JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
33130
View
219
Reply

Alkisah Tukang Motibasi Tersohor katanya.... Update Rumusan timeline di #1

[Copy link]

Author: axl_bach       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 17-11-2015 04:29 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 17-11-2015 04:21 PM
Menega jajanjijan yang tak pernah disebut dalam biography sbb nnt terkincit kalau dibuat post mort ...

tu laa pasal, klem pakar PEMASARAN, tp produk sendiri pun cam hauk jer packaging dan marketing cam haram sampai UMMAH xpernah tau kewujudannya......

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-11-2015 04:30 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 17-11-2015 04:25 PM
Sama macam dato dr rusly ke apa ntah nama heshe yg buat buku & talk pasal bisnes zaman dulukala, t ...

pastu testimoni keberkesanan kaedah dia pakai anak2 didik yg berjaya.....claim seramai 600,000 lebih dah diajar cuba buat kajian berapa peratus yg berjya

dlm 600,000 tu yg aku dok nampak dia jaja berapa kerat jer.....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2015 11:14 AM | Show all posts


sembang cam celkalehnat, produk sendiri JAJANJIJAN pun kelaut orang x tau pun kewujudannya......

jual air liur laa senang, bleh tambah duit hasil menipu dlm perut yg gemok tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2015 11:17 AM | Show all posts


Kalo btol power marketing acu bagi produk JAJAN JIJAN nih setanding MAMEE tgk..........
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 03:01 PM | Show all posts
i ada kawan yang pergi kursus jijan ni..

kawan i ni jenis suka pergi dengar segala bagai talk yang kena mengena dengan life la gitu..

selalunya, bila dia pegi talk yang macam ni, dia share dengan others la apa ilmu yang dia dapat..

tapi dengan jijan ni, dia tak beriya sangat nak share.. bila kitorang tanya, dia kata jijan ni ambik points dari buku secret rhonda byrne tu and tukar jadi macam benda tu dia yang cakap.. selit hadis sikit-sikit n wallahhhh.. cakap jijan ni pun menjadi ajaib sebab ada participant yang sampai nanges-nanges la dengar cakap jijan ni..

dalam buku secret tu, ada la si rhonda ni cakap pasal imagination n visualisation n same goes to jijan.. bayang n realisasikan.. concept about ask, believe, receive.. si jijan tukar jadi minta.. minta pada yang satu.. Allah and so on.. i tak berapa ingat..

jadinya from there we all tau yang jijan ni picked bit here n there untuk ceramah dia..

sekian..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2015 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
bettyboops replied at 19-11-2015 03:01 PM
i ada kawan yang pergi kursus jijan ni..

kawan i ni jenis suka pergi dengar segala bagai talk yan ...

Tu mmg cara nk bina ketaksuban pengikut.... just selit sket nasihat agama,  soh taat mak ayah,  rajin bersedekah bagai....

Padahal dari awal penipu mamat tu...

Claim pengalaman sendiri,  bangunkan bisnes padahal bisnes sendiri melingkup jer..... sampai dia wat bisness SEMINAR RAHSIA TARIKH LAHIR bermodalkn title tipu DOKTOR AZIZAN OSMAN.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2015 02:50 PM | Show all posts
axl_bach replied at 19-11-2015 06:48 PM
Tu mmg cara nk bina ketaksuban pengikut.... just selit sket nasihat agama,  soh taat mak ayah,  ra ...

tapi kenapa nak adapt dari book/writing orang..??
ataupun dia ingat orang-orang yang attend kursus dia ni tak baca buku-buku motivasi yang ada kat market..??

ada team jijan ni called kawan i ni ajak dia participate lagi kursus dia tapi tu lah.. 1st and 2nd course combine package bayar harga sekian.. 3rd course bayar harga sekian pulak.. dah sah-sah orang kena ambik tiga-tiga package kan sebab package 3 tu continuous part from package 1 and 2..

team dia called banyak kali suruh pergi siap cakap module lain lah, business approach lain n so on..

memang takde lah my fren tu nak pergi lagi.. my fren jokingly cakap silap haribulan, dia cedok idea novelist paulo coelho tajuk "the alchemist" pulak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2015 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
bettyboops replied at 20-11-2015 02:50 PM
tapi kenapa nak adapt dari book/writing orang..??
ataupun dia ingat orang-orang yang attend kurs ...

Easy answer,  sbb dia sendiri xder pengalaman BERJAYA BANGUNKN SYARIKAT SENDIRI,  sblom kejayaan SEMINAR TARIKH LAHIR tu.... cer ko baca rumusan timeline hidup mamat celaka nih tgk,  ada ke sykt kepunyaan sendiri yg dia bangunkn??

JAJAN JIJAN pun sendu ya amattt
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2015 12:04 AM | Show all posts
Kategori apa dia ni?

Lagenda? Mitos? Sejarah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2015 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
orenmango replied at 21-11-2015 12:04 AM
Kategori apa dia ni?

Lagenda? Mitos? Sejarah?

Khurafat dan maksiat...... lol
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2015 12:13 PM | Show all posts
festaim dengar Gordon university...katne tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 24-11-2015 12:13 PM
festaim dengar Gordon university...katne tu?

Bogus university,  without actual campus.... hanya wujud dlm alam cyber Dan langsung x diiktiraf.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2015 02:55 PM | Show all posts
axl_bach replied at 24-11-2015 01:27 PM
Bogus university,  without actual campus.... hanya wujud dlm alam cyber Dan langsung x diiktiraf.

tq axl...ada juge spesis yg tergamak nak declare dlm profile ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2015 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 24-11-2015 02:55 PM
tq axl...ada juge spesis yg tergamak nak declare dlm profile ye

Profile Tu dh long long time deleted..... sumer bogus or mikimaus doktor from the very same univrrsity,  samada from sri Lsnka,  colombo,  molnar,  or gordon....

Bleh cej dkt aidid muaddib punya blog
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2015 11:42 PM | Show all posts
mo sentap bini aku kalau baca
hahahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 02:20 AM | Show all posts
Pehal mamat gemuk ni jadi lejen???

Awat tt da pernah kena tipu ngan dia ka???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
leenaz replied at 24-11-2015 11:42 PM
mo sentap bini aku kalau baca
hahahahaha

Apsal??  bini ko fanatik Zizan Seman ker??

alah, abis sgt nnt dia kata at least Zizan dh berjaya ubah ramai org..... ayat fanataik Zizan dh mcm anggap Zizan tu tuhan dh.... giler
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 01:51 PM | Show all posts
tomatome replied at 25-11-2015 02:20 AM
Pehal mamat gemuk ni jadi lejen???

Awat tt da pernah kena tipu ngan dia ka???

xder laa kena tipu, tp kesian ramai yg kena kenching dgn mamat penipu nih

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 04:19 PM | Show all posts
axl_bach replied at 25-11-2015 08:36 AM
Apsal??  bini ko fanatik Zizan Seman ker??

alah, abis sgt nnt dia kata at least Zizan dh berja ...

hoh!!!
betul la ayat ko tu
last2 lepas berdebat...tu ayat penggulungan dia
hahahaha

point aku simple
kalau betul dia kaya...
kalau dia betul nak tolong org
kenapa dia charge...patut niatkan amal jariah
hahahah senyap....terus....masam muka beb


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
leenaz replied at 25-11-2015 04:19 PM
hoh!!!
betul la ayat ko tu
last2 lepas berdebat...tu ayat penggulungan dia

Tu la pasal,  simple logik....  tp dorg dh ada set jawapan utk stiap hujah ko

Kalo ko ckp nape dia cas kalo btol dia kaya,  ayat kilas dorg adalah sbb kalo free org x hargai

Pk2 btol2 kalo niat dia mmg nk bantu melayu,  which i doubt very much,  nape dia x pegi tolong melayu kg remaja yg zero modal zero knowledge.....

Ayat puja feveret fanataik azizan lg Adalah "mana ada jutawan melayu yg sanggup kongsi cara nk jadi jutawan" which pada aku kalo pk lojik mmg ada,  iaitu jutawan melayu yg JADI JUTAWAN DAN BUAT DUIT DGN SEMINAR NGAJO ORG LAIN JADI JUTAWAN..... simple logic kalo dorh x wat seminar mana nak cari duit.....

Utk yg nih ayat kilas dorg adalah "azizan ada 27 buah syarikat, selain wt seminar" which is true,  mmg dia ada syarikat smpi 27,  tp kesemua sykt tu dia bina selepas kumpul modal ngajar SEMINAR TARIKH LAHIR dan SEMINAR2 LAIN since 2008.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2015 03:23 PM | Show all posts
axl_bach replied at 25-11-2015 04:53 PM
Tu la pasal,  simple logik....  tp dorg dh ada set jawapan utk stiap hujah ko

Kalo ko ckp nape ...

hahaha
bini aku siap kata aku jeles
aku jeles dgn dia sebab dia berjaya..kaya

well...
aku ckp...kalau aku kaya aku pun akan buat benda yg sama
cuma aku buat free...xde charge pun
hahahahaha

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2015 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
leenaz replied at 26-11-2015 03:23 PM
hahaha
bini aku siap kata aku jeles
aku jeles dgn dia sebab dia berjaya..kaya


Patutnya nk buat seminar xyah profit oriented kalo btol dh multimillionaire,  or buat pun atas nama yayasan kebajikan duit utk dana kebajikan........

Baru btol kalo nk dakwa wat seminar dgn tujuan nk kongsi kejayaan or nk bantu melayu lain
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2015 09:59 AM | Show all posts
last saturday i kena 'basuh' ngan sorg doc ni...konsep takut kat Allah n kat i ni byk syaitan. smlm baru tau this doc ni mmg follower dr gemuk pendek ni..haishhhh i mmg geram ni...apa tu platinum programme ? this doc dah follow till platinum level...hauk tul la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2015 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 30-11-2015 09:59 AM
last saturday i kena 'basuh' ngan sorg doc ni...konsep takut kat Allah n kat i ni byk syaitan. smlm  ...

Platinum level tu cam level2 peserta dlm seminar dia..... yg platinum nih x salah aku yg seat dekat dgn stage
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 03:38 PM | Show all posts
sama ke dengan sifu fb ads ?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049830s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list