Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Tambang LRT & Monorail Naik Lagi, Pengguna Meroyan!

9-10-2015 04:20 PM| Komen: 26



Artikel : TS LOO
Video : Firdausz & TS LOO




Pada 8 Okt, Khamis, Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Tan Sri Syed Hamid Albar memberi kenyataan media bahawa kertas cadangan untuk menyelaraskan kadar tambang baharu itu sudah diluluskan Kabinet dan pelaksanaannya akan dilakukan menjelang penghujung Oktober ini.


Bagaimana pun, penetapan kadar tambang baharu itu kini masih dalam perbincangan lanjut antara SPAD dan Prasarana Malaysia Bhd (PRASARANA), sebelum diumumkan kepada orang ramai.


Sehubungan itu, Cari Infonet membuat tinjauan di Stesen LRT Taman Jaya dan mendapati tindakan menaikkan kadar tambang tren LRT mengundang bantahan kebanyakan pengguna LRT dan monorail.  - CARI Infonet.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
11
Marah
19
Terkejut
15
Sedih
18
Lawak
20
Bosan
15
Komen: 25
Komen

Komen Terbaru

Quote kumen2 2-11-2015 04:16 PM
SEMUA NAIK..................... YG TURUN HUJAN JEW

Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 9-10-2015 04:26 PM
konfom naik punye..maklumlah Syaitan Hamid Albar bos Syaitan Pengangkutan Awam Darat SPAD
naik pun xkan naik 10 sen 20sen punyeee
Quote MH37O 9-10-2015 04:28 PM
tak efek kat den pun...takpolah
Quote MISZZZ 9-10-2015 04:29 PM
semua naik.. najibon bla ntah nk turun
Quote aienul 9-10-2015 04:48 PM
semua peringkat rakyat dia nak cekik
Quote giyomi 9-10-2015 04:51 PM
Naikkan kan semua sb nak tanggung hutang buatan jib n medusa. Syg jib sgt2. hidup jib
Quote akuMNdia 9-10-2015 05:08 PM
alaaa.. meroyan kejap je...
bak kata org.. alah bisa tegal biasa...
mcm bila harga minyak naik...kejap je bising...pastu senyap.. pasrah kekdahnye.
Quote bluehedgehog 9-10-2015 05:10 PM
Quote bluehedgehog 9-10-2015 05:11 PM
Quote tungkai 9-10-2015 05:13 PM
Weii..apa cite GST..?? Bukan patutnya digunakan utk support benda2 untuk kemudahan rakyat ke?
Quote bluehedgehog 9-10-2015 05:13 PM
Quote yenil95 9-10-2015 05:25 PM
Baguslah sila kekalkan kerajaan sekarang..
Quote itikgemuk 9-10-2015 05:49 PM
cam takde perasaan tul prasarana, SPAD, menteri  nih sumer...

pagi tadi aku kena berdiri 1jam kat lrt setiawangsa nak ke ofis.  No announcement psl failure of service whatsoever.... selepas 1 jam, baru agaknyer diorg pakai otak gerakkan stationary tren sblm lrt station tu, barulah kami dpt masuk dlm tren.

orang-orang BESAR yang dlm PRASARANA, SPAD & menteri tu bukannyer naik LRT g keje.. sumerpun dok happy atas kerusi empuk kereta import mahal... ada dreba antar gi keje..

memang aku xboleh hadam diorg ni sgt ignorant... tentang masalah pengguna public transportation...  dia tau nak naik rege tambang jeh..  servis cam ouk... takkanlah everyweekpun ade masalah sama jeh...

kalau kes org terjun lrt tu, xtunggu 1 saat terus upload dlm social media sbb salah pengguna.. salah korang buat senyap jeh...

naik harga tapi servis ouk camni... memang korang makan duit gaji haram dengan maki hamun orang ramai...

lagi satu...korang padamlah video nyanyi2 staff korang sambil angkat tangan dlm lrt tu.. annoying giler.. syok sgt nyanyi lah tu....
Quote alestorm 10-10-2015 12:13 AM
itikgemuk replied at 9-10-2015 05:49 PM
cam takde perasaan tul prasarana, SPAD, menteri  nih sumer...

pagi tadi aku kena berdiri 1jam kat ...

Saya sebagai staff prasarana, tidak terasa dengan komen anda sebab macam betul je hahaha.

Nasib baik aku tak join flashmob besar besaran tu haha buat malu je. Yup pagi td punya sangkut mmg buat train menghala ke kelana jaya semua slow. Semua station ramai org. Diorgg bwk klua train dari pocket track pun bukan nya boleh potong tren depan pun, still satu trek tu jugak. Sebab delay berejam haha aku pun tak ingat
Quote bungarose 10-10-2015 12:16 AM
tahniah semua!

Quote skyreds 10-10-2015 01:09 PM
minyak naik .. tol naik,suh naik pengangkutan awam  

orang dah ramai naik pengangkutan awam .. kite kasik naik harge tiket, bahalolnye muntri
Quote krustykrab 10-10-2015 01:12 PM
Kalau lrt ada prob....kita dh masuk ke stesen kalo nk kuar boleh mintak refund  tak?
Quote bluehedgehog 10-10-2015 01:12 PM
Quote bluehedgehog 10-10-2015 01:12 PM
Quote krustykrab 10-10-2015 01:13 PM
tungkai replied at 9-10-2015 05:13 PM
Weii..apa cite GST..?? Bukan patutnya digunakan utk support benda2 untuk kemudahan rakyat ke?

Gst utk beli henbeg lol

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.977331s Gzip On
To Top