Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
10930
View
83
Reply

Kes khalwat & turun naik mahkamah.

[Copy link]

Author: LomaPrieta       Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2016 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
virgo19 replied at 20-3-2016 10:41 AM
Ada orang yang aku kenal, dia kena tangkap masa kat pantai tengah2 hari buta dengan awek dia. Diorg  ...

Pastu kwn uols tu kena nikah ke ???  Jumpa sbb nk clashkn ??
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2016 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
JENABREJAM89 replied at 20-3-2016 08:41 PM
Pastu kwn uols tu kena nikah ke ???  Jumpa sbb nk clashkn ??

Diorang tak nikah, sebab memang nak putus kan.. tapi kena bayar denda dan pegi kaunseling.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2016 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
virgo19 replied at 20-3-2016 09:08 PM
Diorang tak nikah, sebab memang nak putus kan.. tapi kena bayar denda dan pegi kaunseling.

Ooo ... Kiranya kena tngkp khalwat ni xsemestinya lah kena nikah ye ...  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2016 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes tt ni tt nak nikah kan ?? Tp still kena byr denda n pegi kauseling la ye ...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2016 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
JENABREJAM89 replied at 20-3-2016 09:22 PM
Ooo ... Kiranya kena tngkp khalwat ni xsemestinya lah kena nikah ye ...

A'ah.. tak semestinya kena nikah. Tapi tengok kes la kot, sebab org yg iols cerita ni masa kena tangkap memang lengkap berpakaian, cuma silapnya duduk berdua je.. kalau yg kena tangkap tak berpakaian tu tak tau la pulak camne, huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2016 02:34 PM | Show all posts
Edited by bypassthecortex at 21-3-2016 02:46 PM

Kesalahan khalwat ni mcm kes2 "strict liability" (mcm langgar lampu merah, x pakai seat belt....court x pedulik langgar sebab x nampak etc), dia kesalahan "berdua2an lelaki dan perempuan yg tiada ikatan perkahwinan dalam keadaan yg menimbulkan syak" (pg tengok la kat kanun acara jenayah syariah apa elemen khalwat under tu), dia bukan sebab melakukan seks ke ape ke, tak buat ape2 pun, tapi kalau lepak tempat sunyi yg menimbulkan syak, boleh convict dah...lagi satu kalau aku prosecutor aku tepek balik, hang tak leh parking kat tempat terang sikit ka nak perabih rokok, hang bukan isap ganja.......apa apa pun benda dah jadik, sekarang ni jangan bayar sendiri, minta boifren tu bayarkan, dia yg buat hal, xkan x dia x boleh fikir, nak lagi telus, suruh dia sumpah,malam tu niat dia ape sebenarnya parking kat belakang mamak tu, nak perabih rokok ke nak sneak peek show malam pertama.......tapi dah terlambat nak tinggalkan boifren mcm ni, make sure member ni bertanggungjawab la, jangan mulut je janji nk kawen.........sori kasar sikit, sbb marah dgn ke "naive" an bebudak pompuan sekarang ni yg x kesian mak bapak....dulu bos aku loyer syariah banyak mak bapak datang rayu2 mintak ambik kes cakap anak gadis saya tertipu la apa la, semua anak pompuan dia x salah la, tapi bos aku x amik sebab mmg x boleh pegi punya, klu dah dua2 dlm selimut, tertipu ape...... buang masa amik loyer, buat rayuan sendiri je........aku dulu dengan kawan2 aku xde la baik mane, tapi kitorang gentleman, tak de nye nak makan free.........
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2016 04:26 PM | Show all posts
iols penah kena dgn ex boipren
masa tu weols tgh jalan dr kawasan kediaman student ke pekan kecik
dekat je dlm 5 min walking distance cumanya agak gelap skit
pastu kete ni lalu tahan weols..pastu nk marah2
aku plak macam ko dah kenapa nk ceramah aku...aku pakai lengkap jln kaki je kut di temani lampu jln
pastu derang suh nek kete n hantar weols balik umah sewa...
iols turun je kete terus hempas pintu marah di tuduh bukan2 pastu terus blah naik rumah
lantak le apa boipren nk kawtim...sbb mmg x buat apa2...pegang tgn pon tidak...
plus ramai lg yg tgh jln2 kat situ...siotttt
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 06:51 PM | Show all posts
beldandy replied at 21-3-2016 04:26 PM
iols penah kena dgn ex boipren
masa tu weols tgh jalan dr kawasan kediaman student ke pekan kecik
...

takkan pegang tangan pun tak boleh? rigidnya agama
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2016 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
PE-DX03 replied at 25-3-2016 06:51 PM
takkan pegang tangan pun tak boleh? rigidnya agama

Ko buat lawak ke?
ok...aku gelak skit ok...
u muslim kan?
saja nk sarcasm eh?
ok aku gelak lg skit
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2016 11:37 AM | Show all posts
BF isap rokok dlm kereta yg tak bergerak tutup tingkap ke?
Even aku yg hisap rokok pun takkan hisap rokok dlm kereta dgn cermin tertutup rapat.
Kalau ada org lain mmg tak hisapla jawabnya.Nak isap jugak berenti dan keluar kereta.
Melainkan sesama perokok... itu pun wajib tingkap diturunkan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2016 06:36 PM | Show all posts
beldandy replied at 25-3-2016 10:25 PM
Ko buat lawak ke?
ok...aku gelak skit ok...
u muslim kan?

tak buat lawak. takkan pegang tangan pun salah? kesian orang melayu. bila make love di hotel murah, selalu kena tangkap. masuk paper tv.
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 09:11 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 14-3-2016 04:29 PM
I tak fahamlah..kalau tak buat apa2 kenapa kena tangkap juga?

dan tt taknak pertahank ...

tak buat apa2 mmg kene tangkap tapi kalau buat apa2....hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 02:55 PM | Show all posts
jabatan agama mana ni yeaku pernah kenakat tasik shah alammasa tu jam 12nk balik dr gi makan tepi restoran kat tasik nunak gi parking motortetiba dtg Jais satu van sergahbuat apaaku ckp la nk balik umahpastu dia kabopi blik skrgaku jumpa korg lagi sekali aku sumbat masuk vanerkkk..tros cabut...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
My friends pernah bg nasihat.. kate dia nnt dpn hakim bg tau kate dah insaf.. dan kami takkan ulang kesalahan  ni lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2016 10:18 PM | Show all posts
apesal tunggu 10 minit

lenkali mnusia tu tutup pintu tros pi terjah

nk sangat moral polis
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2016 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Adoi susah jugak kes ni.... org sekeliling dah tak percaya satu hal.. masalah besar lg kate kene tangkap kat hotel pulak.... adeh... xtau nak bg nasihat apa... sebab bende dah jadi.... kdg2 tulah dugaan hidop yg kite kene hadapi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2016 02:26 AM | Show all posts
bypassthecortex replied at 21-3-2016 02:34 PM
Kesalahan khalwat ni mcm kes2 "strict liability" (mcm langgar lampu merah, x pakai seat belt....cour ...

dari segi law memang boleh convict lah kan?tak kiralah masa kena tangkap tu berpurdah ke bogel ke kan...
definisi khalwat tu hanya boleh argue kalau tampilkan saksi ke eh (means dorg bukan berdua-duaan) - in case orang jabatan agama salahguna kuasa utk aniaya ke apa...
sebab kalau pergi court situasinye he said, she said jelah...



Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2016 07:14 AM | Show all posts
net_level replied at 12-5-2016 02:26 AM
dari segi law memang boleh convict lah kan?tak kiralah masa kena tangkap tu berpurdah ke bogel ke  ...

hehe...aku dh lama x main syariah court ni......dulu pun main kejap jer, tak minat.......tapi seingat aku, biasa mmg kantoi punya sebab yg jadi trigger ialah "menimbulkan syak", pas tu geng2 serbu ni bukan main terjah, biasa tgu dulu kot2 mmg diorang nak start engine terus blah ke (e.g. ko pegi uptown kan ke parking jauh, kadang2 ko kene parking kat ceruk2).......tapi klu aku lah counsel diorang aku nak tengok parking kat belakang kedai mamak tu lagu mana? kadang2 kat belakang mamak/restoran tomyam tu terang benderang, diorang pi bantai basuh pinggan kat kaki lima belakang tu & staf lepak2 kt belakang tu...klu lagu tu lah......boleh lawan lagi cakap orang ramai kat situ, kat luar kereta orang mundar mandir, mmg la kitorang dalam kete, tapi tak kan la kitorang nak ehem...ehemm...ehemmm........tapi biasanya susah sikit, alasan nak berbincang la itu la....bukan ko tak boleh berbincang kat McD ke kat KFC ker lampu bapak nyer terang benderang, tempat2 gelap ada hantu jugak korang pilih hehehehe.................Aku nak kata macam mana yek sekarang ni, hampir semua pompuan dah pernah bersunyi-sunyian dengan boipren la office mate la........hampir dah jadi perkara biasa, dah tak pedulik takut kena tuduh ke ape ke, nanti lepas kawin dgn orang lain baru jadi hal, husband tau dulu penah cuti2 dengan boifren lama kat tioman la etc, dah start gaduh......aku banyak member lelaki start buat skandal (cari no. 2) lepas kawin pasal ni la,lepas kawin baru tau kesah2 lama bini sebelum kawin dulu...... bos aku pernah handle satu kes cerai, husband nak ceraikan sebab terjumpa surat panggilan datang mahkamah kes khalwat bini sebelum kawin/kenal dulu (yg ko pegi simpan benda alah tu apsal, ni pun satu bodoh pompuan ni).......pendek kata aku nasihatkan pompuan2 yg kena tangkap khalwat ni, sedaya upaya ko make sure lelaki yg kena tangkap khalwat dengan ko tu kawen dgn ko, at least kalo tetiba ko kena cerai, lelaki no 2 yg ambik ko, mmg sanggup terima ko walau ko berstatus janda......ini kalo ko dh kena tgkp khalwat, nanti nk kawen dgn orang lain, banyak benda nak cover, nak simpan rahsia itu ini dari laki ko, Malaysia kecik, nak simpan rahsia pun lama mana.............

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2016 04:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kau kene mengaku bersalah pastu mintak kat hakim utk kurangkan denda paling2 sorg kene byr rm2500.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2016 10:37 AM | Show all posts
bertabahlah tt.. mungkin bagi tt, tt tak bersalah sebab tak buat apa pun

tapi bagi penguatkuasa agama dan bercakap dari segi agama juga, berdua2an bukan muhrim adalah salah  tt , ni lagi parents dah tau, memang tergores jugaklah hati dorang... being as mom akak paham

tt anggaplah dugaan sebelum kawin , tt dah kawin ke ni skrg?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2016 10:29 AM | Show all posts
Saya dah selamat berkahwin. Hehehe. Kes ni banyak hikmahnya, urusan kahwin pun semua mudah & lancar. So tunggu surat untuk sebutan kes je. Kepala pun tak serabut macam dulu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2016 10:34 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 11-9-2016 04:16 AM
kau kene mengaku bersalah pastu mintak kat hakim utk kurangkan denda paling2 sorg kene byr rm2500.

Kalau macam iolls ni, dah kahwin boleh dapat kurang lagi ke? Hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2016 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
LomaPrieta replied at 16-9-2016 10:34 AM
Kalau macam iolls ni, dah kahwin boleh dapat kurang lagi ke? Hahaha.

boleh tapi budi bicara hakim, ckp da kawin, ada tangunggan family, pastu ckp gaji x byk, tapi kene bebel dulu br dia kurengkn sikit.

sbb aku penah teman member aku, kena tangkap dgn org len kawen dgn org len. jiran report, padahal lelaki tu tumpang toilet, kene tgkp ngn org surau.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2016 05:47 AM | Show all posts
LomaPrieta replied at 16-9-2016 10:29 AM
Saya dah selamat berkahwin. Hehehe. Kes ni banyak hikmahnya, urusan kahwin pun semua mudah & lancar. ...

apa hikmahnya?

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 12:32 PM | Show all posts
pernah la kena kes macam ni dengan bakal suami dalam kereta baru lepas gi dinner
polis dok suluh suluh dalam kereta lepas tuh dia panggil bf aku tuh
kasik syarahan
aku dok dalam kereta
lepas tuh bf aku call budak budak kawasan tuh
(kawasan tuh kawasan bf ok kawasan tempat tinggal dia)
so..kawan-kawan bf aku borak apa dalam 2 atau 3 minit
kami lepas settle

bf aku cakap polis tuh nak duit
bf aku tak mo bagi so dorang nak bawak kami atas kesalahan khalawat
kereta bf aku tuh tepi kedai makan
orang dalam kedai makan boleh nampak kami kalau kami nak buat apa
polis sekarang gila

bf aku tuh sekarang laki aku
nak salahkan siapa
moral of the story jangan lah kuar berdua duaan
lepas tuh kena pergi kawasan tempat kita kenal dengan orang orang sekeliling
masyarakat akan backup kalau kita tak bersalah tak buat apa apa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.555141s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list