Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Adakah Gincu Anda Bertoksik? Jom 'Cek' Sekarang!

2-8-2019 10:51 AM|Oleh: FatinNazu| Komen: 37

Foto: FB Nurraysa

Adakah gincu yang anda sedang gunakan sekarang bebas daripada bahan kimia? Melalui perkongsian di Facebok Jamumall, terdapat satu cara yang untuk anda mengenal pasti sama ada gincu anda itu mengandungi bahan kimia ataupun tidak.


Imej mungkin mengandungi: 1 orang
Foto: FB Nurraysa

Dengan hanya menggunakan kertas kerajang dan kapas kering, anda dapat melihat sama ada gincu bertoksik ataupun selamat untuk digunakan. 

Caranya, anda hanya perlu membuat bulatan gincu di atas kertas kerajang (bahagian berkilat) dan gosokkan kapas kering selama 10 saat untuk melihat hasilnya.

Jika kapas anda berwarna hitam, bermaksud gincu anda memiliki bahan toksik yang boleh menyebabkan bibir anda berwarna hitam. Setiap hasil yang anda pada kapas kering menggambarkan warna bibir anda jika anda masih menggunakan gincu sama.


Loading FB Post...

Jadilah pengguna yang bijak. Elakkan diri daripada menjadi mangsa barang kosmetik yang boleh merosakkan kulit. Semoga perkongsian ini dapat membantu kita semua. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 37
Komen

Previous : Paha Besar Lebih Baik Dari Perut Buncit!

Next       : Gara-Gara Gangguan Teknikal, Vlogger Terkenal Ini Kantoi Umur 58 Tahun Dan Berwajah Tua

Komen Terbaru

Quote Mary_jane 26-8-2019 10:23 PM
Jadi kesimpulannya mac, nars, nyx semua tu selamat ke idok? Atau biar je bibir takde kaler, tidak bermaya.

Lain-lain Komen

Quote Mooverine 2-8-2019 11:13 AM
{:nose  saya sometimes pakai lipstick china murah beli di shoppee... takyah test, rasanya confirm ada toksik ehehe tapi biarlah.. color dia lawa hehe
Quote chicozinn 2-8-2019 11:24 AM
jamumall ni bukan minah tu viral sbab print duit palsu ke?xde lak org nak wat report polis mentang2 viral
Quote msdummy.2018 2-8-2019 11:38 AM
chicozinn replied at 2-8-2019 11:24 AM
jamumall ni bukan minah tu viral sbab print duit palsu ke?xde lak org nak wat report polis mentang2  ...

aku br nk tny bboleh percaya ker idok? alih2 ko ckp minah duit pelesu...tima kasihlah voice outkan apa yg aku pk nie...ihihiihihih
Quote chicozinn 2-8-2019 11:51 AM
msdummy.2018 replied at 2-8-2019 11:38 AM
aku br nk tny bboleh percaya ker idok? alih2 ko ckp minah duit pelesu...tima kasihlah voice outkan ...

your welcome..sebab aku rengsa tgok netizen dok follow n puja si minah duit palsu ni lagi..mentang2 dia femes takde lak tindakan undang2 kena dekat dia ni

Quote RatuDunia94 2-8-2019 12:12 PM
Bingitnyaaaaa
Quote shernazz 2-8-2019 12:48 PM
Iols xde la tgk video tu
Tp nampak nurraysa
Nak pomot nurraysa ke
Iols liptip litptip neh iols hanya boleh pakai marykay n bodyshop je..
Mahal sgt xbleh.
Murah pon xbleh..elok lah.
Hahahaha

Ni baru nak.beli khaf..katanya cung...wntah le..xdpt lg ni
Quote prettyuglybabe 2-8-2019 02:55 PM
i rasa semua benda proses ada je chemical..
cuma kualiti and kuantiti je selamat atau tak..
jangan ujung-ujung dia promote kosmetik dia..
konon gerenti selamat..
padahal timbang kilo jugak..
Quote mieymiey 2-8-2019 03:07 PM
Koserrrr la si jamumall ni nak berexperiment bagai. Hujung-hujung nanti promote lipstick timbang kati keluaran diri sendiri
Quote piep 2-8-2019 03:53 PM
owhh jadi produk ape sa ni je tak bertoksik ya, suci murni... kemainnn
Quote piep 2-8-2019 03:53 PM
tak payah lab test ye, pakai aluminium foil je dah hebat
Quote MadameOnion 2-8-2019 04:33 PM
piep replied at 2-8-2019 03:53 PM
tak payah lab test ye, pakai aluminium foil je dah hebat

haaaa tu la i terpikir jugak..even produk china pun kebanyakan dah melalui lab test..cuma barang2 yg si siti ni promote je takde lab test
Quote whadda 2-8-2019 04:34 PM
confuse aku ngan pompuan ni.. kejap bertudung kejap tak
Quote piep 2-8-2019 04:45 PM
whadda replied at 2-8-2019 04:34 PM
confuse aku ngan pompuan ni.. kejap bertudung kejap tak

Tula pasai... kalau produk ala2 islamik haruslah bertudung labuh sama handsock.. penunggang agama sangat nih... macam mana la dapat idea nak buat eksperimen bodoh, demo mask untuk tarik blackhead guna buah strawberry, abis la bijik2 tu kluar, bodoh mana yang percaya guna mask tu. sapa pulak yang tengok live dorg ni berjam2 tak de life ke hapa..
Quote mbhcsf 2-8-2019 05:28 PM
Mooverine replied at 2-8-2019 11:13 AM
{:nose  saya sometimes pakai lipstick china murah beli di shoppee... takyah test, rasanya confirm ad ...

please dear, dont wear  it

becaus ei tak kisah pasal colour dia ok ke tak cantik ke tak tapi i bimbang yg may be ad alogam logam berat  yg tersembuni dalam sebatian gincu yg boleh sebabkan penyakit kerosakan saraf in 10 or 15 years' time.
Quote mbhcsf 2-8-2019 05:29 PM
dont buy  bebenda yg kita tahu murah dan tak ada QC  dan not from an established manufacturer.
takut le toxic.
Quote Levespa 2-8-2019 05:38 PM
pakai la yg organic senang
Quote huehue 2-8-2019 05:47 PM
Iolls tak pernah kenal dia ni tapi kawan i tunjuk dkt i video sheolls gosok gosok lipstick tu. I terus warning kawan iolls jgn nak percaya bodoh bodoh jah.

Pastu, so called lipstick test ni bukan dah lama ka kecoh dulu dulu?
Quote Mooverine 2-8-2019 09:27 PM
mbhcsf replied at 2-8-2019 05:28 PM
please dear, dont wear  it

becaus ei tak kisah pasal colour dia ok ke tak cantik ke tak tapi i ...

Okay ... thank u for advice.. ya saya sebenarnya takut2 juga sebab tu satu color tu sekali 2 saja pakai. Saja nak test color2 tu hehe.. Okay la nanti saya buang la
Quote Foxey 2-8-2019 10:33 PM
Pakai lipbalm je, kadang vaseline

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082504s Gzip On
To Top