CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Sajat Masuk Pertandingan Mak Nyah Australia, Peraga Busana ‘ Langkasuka Kedah’

26-2-2024 08:39 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 12281| Komen: 59

Description: Personaliti media sosial Nur Sajat Kamaruzzaman menyertai pertandingan ratu cantik mak nyah Miss Mardi Gras 2024 di Australia, esok.


Personaliti media sosial Nur Sajat Kamaruzzaman menyertai pertandingan ratu cantik mak nyah Miss Mardi Gras 2024 di Australia pada 24 Febuari 2024.

Bekas usahawan kosmetik 39 tahun yang lari ke Australia itu berkata, dia akan menggayakan pakaian kebangsaan buatannya dalam pertandingan tersebut.


“Pakaian kebangsaan saya, sudah 60 peratus siap.

“Diilhamkan daripada kerajaan Melayu Langkasuka Kedah,” katanya dalam satu hantaran di Instagram.


Langkasuka adalah kerajaan Melayu kuno di utara semenanjung Malaysia dan selatan Thailand.

Sajat memilih pakaian batik dengan selendang dan hiasan badan berwarna emas.



Miss Mardi Gras adalah pertandingan ratu cantik transgender yang dianjurkan setiap tahun.


Sumber : Sarangburung.net

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote buapakperut 26-2-2024 09:22 AM
dia tak nak repair bontok dgn hips dia tu ka.atau dia memang suka design botched camtu? ke takleh nak repair dah kalau terlajak?
Quote rbmy 26-2-2024 09:26 AM
buapakperut replied at 26-2-2024 09:22 AM
dia tak nak repair bontok dgn hips dia tu ka.atau dia memang suka design botched camtu? ke takleh na ...

sejenis bentul ular tedung katanya...
Quote wannoorazlina 26-2-2024 10:23 AM
dia gigih diet control makan sebab nak masuk contest ni la ya?
yg netizen dok berkuntum kat live dia dok kata kesian sajat kurus sebab rindu mak ayah, rindu anak2 kat Malaysia..
dia masak2, pastu makan sambil nangis, pakat cair hati rakyat Malaysia..
pakat kesian, sedih dengan apa yg sajat alami..
masa dia tengah memondan, macam mana?
sokong jugak ke benda salah dia buat?
Quote imransulaiman 26-2-2024 11:02 AM
So, menang ke? Dah 26hb dah ni. Contest 24hb kan?
Quote sayurmayur88 26-2-2024 12:29 PM
UDAH2 LAH TU.. bawa2 la taubat weyh...
Quote LadyCarefree 26-2-2024 01:04 PM
imransulaiman replied at 26-2-2024 10:02 AM
So, menang ke? Dah 26hb dah ni. Contest 24hb kan?

Menang second runner-up. Go, bangjad, go!
Quote rayna_raynes 26-2-2024 01:24 PM
Baju dia lg lawa dari national costume Malaysia kat Miss Universe
Quote imransulaiman 26-2-2024 01:37 PM
LadyCarefree replied at 26-2-2024 01:04 PM
Menang second runner-up. Go, bangjad, go!

Wahhhh! 3rd place! BangJad telah memberi bangga kepada negara!

Costume langkamayat dia tak menang ke? Kalau tak menang, rasanya sebab batik tu tak berapa nak match..
Quote markonahlah 26-2-2024 01:39 PM
Kdg2 nampak sajat ni lagi lawa dari setgh2 artis pompuan kat malaysia ni
Quote buragazz 26-2-2024 04:18 PM
Dia ni dah jadi rakyat Ozzy ke tidak.. ke dia dilindung disana jer.. aku kompius
Nak2 bila dia melaungkan "From Malaysia" nampak kat tiktok.. tapi badan dia pelik naw2 macam robot..
Quote LadyCarefree 26-2-2024 04:49 PM
imransulaiman replied at 26-2-2024 12:37 PM
Wahhhh! 3rd place! BangJad telah memberi bangga kepada negara!

Costume langkamayat dia tak menang ...

Bangga kepada negara tu tatau lah.

Tapi baguslah she is living her life and usaha dia membuahkan hasil. If she is happier now than before, good for her!
Quote LadyCarefree 26-2-2024 04:58 PM
Edited by LadyCarefree at 26-2-2024 03:59 PM
buragazz replied at 26-2-2024 03:18 PM
Dia ni dah jadi rakyat Ozzy ke tidak.. ke dia dilindung disana jer.. aku kompius
Nak2 bila dia melau ...


She is on an a protection visa (asylum visa) selepas masuk sbb dia masuk dgn recommendation UNHCR so auto dia dpt status refugee. Australia punya proses lain sikit sebab one thing special ialah ada peluang dapat terus permanent visa dan terus boleh dapat PR kalau tak masuk illegally and then baru apply asylum. So kita tak taulah BangJad dpt visa yg kena renew atau permanent. In my opinion, dia dapat permanent visa sbb it seems that dia pernah berpindah dari satu tempat ke tempat lain. Dia pun bebas boleh kerja. Kalau benar sangakaan iols, dia mungkin dah dpt PR sana. Kita tunggu kalau dia flex Aussie passport dia. Hehe
Quote hazmireen 26-2-2024 05:08 PM
Nak minta tolong mcmana nak unfollow user forum cari? Anak tertekan.
Quote epuepy 26-2-2024 07:57 PM
Jat.. Jat. Umur dh nk masuk 40 tahun depan. Lantak ko la jat.
Quote gideoncross 26-2-2024 08:45 PM
wannoorazlina replied at 26-2-2024 10:23 AM
dia gigih diet control makan sebab nak masuk contest ni la ya?
yg netizen dok berkuntum kat live dia ...

Aiol kdg2 tngok Live dia sbb kdg2 apa yg dia ckpkn tu mmg btul such as jgn sibuk psl hal lakibini org lain, cuma x brkenan tngok dia buat drag tu
Quote gideoncross 26-2-2024 08:49 PM
hazmireen replied at 26-2-2024 05:08 PM
Nak minta tolong mcmana nak unfollow user forum cari? Anak tertekan.

Uol nak unfollow siapa tu?
Quote gideoncross 26-2-2024 08:51 PM
epuepy replied at 26-2-2024 07:57 PM
Jat.. Jat. Umur dh nk masuk 40 tahun depan. Lantak ko la jat.

Golongan mcm ni smpai bila2 mmg mcm ni, kat Tik Tok pun ada channel mcm ni, old gays from US bangga ngaku dri muda either baiseksual or highly gayah. Bila dorang dh coming out from the closet, tu yg bangga dorg lain mcm tu, creepy
Quote gideoncross 26-2-2024 08:54 PM
LadyCarefree replied at 26-2-2024 04:58 PM
She is on an a protection visa (asylum visa) selepas masuk sbb dia masuk dgn recommendation UNHCR  ...

Golongan ni mmg under UNHCR scara langsung, nakkan asylum sbb kononnya negeri sndri kejam & dorg sllu pilih Aussie or Canada utk "brhijrah"
Quote berusjamban 26-2-2024 08:57 PM
LadyCarefree replied at 26-2-2024 04:58 PM
She is on an a protection visa (asylum visa) selepas masuk sbb dia masuk dgn recommendation UNHCR  ...

She??? Owh gawd please jgn refer dia as she

Lihat semua komen(59)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 06:41 AM GMT+8 , Processed in 0.056897 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top