Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Berbeza Saiz Tapi Cawan Kopi Starbucks Didakwa Sama Saja Jumlah Isinya?

4-9-2019 11:27 AM|Top5| Komen: 152

Satu video baru-baru tular apabila menunjukkan dua saiz cawan Starbucks yang mengandungi jumlah air yang sama walaupun saiz cawan yang tampak berbeza dan video itu membuatkan ramai orang keliru.


Taktik Perniagaan Starbucks yang Hebat


Seperti kebanyakan peminum Starbucks, terdapat beberapa pilihan saiz cawan: tinggi (12 auns / 354ml), grande (16 auns / 470 ml), dan venti (24 auns / 709ml).


Nampaknya air mampu mengisi kedua-dua cawan sepenuhnya, ramai orang mempersoalkan apakah itu hanya taktik pemasaran untuk mendapatkan pelanggan untuk membeli gelas berukuran yang lebih besar.


Seorang bekas pekerja Starbucks mendakwa bahawa perbezaan antara grande dan venti juga ditentukan oleh bilangan tembakan, susu, sirap, dan ais.


Seorang lagi juga mendakwa bahawa grande hanya mempunyai satu pukulan espresso, manakala venti biasanya mempunyai tiga pukulan.



Walau bagaimanapun, kebanyakan syarikat minuman ini mengisi minuman mereka sehingga penuh. Jadi, jika kita mengisi jumlah yang lebih realistik ke dalam cawan grande, maka perbezaannya nampak lebih ketara.

Berikut adalah komen Startbucks sendiri mengenai video ini,

"Video ini tidak dihasilkan oleh Starbucks dan tidak mewakili pendekatan barista kami untuk menyediakan dan menyampaikan minuman buatan tangan untuk pelanggan kami," kata kenyataan itu.

"Starbucks menawarkan saiz dan garis panduan penyediaan minuman, yang selalu disampaikan kepada pelanggan kami, untuk memastikan pengalaman pelanggan yang konsisten."

Jadi apa pendapat anda mengenai perkara ini? - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 152
Komen

Previous : "Lakukan Ini Masa Jumaat" - Kenapa Hari Jumaat Sangat Dimuliakan Dalam Islam?

Next       : 'Wow, Hebat!' - Bilik Asrama USM Bakal Dinaiktaraf, Cantik Macam Hotel

Komen Terbaru

Quote rayray28 12-9-2019 04:59 PM
BlueRose99 replied at 4-9-2019 12:17 PM
Dah 3-4 bulan tak minum Starbucks. Mahei! Last minum haritu perisa mint menda ntah.. RM19.. dah lah  ...

Tau xpe..beli laki bini dh cecah 40 lebih..baik g makan

Lain-lain Komen

Quote sarah82 4-9-2019 11:35 AM
Fuhhh.. Lama aku x minum starbucks.. Rasanya dah 5-6 tahun... Baik aku layan kopi cap gantang dan raga yg marvelous gitu... Pekena dgn biskut 4 sagi.
Quote Kurex 4-9-2019 11:44 AM
Aku tengok kawan aku bangga beli starbuck lepas tu upload dalam ig dgn whatsapp status.. Hayoooo
Quote isseliparjepun 4-9-2019 11:49 AM
Emm macam rugi plak kalau camtu. Kat sini macam takde saiz kecik tu. Yang ade saiz M dengan L tu. Ape ntah namanya. Dah la asal bayar pakai duit besar, sibuk suh topap topap. Aii kecik beso jek budak cashier tu aku tengok
Quote Boomibulat 4-9-2019 11:57 AM
Huntong la mampu beli..
Quote diggerr 4-9-2019 11:59 AM
Quote batmana 4-9-2019 12:00 PM
sama je beli starbucks ngn beli kt kdai kopi
kencing  bau hancing jugak

takdenye minum kt starbucks kencing bau wangi semerbak suci bagai...
Quote joy_ah 4-9-2019 12:05 PM
Yeke? Habih aku beli es blended frappe la hapala kat stabak (i xminom kopi, laki kuat minom kopi) takde pon shots semua tu tetap juga ditanya saiz cawan
Quote harizs 4-9-2019 12:08 PM
Secawan stabak hampir2 dgn nilai bil air sebulan
Quote lalalxlx 4-9-2019 12:09 PM
sama je yg kecik besau..ambik cup kecik tak perlu bayar lebih huhuhu
Quote matchstick 4-9-2019 12:14 PM
kan ada yg komen tu..bilangan shots lain. shots tu yg buatkan kopi ko berasa kopi bukan  cair mcm air basuh gelas. kalo korang x kesah kopi cair tp nk kandungan air byk isi je lah air mineral dlm tu pastu tambah syrup
Quote sepiITUindah 4-9-2019 12:15 PM
biasa ler yahudi
Quote matchstick 4-9-2019 12:15 PM
kalau korang pencinta kopi sebenar, better beli lagi kopi kt gloria jeans or san francisco coffee
Quote hawaM 4-9-2019 12:15 PM
kenapa kalau minum starbuck kena upload gambar kat media sosial ya? lambang kemewahan? lambang kekayaan kah?
Quote IzzahF 4-9-2019 12:16 PM
Cup kecik tu ko isi penuh2 smpai ngam2 kat mulut cup mmg la dpt lebih kurang. Masa beli tu masa ada dia bg sepenuh2 tu pun. Agak la nk kondem. Mmg ada beza la, tp tak byk la psl ko bayar beza grande dgn venti pun bukan byk sgt beza
Quote BlueRose99 4-9-2019 12:17 PM
Dah 3-4 bulan tak minum Starbucks. Mahei! Last minum haritu perisa mint menda ntah.. RM19.. dah lah tak sedap. Nyesal!
Quote BlueRose99 4-9-2019 12:18 PM
Edited by BlueRose99 at 4-9-2019 12:24 PM
hawaM replied at 4-9-2019 12:15 PM
kenapa kalau minum starbuck kena upload gambar kat media sosial ya? lambang kemewahan? lambang kekay ...


Kan dorang tulis nama kat cawan. Dorang nak tunjuk tu je! Ko adooo?!

Quote Idgaf 4-9-2019 12:22 PM
Kurex replied at 4-9-2019 11:44 AM
Aku tengok kawan aku bangga beli starbuck lepas tu upload dalam ig dgn whatsapp status.. Hayoooo

Beli starbucks pon nak bangga ke? Luar biasa kawan u
Quote Kurex 4-9-2019 12:30 PM
Idgaf replied at 4-9-2019 12:22 PM
Beli starbucks pon nak bangga ke? Luar biasa kawan u

Belum lagi member lain yg ambik gambar pose dekat iklan starbuck bakal dibuka dekat bawah office
Quote kucingitam 4-9-2019 12:30 PM
1. aku rengsa dgn translation 'shots' sebagai pukulan atau tembakan.. kau nak tembak mende ni?
2. kopi stabak tak sesedap coffee beans..mcD lagi out.
3. yg dok beli stabak then upload tu mmg peghak punya org..baru belajar jadi acah2 kaya lol!

Lihat semua komen(152)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078178s Gzip On
To Top