Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Jangan Mengaku Berani Kalau Tak Sanggup Tengok Transformasi Kuku 'Busuk' Ini!

19-1-2018 06:03 PM|Oleh: Ain| Komen: 19

Pernah tak anda lihat kuku kaki mahupun tangan seseorang yang sudah rosak, dan ada kalanya ia kelihatan seoalah-olah sudah membusuk?


Foto: malayalamemagazine

Kesian, tapi dalam hati tak boleh menolak rasa geli itu, kan?




Memetik Mail Online, sebuah pusat kecantikan di Rusia baru-baru ini, memuat naik sebuah video transformasi kuku kaki seorang pelanggan ke laman Instagram (IG).

Salon Nail Sunny memaparkan bagaimana mereka mengubah kuku kaki yang sudah rosak menjadi cantik, malah lebih cantik daripada kuku biasa!



Langkah pertama sebelum menjalani proses transformasi adalah membuang bahagian yang sudah berkulat dan menghaluskan permukaan kuku sebelum membersihkan sisa kotoran lain.

Selepas itu, barulah proses mencantikkan kuku dimulakan.



Anda rasa anda cukup 'kuat' untuk menonton video transformasi ini? Jika ya, jangan ragu-ragu lagi. Silakan menonton!




Foto: Mail Online

Hm, cantik juga kuku buruk selepas 'dibaik pulih'. Barulah konfiden nak berjalan memakai sandal di luar! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
12
Terkejut
10
Sedih
12
Lawak
1
Bosan
8
Komen: 19
Komen

Previous : Eh, Ada Garis Putih La Dekat Ayam. Selamat Untuk Dimakan Ke?

Next       : Suka Cabut Rambut? Anda Mungkin Hidap Gangguan Mental Kerana...

Komen Terbaru

Quote sakurazura 22-1-2018 09:53 PM
AznieBunnie replied at 22-1-2018 12:09 PM
ada orang panggil ni kuku cengkam.
hujung kuku tumbuh dan cucuk celahan isi jari kaki.
sakit sbb ...

Oh begitu. Thanks for the info.

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 19-1-2018 06:15 PM
Nampak lebih ok dari yang changu tu
Quote Iema5008 19-1-2018 06:17 PM
Ramai antara kita abaikan penjagaan kuku kaki...
Kalau aku mmg sbulan sekali mmg akan p pedi & mani... sbb bila berhadapan dgn client atau nak p meeting akan rasa confident bila bersih je kuku2..
Quote miszclassique 19-1-2018 07:39 PM
Ni cam proses tampal gigi berlubang tu je. So apa jadi lepastu, kuku yg rosak tu boleh baik ke
Quote CiliPadiSedap 19-1-2018 07:49 PM
Iema5008 replied at 19-1-2018 06:17 PM
Ramai antara kita abaikan penjagaan kuku kaki...
Kalau aku mmg sbulan sekali mmg akan p pedi & man ...

mahal x sis nak buat treatment tu? nenek kaka dulu gosok pakai zin karat lawa kuku dia  lepas tu rajin inai, kalau balik kampung mmg kaki semua berinai lah nenek dah boring dgn atuk layan cucu je.
Quote biskutraya 19-1-2018 08:28 PM
I last year hiking kuku sume tercabut sebab kasut sempit. Mula2 rasa sakit je then die biru. Lama2 makin sakit dan dah renggang dalam tu. Jumpa MA kt klinik di bius nya then di kopek guna playar. Terpancut air kaler hitam busuk gila. Mula la episod ngeri nk tunggu kuku tumbuh smula. Sekarang dah ok dah.
Quote CiliPadiSedap 19-1-2018 08:35 PM
nak hilang cagu picit je tahan xtahan lah. pakai inai boleh pakai minyak gas boleh.

sakit wo cagu rasa cm kena senggugut. pakai high heels sempit boleh jadi juga punca cagu
Quote Jorja 19-1-2018 09:00 PM
Jangan malu kalau ada masalah kuku kaki regardless lelaki perempuan harus buat pedicure.. ada juga yg tak nak sebab takut barang barang tu tak sterilize tapi I rasa buat kt nail spa lebih terjamin banding buat dgn freelance manicurist tu
Quote captainQUE 19-1-2018 10:14 PM
Dulu I mmg sangat pentingkan kuku kaki tau bila tgk 1st impression seseorang tu, tp sejak terlibat secara aktif dlm sukan outdoor ni terpaksa biasakan diri dgn keadaan kuku kaki orang yg x berapa lawa tu {:smile. Skrg dah biasa dah dgn kuku kaki x cantik ni. Dah 2 kali kuku kaki terkopak gara2 trail run dan hiking. Sampai dah rasa bertabah jelah klu org pandang I semacam gara2 kuku dah xde kat jari kaki {:run
Quote Iema5008 20-1-2018 08:40 AM
CiliPadiSedap replied at 19-1-2018 07:49 PM
mahal x sis nak buat treatment tu? nenek kaka dulu gosok pakai zin karat lawa kuku dia  lepas tu r ...

Pedi & mani sy slalu bt RM80 je.... xperlu p tmpt mahal2 hehe. Lgpun sy mmg dh biasa dgn owner.. dia pun ada bt facial dan massage klau nk..
Quote Missfadh 20-1-2018 12:26 PM
Benda cagu ni jadi Kalau lepas hiking. Bertabah je lah. Sakit.
Quote vanilla_vell 20-1-2018 10:34 PM
sakit tu..{:cryrun{:cryrun{:cryrun
Quote sakurazura 20-1-2018 11:07 PM
Cagu tu mcm mana. Selalu dengar org sebut
Quote cmf_jeangrey 20-1-2018 11:12 PM
biskutraya replied at 19-1-2018 08:28 PM
I last year hiking kuku sume tercabut sebab kasut sempit. Mula2 rasa sakit je then die biru. Lama2 m ...

Berapa lama kuku baru tu akan tumbuh semula ye
Quote Konahhh 20-1-2018 11:55 PM
Kemas je kedai ni buat!
Quote biskutraya 21-1-2018 12:06 AM
cmf_jeangrey replied at 20-1-2018 11:12 PM
Berapa lama kuku baru tu akan tumbuh semula ye

Rase dlm 4 ke 5 bln cmtu. I pun x ingat sgt sbb jarang belek kuku kaki. Sedar2 dah tumbuh dah.
Quote CardiGans85 21-1-2018 06:17 PM
cmf_jeangrey replied at 20-1-2018 11:12 PM
Berapa lama kuku baru tu akan tumbuh semula ye

Cepat sis..sy penah tcabut kuku ibu jari tgn. 2-3 bulan da ok
Quote devilito2 22-1-2018 08:08 AM
adoi.... sakitnya
Quote AznieBunnie 22-1-2018 12:09 PM
sakurazura replied at 20-1-2018 11:07 PM
Cagu tu mcm mana. Selalu dengar org sebut

ada orang panggil ni kuku cengkam.
hujung kuku tumbuh dan cucuk celahan isi jari kaki.
sakit sbb hujung kuku tu dok cucuk. then makin melarat. siap pakej bau lagi...
Quote sakurazura 22-1-2018 09:53 PM
AznieBunnie replied at 22-1-2018 12:09 PM
ada orang panggil ni kuku cengkam.
hujung kuku tumbuh dan cucuk celahan isi jari kaki.
sakit sbb ...

Oh begitu. Thanks for the info.

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.070347s Gzip On
To Top