya..the gf tak tahu...kalau tahu mesti the gf tak pegang2   bag tu masa mereka pergi shopping... so cute gf bagi hints like that...hehe nasib baik bf dia faham hints tu..kalau tak..wonder apa la gf tu buat...

Tapi untuk dia membalasnya hanya dengan jam pasar malam... Memanglah janji ikhlas tapi...kita yang dengar yang rasa geram.
Dan boyfriend pun seolah-olah tak gembira je bila dia ceritakan pasal benda ni.
Entahlah, pandangan saya saja.
a'ah..the way bf mention pasal jam pasar malam tu nampak sangat dia tak gembira.. macam mana bf tahu tu jam pasar malam ek..sekali dua pakai dah rosak kot...  


actually comel tau tengok gelagat couple shopping kat shopping mall ni...dulu I suka people watching kat cafe tgk gelagat couple dating2....macam2 perangai ada.. tapi sekarang tak tengok dah, sbb jealous...hoho..


Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 10:28 PM | Show all posts
Kenapa ustazah suruh buat gubahan bunga ros tu?
Ada sebab dan alasan tak?
Curious nak tahu.
buat 'gubahan' tu just untuk kemaskan je lipatan kain kat hujung...


Rajin ye you pergi kelas-kelas ni.
Menjahit baju, menjahit manik, buat roti, pengurusan jenazah...
Good for you.
Saya berminat juga nak masuk kelas tapi masa tak mengizinkan
Eva kata good, but my friends said I am weird pergi kelas2 ni...sbb mula2 I cerita pasal kelas Klinik Tangisan Bayi..I tak pergi, just cerita je ada wujud kelas macam tu...mereka dah start gelak.motiff...ceh..  pastu I sambung cakap pasal kelas buat roti,pengurusan jenazah dan jahit buku..terus kena cop weird...sebab combo kelas tu semua takde kaitan..>.<

nasib baik I tak mention lagi kat kawan I pergi ceramah perkongsian didik Anak seawal usia..habis kena gelak nanti...

tapi ceramah tu special sgt...sebab first time kita pergi ceramah yg parents boleh bawa baby dan baby mereka bebas nak jalan2 dalam bilik kuliah tu...siap bawa mainan lagi utk baby main main..



santai je ceramah ni...ramai parents duduk kat lantai je...
masa dengar perkongsian tu, ada baby jalan2 kat kerusi dan tarik2 skirt kita.. I dont know how to react...>.<








Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 10:31 PM | Show all posts


nampak dari belakang,makcik Elle tengah kusyuk mendengar ceramah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 10:35 PM | Show all posts
Saya berminat juga nak masuk kelas tapi masa tak mengizinkan
sedihnya...takpe..jom sama2 berdoa supaya kita semua diberi kelapangan masa untuk hadir kelas-kelas tambahan...  

I ada banyakkk list kelas nak join ni..ada yg tak dapat join sbb masa tak mengizinkan, ada kelas tak dapat join sbb takde duit dah.. bulan November dan Disember ni banyak betul kelas I jumpa yg best2 masa weekend...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 10:49 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 10:53 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2015 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 19-11-2015 10:28 PM
buat 'gubahan' tu just untuk kemaskan je lipatan kain kat hujung...



Elle... is this a kelas jahitan that you often attend?

Menarik.
How much?
When?
Where?

Rasa nak join.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2015 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 19-11-2015 08:46 PM
mesti sweet je Aiira gayakan style ni..... effortlessly simple..   sesuai pakai dengan ...

Me suka menggayakan skirt labuh with satin blouse then donning it with shawl.

Me tak reti sangat nama material ni.
Me tau cotton, satin, viscose, crepe but the specific one tak tahu. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2015 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 19-11-2015 08:49 PM
Aiira pernah buat sardine sendiri? kita tgk kat group fb periuk Noxxa , mereka ra ...

Me pernah tengok orang buat fb sendiri... But for me renyah sangatlah Elle. Nak simpan banyak-banyak dalam peti... hihi.
Boleh jual.

But seriously sardine dalam tu sekarang dah mahal kan Elle.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2015 03:57 PM | Show all posts
Aiira replied at 20-11-2015 10:00 AM
Elle... is this a kelas jahitan that you often attend?

Menarik.

yang kelas mana ye Aiira... Aiira maksudkan yang gambar ni eh..?




ni bukan kelas jahitan yg kita selalu pergi..ni ceramah perkongsian didik anak seawal usia kita pergi last week...



https://www.facebook.com/iqrakidzsuperbummi/?fref=ts




Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2015 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 20-11-2015 03:57 PM
yang kelas mana ye Aiira... Aiira maksudkan yang gambar ni eh..?




Owh. I am sorry. I thought it was gambar kelas jahitan.

Tengok gambar je sebab nak reply your previous posts. Hihi.

Bagus ya program tu.
Dan Elle pun sangat bagus sebab rajin join such programs.

Keep it up ya Elle dear.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048982s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list