Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Abby Abadi Sedekah Dua Peti Ais Untuk Simpan Susu Ibu

29-10-2019 10:22 AM|Oleh: top5complete| Komen: 32

Foto Instagram

Ingin berkhidmat untuk masyarakat terutama golongan ibu yang berada di hospital, Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan telah menghadiahkan dua buah peti sejuk beku untuk kegunaan para ibu di Unit Rawatan Rapi Neonatal (NICU) Hospital Sungai Buloh bagi menyimpan susu badan mereka. 

Mungkin kerana Abby menyedari keperluan peti ais ini sebab itu dia mahu membantu pihak hospital dan ibu-ibu yang baru lepas bersalin.




"Minggu ni tak sempat nak belanja makan pada kakitangan dan doktor-doktor yang rajin melayan kami serta menjaga baik anak kami NICU. Jadi, kami (suami dan anak-anak) belanja dua peti sejuk untuk NICU.

"Hidup jangan berkira dengan Allah dan hidup biar bermanfaat untuk orang lain. Semoga Allah reda, amin," tulisnya di Instagram.


Foto Instagram

Tindakan murninya itu mendapat reaksi baik daripada netizen terutamanya pengikut Abby sendiri di IG. Rata-rata mendoakan Abby dan anak selamat pulang ke rumah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 32
Komen

Previous : "Terima Kasih Belanja"- Ramai Tegur Nadia Brian 'Berendam' Ketika Bridal Shower

Next       : "Sedih Pun Tak Guna" - Peminat Tanya Bagaimana Sharnaaz Sentiasa Positif

Komen Terbaru

Quote Orkidgold 1-11-2019 10:59 AM
Alhamdulillah....

Lain-lain Komen

Quote wickedwisdom 29-10-2019 10:33 AM
moga murah rezeki Abby!
Quote misuke 29-10-2019 11:05 AM
good idea abby
Quote izzah_ok 29-10-2019 11:11 AM
wahh best nya hospital sg buloh..tq abby
abby ni mmg pilih beranak kat hospital kerajaan ke? atau hospital swasta tak nak terima kes dia?
Quote reddots 29-10-2019 11:13 AM
hadiah??   rasanya wakaf la kot...
Quote helicornia 29-10-2019 11:17 AM
kemain acik misi tu gambar peluk abby. sebab artis kan.kalau rakyat marhaen heran pun tak walau derma icebox sepemeluk besarnya
Quote rosasen 29-10-2019 11:26 AM
alhamdulillah
Quote matchstick 29-10-2019 11:52 AM
helicornia: kemain acik misi tu gambar peluk abby. sebab artis kan.kalau rakyat marhaen heran pun tak walau derma icebox sepemeluk besarnya

Ikut org jgk uols.. Kalau org tu mmg jenis mesra nurse pun x takut/segan nak peluk. Kalau org yg introvert mcm aku ni aku rasa nurse x berani nk peluk plus aku pun x mau dipeluk nurse tu. Huhu
Quote addved 29-10-2019 12:44 PM
Alhamdulillah, memang bagus bersedekah, lagi elok kalau buat secara senyap kan?
Quote kokocrunch 29-10-2019 01:11 PM
alhamdulillah...moga diluaskan rezeki Abby
Quote hasniey 29-10-2019 01:22 PM
helicornia replied at 29-10-2019 11:17 AM
kemain acik misi tu gambar peluk abby. sebab artis kan.kalau rakyat marhaen heran pun tak walau derm ...

X jugak.nurse skrg ramai baik2.mesra2.mak ai selalu kuar masuk wad dulu.kdg2 nurse siap borak2 picit kaki.brbual kemain mesra
Quote siputsedut 29-10-2019 01:33 PM
addved replied at 29-10-2019 12:44 PM
Alhamdulillah, memang bagus bersedekah, lagi elok kalau buat secara senyap kan?

takpe je uols...mesti ramai taktau boleh je nk derma atas nama individu kat spital...iols pon ingatkan selama ni hosp tak terima derma gitu..semua peralatan dapat from bajet gov...tp tu lah..kalau boleh derma pon tak berapa mampu gitu..kalau ada org nk share2 beli peti ais ke apa2 nk derma to hosp..nk jgk join
Quote aleesyasofia 29-10-2019 07:25 PM
moga sheolss.sekeluarga sentiasa dimurahkan rezki..
Quote Wankembang 29-10-2019 11:29 PM
Dlm berbuat baik, ada gak mencelah rasa tak senang dlm hati, dlm hati sebilangan org... kan

Quote anony-mous 30-10-2019 12:11 AM
helicornia replied at 29-10-2019 11:17 AM
kemain acik misi tu gambar peluk abby. sebab artis kan.kalau rakyat marhaen heran pun tak walau derm ...

I baru nk ckp benda yg sama. Fake betul nurse sg buloh. Dgn retis kemain kau, dgn rkyat biasa kene maki jah. Mulut diaorang jahat
Quote anony-mous 30-10-2019 12:13 AM
Bagus la abby ni, tp hosp sg buloh xlayak terima hadiah ni or mybe mmg patut? Sb doc n nurse wad bersalin mmg jahat mulut sekor2. Dri byk2 tu 10% je ikhlas nk jd nurse n doc
Quote RatuDunia94 30-10-2019 10:29 PM
Amboi montel2 nurse kat situ. Silap2 peti sejuk tu buat simpan makanan deols jah..
Quote sambaldurian 30-10-2019 10:52 PM
La ak ingatkan setiap hospital govt , wad ada peti sejuk. Wad ayah ak ada je tp rosak le
Quote ikanmasin 31-10-2019 01:22 AM
alhamdulillah..semoga sentiasa dimurahkan rezeki buat abby
sekeluarga..
Quote jalfa 31-10-2019 01:38 AM
Tq bakyah yg baik hati...senangla ibuk ibuk yg berkampung kt situ simpan stok

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098646s Gzip On
To Top