Fesyen

Top 5 Pilihan Hijab di Pagi Raya

2-7-2015 01:19 PM| Komen: 14

Description: Trend untuk tampil cantik dan bergaya pada pagi raya adalah dengan menggayakan hijab yang sedang popular ...

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Oleh : Izzah Abbasy


Trend untuk tampil cantik dan bergaya pada pagi raya adalah dengan menggayakan hijab yang sedang popular. Menjadi perkara penting pada pagi raya untuk tampak ringkas, namun penuh dengan gaya keanggunan. Pasti ramai yang memuji penampilan anda jika anda menggayakannya dengan betul.


Sedar atau tidak, kurang dua minggu lagi untuk kita menyambut hari raya dah semestinya wanita di luar sana sibuk mencari hijab yang sesuai untuk digayakan di pagi raya. Al-maklumlah, pening dengan lambakan fesyen terkini sehingga tidak tahu nak pilih yang mana satu. Dari gaya tudung bawal biasa, shawl dan tudung eksklusif semuanya cantik jika anda pandai menggayakannya.


Jadi, pilihan hijab yang mana menjadi gaya dan tarikan anda di pagi raya? Jom, sama-sama kita lihat rekaan hijab popular kini.


Aidijuma

Tampil gaya ringkas secantik Norjuma Habib Mohamed. Rekaan yang diketengahkan pada fesyen Aidijuma sentiasa segar dan ramai yang ternanti-nanti akan kemunculan bawal yang terbaru daripada Aidijuma. Jangan ketinggalan untuk dapatkan Black Label, Blue Label, Green Label, Pink LAbel dan White Label di Concept store.

11379230_673494482787740_1609924317_n.jpg11379858_1651967558368633_2010032822_n.jpg11427469_1470004083292457_1204136197_n.jpg
Sumber Foto : instagram.com/aidijuma


Fareeda
Tudung FAREEDA berkualiti tinggi dan menjadi tudung eksklusif No. 1 di Malaysia. Jualan Masyhur Aidilfitri Fareeda dengan menawarkan Tudung Fareeda Nour Suraioya "Crown Arabia Diamond" dan "Arabia Diamond" Terbaru.

11355773_821601057935098_576603825_n.jpg11380978_922917667747302_1460610929_n.jpg11429663_888473291233645_1791118189_n.jpg

Sumber Foto : instagram.com/fareedascarf


Sugarscarf


Jom dapatkan Madison Express Signature dari Sugarscarf yang menampilkan koleksi seperti Madison Classic, Madison Luxe Print, Madison Sofia Latin, Juliette Madison Printed dan Juliette Madison Basic. Persis bidadari jika digayakan pada pagi raya.




Sugarcafts.jpgJuliette.jpg

Sumber Foto : www.facebook.com/sugarscarf/photos_stream


Radiusite

Maisara Printed, Rabiah Sulam Exclusive, Tihani Cotton Semi Instant, Mable Semi Instant dan Tilia adalah koleksi terbaru dari Radiusite. Gaya yang sempurna menambahkan lagi seri pada pagi raya.




Maisara.jpgRabiah.jpgMabel.jpg


Sumber Foto : www.facebook.com/Radiusite/photos_stream




Naelofar

Bagi mereka yang mengikuti perkembangan Neelofa, pasti mahu tampil persis si cantik Neelofa dengan Koleksi Raya dari Naelofar Hijab seperti Babes & Basic, Chic & Basic, Classic & Basic, Rapunzel,
Classy Coco, Lady Angelina, Aurora, Lady Love dan Miss Grace.





11378480_780456585405027_915647468_n.jpghome-slider-slide-3 (1).jpg11385539_397343877116025_947538005_n.jpg

Sumber Foto : http://websta.me/n/noorneelofa


Rambang mata untuk memilih kesemua hijab di atas? Dengan pelbagai koleksi hijab ditambah pula model yang cantik memakainya menjamu mata anda. Sudah pasti anda menggigit bibir melihatnya. Segera dapatkannya sebelum anda menyesal di pagi raya.


Serikan hijab anda dengan busana yang sesuai bagi menambah lagi keanggunan yang sedia ada. Harus ingat, tampil ringkas di pagi raya akan menambah lagi kelembutan dan kesopanan anda sebagai wanita. Bab kata pepatah, "alah membeli menang memakai". - CARI Infonet




Lihat Komen Comments: 14 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
38
Marah
27
Terkejut
25
Sedih
34
Lawak
34
Bosan
25

Previous : Jubah Januar Buat Lelaki

Next       : Koleksi Leeyanarahmancollection Penyeri Hari Raya

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote keladi_merah 16-7-2015 08:12 PM
aidijuma je yang paling cantik dan yang paling iols follow..sebabnyer..muka iols bulat so tudung bawal jelah yang paling seswai..

nasib baik ade aidijuma..at least tudung bawal pun ada cantik..kalau dulu tudung bawal sendu2 jer..

Lain-lain Komen

Quote comel91 2-7-2015 01:23 PM
suke neelofaaaa cantikkkkkk
Quote poyohabis 4-7-2015 07:10 PM
Naelofa je yg den mampu..yg lain x mampu
Quote adik_coklat 4-7-2015 11:35 PM
Bli yg truan je r. X pong bli yg xde brand. X pahei btoi aku tdung2 yg bleh jumpe kt psr mlm dijualnye bratus2. Pokai mak nokss law semate2 nk bli tdung dorg untk tutup rmbut aku. Aki lgik rela pkei tdung saji.
Quote flarengirl 5-7-2015 03:29 PM
poyohabis: Naelofa je yg den mampu..yg lain x mampu


iols mampu aidijuma je..kain plain rm 7..yg corak1 rm10..
Quote VuJiE 5-7-2015 04:06 PM
dUck by vivy fashionvalet pun lawo
Quote cherylrihanna 6-7-2015 02:25 AM
Hi Izah Zaty. Macam kenal je
Quote iznanaziz 6-7-2015 09:49 AM
tak larat tengok sugarscarf....berbelit2
Quote clarizsa 6-7-2015 02:06 PM
cantik yg bunga2... pstu hubby kata cantik klu x melekap bulat sgt kt dahi.. kna ade pacak skit...
Quote CARI-IIN 7-7-2015 01:36 PM
poyohabis: Naelofa je yg den mampu..yg lain x mampu


kira mampulah tu
Quote CARI-IIN 7-7-2015 01:45 PM
adik_coklat: Bli yg truan je r. X pong bli yg xde brand. X pahei btoi aku tdung2 yg bleh jumpe kt psr mlm dijualnye bratus2. Pokai mak nokss law semate2 nk bli tdu ...


Wah, tudung saji. Hihihi tudung apa-apa pun sama sahaja, janji pakai tudung. Betul tak?
Quote CARI-IIN 7-7-2015 01:59 PM
cherylrihanna: Hi Izah Zaty. Macam kenal je


Kenal ke? Salam Ramadhan dari saya.
Quote CARI-IIN 7-7-2015 01:59 PM
VuJiE: dUck by vivy fashionvalet pun lawo


Setuju.
Quote cherylrihanna 7-7-2015 08:58 PM
CARI-IIN replied at 7-7-2015 01:59 PM
Kenal ke? Salam Ramadhan dari saya.

Klu Izah zaty dari Pahang, confirm kenal. Salam ramdhan
Quote keladi_merah 16-7-2015 08:12 PM
aidijuma je yang paling cantik dan yang paling iols follow..sebabnyer..muka iols bulat so tudung bawal jelah yang paling seswai..

nasib baik ade aidijuma..at least tudung bawal pun ada cantik..kalau dulu tudung bawal sendu2 jer..

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072200s Gzip On
To Top