Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
5478
View
16
Reply

PENYANYI LEGENDA MALAYSIA PILIHAN UOLLSS

[Copy link]

Author: zasrfikri       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-1-2016 01:38 AM | Show all posts |Read mode
Edited by zasrfikri at 21-1-2016 01:58 AM

Rasanya P.Ramlee dan Saloma tu kira no.1 la utk Biduan dan Biduanita Negara kan. Selain dorg, uolls rasa sape yg mmg tahap living legend yg sampai lagi 20 taun lagi org akan ingat. Dato Ct n sudirman ya kut. How bout others? Jom vote uollss. Saje suka2x.
Multiple Polls: ( Maximum 10 choices ) , Show Result after voted, Total 53 Users voted
  (This Poll is open, your vote is visible)
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2016 05:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik rasaaaa

makcik,rasaaaa

makcik suka ella
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2016 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Sharifah aini & siti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2016 04:07 PM | Show all posts
blackwidowbae replied at 21-1-2016 05:20 AM
Makcik rasaaaa

makcik,rasaaaa

makcik pilih kak diva rock gitewww... meriah giteww.. hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2016 04:07 PM | Show all posts

dua dua banyak lagu best... tok pah tok ct mmg mabeles.. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2016 11:25 AM | Show all posts
aizat... stacy... yuna tu lagenda ke...
jaclyn dhn misha pun tak layak lagi bergelar legend...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-1-2016 02:01 PM | Show all posts
hacks_oren replied at 22-1-2016 11:25 AM
aizat... stacy... yuna tu lagenda ke...
jaclyn dhn misha pun tak layak lagi bergelar legend...

- Aizat sebab pernah menang AJL 2x (termasuk Terukir DiBintang) & menang penyanyi laki popular. Lom cukup 10 tahun tapi menang AJL 2X mesti org akan ingat sampai bebila sebab rare. Kira new lejend la.
- Yuna is the only artis Malaysia yg betul2x popular dan expose kt US/Europe/MiddleEastern dan siap perform kat Mtv dan American Idol, nyanyi OST filem kartun Hollywood, dan bestnya ada peserta X Factor Denmark nyanyi lagu Yuna dalam pertandingan dan nama masuk news Huffington Post utk senarai penyanyi baru yg patut diberi perhatian.  Rasanya takde lagi sapa cam2 artis Malaysia dapat pendedahan cmnie kat luar negara selain Shila Amzah yg menang penyanyi terbaik wanita kt hong kong n mmg peymes di China/Hong Kong/Taiwan, dato shake wat album kat perancis tapi x peymes pun, Chenelle kira popular juga sebab lagu dia pernah masuk billboard US/carta lagu negara lain, Zee Avi wat album kat US tp x peymes pun, Pop Shuvit kira peymes utk peminat modern rock di Asia Tenggara/Japan tapi rasa bukan level lejen coz hanya certain people jew tahu dan takde beri impak yg kuat pada muzik malaysia secara keseluruhan)

-Stacy the only penyanyi konsisten bawa konsep menari sambil penyanyi dan setiap tahun ada lagi hits tanpa henti dari tahun 2008 sampai 2015. Masuk ni dah 7x masuk AJL. Mempunyai fan base yg sgt kuat,pernah menang penyanyi popular. Yg uniknya Stacy the only artist kt Malaysia skang ni yg selalu menari sambil menyanyi live which is rare utk penyanyi Malaysia. De'Fam pun bawa konsep sama tapi dorg ni dulu pun ada antara penari Stacy. Kalu sebut menari sambil menyanyi kat Malaysia, mesti kita ingatStacy. Lejen tu.

-Jaclyn Victor antara the best singer from 2000's. Satu Malaysia kenal Jac sebab vokal mantap dia. 1st Malaysian Idol, dan Jac rasanya antara selebriti bukan melayu yg majoriti peminat malaysia kenal. Lagu Gemilang antara lagu wajib dalam mana2x pertandingan nyanyi kat Malaysia. Kalu sapa dapat nyanyi lagu Gemilang dgn bagus, mesti dia dikatakan penyanyi terbaik. Jac pun pernah menang AJL n pingat emas di China. Dah lebih 10 tahun dalam industri muzik but still popular. Lejen tu.

-Misha Omar adalah penyanyi wanita no.2 pada era 2000's selepas Dato Ct pada era tu. pernah menang AJL, banyak lagu hits, ada trademark nyanyian tersendiri. pernah juga menang pingat emas di China. Lejen juga. komposer ternama Ramli MS/M.Nasir selalu puji kredibiliti Misha Omar. Dah lebih 10 tahun dalam industri muzik but still popular. Lejen tu.


Begitulah alkisahnya.


Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2016 08:37 PM | Show all posts
zamani
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2016 12:58 AM | Show all posts

mmg lejen abg zamani teww... hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2016 11:31 AM | Show all posts
sampai sekarang aku amaze ngan saloma

suara dia, style dia tu bagi aku iconic
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2016 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Siti kot...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2016 08:05 PM | Show all posts
Dato Siti Nurhaliza
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2016 11:33 AM | Show all posts
banyaknya pilihan uolls..
tak tahu nak pilih mana
setiap satu artis tu ada je lagu diorang yang aku suka

by the way, aku rasa Dato Siti kot
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2016 07:35 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Unlimited Deposit Bonus hanya untuk anda!!!


Deposit minimum MYR100 keatas dan dapatkan bonus anda sekarang!!!



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 07:26 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 12:24 PM | Show all posts
Dato ct nurhaliza selamanya
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2017 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Opkos P. Ramlee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066418s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list