Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Rasai Pengalaman Gayat Yang Berbeza Di 16 Tempat Tarikan Pelancongan Ini

20-7-2016 10:47 AM| Komen: 13

Oleh Izzah Abbasy

Semakin menjadi tarikan 'favourite' pelancong mahupun penduduk setempat untuk mencabar diri keluar dari zon selesa. Bukan 'makan angin' seperti kebiasaan tetapi travel dengan beribu perasaan gugup, resah dan sebagainya.

Jika kita sedia maklum Acrophobia adalah sejenis fobia yang takut dengan tempat tinggi, lebih mudah kita sebut gayat! Aktiviti mencabar ini kadang-kadang menyeronokkan, tapi mungkin juga boleh jadi sangat menakutkan.

Seperti 16 tempat tarikan pelancongan ini, ia sangat menguji ketahanan mental anda. Nombor 6, Sky Tower di Auckland, New Zealand seakan Sky Box di KL Tower. Jadi, yang mana gayat, memang takkan berkesempatanlah mencuba aktiviti di 16 tempat pelancongan ini.

BACA JUGA :  Berani? Meluncur Dengan Gelongsor Kaca 'Skyslide' Tinggi 1,000 Kaki Di Udara


Orang kata hidup hanya sekali rugi kalau tak cuba tapi malang tak berbau. Anda perlu periksa tahap kesihatan sebelum mencabar diri untuk mencuba aktiviti seperti ini ya!  

Nah, 16 tempat pelancongan yang sangat mencabar jadi kegemaran mereka yang tidak gayat.

1. The Aiguille du Midi Skywalk, - Perancis


2. The Grand Canyon Skywalk C Peach Springs, Arizona


3. Skydeck C Chicago, Illinois


4. EdgeWalk around the CN Tower C Toronto, Ontario


5. SkyCab C Langkawi, Malaysia


6. Sky Tower C Auckland, New Zealand


7. Trolltunga Cliff C Odda, Norway


8. Stairway to Nothingness on the Dachstein Glacier C Schildlehen, Austria


9. Tokyo Skytree C Tokyo, Japan


10. Marina Bay Sands Hotel C Bayfront Ave, Singapore


11. Capilano Suspension Bridge C North Vancouver, British Columbia



12. Insanity at the Stratosphere C Las Vegas, Nevada


13. Glacier Skywalk C Jasper, Alberta


14. The Edge at Eureka Sky Deck C Melbourne, Australia


15. Trift Bridge C Swiss Alps


16. Skyslide C Los Angeles, California




Apa Reaksi Anda...

Bagus
24
Marah
34
Terkejut
24
Sedih
15
Lawak
27
Bosan
43
0
0
Komen: 13
Komen

Previous : Jangan Sebut Ayat Ini Ketika 'Dating' Kali Pertama

Next       : Awek Garang

Komen Terbaru

Quote rigorsamsa 21-7-2016 08:30 PM
stairway to nothingness tu mcm besh!

Lain-lain Komen

Quote certiorari 20-7-2016 11:03 AM
No. 16 tu memang takkan buatla nampaknya.
Quote zeed 20-7-2016 11:34 AM
Tgk gambar pon dah gigil kaki
Quote ultra78 20-7-2016 11:37 AM
CARI-IIN replied at 20-7-2016 10:47 AM
Oleh Izzah Abbasy

Semakin menjadi tarikan 'favourite' pelancong mahupun penduduk setempat untuk m ...

Iin gayat tak?  
Quote saviour_09 20-7-2016 11:43 AM
perghhh tengok pun dah nak terkencing
kalau buat mau terberak kot
Quote me12345 20-7-2016 12:21 PM
Awesome. ....sejuk tapas kaki
Quote spiderman80 20-7-2016 12:38 PM
Salah bod!
Quote ChildrenOfBodom 20-7-2016 02:22 PM
yeah yeah what part of this shit is current issues?
Quote JpA0606 20-7-2016 02:42 PM
tgk gambar pun dah gigil...
Quote mrsav 20-7-2016 02:58 PM
tgk pn dh rasa berdebar mcm nk tercabut jantung
Quote lurve82 20-7-2016 03:14 PM
xpe la..mekaseh je la...
Quote iniaroonz 21-7-2016 12:51 PM
eee...gayat siot...terutama no 16 tu...mau terkencing dlm seluar..
Quote cm_asamkumbang 21-7-2016 08:27 PM
tengok gambar pon dah gayat
Quote rigorsamsa 21-7-2016 08:30 PM
stairway to nothingness tu mcm besh!

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top