Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Dalam "SweetDreams", Hanya Nasz Sally Dan Yusuf Bahrin Layak Dipuji

29-8-2019 11:03 AM|HakirRahman| Komen: 93

Drama "SweetDreams" baru sahaja habis tayangan, walaupun ada kritikan terhadap lakonan Mira Filzah atau pujian terhadap rupa Ben Amir yang membuatkan para gadis "pecah ovari", tumpuan warganet juga teralih kepada pasangan kedua drama ini yang tidak kurang sweetnya. 

Nasz Sally dan Yusuf Bahrin mencuri tumpuan SweetDreams. Foto: Instagram

Watak pasangan itu juga boleh dikatakan "rare" dalam drama Melayu, yerlah selalunya pasangan sweet ni mesti lawa dan kacak belaka, pendek kata rupa lah yang penting walaupun kemahiran berlakon seperti "kayu". 


Nasz Sally memainkan watak Farah dan Yusuf Bahrin sebagai Amar, kedua-duanya sahabat baik kepada watak dilakonkan Mira Filzah dan Ben Amir. 


Rata-rata warganet memuji keserasian dan keberkesanan lakonan mereka. 

Comel scene. Foto: Twitter
Lawak. Foto: Instagram

Boleh la kan, menarik juga sesekali mengubah tumpuan drama kepada pasangan yang tidaklah memberikan tanggapan kepada peminat bahawa "hanya mereka yang cantik dan kacak berhak bercinta manis bak gula". 

Sweet.......Foto: Instagram

Apa-apa pun harapnya lebih banyak watak sebegini ditayangkan dalam drama Melayu. Orang kata lebih realistik dan memberi peluang kepada semua pelakon yang berbakat. 

Tahniah Nasz dan Yusuf!  - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
4
Bosan
3
Komen: 93
Komen

Previous : "Hero Dan Heroin Nampak Kaku Je"- Farah Nabilah Dan Fikry Ibrahim Dihencap Komen Negatif

Next       : "Bibir Macam Cucuk Je?" - Netizen 'Speku' Sweet Qismina 'Buat' Bibir

Komen Terbaru

Quote de_ikea 4-9-2019 04:41 PM
Mizlyn replied at 4-9-2019 11:42 AM
rajin u ikut... i tak koser ler... bila ngadap tv itu pun kebetulan tgh tayang drama je ..so tgk j ...

Belum start lg. Tak semangat sbb byk bunyi tak best. Hihihi.

Lain-lain Komen

Quote unguaurora 29-8-2019 11:10 AM
Sean lee pun ok kan? Iols x tgk drama ni tp slalu tgk sedutannya kat ig sean
Quote zunto 29-8-2019 11:14 AM
watak dua ni penceria suasana.. ok laa kan
Quote whadda 29-8-2019 11:28 AM
anak aku cakap pompuan ni cam muka teacher dia.. sekian
Quote Kurex 29-8-2019 11:29 AM
Wooowwww hensemnya yusuf.. Semoga boleh rapatkan sesama dahi dengan yusuf
Quote merrissa 29-8-2019 11:31 AM
jahatnya ngutuk pasal leher wakkakakaa
Quote paz 29-8-2019 11:32 AM
Oh dah habis yer citer ni. Suka tengok mereka berdua. terhibur sangat.
Quote Cpkay 29-8-2019 11:33 AM
merembes air liur tengok mamat ni..
Quote diggerr 29-8-2019 11:34 AM
Dedua ni bikin gelak sajaa
Quote no_el 29-8-2019 11:35 AM
Suka carl.
Ayat dia plg win. “Dalam aku mengejar cinta manusia aku bertemu Tuhan”
Quote jarikuku 29-8-2019 11:37 AM
watak farah tu mmg hidup dlm drama ni
Quote mieymiey 29-8-2019 11:48 AM
rupa lah yang penting walaupun kemahiran berlakon seperti "kayu"


Sesuai sangat ayat ni untuk heroin drama ni
Quote AshkieLa 29-8-2019 11:53 AM
betul.. suka lakonan diorg ni.. dua2 boleh pergi jauh. Yusof ade rupa leh jadi hero, sally pun best sgt.
lagi satu si datin nina juren..

hero n heroin tenggelam... lagi2 dok bila nak bercakap pakai phone.. rimas aku.
Quote duradanis 29-8-2019 11:54 AM
ok la ada watak salingan untuk menghiburkan  selain bos puteri dengan lola  
Quote Suchi 29-8-2019 12:09 PM
So nk cakap farah tu tak cantik ke apa?
Quote beatgirlX 29-8-2019 12:11 PM
Aku paling suka watak Tuan Fadhil...
Bila Tuan Fadhil dan Farah bergabung memang lawak gler.....
Quote Suchi 29-8-2019 12:12 PM
jarikuku replied at 29-8-2019 11:37 AM
watak farah tu mmg hidup dlm drama ni

Sebelum ni penah nampak dia berlakon cite kelakar apatah yg kamal adli pun berlakon tu.
Mcm parodi gaklaa.
Quote masdiana-ana 29-8-2019 12:16 PM
haah watak tambahan lg best dari hero dan heroin..
Quote sarah82 29-8-2019 12:18 PM
Aku tak tengok drama ni.. Tapi aku suka la watak si  Nasz Sally ni.. Menjadi..
Quote gerbera.memopad 29-8-2019 12:21 PM
Tak berminat tengok drama mimpi ni tapi this Sally memang best jah berlakon . 1st time tengok dia dalam tele raya tahun ni dengan Zulin.

Si Yusuf tu dengan facial hair semua iras laki Wawa Zainal pulak. Tak tahulah kalau clean shave rupa lain.

Lihat semua komen(93)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095631s Gzip On
To Top