Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Daddy Maream Farah Dah Anggap Macam Abang Sendiri," - Sebak, Kagum Dengan Farah Lee

19-11-2019 10:55 AM|SakuraJo| Komen: 199

Mungkin agak kekok bagi sesetengah orang untuk berbaik dengan keluarga bekas mentua selepas berlakunya penceraian. Malah, ramai juga yang bermasam muka dan enggan berbaik dek kerana luka yang terlalu dalam sehingga menyebabkan anak hasil daripada perkahwinan tersebut merasa terhimpit dan terkesan dengan penceraian kedua ibu bapanya.


Enggan terlalu melayan perasaan dan ego, sikap Farah Lee dan bekas suaminya yang merupakan pengacara TV3 wajar dijadikan contoh. 

Masih baik dengan keluarga bekas suami..

Farah yang baru-baru ini berkongsi momen bersama keluarga bekas suaminya di akaun Instagram berkata yang hubungannya mereka masih baik kerana keluarga Ally yang tetap menganggapnya sebahagian daripada keluarga walaupun sudah bercerai. 

"Tak. Bukan Farah yang baik tapi mereka yang baik sebab masih sudi terima Farah as part of their family."

Farah turut mengakui yang dia sudah menganggap bekas suaminya itu sebagai abang sendiri. Malah, isteri Ally juga turut dianggap sebagai adik. 

Memberi nasihat melalui pengalamannya sendiri, Farah mahu insan lain yang turut memandang setiap kegagalan dalam hidup itu dari sudut positif. 

"Jangan pernah menyesal dengan kehidupan lepas."

Tambahnya lagi, tidak semua perhubungan itu akan berakhir seperti yang kita inginkan. Apa yang penting adalah untuk meluaskan pandangan dan lihat segala nikmat lain yang dikecapi dan bersyukur. 

"Farah, Allah gantikan dengan kasih sayang sekeliling yang Farah sendiri tak pernah sangka banyaknya."


Perkongsian tersebut mendapat reaksi positif daripada pengikut Farah di laman sosial tersebut yang rata-ratanya kagum dengan kekuatan Farah. 

Kredit foto : Ig Farah Lee

Alhamdulillah, sikap begini yang kita inginkan. Walaupun gagal dalam perkahwinan, sebaiknya jagalah hubungan kekeluargaan supaya sekurang-kurangnya anak tidak merasa tertekan akibat daripda perpisahan tersebut. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 199
Komen

Previous : "Body Shaming Is Not Ok!"- Ernie Zakri Kesal Diejek Gemuk

Next       : Fesyen Pelik Peserta Dewi Remaja 2019, Michael Ang Perli Terus!

Komen Terbaru

Quote door_pintu 4-12-2019 12:19 AM
shachihata33 replied at 2-12-2019 05:34 PM
aku x pernah tgk wife ally betul2. pic2 pun x jelas sgt posisi muka tu.

tp aku pernah jumpa fa ...

dua-dua cantik lain2. omma cantik comel, ibu cantik lembut.normallah klu jumpa dia ala2 selekeh sbb dia mnusia biasa.

xde lah 24j nk melawa. dia agak sempoi gak.
aku prefer mcm tu dpd 24j nk melawa.

cuma aku tk berkenan dgn FL ni, dulu tudung kemain labuh
mesti tutup dada. tp skrg boleh pulak main lilit2 je kt
leher smp nmpk ketet 30sen tu. pakai baju pun kdg singkat nmpk
bentuk pipit dgn seluar cutting tu. why omma? ibu setakat ni
aku nmpk dia suka pakai baju kurung or blouse. nmpk lbh sopan.
omma makin seksi sejak menjanda

Lain-lain Komen

Quote meteorspeed 19-11-2019 11:05 AM
iyor la..dulu pun ko meroyan kt ig juga.. bla bla bla tulih pasal penceraian..
Quote ciknam 19-11-2019 11:11 AM
oklah.. dah move on.. boleh bebaik dengan ex.. kita ni kalau diuji begitu, belum tentu lagi macam mana kita react..
Quote Kurex 19-11-2019 11:12 AM
who are yussss?!!!
Quote melanie 19-11-2019 11:14 AM
Awatla ada orang jaki ngan dia, gile apoo, bukan senang nak mengadap FAMILY bekas mentua. Semua ada situ, siap pakej laki dah ada pengganti dah. Luahan tu wajibla, siapa nak bercerai kan. Great job omma!
Quote msbegawan 19-11-2019 11:20 AM
bagus lah redha je nampak ms farah ni

iolls pun rasa divorce ni bukanlah kegagalan
it's more like learning(?)
macam you actually gain something from it
maybe after divorce you belajar lebih banyak pasal diri you
pasal ragam manusia
pasal macam mana nak handle perangai2 yg dah tentu lain2
macam2 lah boleh belajar

Quote salmon-suki 19-11-2019 11:36 AM
Dia pun mggeletis jugak kan sebok nk cari appa baru..{:smile

Wateva laa..irrelevant pun dkt aiolzs..cuma aiolzs tertarik mcm y dia anggap ally as brada tuh..tu ex-syuben,boleh ke anggap as brada?{:run
Quote chicozinn 19-11-2019 11:52 AM
dia ni muda lagi da jadi janda..ekceli sebaya aku tapi aku baru nak mulakan hidup berumah tangga tapi sheollss da menjanda..bertabah la cikki..smoga dapat jumpa lelaki yg boleh trima pakej mak n anak ni..
Quote jijilaaa 19-11-2019 11:57 AM
kalau ak mmg tak sanggup nak tgk ex laki berbahagia depan mata. cukup la mendoakan dari jauh. idok ler sngup tengok diaorg beramas mesra, mesti teringat moment sweet time dgn ex dulu kan
Quote chandrahusin 19-11-2019 12:08 PM
mmg semua kena justify ke
kesiannya hidup zaman sosial media ni
baik je lah dik
ramai org kat luar ni berbaik2 dgn ex diorg
abby & mimie tu ha elok aman
Quote Kerkin 19-11-2019 12:32 PM
Bagusla berbaik.. kekalkan silaturrahim.. jgn niat nak caras balik ex tu sudah la yer... anggap abg adik okay la tew... anak pun bahagia dpt kasih syg atok nenek...
Quote zeitabaei 19-11-2019 01:03 PM
Family ally yg sayang kat farah ni.  Tentulah farah menantu dan ipar yg baik.  Jodoh x panjang dgn ally.  Farah mmg sedaya upaya xnak cerai. Farah usaha selamatkan rumahtangga dorang .tu lah mgkn Allah nak bg farah yg lagi baik
Quote Adm89 19-11-2019 01:30 PM
salmon-suki replied at 19-11-2019 11:36 AM
Dia pun mggeletis jugak kan sebok nk cari appa baru..{:smile

Wateva laa..irrelevant pun dkt aiolz ...

Iyaaa meluat jugak tengok tak habis habis hashtag daddy baru dia tu.
Quote clarizsa 19-11-2019 01:38 PM
Eeeuuuuwwwwwww
Tolonglah jangan anggap mcm abang ke kakak ke adik sndri ke manusia2 yg pernah tido dgn kamu tu
Hish

Anggap lah macam sahabat baik ke, sepupu ke takpe lah

Geli btoi
Quote shania88 19-11-2019 01:44 PM
Ermm
Isteri baru ally tak rse ape2 ke
Mustahil tak rse ape2
Dah la Farah Lee lebih  putih lebih comel lebih cantik lebih pandai
plus package ade anak dgn ally plus baik dgn mertua
Lagi2 si farah ni lom berlaki masih single lagi

len la kalau farah ni dah kahwen lain

Tengok muka pun ala2 cam terpaksa senyum sebb tgh amek gambar



Quote cupu 19-11-2019 01:44 PM
salmon-suki replied at 19-11-2019 11:36 AM
Dia pun mggeletis jugak kan sebok nk cari appa baru..{:smile

Wateva laa..irrelevant pun dkt aiolz ...

Knp nk judge org menggeletis..sstgh org suka buat jokes,santai..xsuka xyh follow..aku pun xfollow dia.tp menyampah la dgn org yg serba xkena
Quote fushimi 19-11-2019 01:47 PM
ciknam replied at 19-11-2019 11:11 AM
oklah.. dah move on.. boleh bebaik dengan ex.. kita ni kalau diuji begitu, belum tentu lagi macam ma ...

betul betul

kalau iols dah malas nak layan keluarga bekas mertua or bekas laki or bekas ipar duai bagai koser sangat

hati iols tak sebesar hati farah


Quote Nana_Man 19-11-2019 01:59 PM
jijilaaa replied at 19-11-2019 11:57 AM
kalau ak mmg tak sanggup nak tgk ex laki berbahagia depan mata. cukup la mendoakan dari jauh. idok l ...

Kalau sendiri dah ada pengganti, tu ok jgk. Kalau tak, rasa jeles jgk tgk ex ada pengganti.
Quote Wanawee 19-11-2019 02:00 PM
bagusnyaaaa. kalau i olls takat msg2 jela kot. huhu tak kuasa nak join family gathering ex :p
Quote Nana_Man 19-11-2019 02:02 PM
shania88 replied at 19-11-2019 01:44 PM
Ermm
Isteri baru ally tak rse ape2 ke
Mustahil tak rse ape2

I mesti rasa tergugat kalau jd bini ally..

Lihat semua komen(199)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098167s Gzip On
To Top