Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Rawatan Kulit Guna Plasma Darah Pilihan Ramai Selebriti

1-12-2015 05:25 PM| Komen: 10

Oleh Izzah Abbasy

Wanita jika dah bertambah usia, asyik terdedah dengan sinaran matahari dan sering tertekan pasti wajah mudah berkedut dan nampak tua.

Lambakan rawatan di pasaran pula, membuatkan anda keliru untuk memilih mana yang terbaik dan sesuai dengan anda.

Kini, terdapat satu lagi rawatan wajah untuk kekal cantik, awet muda, lembap dan mencerahkan dengan plasma darah atau dikenali dengan Platelet Rich Plasma (PRP).  Ia memang terkenal bagi selebriti dan artis yang ingin kekal cantik.


Teknik Platelet Rich Plasma (PRP) yang juga dikenali sebagai Vampire Filler itu semakin mendapat tempat dalam dunia perubatan kecantikan. Rawatan menggunakan Plasma Darah ini mampu merangsang dan menstimulasi sel baru pada kulit wajah. Rawatan ini mengambil plasma darah daripada individu yang membuat rawatan ini.



Rawatannya sangat mudah ;

1) Darah diambil daripada tuan badan yang melakukan rawatan.

2) Diproses menggunakan alat khusus.


3) Darah yang sudah terurai mengandungi zat yang disebut Platelet Rich Plasma (PRP).

4) Cairan PRP disuntikkan secara halus ke lapisan kulit agar dapat meresap hingga ke bahagian kulit yang paling dalam.

5) Selain disuntik, ia juga boleh digunakan sebagai masker.



Kesan melakukan rawatan PRP ini ialah ia secara tidak langsung dapat meremajakan kulit, memperbaiki lapisan kulit, menghilangkan kedutan, mencerahkan kulit, menghilangkan jerawat, melembabkan dan menutrisi kulit, serta mengurangi jerawat dan luka bekas jerawat.

Dengan menggunakan darah sendiri, rawatan ini dilihat selamat dan tiada kesan sampingan mahupun alergik. Juga diingatkan, rawatan ini harus dilakukan oleh doktor atau pakar sahaja. Ramai selebriti dan artis telah melakukan rawatan ini termasuklah Kim Kardashian. - CARI Infonet



Apa Reaksi Anda...

Bagus
19
Marah
22
Terkejut
17
Sedih
31
Lawak
18
Bosan
26
Komen: 10
Komen

Previous : Penyakit Segera Menyerang, Jika Kerap Makan Maggi

Next       : Tips Hilangkan Kurap Secara Alami

Komen Terbaru

Quote swimswim 6-5-2017 11:07 AM
Knowlee replied at 8-2-2016 06:32 PM
Macam mana kalo orang tu carrier kepada sesuatu penyakit? Walaupun dia guna darah dia sendiri, ada k ...

guna darah sendiri chuols

Lain-lain Komen

Quote mbhcsf 2-12-2015 04:03 AM
proven clinically and significant results ke compared to placebo sham method?

tu je nak tahu

and ya allah susah payah nak lawa
Quote hanie_z 2-12-2015 10:52 AM
scaryyyy...
Quote azie5zoe 2-12-2015 11:56 AM
cantik tu nak..tapi sakit tu tak nak
Quote hungryhenry 2-12-2015 03:26 PM
Sape yg tau kt mana prp yg murah. Iols tgh survey
Quote auntieagony 3-12-2015 12:03 PM
hungryhenry replied at 2-12-2015 03:26 PM
Sape yg tau kt mana prp yg murah. Iols tgh survey

Auntie pun berminat nak tau ni...

Nak yg harga berpatutan dan doctor yg bertauliah, bukan beautician.... Demand sgt ker auntie ni? Lagi mau tanya....
Quote plasterhati 4-12-2015 11:40 PM
Hari tu mcm kecoh kt my facebook cakap x halal..betul ke? Ms tu mcm x minat nk ambik tau dgn mendalam sbb rs x minat pn nk buat..

tiba2 curious plk..
Quote Elle007 8-12-2015 06:36 PM
Hari tu nampak pamplet ni kat satu klinik kulit tp tak pula tergerak hati nak tanya. Agak2 berapa kos rawatan ni?
Quote Knowlee 8-2-2016 06:32 PM
Macam mana kalo orang tu carrier kepada sesuatu penyakit? Walaupun dia guna darah dia sendiri, ada kesan sampingan tak? Is there any study about this?
Quote misscendol 8-2-2016 09:52 PM
Haritu izzue islam ade post istri die buat rawatan cmni. Acu cuba try test tgk insta izzue
Quote swimswim 6-5-2017 11:07 AM
Knowlee replied at 8-2-2016 06:32 PM
Macam mana kalo orang tu carrier kepada sesuatu penyakit? Walaupun dia guna darah dia sendiri, ada k ...

guna darah sendiri chuols

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075369s Gzip On
To Top