Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

6 Fakta Tentang Wanita Jepun Yang Mungkin Anda Belum Tahu

16-8-2016 03:30 PM | Dilihat: 3496| Komen: 22

Kebelakangan ini wanita dari Korea Selatan sering menjadi kegilaan kebanyakan jejaka.

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login



Kebelakangan ini wanita dari Korea Selatan sering menjadi kegilaan kebanyakan jejaka. Mungkin kerana memiliki badan yang seksi dan berpewatakan menarik. 

Kredit foto - blog.ailinbeauty.com


Namun, mungkin ramai yang tidak tahu apa pula kelebihan yang ada disebalik wanita negara matahari terbit, Jepun. Selain memiliki kecantikan, kebanyakan wanita Jepun sangat berdisplin dan bijak.

Berikut adalah 6 fakta menarik tentang wanita Jepun.

1- Penampilan Sentiasa Nombor 1
Bagi wanita Jepun sangat obses dengan penampilan diri dan mereka ingin sentiasa kelihatan cantik walaupun berada dirumah. Berbeza dengan sesetengah wanita di negara lain yang tidak terlalu menitik beratkan soal penampilan diri. 

2- Ramai Yang Memilih Untuk Hidup Bujang
Jurnal Nikkei Shinbun pernah membuat kajian selidik kepada wanita usia 30 tahun ke atas yang bekerja di pejabat sekitar Tokyo dan 44,2 % menjawab tiada masalah jika tidak berkahwin atau membujang seumur hidup.

3. Wanita Jepun Sangat Peramah
Wanita Jepun juga memiliki sifat yang sangat peramah. Hal ini kerana sistem pendidikan di Jepun yang lebih menekankan pendidikan moral berbanding dengan akademi sehingga Jepun boleh menjadi negara yang maju seperti sekarang ini. Kerana pendidikan moral inilah yang membuatkan setiap warganya termasuk wanita menjadi peramah walaupun dengan siapa mereka bercakap termasuk orang asing.

4. Pemalu Dan Sopan
Wanita Jepun kebiasaannya menutup mulut mereka saat ketawa, hal ini dibuktikan hasil kaji selidik dari orang asing dan mereka menyimpulkan bahawa wanita Jepun memiliki sifat pemalu atau sopan. Selain itu, wanita Jepun juga sangat sopan ketika berjalan, duduk dan sentiasa senyum ketika bercakap tanda kejujuran mereka melayan sesiapa sahaja.

5. Kewangan Yang Stabil
Jangan terkejut jika wanita Jepun langsung tidak kisah soal perkahwinan kerana rata-rata dari mereka mempunyai kerjaya yang bagus. Jadi, kalau kahwin pun soal perbelanjaan tidak diletakkan sepenuhnya atas bahu suami. 

6. Memiliki Keperawanan Bukanlah Suatu Kebanggaan
Hasil kaji selidik lebih dari 50 % wanita Jepun rata-rata yang memasuki alam remaja sudah tidak lagi dara. Jesteru itu memiliki keperawanan di usia seperti itu ibarat satu aib buat mereka. Hal ini terjadi mungkin kerana Jepun merupakan sebuah negara yang mengamalkan seks bebas dan kebanyakan dari warganya ada yang tidak beragama (Atheist) sehingga tiada aturan yang menghalang mereka dari berbuat demikian. Namun tidaklah semua wanita Jepun hilang dara di sangat memasuki usia remaja, sama juga dengan wanita Barat.

Jadi itulah serba sedikit informasi tentang wanita Jepun untuk pengetahuan pembaca.  - CARI




Sumber - aristo.id


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 22
Komen

Previous : 6 Sebab Kenapa Tak Boleh Kongsi Alat Mekap

Next       : Persis Adik Kakak Wajah Terkini Normala Samsudin Dan Anak Gadis

Komen Terbaru

Quote bluecheese 14-9-2016 01:10 AM
Macamana pemalu tapi peramah? tutup mulut bila ketawa tu sebab beradab tinggi rasanya.

Lain-lain Komen

Quote Mopiko 16-8-2016 04:44 PM

sepupu ai kahwin dengan jepun. mula2 balik malaysia wife dia jalan kepit2 je. balik raya setahun kemudia dah jalan normal. kenapa eh
Quote cahaya_almas 16-8-2016 04:50 PM
Nak tau psal lelaki jepun gak
Quote CARI-HBZ 16-8-2016 05:49 PM
cahaya_almas replied at 16-8-2016 04:50 PM
Nak tau psal lelaki jepun gak



tunggu edisi bulan hadapan
Quote cahaya_almas 16-8-2016 06:40 PM
CARI-HBZ replied at 16-8-2016 05:49 PM
tunggu edisi bulan hadapan

Ok u....sabar menanti...hehe
Quote mystica 16-8-2016 07:29 PM
Perempuan2 jepun yg aku pnah jumpa mmg lemah lembut n baik.
Korea selatan kasar sikit. N not so nice.

Kalau aku laki aku nk pmpn melayu atau jepun hehe
Quote faraway1 17-8-2016 01:41 AM
mystica replied at 16-8-2016 06:29 AM
Perempuan2 jepun yg aku pnah jumpa mmg lemah lembut n baik.
Korea selatan kasar sikit. N not so nic ...

exactly,my best friend jepun,
baik snagat, me selalu cakap dengan dia
betapa me bersyukur sangat ada dia sebagai kawan.
Quote mystica 17-8-2016 02:21 PM
faraway1 replied at 17-8-2016 01:41 AM
exactly,my best friend jepun,
baik snagat, me selalu cakap dengan dia
betapa me bersyukur sangat ...

Ya. Sgt sopan kan? Pnah hang out ngn 1 gadis jepun ni. Lembut orgnya. Mak dia call dari jepun. Dia tanya i nk ckp dgn mak dia x. So i ambil fon drpd dia. Moshi2 haha. Ckp basic japanese je. Lembut gila mak dia n mcm malu2. Cute sgt.
Quote Artemesiaa 17-8-2016 02:58 PM
Betul seronok berkawan dengan dia orang ni hormat dan tak lokek membantu nak2 kalau yang berasal dari luar Tokyo.
Quote Loxlaxman 17-8-2016 03:42 PM
Bila next flight turun Narita..?
Quote faraway1 17-8-2016 07:23 PM
Edited by faraway1 at 17-8-2016 06:24 AM
mystica replied at 17-8-2016 01:21 AM
Ya. Sgt sopan kan? Pnah hang out ngn 1 gadis jepun ni. Lembut orgnya. Mak dia call dari jepun. Dia ...


kalau me demam, sibuk masakkan, hari tu me kata susu badan cam kurang, sibuk dia masakkan Rice cake soup katanya itu cara orang Jepun buat tambah susu, dan dia sangat ambil berat, So dia suami dan anak anda dia cam My family kat sini.  

nak cakap camana lama kami berkawan,   dari dia tak boleh makan pedas sekarang suka gila lemak cili api... Dan juga dia reti buat sos kicap pedas Hahaha
Quote mystica 17-8-2016 09:22 PM
faraway1 replied at 17-8-2016 07:23 PM
kalau me demam, sibuk masakkan, hari tu me kata susu badan cam kurang, sibuk dia masakkan Rice c ...

baiknyaaa dia.. untung besar dpt kawan mcm tu. best juga ya dia ajarkan sekali petua2 org jepun. baru tahu pasal rice cake soup tu.

Quote bottombikini 18-8-2016 10:08 AM
Mopiko replied at 16-8-2016 04:44 PM
sepupu ai kahwin dengan jepun. mula2 balik malaysia wife dia jalan kepit2 je. balik raya setahun k ...

sbb sheols telah dimelayukan oleh kazen ko

sama gak ku tengok kat KL ni mat salleh pun dah pandai bawak keta macam &$#*(&$
Quote cikcikebom 18-8-2016 01:45 PM
tunggu edisi bulan hadapan
Quote sarung 18-8-2016 08:28 PM
Fakta nombor 6 tu berbalik dengan kita org muslim,best wanita malaysia lah bagi saya
Quote sarung 18-8-2016 08:28 PM
Fakta nombor 6 tu berbalik dengan kita org muslim,best wanita malaysia lah bagi saya
Quote harisanis 23-8-2016 11:34 PM
kalu tgk muvi pon mmg kgum gn moral dorang
Quote cucuq 24-8-2016 11:19 AM
suka negara jepun n orang2 nya juga..
Quote devilito2 29-8-2016 08:06 AM
dan comei jugak...
Quote uncle_z 29-8-2016 11:48 AM
boleh kawin ngan wanita jepun kalau mcm tu

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071613s Gzip On
To Top