Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
19631
View
229
Reply

Aku dan Hero...( mandi air wudhu')

[Copy link]

Author: siape_aku    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-10-2016 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai tt. .mcmne keadaan ko skarang? Brtmbah baik hendaknya..

Aku selalu sr je. ..bukak2 ..rupanya ada update terbaru

Teruskan menulis ..tp ko letak la kat tajuk yg ko ada update y  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2016 09:42 AM | Show all posts
sheme replied at 30-10-2016 09:45 PM
Hai tt. .mcmne keadaan ko skarang? Brtmbah baik hendaknya..

Aku selalu sr je. ..bukak2 ..rupanya  ...

salam...


aku ok je...alhamdulillah....sihat n ceria je setakat ni.....

masih menunggu cycle pertama menses aku ..... tapi mcm kate kawan aku ... akan lmbt sebulan atau dua....

still waiting..... and yg sakit hati menunggu barang dari Lazada tak sampai2 lagi....hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 10:46 AM | Show all posts

TT boleh tak merawat hati yang duka lara ..... hahahahaahahahahaha
mahupun penyakit malas .... hihihihi

ampun TT ... melawak jerr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2016 10:52 AM | Show all posts
damian_lee replied at 1-11-2016 10:46 AM
TT boleh tak merawat hati yang duka lara ..... hahahahaahahahahaha
mahupun penyakit malas .... hi ...

hati iols pun duka lara uols....

ahahahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Mimpi mimpi ni penat... sampai satu tahap malas nak amik port waima terbakar kematian patah gigi hantu apa sekalipun yg muncul. Hahaha. Tidur nak rehat. Tapi bila bermimpi penat serupa tak tidur. Dan sejak itu ia umpama angin lalu tidak didendang dan dilayan kekeke. Itu sy lah ye. Hahaha

Apapun semoga menemui kesembuhan dan penawarnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2017 01:03 PM | Show all posts
salam jumaat....

arini mood baik sangat dan akan aku cerita beberapa cerita yang aku rahsiakan sebelum ni...chewah!! mcm penting sgt la kan kisah hidup kau!!! hehehehe

alkisahnye pada suatu hari.... si hero telah meninggalkan aku...25 sept 2016...seriously aku sedih.....aku belom sedia nak kemudi diri aku......tanpa bantuan hero....aku rase lost...mcm sorg adik pompuan kehilangan abg yng selama ni jage die.....aku akur andai itu permintaan isteri die...pernah sekali die bgtau isteri die cemburu....walopon pada mulenye aku dah tanye....tapi die kate isteri die ok....tapi aku tau la hati pompuan...mane senang bile suami bermsg dgn pompuan lain.....sbb mase tu mmg kul 11 mlm pon aku msg die tapi semua berkaitan masalah kesihatan aku.....xde ape yg melibatkan perasaan....

sebelum aku dijangka operate, mggu pertama September...sebelum masuk wad....aku request utk jumpe dgn hero n family die.....bawak isteri die sekali jumpe aku...so wife die tau die tak perlu risau sbb aku mmg takde ape2 feeling kat husband die.....tapi hero menolak....aku pon tak pasti kenapa....mungkin die lebih mengenali isteri die....sbb kalo tak silap...wife die pon ade kelebihan ni....

hero hilang tanpa khabar berita....aku tgk die last update kat forum ni pon dah berbulan2....suatu kerisauan muncul.....maknenye die bukan hilang dri hidup aku je....forum pon die benti.....fb apetah lagi....whatspp die pon xde....aku dh cuba kol henpon die....2 kali shj sepnjg die hilang ni.....tapi tak berjawab....aku hormat keputusan kalo die x mau cakap dgn aku......

tapi satu perkara, kehilanan die buat aku berani berdiri sendiri....hadapi sendiri manusia dan bukan manusia yang menongkah arus dengan aku......dan aku sgt2 berterima kasih sebab die hadir dalam hidup aku....dan juga seperti hero2 dri forum ni sebelum ni......

cume aku berharap...die dan keluarga sihat dan berbahagia walo dimana shj mereka berada (aku tau die bace thread ni)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2017 01:18 PM | Show all posts
aku igt aku okay....tak sangke menitik airmata aku bile bercerita pasal kehilangan hero....

you will be dearly missed..... (aku belom ready nak share name forum die kat sini)

setelah aku hidup aman buat beberapa bulan dan ketika......aku didatangai seseorang dlm mimpi....

tapi aku tak dapat ingat mimpi aku tu mcm mane.....cume seorang pompuan dgn kepala besar....datang hulur tangan.....aku tak sambut pon tangan die......aku tepis....die cube tangkap aku tapi tak dapat.....

dan berikutan dari tu....aku didatangi mimpi ular2.......

banyak ular.....bygkan banjir....tapi banjir dah surut....tapi tinggal selut setinggi dada!!! just imagine mcm mane nak berjalan dalm keadaan camtu...

bile cube melangkah...ular2 menjalar2 atas selut tu....and bile diluaskan pemandangan....bnyknye la pelbagai warna.....tapi die tak sengat atau patuk....die cume jalan di belakang2 badan mcm cube lilit n gesel2 kat badan kite.....

aku berpaut pada btg pokok pinang...bile pokok tu bergegar sbb aku dok tahan diri dari lilitan ular tu....makin bnyk plak ular..... (bile cerita kisah ni kat cousin...die bgtau kat pokok pinang tu mmg sarang ular:sweat)3:

dan bulu roma meremang mase tulis cerita ni...... hasih...kat opis ni pon dah 2-3 kali aku kena....semlm demam iols.....terkujat gamaknye...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hero tu spe?Die boleh tgk ke kalo kite ada gangguan ape?Dlm ni ada X pengamal perubatan pndai scan dri jarak jauh...I slalu skit..tp bile brbt elok..Sthn kmdian skit smulA..Begitu LA berlarutan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2017 05:10 PM | Show all posts
gebugebas replied at 6-1-2017 04:51 PM
Hero tu spe?Die boleh tgk ke kalo kite ada gangguan ape?Dlm ni ada X pengamal perubatan pndai scan d ...

ramai je selain die.....

hantukiller
edy167
leeds
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 6-1-2017 05:10 PM
ramai je selain die.....

hantukiller

Cmne nk cri dieowg ni..Sy bru je kt sni..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2017 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga kesejahteraan ko bertambah baik tt. Baru habis baca benang ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik citer TT
Baru habis baca jugak ni

Kalo ada apa2 update citerlah lagi ya TT
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2017 11:13 AM | Show all posts
gebugebas replied at 6-1-2017 05:26 PM
Cmne nk cri dieowg ni..Sy bru je kt sni..

search username tu...pastu pm je ....

ramai lagi perawat ...

rdzaccess

lagi sape ntah....x igt...tapi mmg ramai je ,...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-3-2017 04:26 PM | Show all posts
berubat dengan perawat lain

ade satu hari opis aku buat ceramah agama....tajuk ceramah sabar, redha, syukur....
pastu ustaz tu mase die bagi ceramah...berlaku beberapa kali eye contact antara aku dgn die....
bile die nmpk aku pndg...die pandang bawah....

mase die berceramah tu...die ade la sharing ilmu utk halau gangguan yg simple2....dei sharing petua.... pastu die ade bagi satu kertas doa..... kat bawah tu ade adress and info pasal pusat perubatan beliau.....

so bile dh abis ceramah tu.... aku igt nak jumpe die...sekali tu die asik sembang dgn pengarah...sambil makan....pastu lepas makan die dh blah!! tak sempat aku jumpe die.....

pastu aku bace balik kertas yg ade adres tu...die tulis SMS atau whatsapp....  so aku apelagi....terus wassap die and kenalkan diri aku....

die tak reply....malam baru die reply...sbb pusat rawatan die beroperasi siang...malam takde rawatan......ok lah....tu pon die reply sikit je tak banyak.....

aku pon tulis la semua masalah aku secara ringkas dari a to z..... pastu pukul 4am die reply...aku plak mase tu bangun sbb pee stop.... sudahnye kul 4am ari sabtu tu aku berbalas msg dgn die.... aku suke  kaedah rawatan die .....sbb lain dari yg aku pernah pergi and tgk sebelum ni....

die minta aku "mandi air wudhu mak aku"....makneny bile mak aku berwudhu...mak aku kena tadah air yg jatuh dr muke tgn and semua anggota wudhu la....kena buat 7 hari....mandi 2 kali or 3x sehari....

hari pertama mmg rase segar yg amat.....rase air tu pon lain....sejuk air tu pon rase lain....mcm air terjun sejuk n segar die tu.....
hari kedua n seterusnye...... tumbang!!! aku tumbang lepas mandi....tak tau ape nak dikate....sakitnye bisa2 seluruh badan....bile aku refer dgn ustaz tu...die  cakap "sabar....teruskan" dan die minta aku amalkan surah al insyiroh lepas setiap semayang fardhu......
hari ketiga lepas mandi...air tu terasa sejuk...tapi kepala aku mcm kena air panas menggelegak....
sakit,....pedih...perit.... hari ke empat...badan aku mcm kena hempap dgn kontena ....aku terus tak larat bangun n trus tertido!!!! mujur sempat pakai baju ....

tapi sejak tu xde la mimpi2 pelik....hidup aku aman je .....now badan dh rase ringan sket.....aku masih cube bertahan dgn keadaan..

sampai la baru2 ni....ade mimpi seekor bayi boleh tapi die suruh makan badan die!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 11:36 AM | Show all posts
Rasanya dah lama benar ye TT sakit.
Semoga kali ni bertemu dgn perawat yg serasi.
Sesungguhnya  Allah syg kat TT....org lain belum tentu setabah TT.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2017 12:51 PM | Show all posts
umisha replied at 7-3-2017 11:36 AM
Rasanya dah lama benar ye TT sakit.
Semoga kali ni bertemu dgn perawat yg serasi.
Sesungguhnya  A ...

kalo nak diikutkan .....dah 11 tahun sakit ni..... dan masih mencari penawar....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-3-2017 01:35 PM | Show all posts
mimpi baby tu scary sangat .....

mimpinye macam ni....:-

mase tu family aku ade barbeque dgn sape2 ntah tapi ramai la...kat tepi laut...
pastu ade org instructed aku ....soh g amik makanan kat dalam .....makanan a.k.a daging or ayam la sebab diorg tgh buat bara kat tepi laut tu....
pastu aku pon masuk la dalam chalet tu...nak carik makanan yang dimaksudkan....
tapi yg ade hanya sebijik buaian baby yg tergantung n ade sorg baby dlm tu...
aku pon jenguk.... debab! putih! comel!! mcm jenis anak che ta...
pastu aku pon jerit "mane ade makanan...ade budak ni je.."
pastu org tu jawab... "ha...itulah die".... so aku mcm 'biar betul diorg ni nak makan org?"
so aku pon angkat la jugak baby tu dari dalam buai n terlangkupkan die depan aku....
aku pon cube tarik peha die...m,cm kita tarik peha ayam tu.....and tercabut!!!! senang gile tercabut....
pastu budak tu bukak mate....kaki die tak berdarah pon...pastu die melompat turun dari depan aku... die merangkak dgn 2 tgn n satu kaki!!! itu sgt2 scary sbb die gerak laju...
pastu die berenti...die pndg aku n cakap "kenapa x cabut kaki belah sini?"
pastu die blah.....lari tinggalkan aku ...smapi aku terkejut sendiri kat katil
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga terus tabah TT. Takde ke buat yg mimpi generasi terdahulu tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 08:58 AM | Show all posts
zeed replied at 18-3-2017 07:59 PM
Semoga terus tabah TT. Takde ke buat yg mimpi generasi terdahulu tu?

salam....

memang ade teringat nak buat tapi nantila...kena hari cuti sebab badan akan sakit2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Malam tadi aku mimpi syaitan..... kuatnye kuasa die.... kuatnye kemampuan die.... tapi aku berjaya sembunyikan diri dr die....
Warna merah...telanjang....ade ekor dan tanduk... badan mcm tanah liat...berapi.... habis runtuh bangunan.... die bgi gempa sbb kemarahan die x jumpe aku.... sebabnye aku menghina die kot...
Aku pon x sure aku kat mane n sedang buat ape...yg pasti ade beberapa opismate aku...yg lelaki dan.perempuan sedang berkemas...dan kami masukkn brg dlm kontena...
Kontena yg berisi makanan dan peralatan..... seperti hendak bgi bantuan...
Sehinggalah aku diarahkan untuk kacau/gaul ade satu jenis makanan...
Mase tu makhluk merah yg aku kate syaitan tu menyorok...aku dr atas bagunan....bende yg aku gaul tu kt tgkt bawah....just imagine mcm mane....mcm ko naik feri...pastu nak gaul air laut gune senduk....lebih kurg gitu lahhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu arus bende yg aku gaul tu kuat sampai aku terlepas senduk tu...jatuh dan dirampas dek makhluk merah tu... aku pon "hoi...jgn ganggu kami" pastu ntah mcm mane...tag senduk tu jatuh...kertas label je pon...pasru makhluk tu kutip jgk... sekali aku ckp "bende tu pon ko nak ambik?" Tu yg die marah sgt tu...
Air yg aku gaul tu bergegar...kontena2 lepas jatuh ke laut....
Mmg chaos gile time ni....makhluk tu bertempik n bettukar jadi lagi besar....
"Mane kau? Kau ejek aku...kau main2kan aku" mase tu aku dh x tau mane nk pergi....bile tgk bangunan runtuh..kawan2 aku lari bertempiaran...ade yg dh luka n cedera parah...
Aku sempat menyelinap masuk dlm sebijik van...walopon bergegar2....panas...ketakutan... aku x tau kenape jdi mcm tu....
Si makhluk merah tu terus mengamuk...abis kereta2 yg parking die tolak dgn tangan die...dgn ekor die yg berapi2 tu...berlaga2 termasuk la van yg aku sembunyi tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu aku dgr die cakap "kalao aku x dpt die...aku akan bunuh semua yg dlm kontena tu...aku bunuh semuanya sekali...aku nak dieeeeee" bile die sebut die tu, makhluk sambung dgn bertempik mcm halilintar....
Aku antara takut dgn berfikir dlm van tu... "kalo aku x serah diri...semuanya mati.... tapi kalo aku serah diri, ape jadi dgn aku?"
Aku x tau mcm mane nak gambarkan segala macam yg aku nampak...mayat bertaburan...putus 2,3...darah merata2...habuk...api...mayat bergantungan...bangunan terbakar...teriakan lelaki perempuan..budak2... (kalau itu lah rupenye kiamat...ianya sgt menakutkan)
Aku menangis sbb x tau nak buat ape....makhluk tu berjalan lagi carik aku...
Aku decide utk keluar dr van....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu aku dgr die cakap "kalao aku x dpt die...aku akan bunuh semua yg dlm kontena tu...aku bunuh semuanya sekali...aku nak dieeeeee" bile die sebut die tu, makhluk sambung dgn bertempik mcm halilintar....
Aku antara takut dgn berfikir dlm van tu... "kalo aku x serah diri...semuanya mati.... tapi kalo aku serah diri, ape jadi dgn aku?"
Aku x tau mcm mane nak gambarkan segala macam yg aku nampak...mayat bertaburan...putus 2,3...darah merata2...habuk...api...mayat bergantungan...bangunan terbakar...teriakan lelaki perempuan..budak2... (kalau itu lah rupenye kiamat...ianya sgt menakutkan)
Aku menangis sbb x tau nak buat ape....makhluk tu berjalan lagi carik aku...
Aku decide utk keluar dr van....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x tau kenape.... aku lari menghala kelaut...
Ntah la...dgn harapan nak berenang ke ape.... tapi laut pon dh ade api....kontena abis terbakar... terbayang wajah kawan2 aku.... "MANA DIEEEEEE????" makhluk tu menjerit lagi.... aku yg dh x rupe org tu...dgn berpeluh,berdarah sembunyik balik pokok...org dh kelam kabut lari x tentu hala...pemandangan waktu tu hanya merah dan hitam....hitam malam n merah warna api yg membakar bangunan2 dan semua yg ade....
"AKU DEKAT SINI...KAU SELESAIKAN DGN AKU" tetibe ade sorg mamat ntah siape muncul ... n ntah dr mane dtg anak panah berapi menusuk badan mamat tu.... depan mate aku!!!
Sudahnye aku keluar dr persembunyian... aku cakap "Kau dijadikan dr api..tapi Allah pilih kami manusia sebagai khalifah dimuka bumi... sedikit pon aku x takut dan gentar dgn kau...kerana Allah yg Maha Berkuasa... Allahuakbar!!!!"
Lepas aku laung Allahuakbar tu aku nmpk makhluk tu nak dtg terpa aku...tapi aku terjaga sambil mulut aku sebut "allahuakbar"....
Terduduk aku....jam 3:45minit pagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah....petanda apekah ni? Petunjuk ape yg Kau berikan....? Atau hanya sekadar mainan mimpi? Aku x tau.... tapi ianya sungguh menakutkan....andai ia terjadi....xde tempat nak bersembunyi....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065935s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list