Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Haneesya Hanee Dikritik Buat Publisiti Murahan Guna Ayat Terakhir Sulli

15-10-2019 01:59 PM|Myeonir| Komen: 114

Tak habis-habis lagi dengan kontroversi Haneesya Hanee ini. Dah beberapa minggu gosip mengenai gadis berkulit hitam manis ini telah menghiasi dada-dada portal media tempatan.

Terbaru, Haneesya Hanee telah menyatakan bahawa dia mahu menyahaktifkan Twitter kerana tidak mampu lagi menhan kritikan dan tohmahan netizen.

Kredit foto: Twitter
Namun begitu, apa yang membuatkan netizen marah ialah gaya tulisan Haneesya itu dikatakan telah diplagiat daripada kata-kata terakhir mendiang Sulli iaitu bintang K-Pop yang telah meninggal dunia kelmarin kerana dia telah mengambil nyawanya sendiri.


Rata-rata netizen bengan dengan Haneesya kerana seperti tidak sensitif kerana 'mengajuk' orang yang sudah tiada dan cuba meraih populariti dengan menggunakan teknik 'murah' seperti ini.

Kredit foto: Twitter
Walaupun menyatakan bahawa dia ingin memadam akaun Twitternya tetapi menurut hasil tinjauan, akaun media sosialnya itu masih boleh diakses.

Senangnya nak popular. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 114
Komen

Previous : Manisnya Wan Sharmila Bertudung! Moga Istiqamah..

Next       : "Dulu Benci Sangat Kan? Sekarang, Hambik!" - Almy Nadia Kenapa Tu?

Komen Terbaru

Quote Nozot 20-10-2019 01:15 AM
Boring dia nie..play victim

Lain-lain Komen

Quote Themilo 15-10-2019 02:01 PM
netizen rengsa dengan dia ni kan..

hahaha..  
Quote Redoxon757 15-10-2019 02:03 PM
Tak relevan dah dia ni.
Quote sfrnna 15-10-2019 02:06 PM
Dasar attention seeker ini perempuan. Tp I takut gak dia buat benda bodoh plak. Yg pasti semua ni engko yg start dulu. Myampah. Tolong tutup semua social Media n kalau nak Update Activity pun suruh la manager yg upload. Engko pasti tenang lepas tu.
Quote MsKathryn 15-10-2019 02:08 PM
Edited by MsKathryn at 15-10-2019 03:33 PM

Yolah tu nk uninstall twitter apasal x tutup je akaun twitter tu... propa je
Quote mieymiey 15-10-2019 02:22 PM
Kalau sheols uninstall twitter, kat mana sheols nak meratib pasal sheols hitam?
Quote fliphair8 15-10-2019 02:28 PM
dia lagi.....
Quote MadameOnion 15-10-2019 02:34 PM
indirectly nak habaq hang tengah depressed and akan ikut jejak langkah kpop tu ka apa ni?
Quote alagapass 15-10-2019 02:38 PM
mieymiey replied at 15-10-2019 02:22 PM
Kalau sheols uninstall twitter, kat mana sheols nak meratib pasal sheols hitam?

Hahahahahahha.. sejenis tongong dia ni
Quote Mfzg89 15-10-2019 02:43 PM
kalau tutup twitter katne nak tayang itam lagi?
Quote lalalxlx 15-10-2019 02:48 PM
unisntall je la semua apps...
Quote Mamagarik 15-10-2019 02:58 PM
https://ohbulan.com/tak-jadikan-isu-kulit-gelap-badan-gempal-raih-perhatian-netizen-puji-cik-b/

Penulis ni perli si Haneesya ni. Dan apa yang dia cakap memang betul. Come on lah, cukup2 lah meratib pasal kena cyberbullying and pasal warna kulit.

Patutnya bakat yang menjadi modal. I dont think netizen kutuk dia pasal warna kulit pun. Netizen kutuk dia pasal dia ni selalu bagi komen bebal dkt media. And... Cer tukar manager to someone yang ada PR background. Your mother complicates the matter.
Quote jijilaaa 15-10-2019 02:58 PM
serious lah weh., ko tak perlu wat pape pun, insya allah rezeki ko melimpah ruah je dlm industri ni coz muka ko kulit ko unik. since ko buat propa camni, producer pun takot nak amek ko, kang tak de org nak tgk drama tu
Quote cupu 15-10-2019 03:04 PM
Dia ni bljr sampai mn..apsal nmpak bodoh naw..net dh meluat ngan dia.
Quote minahmanja 15-10-2019 03:09 PM
dh tau dia propa, si netizen ni peduli kenapa.. bior je la.. tk yah rt, reply bagai... netizen respon, lg la dia galak..
Quote jacktothequeen 15-10-2019 03:16 PM
Bana la kau..
Quote PuanAbby 15-10-2019 03:19 PM
Takda la nak nyebok sangat hal dia tapi rengsa je ada lagi yang nak back up. Tu yg nak juga reply kat org yg back up tu terangkan yg dia ni copy paste ayat org je. Dah la nak uninstall je bukan deactivate twitter. Macam la dia takleh log in di browser, di pc
Quote chekacheku 15-10-2019 03:26 PM
Apebenda la semua..buat2 xwujud je si haneesya hanee ni..
Quote msbegawan 15-10-2019 03:38 PM
dia perlukan someone knowledgeable yg boleh revamp her image
not her mom though
Quote Beribear 15-10-2019 03:54 PM
Lg buat org bengang sbb guna ayat Sulli.. Eiii tolong lah

Lihat semua komen(114)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.360568s Gzip On
To Top