Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
52274
View
720
Reply

[Jenayah] Kantoi curi henfon di lowyat....! UPDATE Bideo FULL dari PDRM page 1

[Copy link]

Author: Acong       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-7-2015 02:03 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Acong at 13-7-2015 01:41 PM

https://www.facebook.com/gerakan ... 89/?hc_location=ufi




apa jilake punya bideo....! apasal tetiba budak tu hilang? kena culik UFO?  

https://www.youtube.com/watch?v=s8AmM31qZLI

'pembeli' menyerang pekerja Oppo beramai2 sebelum kena bantai balik  

http://babab.net/artikel/kandung ... n-peniaga-cina.html

Kandungan Laporan Polis - Melayu Ambil Dadah Sebelum Bergaduh Dengan Peniaga Cina
BERITA PREMIUM SUNDAY, JULY 12, 2015
LAPORAN POLIS BERHUBUNG PERGADUHAN DI LOW YAT PLAZA DIJADIKAN THSL RPT:-23377/15 DAN DIKAITKAN DENGAN THSL RPT:-23347/15
---------------------------------------

Pada 11 JUL 2015 jam 2231, satu laporan polis telah dibuat oleh seorang lelaki cina berkaitan pergaduhan di Upper Ground, Low Yat Plaza. Laporan polis ini dibuat di Balai Polis TUN H.S.LEE dan dijadikan Thsl Rpt:-23377/15. Laporan polis ini berkait ekoran kes curi yg dijadikn Thsl Rpt:-23347/15.

Butir-butir Pengadu
------------------------

2.(a) Butir-butir pengadu Thsl Rpt:- 23377/15 adalah seperti berikut :-

Nama : NG Han Sang
No KP : 800411145489
Umur : 35 Tahun 3 Bulan
Pekerjaan : Peniaga
Alamat : Blok 69-04-11 Bandar Baru Sentul,51000,KUALA LUMPUR.

(b) Butir-butir pengadu Thsl Rpt:- 23347/15 adalah seperti berikut :-

Nama :SEE Ming Ho
No KP : 871102236019
Umur : 27 Tahun 8 Bulan
Pekerjaan : Pekerja kedai telefon
Alamat : 4Q,blok 4,Perumahan Awam Sri Pulau Pinang,Jalan Ikan Emas,KUALA LUMPUR.

Ringkasan Laporan Polis
----------------------------
3. Ringkasan laporan polis adalah seperti berikut :-

(a) Thsl Rpt:-23377/15
Pada 11 JUL 2015 jam 2000 pengadu telah menerima panggilan daripada supervisor kedai telefon milik pengadu di lot G 31 Low Yat menyatakan ada kes gaduh telah berlaku.Setelah bertanya dengan pekerja yang lain pengadu mendapat tahu petang tadi terdapat kes curi di upper ground dan tempat yang berlakunya pergaduhan ini adalah kedai yang menangkap lelaki melayu yang telah curi telefon bimbit petang tadi. Pekerja pengadu menyatakan kekecohan itu dilakukan oleh 7 lelaki melayu. Mereka telah pecahkan kedai dan juga telefon bimbit serta telah memukul 2 pekerja pengadu dan mengalami kecederaan. Pengawal keselamatan dah cuba untuk meleraikan kekecohan tersebut tetapi tidak diendahkan. Lelaki melayu tersebut menyatakan bahawa bapanya polis dan tak takut pun masuk dalam lokap. Apabila ramai pekerja di dalam Low Yat berada di kawasan tersebut, kesemua mereka melarikan diri. Pekerja saya dapat menangkap gambar dan video semasa kekecohan berlaku.

(b) Thsl Rpt:-23347/15.
Pada 11 JUL 2015 jam 1647 semasa pengadu sedang menjaga kedai telefon bimbit di alamat Techasia Boutique lot UG k021, Plaza Low Yat, Jalan Bukit Bintang KUALA LUMPUR telah datang 1 lelaki Melayu melihat dan meminati satu telefon jenis lenovo jenis s860. Lelaki tersebut telah meminta kurangkan harga dan pengadu bersetuju untuk mengurangkan harga, Lelaki melayu tersebut telah bersetuju untuk membeli telefon tersebut. Apabila pengadu leka untuk mengambil free gift untuk diberikan kepada lelaki tersebut pengadu dapati lelaki tersebut telah hilang. Pengadu menjerit menyatakan pencuri apabila nampak lelaki melayu tersebut sedang turun dari tangga bergerak dan pada masa yang sama orang ramai berjaya menangkap lelaki berkenaan di tingkat bawah. Pengadu mendapati telefon itu telah tiada pada lelaki tersebut telah menyerahkan lelaki tersebut kepada pengawal keselamatan dan semasa di dalam bilik pengawal keselamatan lelaki melayu itu menyatakan yang beliau orang kuat Bukit Bintang. Pengadu telah hubungi pihak polis dan mereka telah dibawa ke balai polis untuk membuat laporan.

Tindakan Polis
-----------------
4.Kedua-dua kes ini telah dirujuk kepada INSP. SHAHRIR bin MOHAMAD - Pegawai Penyiasat IPD DANG WANGI untuk siasatan lanjut. Thsl/23377/15 disiasat di bawah sek 147kk & 427kk manakala Thsl/23347/15 disiasat di bawah sek 379kk.

5. Tangkapan Thsl/23377/15 ialah MOHAMAD KHAIRUL AZMI bin MAZLAN No KPT: 930122-14-5947. Tangkapan Thsl/23347/15 ialah SHAHRUL ANUAR bin ABDUL AZIZ No KPT 930515-08-6247. Kedua-dua saspek direman 3 hari mulai 12/7/2015.

Siasatan Awal SB DW
-------------------------
6. Kedua-dua saspek tlh pergi ke Low Yat Plaza utk beli HP, SHAHRUL tlh melarikn HP namun orang awam tlh melakukn tangkapan & menyerahkn kedua-dua saspek kpd pengawal keselamatan. Anggota MPV tlh membuat tangkapan semula utk dibawa balik ke balai THSL. Walau bagaimanapun, KHAIRUL tlh dibebaskn.

7. KHAIRUL tlh panggil geng2nya utk pergi ke kedai OPPO Plaza Low Yat utk balas dendam.

8. Hasil siasatan & soal siasat SB DW adalah spt berikut:-
i) SHAHRUL mengaku mencuri telefon bimbit namun tlh jatuh ketika melarikn diri.
ii) CCTV tlh merakamkan perbuatan SHAHRUL melarikn telefon bimbit.
iii) Mengaku mereka telah ambil dadah sebelum pergi ke Plaza Low Yat.
iv) KHAIRUL telah mengaku panggil geng utk membalas dendam di Plaza Low Yat. Antara geng2 yg dikenalpasti adalah Ayie, Mat, Tiger (Anggota Polis KS Ampang Jaya), Wan, Ali & Baby.

Mesyuarat Perancangan T/KPD DW
------------------------------------
9. Mesy tlh dipengerusikn olh T/KPD DW pd 12/7/2015 jam 1430-1520 di IPD DW bersama BSJ DW, SB DW & D7 Bkt Aman. T/KPD DW tlh mengarahkn tindakan berikut:-
i) Usaha mengesan geng2 yg masih bebas.
ii) Buat urine test
iii) Menangkap lelaki Cina yg terlibat dlm pergaduhan sebagai tindakan neutralise.
iv) Kawat cam kedua-dua pihak.
v) sediakn fakta kes untuk KP & KJSJ membuat sidang media pd isnin.
vi) statik anggota mpv & urb di Plaza Low Yat utk mengelakkan sebarang tindakan mana2 pihak menjurus ketegangan perkauman.

Reaksi2 Blogger
------------------
10. Reaksi2 yg terdapat di laman blogger adalah seperti berikut:-

a) Reaksi blog Cina
- Dunia dah berubah, tak sangka pencuri berani balas dendam.
- pengawal keselamatan tidak berguna, hanya menyaksi sahaja.
- mengkritik kaum melayu menberi alasan mereka terbeli hp klon, namun persoalannya ia adalah kedai oppo berlesen maka tak mungkin jual hp klon.
- pengawal keselamatan semua warga asing, tidak profesional.
- pengawal hanya buli orang awam sahaja.
- melayu tak guna.
- malaysia tak ada undang2.

b) reaksi blog Melayu
- Jgn satu hari nanti Cina di Tanah Melayu ni jd mcm Cina di Indonesia. Baru makan xhabis.
- penjual hp cina penipu, kaki kencing
- Mana melayu2 kita ni tak duduk diam. Skrg cina sudah pijak atas kepala melayu.. takkan nak kasi muka lagi.. jangan sampai 13may berulang kembali.

Ulasan
-------
11. Dilihat punca utama kekecohan ini adalah rasa tidak puas hati oleh sekumpulan remaja melayu ekoran seorang kawan mereka telah ditangkap dan dituduh mencuri telefon di salah sebuah kedai di Plaza Low Yat.

12. Insiden ini menjadi viral ekoran orang ramai telah upload video2 & gambar2 kejadian ke dlm blogger & seterusnya mengeluarkn komen2 berunsur perkauman tanpa mengetahui keadaan sebenar insiden pergaduhan tersebut.

13. SB DW tlh mencadangkn supaya tangkapan dibuat ke atas beberapa lelaki Cina yg terlibat dlm pergaduhan tersebut sebagai langkah neutralise isu sensitif perkauman. Selain itu, sidang media pihak polis perlu menerangkan fakta kes secara betul supaya perkara ini tidak berpanjangan.

14. Anggota sektor SB juga tlh diarahkn utk menjumpai tokoh2 masyarakat supaya tidak mengambil tindakan sendiri & serah kpd pihak polis utk siasatan. Tq.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2015 02:05 AM | Show all posts
macam comey je........


Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:06 AM | Show all posts
mungkin dia nak cepat balik, waktu berbuka dah dekat...lepas taraweh kena tidor cepat sebab sebelum sahur ada qiyamulail...
terlupa bayar lah tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2015 02:22 AM | Show all posts
https://www.facebook.com/patrick.ang.73/videos/vb.1386947597/10206970917816546/?type=2


suh....! jangan gaduh sini....!  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2015 02:27 AM | Show all posts
FRU membuat persediaan raya aidilfitri di lowyat  

https://www.facebook.com/video.php?v=10153428662162052


Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Melayu suni ke yang curi ituu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Cctv ke animation tu ? mcm robot berurusan jual beli jah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2015 02:33 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2015 02:33 AM | Show all posts
Orix replied at 13-7-2015 02:31 AM
Cctv ke animation tu ?  mcm robot berurusan jual beli jah

CCTV level gampunk nak mampus   
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Acong replied at 13-7-2015 02:33 AM
CCTV level gampunk nak mampus

Ala2 slideshow kt powerpoint pn ad
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
So konsep nya bangsat bangsat itu pergi serang kedai yg tanhkap pemcuri itu bukan? Bukan pergi  serang kedai yg konon jual pomsel klon itu
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:45 AM | Show all posts
Acong replied at 13-7-2015 02:22 AM
https://www.facebook.com/patrick.ang.73/videos/vb.1386947597/10206970917816546/?type=2

hampir kena cmpak laptop tufuhh
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
So melayu ne berjihad pasal pembawaan cerita palsu la kan, serupa perang Jamal dulu ... Ujung2 memang betul mat pit ne mencuri, lepas tu berlagak mangsa, haprak punya bangsa.. Patut x maju2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2015 02:47 AM | Show all posts
Edited by Acong at 18-7-2015 11:52 AM

abam2 polisi bersiap sedia utk kacau dodol  




geng meriam buluh sudah bersedia...! kita gempur amran fans..! #kipdap




bergerak cari buluh utk buat lemang.... harap kali ni tiada menu katak.....




lemang & rendang dah siap.... hantar dgn truck terus  



Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut POTA kan jah mereka yg terlibat, yg sebar2 berita juga.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 13-7-2015 02:37 AM
So konsep nya bangsat bangsat itu pergi serang kedai yg tanhkap pemcuri itu bukan? Bukan pergi  sera ...

Itu yg akak baca masa mula2 smlm, kedai Oppo itu yg tangkap melayu pencuri ne, ujung x puas hati sama lengchai kedai oppo ne pasal kantoi kan mereka.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2015 02:53 AM | Show all posts
revolusi_30 replied at 13-7-2015 02:46 AM
So melayu ne berjihad pasal pembawaan cerita palsu la kan, serupa perang Jamal dulu ... Ujung2 meman ...

pe cerita perang jamal tu?   
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
revolusi_30 replied at 13-7-2015 02:50 AM
Itu yg akak baca masa mula2 smlm, kedai Oppo itu yg tangkap melayu pencuri ne, ujung x puas hati s ...

Itu la sis akak curiga motif kedai oppo jual klon padahal authorized reseller.
Nampak sgt salah sebab pergi serang kedai yg tangkap pondan melayu sunni iti bukan kedai yg konon menipu itu
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:53 AM | Show all posts
Melayu haprak di facebook dah pakat tepuk tangan tunggu 13 Mei
Aku pun tak paham la pemikiran bodoh tahap apakah ini?
Bangga sangat la dengan ketuanan Melayu
Hello?dah lebih 50 tahun jadi Tuan di Malaysia apa yang boleh dibanggakan?
Tahap kereta tin milo Proton dengan menara jagung tu ja
Kena tipu dengan Jibby dan Rosy pun dok nganga ja
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2015 02:55 AM | Show all posts
kekure replied at 13-7-2015 02:53 AM
Melayu haprak di facebook dah pakat tepuk tangan tunggu 13 Mei
Aku pun tak paham la pemikiran bodoh ...

13 mei dah lepas...... esok 13 julai   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108865s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list