Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Trend Terapi Kulit Cantik Dengan Lendir Siput Babi

13-10-2015 04:07 PM| Komen: 50

Oleh Izzah Abbasy

Kalau nak cantik, perkenalkan rawatan apapun, wanita selalunya obses dan sanggup apa sahaja. Janji, berkesan dan terus kekal cantik.  

Terapi lendir siput babi ini masih baru di Malaysia. Ia sangat popular di Thailand, Korea dan Jepun. Yang penting, selamat dan tidak sakit seperti suntikan botox dan kolagen.

Snail Spa di Chiang Mai,Thailand, yang diusahakan oleh dua orang lelaki warga Perancis, menyediakan perkhidmatan kecantikan yang menggunakan siput babi secara eksklusif.


Lendir siput babi atau nama saintifiknya, helix aspersa mller glycoconjugates, sememangnya mempunyai kebaikan semulajadi dan kandungan antioksidan tinggi yang mampu menghaluskan serta mengurangkan kedutan pada kulit wajah.

Lendir dan sisa kumuhan yang dikeluarkan siput tersebut turut mengandungi asid glaikolik dan elastin. Selain daripada itu, anatomi serangga itu sendiri yang mempunyai 14,000 gigi mikroskopik dapat memberikan efek terapeutik apabila dibiarkan menjalar dan mengurut kulit wajah manusia.

Namun, kesan rawatan lendir siput babi ini bukanlah ekspres dan segera. Anda perlu melakukan beberapa siri rawatan facial tersebut di salon selama beberapa kali beserta penggunaan produk yang mempunyai enzim siput babi itu sebelum kesan positif dapat dilihat.

Jika anda ingin membuat rawatan lendir siput babi ini, janganlah pula guna siput di belakang rumah atau di tanah yang biasa dijumpai itu. Ini kerana, siput babi ini spesis khas dijadikan tujuan kecantikan. Ia juga diberi makanan yang terbaik pada koloni siput babi seperti lobak merah bebas-kimia, kobis dan daun lidah buaya yang ditanam di kebun organik. - CARI Infonet 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
30
Marah
37
Terkejut
14
Sedih
25
Lawak
19
Bosan
19
Komen: 50
Komen

Previous : Amalan Kecantikan Untuk Mata

Next       : 5 Bahagian Badan Yang Bahaya Disentuh Dengan Tangan

Komen Terbaru

Quote uniq61 16-10-2015 11:43 AM
TAK HERAN LE KAT PERANCIS NI...SIPUT BABI KAT SANA ADALAH MAKANAN ISTIMEWA DAN ADA DALAM SOS MACAM DALAM SOS SARDIN.

Lain-lain Komen

Quote chinta89 13-10-2015 01:53 PM
euwww...cuba mbayangkan siput bgerak perlahan2 merayap kat muka!
Quote hanamunir 13-10-2015 01:54 PM
aku geliiiiiii..
boleh pulakk bagi menatang tu dok merayap atas muka..
euwww..
nasib baik bukan siput babi,
kalu tidak boleh kutip buat bisnes..
hahahaha..
Quote Orix 13-10-2015 01:56 PM
trend skarang... bio essence, nature republic, tony moly tgah pemes dgan produk lendir siput ni.. disebabkan iols muda lg xde kedut so x penah la mencuba... bleh tahan mahal satu bekas dlm rm199.. depend pd concentration mucus siput tu kot..
Quote shernazz 13-10-2015 02:21 PM
berlambak kan
nanti time siput gondang mwmbiak kat sawah
.pegi la.amek..banyak gila..
buat satu badan pon bolehhhhh
Quote sofiazara 13-10-2015 02:21 PM
lendir siput ni
ada je org buat krim muka
Quote mikasa 13-10-2015 02:23 PM
Baik guna sumber protien asli..free je...
Quote Teru2Bozu 13-10-2015 02:50 PM
aku tengah cuci pinggan, ada siput mrayap kat rak pinggan, punya lah aku geli sudahnya aku buang rak tu. ini kan plak nak tepek kat muka.
Quote pyropura 13-10-2015 02:51 PM
..babi punya siput  
Quote aTiKah_aYuNi 13-10-2015 02:52 PM
euwww...                     
Quote stilla 13-10-2015 02:56 PM
Benda ni dah lama dah , kat korea kebanyakan serum dari snail.
Quote dewimalam78 13-10-2015 02:58 PM
Percaya la..ramai ummah kita sanggup buat demi cantik
Quote ellejo 13-10-2015 03:03 PM
yeke ilang kedut. aku tengok sipot babi tu pun badan dia berkedut2 juga. nanti la cuba letak kat bulldog ilang xkedut2 tu. animal testing la katakan.

aku suka main sipot babi tempatan.kalo pas ujan aku susun sekor2 buat race. kalo yg jenis sipot yg sedar aku tgh organize race, punyala laju dan gigih dia merayap.
Quote GhostWalking 13-10-2015 03:21 PM
Kan ada jual krim siput babi siam punya kotak kaler putih
Quote duquesne 13-10-2015 03:23 PM
Eiiiiyewwww... gelii ahhh
Quote nononcrux 13-10-2015 03:30 PM
geli bole tak lendir dia tu. . ssh nak ilang kalau terpijak . . eyek
Quote clarizsa 13-10-2015 03:48 PM
yg ni rupa lain... x jijik sgt cm yg slalu jupa tu..
yg biasa kt msia ni, i benci, slalu klu jupa i tabur garam kasar bg mampus..
paling jijik klu terjumpa yg tgh wat projek tu... eeeuuuwww
Quote mnaa 14-10-2015 05:37 AM
Aku pakai snail cream, slalu pesan dr org gi korea la... Ramai kata kulit muka aku cantik
Quote sukacactus 14-10-2015 07:06 AM
clarizsa replied at 13-10-2015 03:48 PM
yg ni rupa lain... x jijik sgt cm yg slalu jupa tu..
yg biasa kt msia ni, i benci, slalu klu jupa i ...

Dl kecik2 pun suka buat camni just 4 fun
Skrg ni aku bunuh pasal mkn pokok bunga aku
Tp kalau nak boh kat muka , thanks but no thanks
Quote mak_wa95 14-10-2015 07:29 AM
Edited by mak_wa95 at 14-10-2015 07:31 AM

demi utk cantik..

tapi xsanggup teman

Lihat semua komen(50)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078549s Gzip On
To Top