Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

"Jumpa Di Kelab Malam, Sekarang Insaf Di Kelas Mengaji"

3-9-2019 11:23 AM|HakirRahman| Komen: 79

Orang kata, lelaki yang baik untuk wanita yang baik, begitulah sebaliknya. Tetapi, sudah namanya pun manusia, ada pasang surut hidup. Ada juga yang tidak berapa baik, buat perkara yang dilarang agama dan budaya, tetapi bernasib baik berjumpa jodoh yang mengajak sama-sama berubah ke arah kebaikan. 

Baru-baru ini, seorang pengguna Twitter menceritakan kisah cintanya yang bermula di kelab malam, Trec. Tetapi, selepas berkahwin, kedua-duanya mula insaf dan kini menghabiskan masa malamnya di kelas mengaji. 

"Jumpa Di Kelab Malam, Sekarang Berdua Masuk Kelas Mengaji"- Kisah Suami Isteri Cuba Berubah

Kisah itu tular di Twitter dan mendapat pujian ramai warganet yang mendoakan pasangan itu kekal di landasan hidup yang baik. 

"Jumpa Di Kelab Malam, Sekarang Berdua Masuk Kelas Mengaji"- Kisah Suami Isteri Cuba Berubah

mStar yang menghubungi wanita itu, Murni Hidayah Azman Tang, 23, dan Muhammad Azmi Che Muda, 31, dia memberitahu mereka pertama kali berjumpa di sebuah kelab malam pada pertengahan tahun lalu. Tidak sampai setahun kenal, mereka memutuskan untuk berkahwin. 

Murni mengakui selepas berkahwin, dia dan suaminya pernah dua kali ke kelab malam sebelum timbul rasa ingin berubah. 

"Bila pergi sana, tiba-tiba nampak ramai anak Melayu termasuk saya. Saya terfikir, sampai bila nak duduk sini? Saya paksa diri dan suami berubah. 

"Saya pun bukannya baik, tapi sebagai isteri saya kena ajak dia ke jalan yang betul," katanya. 

Pasangan itu berkahwin Februari lalu. Foto: Twitter

Mereka mula masuk kelas mengaji sebagai langkah pertama ke jalan yang betul sebelum Ramadan lalu. Katanya, kehidupan mereka sudah banyak berubah. 

"Saya sedar, kita manusia dah berada di akhir zaman. Memang ada masa untuk berubah, tapi masa itu dah singkat," katanya. 


Jodoh bawa rezeki, mungkin berubah ke arah lebih baik adalah rezeki mereka berdua. 

Ada yang mahu ke kelab malam, mana tahu berjumpa jodoh di sana? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 79
Komen

Previous : Google Cadang Pindah Kandungan Video Kanak-kanak Ke YouTube Kids

Next       : Perit Bayar Insurans? Tukar Konsep 'Jom Kita Kongsi', Tak Sampai RM50 Sebulan!

Komen Terbaru

Quote Nham22 29-9-2019 10:33 PM
Anak2 melayu mmg ramai seramai umatbkat trec or mane2 club malam...i tgk kat IGS tok lokman teh tu... Ya Allah..dah mcm rumah depa disco tu... Pelik tgk kelakuan anak2 melayu... Hanyutt

Lain-lain Komen

Quote sfrnna 2-9-2019 08:20 AM
Takda gambar kee??
Quote rainbowrainz 2-9-2019 08:40 AM
Semoga istikomah ye eh btl ke ejaan iols ni
Quote yuki812 2-9-2019 09:00 AM
jgn makin ramai ke disko..sudah ler.
alasan...nk cari jodoh..
Quote Lengkong 2-9-2019 09:13 AM
Alhamdulillah

Quote putericahaya999 2-9-2019 09:22 AM
Gmbrrrrrrmereka
Quote iqbalriad 2-9-2019 09:56 AM
yuki812 replied at 2-9-2019 09:00 AM
jgn makin ramai ke disko..sudah ler.
alasan...nk cari jodoh..

Dulu aku pergi disko nak joget dgn cuci mata je...zaman face2, 11LA dan sapphire...tahun 90an tu...hihi
Quote DARSITA 2-9-2019 10:01 AM

Taniah harap berterusan. Dugaan pasti akan datang harap bertabah dan setia bersama.
Quote batmana 2-9-2019 12:37 PM
pasni apa?
jupe jodoh di toilet

nk pi toilet laki, terpegi toilet pmpn,
terlanggar pmpn tu smpai jatuh ke tanah, pstu menjerit
pstu laki tu sori,
rasa bersalah
pstu jatuh cinta
pstu kawin
pstu masuk paper..

Quote Buritan 2-9-2019 01:11 PM
batmana replied at 2-9-2019 12:37 PM
pasni apa?
jupe jodoh di toilet


Jumpa jodoh kat rumah pelacur.. jd plggn terus suke terus insof terus kawin... simpan sendirik sudahle dik oii
Quote Malaysia.Doom 2-9-2019 04:07 PM
Aku lebih suka lepak Cafe sembang dgn kawan...isu Nye pasal Melayu Bodoh Dan Politik bodoh mereka...sambil minum Cappuccino...Dan hirup mushroom soup.

Quote jerukkedondong 2-9-2019 09:49 PM
Alhmdulillah..
Smoga dikurniakn zuriat yg ramai..
Bahagia selama nya ye
Quote Ethernet 2-9-2019 10:15 PM
moga istiqamah
Quote -Suri- 3-9-2019 12:46 AM
Bagusla camtu, moga istiqomah dan kekal bahagia dik. Dugaan nak berubah ke arah kebaikan ni lain macam sikit, hati kena kental.
Quote glump 3-9-2019 08:52 AM
Semoga istiqamah. Jodoh mereka mempunyai tujuan hidup yg sama..
Quote akubujang 3-9-2019 11:23 AM
Orang kata, lelaki yang baik untuk wanita yang baik, begitulah sebaliknya. Tetapi, sudah namanya pun manusia, ada pasang surut hidup. Ada juga yang tidak berapa baik, buat perkara yang dilarang agama dan budaya, tetapi bernasib baik berjumpa jodoh yang mengajak sama-sama berubah ke arah kebaikan.
Baru-baru ini, seorang pengguna Twitter menceritakan kisah cintanya yang bermula di kelab malam, Trec. Tetapi, selepas berkahwin, kedua-duanya mula insaf dan kini menghabiskan masa malamnya di kelas mengaji.


"Jumpa Di Kelab Malam, Sekarang Berdua Masuk Kelas Mengaji"- Kisah Suami Isteri Cuba Berubah




Kisah itu tular di Twitter dan mendapat pujian ramai warganet yang mendoakan pasangan itu kekal di landasan hidup yang baik.


"Jumpa Di Kelab Malam, Sekarang Berdua Masuk Kelas Mengaji"- Kisah Suami Isteri Cuba Berubah




mStaryang menghubungi wanita itu, Murni Hidayah Azman Tang, 23, dan Muhammad Azmi Che Muda, 31, dia memberitahu mereka pertama kali berjumpa di sebuah kelab malam pada pertengahan tahun lalu. Tidak sampai setahun kenal, mereka memutuskan untuk berkahwin.


Murni mengakui selepas berkahwin, dia dan suaminya pernah dua kali ke kelab malam sebelum timbul rasa ingin berubah.

"Bila pergi sana, tiba-tiba nampak ramai anak Melayu termasuk saya. Saya terfikir, sampai bila nak duduk sini? Saya paksa diri dan suami berubah.

"Saya pun bukannya baik, tapi sebagai isteri saya kena ajak dia ke jalan yang betul," katanya.


Pasangan itu berkahwin Februari lalu. Foto: Twitter




Mereka mula masuk kelas mengaji sebagai langkah pertama ke jalan yang betul sebelum Ramadan lalu. Katanya, kehidupan mereka sudah banyak berubah.


"Saya sedar, kita manusia dah berada di akhir zaman. Memang ada masa untuk berubah, tapi masa itu dah singkat," katanya.


[twitter]https://twitter.com/ninietang143/status/1167756581858996224/video/1[/twitter]



Jodoh bawa rezeki, mungkin berubah ke arah lebih baik adalah rezeki mereka berdua.

Ada yang mahu ke kelab malam, mana tahu berjumpa jodoh di sana? - CARI
Quote koko2 3-9-2019 11:27 AM
Syukur alhamduliilah
Quote CikB 3-9-2019 11:56 AM
alhamdulillah....
Quote ifanonline 3-9-2019 11:59 AM
org pergi trec bukan semuanya jahat...ada yg first time pergi, kebetulan jumpa jodoh di night club...

tapi bagi lelaki, nak cari isteri di night club kalau boleh, jgn la...tempat maksiat selalunya jarang2 ada kebaikan...

Quote GigaMom 3-9-2019 12:05 PM
Syukur...
Semoga istiqamah dek

Lihat semua komen(79)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
7.415851s Gzip On
To Top