Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Memandai Keluar Fatwa Solat, Fynn Jamal Ditegur Ulama

17-3-2017 10:43 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 28275| Komen: 475

Foto: IG Fynn Jamal
Perubahan yang berlaku pada selebriti terkenal, Fynn Jamal memang tidak dapat dinafikan lagi. Dari seorang yang dikatakan jahil agama, kini dia sudah berniqab malah sering memuat naik video tentang agama.

Namun, baru-baru ini dia mendapat kecaman ramai gara-gara video yang menerangkan tentang cara solat lelaki dan wanita itu adalah sama.

Menurutnya, wanita tidak perlu merapatkan ketiak ketika bersolat, dan lantang menyatakan perbuatan tersebut adalah salah.


Malah pelantun lagu "Arjuna Beta" ini turut mengatakan, "Jangan Solat Macam Anjing".

Rata-rata netizen mengecam tindakan Fynn yang seakan memandai-mandai mengeluarkan fatwanya sendiri.

Disebabkan itu, seorang ulama Ustaz Abdul Rahman Dan Zaujah tampil memberi penjelasan semula agar tiada berlaku kekeliruan lagi. Berikut merupakan penjelasannya:

FB: Mohammad Mozani
Kita tunggu sahaja apa penjelasan dari Fynn Jamal. Sama-sama kita belajar untuk menjadi yang lebih baik. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
1
Terkejut
6
Sedih
3
Lawak
4
Bosan
2
Komen: 475
Komen

Previous : "Suami Tak Matang"- Pelakon Kontroversi Zarina Anjoulie Sah Bercerai

Next       : Tunjuk Isyarat Lucah, Lana Nodin Dan Suami Jadi Pembuli Jalan Raya?

Komen Terbaru

Quote samasam90 7-4-2017 09:31 PM
jadi apa kesinambungan cerita ne? kokspin dah maafkan kitorg belum? ke kokspin dah mengaku dia khilaf? gitchew

Lain-lain Komen

Quote dheya_hanna 15-3-2017 08:21 PM
Mana ceritanya?
Quote Myminieminie 15-3-2017 08:23 PM
Cerita mana?
Quote Chumbawamba 15-3-2017 08:26 PM
Edited by Chumbawamba at 15-3-2017 08:28 PM

Fynn Jamal telah memuat turun satu video di Facebook miliknya menerangkan tentang solat cara perempuan. Video yang berdurasi selama seminit itu mendapat pelbagai reaksi dari ramai netizen termasuk ustaz-ustaz dan juga mufti.

Di dalam video itu Fynn Jamal mengatakan solat perempuan haruslah sama dengan lelaki. Beliau juga mengeluarkan beberapa fatwa yang mendapat kecaman dari netizen. Terpanggil untuk menjawab spekulasi ini, seorang ilmuan alim dan faqih di laman Facebook menjawab kenyataan dikeluarkan oleh Fynn Jamal ni.

Solat lelaki dan perempuan tiada beza? - Sumber Oh! Bulan
Quote Chumbawamba 15-3-2017 08:29 PM
Aku tak reti nk tepek video weyy!
Quote Chumbawamba 15-3-2017 08:32 PM
Ni antara screenshots dlm page Oh! Bulan.
Quote allhaillll 15-3-2017 08:41 PM
nanti dia jawab, 'biarlah diorang '
Quote Chumbawamba 15-3-2017 08:45 PM
I was like, "what who r yuss nak bg pendapat pasal solat apa semua ni?" Pening la kokspin ni. Dahla  buat citer konon org cakap dia Syiah.

Quote mimi77 15-3-2017 08:45 PM
dia berguru dgn ustaz mana?
Quote enchikfitz 15-3-2017 08:46 PM
@jefri90 @fynnkakiblock  ni thread makanan hang ni
Quote enchikfitz 15-3-2017 08:47 PM
Ingatkan dah berniqab, makin tinggi lah ilmu agama. Tujuh kali pergi usrah sudah pandai tepis fatwa HAMBOIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Quote darkchoc 15-3-2017 08:48 PM
Nnt dia pusing la cite dia. Dia kan kokspin
Quote matchstick 15-3-2017 08:49 PM
gila isim ke apa dia ni
Quote Duta lover 15-3-2017 08:57 PM
Nanti fynn maafkn la korang jap lg.  Sungguh... Demi Allah.. Fynn sayangkn korang


Quote roti_naan 15-3-2017 09:00 PM
jahanam punye kokping.
merosakkan orang je!
Quote tsumawee 15-3-2017 09:11 PM
Kokspin ni gila , sapalah dok hadap panggil dia bagi talk semua
Quote Tukul.Besi 15-3-2017 09:12 PM
Mesti dia masuk ajaran sesat ni. Mohon bertaubat
Quote barfi 15-3-2017 09:13 PM
Tapi di page fb fynn rileks ja dia wat live macam takdak apa2

Quote Chumbawamba 15-3-2017 09:15 PM
tsumawee replied at 15-3-2017 09:11 PM
Kokspin ni gila , sapalah dok hadap panggil dia bagi talk semua

Aku pon takleh hadam local uni dok panggil dia bagi talk seminar bagai. Sumpah dia ni tak qualified pon nak bagi ceramah kat student2 ipta
Quote dinopower 15-3-2017 09:21 PM
spesis merapu mcm sohai.... bajet good
yg sekor tu lg la....hidup takyah ikthiar.... yg sokong pun budus.... ni la spesis dajal

Lihat semua komen(475)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079996s Gzip On
To Top