Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Merajuk Dengan Isteri, 10 Tahun Merempat Dalam Lapangan Terbang

21-12-2017 11:09 AM Komen: 20
Gara-gara merajuk dengan isteri, seorang suami sanggup keluar dari rumah dan tinggal di lapangan terbang Beijing sejak sepuluh tahun lalu.

Wei Jianguo, 53 bertengkar dengan isterinya pada tahun 2008 dan kemudiannyya berasa selesa menikmati hidup dalam lapangan terbang.

The Sun melaporkan, lelaki itu telah diberhentikan kerja dan menerima bantuan kerajaan pada setiap bulan bernilai 1000 yuan (RM620).

Foto: Agensi
Disebabkan kesukaran untuk mencari pekerjaan, dia sering meneguk minuman keras sehingga menyebabkan isterinya marah.

Isteri saya tidak benarkan saya minum arak di rumah, jadi saya tidak mahu lagi pulang ke rumah, katanya.

Tambahnya, dia seronok hidup dalam lapangan terbang kerana panas dan boleh makan minum sesuka hatinya.

Sumber berkata, Wei Jianguo juga mempunyai dapur bergerak dan menggunakan dapur elektrik untuk memasak.

Foto: Agensi
Tempat tidurnya pula hanya dialas dengan selimut manakala barangan keperluannya diletakkan dalam troli.

Pihak pengurusan lapangan terbang pernah mengusirnya sebelum ini namaun Wei tetap berada di terminal. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kivio 22-12-2017 10:42 AM
https://mforum1.cari.com.my/foru ... 6orderby%3Ddateline

same thread

Lain-lain Komen

Quote matamata 21-12-2017 11:12 AM
selayaknyalah pakcik
Quote manehnya 21-12-2017 11:14 AM
x kena halau pulak ngan lapangan terbangn org cneggini


mmg patut lah kena halu ngna binik
Quote Artemesiaa 21-12-2017 11:26 AM
Airport Beijing ni time winter tang mana panasnya sejuk ada ler terutama kawasan arrival nak2 kalau sampai sana awal pagi.  Tapi kalau kawasan departure tu ok sikit tapi malam2 sunyi sebab kedai2 kat dalam tu petang dah tutup melainkan cafe je masih bukak.  Persoalannya guard kat situ benarkan je ke dia bebas keluar masuk dua2 kawasan tu sesuka hati dia.  Ikutkan degil dia sampai bila pun tak selesai masaalah.
Quote nisako 21-12-2017 11:26 AM
ape jenis org ni............
Quote Burong_Hantuk 21-12-2017 11:37 AM
wah,merajuk sampai ke air pot
Quote yangsemb 21-12-2017 12:59 PM
Mak aiii....majuk psal kena marah num arak
Quote kelibat 21-12-2017 01:15 PM
patut cerai jek kaki botol cam ni..
Quote plentyofmoney 21-12-2017 01:24 PM
ni mesti merajuk sebab bini dia malas kemas dapur, dapur sepah bau tikus mati

Quote shernazz 21-12-2017 01:35 PM
plentyofmoney replied at 21-12-2017 01:24 PM
ni mesti merajuk sebab bini dia malas kemas dapur, dapur sepah bau tikus mati

dapur umah lu mcmana
Quote Teru2Bozu 21-12-2017 01:38 PM
teringat plak cerita The Terminal, lakonan Tom Hanks.
Quote shailyvelera 21-12-2017 02:10 PM
mcm ni pun boleh...x semak ke brg2 dia ni kat airport.......?
Quote miemiecha 21-12-2017 03:22 PM
biawak.. mana nak tanggung.. mereput jelah kat situ
Quote Simunggu 21-12-2017 04:12 PM
naib baik bukan melayu & Islam...
Quote balakkampung 21-12-2017 04:27 PM
amboiiii...senang nya hidup ko pakcik...keja malas...tunggu duit gomen jer tiap2 bulan...kaki mabuk pulak tu..lambat pulak mati orang2 jenis camni yer..
Quote batmana 21-12-2017 05:14 PM
kelakar la plak
Quote kroit92 21-12-2017 05:38 PM
kaki botol..
Quote Knowlee 21-12-2017 06:14 PM
Kaki botol, mmg patut la bini halau.
Quote xtahumenahu 21-12-2017 06:25 PM
Busuknyaaa... Dok situ ngan brg2... Haishh...
Quote kivio 22-12-2017 10:42 AM
https://mforum1.cari.com.my/foru ... 6orderby%3Ddateline

same thread

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.313198s Gzip On
To Top