JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
33770
View
219
Reply

Alkisah Tukang Motibasi Tersohor katanya.... Update Rumusan timeline di #1

[Copy link]

Author: axl_bach    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-11-2015 04:21 PM | Show all posts
axl_bach replied at 16-11-2015 04:13 PM
bleh ko elaborate sket camner APPCO dan COBRA Group nih bergerak??

adakah dia cakap expand staf ...

couldnt remember much...first pegi interview terus dpt job pegi mktg ,nasib la ada yg jual cc,jual pakej restaurent,beauty salon..
mmg la expand coz terus recruit on the spot and terus kena buat sales..i remembered first thing, kena tgk video about this chinese guy (pun tak ingat nama) katanya founder..and ramai2 kena tepuk tgn,including me hahaha..so naive that time,stupid pun ada jgak...n bagi form isi particular n out u go with a partner. lps tu naik van,the driver drop u n will fetch u later which in my case i ran off gitu je

and the advertisement ckp works in banking line...iolls pun teruja hahaha


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 16-11-2015 04:12 PM
tak reti guna hp.

tak la kurus pun,may be sebab i tgk cepat2 ...malu wehhhh klu org ingat i min ...

Haaa kan?!! Kalau kita stop keta, turun & snap gambar, tak pasal2 jadik soft marketeer, jiran2 cakap nengok tu Bear pun berminat nak pi dengaq zizangsemang bercakap puihhhhh jatuh standard aku

Sib baik hg igtkan aku !!! Hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 04:25 PM | Show all posts
minahsenget replied at 16-11-2015 04:21 PM
couldnt remember much...first pegi interview terus dpt job pegi mktg ,nasib la ada yg jual cc,jual ...

ads cakap banking lines??? camner tetiba kena jadi jurujual jalanan??

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 04:26 PM | Show all posts
axl_bach replied at 16-11-2015 04:25 PM
ads cakap banking lines??? camner tetiba kena jadi jurujual jalanan??

jual credit card bank
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 04:30 PM | Show all posts

hahahahahha, cam haram jer kalo jual credit card tu banking line kayaknya

dah tu jual buku medical dah masuk dlm medical line laaaaa

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 05:11 PM | Show all posts
dia ni menipu ke? cam selalu gak dia bagi ceramah even pernah terfikir dia meniaga apa sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 05:16 PM | Show all posts
zennaya replied at 16-11-2015 05:11 PM
dia ni menipu ke? cam selalu gak dia bagi ceramah even pernah terfikir dia meniaga apa sebenarnya?

sila baca timeline yg telah disusun atur bersumberkan dari FB, website dan laporan akhbar hasil temuramah dgn empunya diri sendiri yg aku dah compilekan......bleh tgk real bisnes dia apa.......

bleh tgk bila dia start bangunkan syarikat berserta 27 anak syarikat yg sering digahkan oleh anak2 didik fanataik dia tu....org kondem sket si GEMOK nih dorg akan cakap at least dia dah ada 27 syarikat.........tp x scrutinize bila dia bangunkan syarikat2 berkenaan, adakah wayyyyy b4 dia bagi CERAMAH or after dia giat kutip duit hasil bagi CERAMAH NGAJOR ORG JADI KAYA

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 05:20 PM | Show all posts
zennaya replied at 16-11-2015 05:11 PM
dia ni menipu ke? cam selalu gak dia bagi ceramah even pernah terfikir dia meniaga apa sebenarnya?

untuk menjawab persoalan dia menipu or not pada aku apa yg dia ajar dlm CERAMAH tu tidak menipu sbb apa yg dia ajar pun dia collect dari buku2 dan tokoh2 luar dari bidang PERAIRLIORAN yg sealiran gak cam Bill Walsh, Robert T Kiyosaki bagai tu...

cuma dia MENIPU dari segi

1. DIa menipu title doktor di awal pembabitan dia dalm lapangan PERAIRLIORAN, menjaja title Dr Azizan Osman dlm penganjuran SEMINAR TARIKH LAHIR....agak2 kalo xder title Dr kat depan nama dia org nak pegi ker ceramah dia tu??

2. Dia menipu dari sudut pencapaian bisnes dia. Dia mencipta empayar perniagaan SELEPAS giat membuat bisnes MENGAJAR ORG JADI KAYA, bukan dia mengajar selepas MENCIPTA EMPAYAR PERNIAGAAN......cuba tanya anak2 didik fanataik dia apa bisnes yg dia buat sblom dia start siri SEMINAR TARIKH LAHIR pada Jun 2008, dorg pun xtau nak jawab....yg dorg tau jawab dia ada 27 syarikat, yg mana kesemua 27 syarikat berkenaan DIBINA HASIL MENJAJA AIRLIUR........

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
zennaya replied at 16-11-2015 05:11 PM
dia ni menipu ke? cam selalu gak dia bagi ceramah even pernah terfikir dia meniaga apa sebenarnya?

Menega jajanjijan yang tak pernah disebut dalam biography sbb nnt terkincit kalau dibuat post mortem oleh students dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 16-11-2015 05:16 PM
sila baca timeline yg telah disusun atur bersumberkan dari FB, website dan laporan akhbar hasil te ...

Sama macam dato dr rusly ke apa ntah nama heshe yg buat buku & talk pasal bisnes zaman dulukala, tapi baca biography bisnes sendiri melingkup, lepas melingkup , dapat idea buat buku puihh laa

Makna nya , formula heshe tak praktikal , sbb secara praktikalnya susah nak di realisasikan sekadar air liur je cakap boleh senang , budak kecik 6 tahun pon boleh....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2015 04:29 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 17-11-2015 04:21 PM
Menega jajanjijan yang tak pernah disebut dalam biography sbb nnt terkincit kalau dibuat post mort ...

tu laa pasal, klem pakar PEMASARAN, tp produk sendiri pun cam hauk jer packaging dan marketing cam haram sampai UMMAH xpernah tau kewujudannya......

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2015 04:30 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 17-11-2015 04:25 PM
Sama macam dato dr rusly ke apa ntah nama heshe yg buat buku & talk pasal bisnes zaman dulukala, t ...

pastu testimoni keberkesanan kaedah dia pakai anak2 didik yg berjaya.....claim seramai 600,000 lebih dah diajar cuba buat kajian berapa peratus yg berjya

dlm 600,000 tu yg aku dok nampak dia jaja berapa kerat jer.....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2015 11:14 AM | Show all posts


sembang cam celkalehnat, produk sendiri JAJANJIJAN pun kelaut orang x tau pun kewujudannya......

jual air liur laa senang, bleh tambah duit hasil menipu dlm perut yg gemok tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2015 11:17 AM | Show all posts


Kalo btol power marketing acu bagi produk JAJAN JIJAN nih setanding MAMEE tgk..........
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 03:01 PM | Show all posts
i ada kawan yang pergi kursus jijan ni..

kawan i ni jenis suka pergi dengar segala bagai talk yang kena mengena dengan life la gitu..

selalunya, bila dia pegi talk yang macam ni, dia share dengan others la apa ilmu yang dia dapat..

tapi dengan jijan ni, dia tak beriya sangat nak share.. bila kitorang tanya, dia kata jijan ni ambik points dari buku secret rhonda byrne tu and tukar jadi macam benda tu dia yang cakap.. selit hadis sikit-sikit n wallahhhh.. cakap jijan ni pun menjadi ajaib sebab ada participant yang sampai nanges-nanges la dengar cakap jijan ni..

dalam buku secret tu, ada la si rhonda ni cakap pasal imagination n visualisation n same goes to jijan.. bayang n realisasikan.. concept about ask, believe, receive.. si jijan tukar jadi minta.. minta pada yang satu.. Allah and so on.. i tak berapa ingat..

jadinya from there we all tau yang jijan ni picked bit here n there untuk ceramah dia..

sekian..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2015 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
bettyboops replied at 19-11-2015 03:01 PM
i ada kawan yang pergi kursus jijan ni..

kawan i ni jenis suka pergi dengar segala bagai talk yan ...

Tu mmg cara nk bina ketaksuban pengikut.... just selit sket nasihat agama,  soh taat mak ayah,  rajin bersedekah bagai....

Padahal dari awal penipu mamat tu...

Claim pengalaman sendiri,  bangunkan bisnes padahal bisnes sendiri melingkup jer..... sampai dia wat bisness SEMINAR RAHSIA TARIKH LAHIR bermodalkn title tipu DOKTOR AZIZAN OSMAN.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2015 02:50 PM | Show all posts
axl_bach replied at 19-11-2015 06:48 PM
Tu mmg cara nk bina ketaksuban pengikut.... just selit sket nasihat agama,  soh taat mak ayah,  ra ...

tapi kenapa nak adapt dari book/writing orang..??
ataupun dia ingat orang-orang yang attend kursus dia ni tak baca buku-buku motivasi yang ada kat market..??

ada team jijan ni called kawan i ni ajak dia participate lagi kursus dia tapi tu lah.. 1st and 2nd course combine package bayar harga sekian.. 3rd course bayar harga sekian pulak.. dah sah-sah orang kena ambik tiga-tiga package kan sebab package 3 tu continuous part from package 1 and 2..

team dia called banyak kali suruh pergi siap cakap module lain lah, business approach lain n so on..

memang takde lah my fren tu nak pergi lagi.. my fren jokingly cakap silap haribulan, dia cedok idea novelist paulo coelho tajuk "the alchemist" pulak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2015 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
bettyboops replied at 20-11-2015 02:50 PM
tapi kenapa nak adapt dari book/writing orang..??
ataupun dia ingat orang-orang yang attend kurs ...

Easy answer,  sbb dia sendiri xder pengalaman BERJAYA BANGUNKN SYARIKAT SENDIRI,  sblom kejayaan SEMINAR TARIKH LAHIR tu.... cer ko baca rumusan timeline hidup mamat celaka nih tgk,  ada ke sykt kepunyaan sendiri yg dia bangunkn??

JAJAN JIJAN pun sendu ya amattt
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2015 12:04 AM | Show all posts
Kategori apa dia ni?

Lagenda? Mitos? Sejarah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2015 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
orenmango replied at 21-11-2015 12:04 AM
Kategori apa dia ni?

Lagenda? Mitos? Sejarah?

Khurafat dan maksiat...... lol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044476s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list