Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

G-Dragon Tamat Khidmat Tentera, Disambut 3,000 Peminat

30-10-2019 10:53 AM| Komen: 16

Berita gembira buat semua peminat KPOP di seluruh dunia dan khasnya Malaysia. G-Dragon akhirnya telah tamat menjalani latihan tentera pada 26 Oktober 2019, baru-baru ini. 

G-Dragon menunduk hormat dan memberikan ucapan khas, menerusi sebuah video yang viral di Twitter.

Foto Sina Website


"Saya kembali setelah menamatkan khidmat tentera. Terima kasih kerana sanggup menanti dan sudi datang bertemu saya harini. Saya akan kembali berkarya serta memulakan aktiviti saya seperti dahulu dan saya berusaha dengan gigih."


G-Dragon memulakan khidmat tentera pada 27 Februari tahun lepas dan berkhidmat di 3rd Infantry Division, lebih dikenali sebagai "White Skull" atau unit tengkorak di Daerah Gangwon, Cheorwon.






Penyanyi berusia 31 tahun itu bakal menggegarkan industri Kpop dunia semula pada 2020 setelah hampir 2 tahun menyepi. Memang diakui tanpa G Dragon, kumpulan BIGBANG tidak sehebat dulu. Memandangkan kontroversi Seungri yang baru sahaja melanda BIGBANG, semoga kepulangan G Dragon dapat mengembalikan kegemilangan kumpulan itu.


Selamat kembali KING! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 16
Komen

Previous : Ibu Jual Demi Moore Pada Harga RM2,000, Dirogol Jadi Hamba Seks

Next       : Don't Laugh Challenge - Episod Baru Running Man Pecah Rekod Episod Paling Kelakar Dalam Sejarah

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 13-11-2019 01:16 AM
Begitu ja rupanya wajah G Dragon tanpa mekap dan filter berlebihan.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 30-10-2019 10:57 AM
Bila tak mekap, biasa je muka dia
Quote Artemesiaa 30-10-2019 11:50 AM
Wellcome back KJY aka GD
Quote nazzse 30-10-2019 12:55 PM
Yeay love lovee loveeeee
Quote Perawankota 30-10-2019 01:19 PM
Patut lelaki Malaysia patut p kem mcmni..
Quote Psfzi 30-10-2019 01:47 PM
X hensem pulak nmpk
Quote MsPercy 30-10-2019 03:05 PM
yeayyy G-Dragon {:childlike
Quote mdhelmi 30-10-2019 03:41 PM
ape benda ni
mati2 ingat nama beyblade tadi
Quote siputsedut 30-10-2019 05:32 PM
welcome back jiyongi....
Quote kechikchomel 30-10-2019 05:38 PM
Kawan iolss siap share citer pasal dia abis NS ni kat FB. Tak cukup kt fb, kt group WhatsApp pun dia share. Minat betul dia kt GD
Quote RatuDunia94 30-10-2019 07:35 PM
Gediknya suara minah2 korea dlm vid tu.. setiap gerak geri heols disusuli dgn sorakan...
Quote borrow 31-10-2019 08:54 PM
dh kurus balik , picci aritu nmpk chubby. Pasni comeback minus seungri lah kan. Heols dah pencen trus.
Quote hyie 1-11-2019 12:36 AM
kulit diorang ni tak gelap pulak ye lepas join NS...ke kat korea sana tak panas terik macam kat mesia...curious jugak la...gituhhhh
Quote Artemesiaa 1-11-2019 12:15 PM
hyie replied at 1-11-2019 12:36 AM
kulit diorang ni tak gelap pulak ye lepas join NS...ke kat korea sana tak panas terik macam kat mesi ...

Kem trainning dia orang banyak ke belah utara sejuk gelimat je area tu selalunya panas pun kejap je.
Quote pitera 8-11-2019 10:33 PM
Yeay! Welcome back and continue to write more meaningful song please. Tak sabar nak tunggu daesung n taeyang pulak.

Too bad la for seungri
Quote Artemesiaa 11-11-2019 12:43 PM
Semalam Daesung dan Taeyang pun dah berjaya tamatkan khidmat tentera mereka maka complete sudah tugasan tak perlu nak risau bab kidmat tentera lagi.  Dah boleh tumpukan kepada kerja mereka macam sebelumnya.
Quote dua_chzy 13-11-2019 01:16 AM
Begitu ja rupanya wajah G Dragon tanpa mekap dan filter berlebihan.

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082162s Gzip On
To Top