Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Close

Tambang LRT & Monorail Akan Naik Harga, Pengguna Bantah!

28-7-2015 12:30 PM| Komen: 34



Artikel oleh : TS Loo
Video oleh :  TS Loo dan FirdausZ






Pada 8 Oktober, Khamis, Pengerusi Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD), Tan Sri Syed Hamid Albar memberi kenyataan media bahawa kertas cadangan untuk menyelaraskan kadar tambang baharu itu sudah diluluskan Kabinet dan pelaksanaannya akan dilakukan menjelang penghujung Oktober ini.


Bagaimana pun, penetapan kadar tambang baharu itu kini masih dalam perbincangan lanjut antara SPAD dan Prasarana Malaysia Bhd (PRASARANA), sebelum diumumkan kepada orang ramai.


Sehubungan itu, Cari Infonet membuat tinjauan di Stesen LRT Taman Jaya dan mendapati tindakan menaikkan kadar tambang tren LRT mengundang bantahan kebanyakan pengguna LRT dan monorail.  - CARI Infonet.












Apa Reaksi Anda...

Bagus
18
Marah
13
Terkejut
12
Sedih
20
Lawak
20
Bosan
14
Komen: 35
Komen

Komen Terbaru

Quote atekome 15-8-2015 08:53 PM
Bgla n indon tk pnh komplen pun psl ape2..sbb tu patut bwk 1.5 juta lg bgla sbb diowang syukur slalu brada di banglasia

Lain-lain Komen

Quote dodolgemok 28-7-2015 01:15 PM
Aritu zahra bising2 pasal kos hidup, porumer2 semua sibuk caci maki dia suruh naik lrt pelbagai. Sekarang ni tmbang lrt pon nak naik, mohon semua terjun lombong babi lah
Quote parilala 28-7-2015 01:25 PM
tapi bangla rilek je. hihi
Quote zeed 28-7-2015 01:29 PM
aku sokong naik.. mereka pon ada kos yang perlu ditanggung.. elektrik naik.. gst naik.. lagipon dah berbelas tahu tak naik.. bagi la peluang kat depa..
Quote itikgemuk 28-7-2015 01:31 PM
adoyaiiiii......

kalau servis tiptop takpelah...
lately makin teruk servis lrt... nak g kerje pagi lrt problem
balik keje petang smlmpun cam jam kat jalanraya je... teruk sbb kena beratur berejam..
tren terbakarpun belum resolve problem...
diorg pasang video dlm tren bgtau betapa teruknyer diorg bekerja diwaktu warga KL tido or time cuti... I still hate them..
Quote WawaRaRa 28-7-2015 02:20 PM
tapi kan... klu ikutkan putra lrt tu aku mmg kesian... dulu awl2 tmbang 50sen dr taman melati ke wangsa maju... pas tu lat 2 ke 3 thn diorg naikan jd 70sen... smpi ke la ni... 70sen... da belas2 tahun tu...
Quote gaara_X 28-7-2015 02:33 PM
deme tetap akan naikkan harga tue....nak tak tak...kome kena bayar juga....cam GST laa....hihkhihhkkkk
Quote fifie_olin 28-7-2015 02:59 PM
manjang problem ..ade ati nak naik tmbg...debik kang
Quote Tlalu 28-7-2015 03:02 PM
fifie_olin replied at 28-7-2015 02:59 PM
manjang problem ..ade ati nak naik tmbg...debik kang

hehehhe tul tu..settle kan dulu issue  skandal negara..ni kecuh nak naik serba serbinyer........
Quote dragger 28-7-2015 03:02 PM
dah lama tak naik LRT

ape kabo la LRT skang ni.. hmmm

Quote makneng 28-7-2015 03:04 PM
dragger replied at 28-7-2015 03:02 PM
dah lama tak naik LRT

ape kabo la LRT skang ni.. hmmm

Sejak akhir akhir ni,  lrt tak demam,  dedor. Lain lain tak de yg menarik.
Quote mikimius 28-7-2015 03:05 PM
komuter plak slow sgt. especially bila lalu kt subg jaya
Quote dragger 28-7-2015 03:06 PM
makneng replied at 28-7-2015 03:04 PM
Sejak akhir akhir ni,  lrt tak demam,  dedor. Lain lain tak de yg menarik.

owh..


Quote fifie_olin 28-7-2015 03:11 PM
lps kes terbkr hr tu...lrt makin slow lak
Quote dino 28-7-2015 05:09 PM
dragger replied at 28-7-2015 03:02 PM
dah lama tak naik LRT

ape kabo la LRT skang ni.. hmmm

kabar terbakar katanya
Quote caprut 28-7-2015 08:53 PM
mikimius replied at 28-7-2015 03:05 PM
komuter plak slow sgt. especially bila lalu kt subg jaya

Sbb kat subang tu die buat satu je railway
Quote dragger 29-7-2015 09:45 AM
dino replied at 28-7-2015 05:09 PM
kabar terbakar katanya

perkabaran yg sangat teruk tu





Quote lompatikam 29-7-2015 10:22 AM
tak patut naik pun...alasan simple dia adalah LRT ni public transport yg mana mmg salah satu fungsi dan tanggungjawap kerajaan. alasan berbelas tahun tak naik tuh kena pikir yg LRT ni tak patut jadi private.

tiru jepun dan singapura la wei...hang nak balik modal...kena la focus kat 2nd tear business...public transport ni cuma 1 tear business. sekadar penarik crowd je...

lain kali buat MRT/LRT ka buat sekali shopping mall atau tempat org meniaga/ office lot...ko focus utk dapat income melalui sewa asset kat situ. ini ko buat LRT semata LRT je...shop lot satu pun takde...masuk kawasan Pavi, klcc, ampang semua tuh silap2 kena bayar rental seumur hidup kat owner klcc, pavi, ampang bagai...padahal kalau kat jepun, soho, mall, office lot  yg ada sekeliling LRT/MRT depa semua own by tokey LRT/MRT... then
lagi murah tiket LRT/MRT lagi bagus, sebab lagi ramai org guna....keluar LRT mesti lalu shop lot, mall, soho, office lot ni...kawan tu punya business pun masuk...confirm depa bayar...hang nak naik sewa kedai jadi 5 angka hingga 6 angka sebulan pun takde issue. tapi bab tiket lRT/MRT kasi maintain murah.

serupa jugak mall, kalau pi buat parking free entry...berpusu2 org masuk...cer buat parking RM2 utk setiap setengah jam...dah jadi gelap gulita parking...kedai dalam pun sure lelah nak survive bila crowd takde.
Quote zaliza 9-8-2015 11:51 AM
....mentaliti nak menangguk di air yg keruh...
rakyat jadi mangsa...
keraskusan manusia @ insan yg tamat/gila wang...
semata..
Quote samperit 9-8-2015 11:55 AM
LRT je? KTM, Monorail xnak semak sekali?





Lps ni charge msk toilet pun akan naik jugak....

Lihat semua komen(34)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.196915s Gzip On
To Top