Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Youtuber Indonesia 'Claim', The Beatles Diinspirasikan Daripada Band Indonesia

5-10-2019 09:20 AM|Myeonir| Komen: 44

Jadi orang Malaysia memang 'terpaksa' hadap hubungan cinta-benci dengan Indonesia. Ada sahaja benda yang jadi isu perdebatan, makananlah, budayalah. Lagi pula apabila negara jiran itu suka sangat claim semua benda itu asalnya hak mereka.

Yang ini lain pula, seorang Youtuber dari Indonesia ini tak 'claim' apa-apa daripada Malaysia, tetapi gadis ini claim The Beatles ini sebenarnya diinspirasikan daripada band popular Indonesia zaman 50-an iaitu The Tielman Brothers. Makin antarabangsa 'claim'nya!


Menurut video yang dimuat naik oleh Youtuber ini, dia telah menyertakan beberapa bukti bagi menyokong penyataannya bahawa The Beatles memang diilhamkan daripada band The Tielman Brothers ini.

"Jumpa foto yang menunjukkan John Lennon dan Paul McCartney ini hadir semasa The Tielman buat persembahan. Katanya Paul McCartney yang juga vokalis dan basia The Beatles ini kagum melihat aksi The Tielman Brothers semasa kumpulan mereka masih membuat persembahan di kafe.

"Malah ada yang kata beberapa persembahan The Beatles ini sama dengan The Tielman Brothers," jelas gadis ini.

Kredit foto: Blog
Rata-rata netizen yang melihat video ini menghentam kenyataan Youtuber itu kerana menurut sejarah The Beatles telah menurut jejak langkah Elvis Presley sebagai idola mereka.

Ada netizen lain juga yang sudah 'capek' dengan perangai sesetengah rakyat Indonesia yang asyik nak 'claim' semuanya datang daripada mereka tanpa bukti yang kukuh. 

Pun begitu, ada juga netizen yang memahami intipati video ini dan menjelaskan bahawa Youtuber ini tidak 'claim' kenyataan yang dibuatnya kerana dia juga tidak pasti kesahihan bukti yang dikumpulnya.

Pandai pula tak nak 'claim' jerebu ya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 44
Komen

Previous : Siti Nurhaliza Jemput Menteri Pertahanan Makan Malam Di Rumah

Next       : "Berhenti Guna Ibu, Dah Besar Kan?" - Ibu Haneesya Hanee Buat Laporan Polis Lepas Diugut Pukul

Komen Terbaru

Quote Bunggah 21-11-2019 03:59 PM
Menyampah aku dgn indon niih {:freak

Lain-lain Komen

Quote Themilo 5-10-2019 09:44 AM
dasar negara mundur. semua kau nak claim kan anjir.
Quote fofuler 5-10-2019 10:14 AM
Budaya claim memang tak boleh dipisahkan dengan indon
Quote mohdcrow 5-10-2019 10:20 AM
Perkataan jerebu dan pendatang tanpa izin memang terpaksa dicipta oleh semua negara dalam dunia untuk indonesia.

Menyusahkan dunia jer negara indonesia ni.
Quote estrelle 5-10-2019 10:22 AM
Ngoknye indon jongos ni.claim tahi sekali dongg..
Quote thetimes 5-10-2019 10:37 AM
#doneclaim
Quote capiloton 5-10-2019 10:42 AM
kesian yindon.
negara besar, rakyat ramai, tapi tiada apa yang bole di bangga kan.

sudah nya rakyat nya claim macam2 semua asal dari yindon.
sampai oksigen pun di claim datang dari yindon.
Quote Pamelaloba 5-10-2019 10:44 AM
Kau claim je la dunia ni semua asalnya dari palembang. Senang. Dasarrrrr
Quote hitam_manis 5-10-2019 11:24 AM
Indog sial
Quote sarah82 5-10-2019 11:48 AM
Loke seriusly.. The Tielman pun tiru Elvis Presley
Quote sudahlah 5-10-2019 11:58 AM
batak claim . habis benda kau nak claim .
Quote umbut 5-10-2019 12:22 PM
Indon... semua claim...
Loghat utara kata dari daerah dia
Enggang dia punya
Segala mala semua dia punya
Semuaaaaaaa asal indon..
Quote tuberoses 5-10-2019 02:01 PM
ayoo segala benda la ko claim
Quote mizzmimi 5-10-2019 02:35 PM
Gobloq Forevarr..
Quote MadameOnion 5-10-2019 04:30 PM
Patut betina2 yindon suka claim laki org Malaysia jadi laki dia..jilake
Quote Perawankota 5-10-2019 04:33 PM
Amiklah.. claim lah semua
Quote Rogue98 5-10-2019 04:40 PM
Gempa bumi sana sini tapi rakyat nye sebok nak claim semua benda diaorang punye. Paling aku meluat masa diaorang baling taik kat kedutaan Malaysia. Itu pun kami masih sabar lagi tau.
Quote GigaMom 5-10-2019 05:19 PM
Tidak layak dibahaskan
Baca tajuk je cukup
Hendon jongos
Quote buapakperut 5-10-2019 05:56 PM
kalau tak claim bukan budaya indon totok namanya. korang tau tak yindonesia tu pusat cekerawala hala halahhhh
Quote buapakperut 5-10-2019 05:57 PM
tielman brothers? main musik di alam mana ni? more like jongos bros

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093678s Gzip On
To Top