Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Nama Jimmy Couture Jadi Sebutan Selepas Kemenangan Siti Nordiana!

22-12-2015 11:12 AM| Komen: 221

Oleh Adib ZA

Kisah penyanyi Siti Nordiana sukar mendapatkan tajaan pakaian sebelum menyertai Gegar vaganza sememangnya sangat menyentuh hati ramai peminat. 

Begitu juga dengan minggu-minggu terawal ketika menyertai program itu, Nana dikatakan masih tiada penaja untuk pakaian persembahannya.

Namun, selepas diperkenalkan dengan seorang pereka fesyen, Jimmy atau Zaizakrani Ismail, 31 pereka itu ikhlas membantunya. 




Siapa sangka, selepas melonjaknya nama Nana melalui program Gegar Vaganza itu, ia turut memberi tempias kepada Jimmy melalui butiknya Jimmy Couture!

"Asalnya, Haiza memperkenalkan Nana (Siti Nordiana) kepada saya yang meminta saya mereka baju untuk persembahannya kerana tiada orang yang mahu menaja pakaian dia.

"Jadi saya dengan niat ikhlas mahu membantunya. Tak sangka pula saya turut mendapat tempias Nana dengan menerima lebih sepuluh tempahan setiap minggu," ujar Jimmy kepada portal Mstar Online. 



Jimmy juga mendedahkan, ramai di kalangan pelanggannya begitu terperinci inginkan busana seperti yang digayakan oleh Nana. 

"Mereka mahu tahu apa yang Nana pakai dan jenis kain apa yang digunakan. Begitu terperinci mereka bertanya.

"Kemudian mereka akan meminta saya menghasilkan gaun seperti yang dipakai Nana," ujarnya.

Begitulah, niat dan pertolongan ikhlas, pastinya mendapat balasan yang baik. Semoga kisah Nana dan Jimmy ini membuka mata lebih ramai pihak agar tidak memandang rendah kepada orang lain selepas ini. - CARI Infonet


baca selanjutnya: Mstar Online


   
(sumber foto: Instagram Jimmy Couture)

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
20
Terkejut
21
Sedih
9
Lawak
9
Bosan
5
Komen: 221
Komen

Previous : Diva 90an, Aishah Sedih Terpinggir Dari Pentas Hiburan!

Next       : Izreen Azminda, Sherry Ibrahim Terlibat Kemalangan

Komen Terbaru

Quote iza.moha 1-1-2016 04:42 PM
Td tertgk skjp final dewi remaja...tgk baju Raisha Rizrose tu sama plak cam baju nana kaler pink press conference tu kn yg ada kepak tu..

Lain-lain Komen

Quote idakamaruddin 22-12-2015 10:28 AM
ikhlas membantu rezeki lain Allah bg...bagus la tahniah utk chuolsss
Quote AprilLova 22-12-2015 10:30 AM
mencurah-curah rezeki nana
Quote mawarmatahari 22-12-2015 10:31 AM
wow..rezeki masing2..Alhamdulillah
Quote hannan_rayyan 22-12-2015 10:34 AM
cantik2 design dia kalau tgk apa yang nana pakai dlm GV2, good job and thumbs up, di saat takde org sudi dia yang sudi
Quote sheetRock 22-12-2015 10:35 AM
sian cerita nih
Quote beldandy 22-12-2015 10:36 AM
betulkan allah janji...
kalau murah hati memberi...pulangan nya lebih lumayan lagi
Quote pinkzara 22-12-2015 10:43 AM
begitulah kalau Allah nak bagi rezeki..
dia akan bagi melalui mana2 pintu yg kita tak jangka..
keep it up utk ketiga2 mereka..(haiza,nana n jimmy)
Quote Arry 22-12-2015 10:43 AM
mmg baju nana cantik cantik belaka tidak berlebihan berbulu bulu bagai
Quote izabellemylia 22-12-2015 10:45 AM
kesian pulak org dok anggap dia penyanyi kampung.. finally pas masuk GV terus ramai yg bukak mata..
Quote yayangmama 22-12-2015 10:46 AM
alahai....kesiannya nana...nasib la ada haiza n jimmy ni pemurah....alhamdulillah
Quote fazila17 22-12-2015 10:46 AM
Alhamdulillah. Good job Jimmy!

Memang baju yang dia buat utk Nana cantik2
Quote DAYANG07 22-12-2015 10:48 AM
thumbs up jugak kepada haiza yang sudi tolong nana
Quote maxim 22-12-2015 10:50 AM
Ya Allah siannya nana
Quote mizz_fatyn 22-12-2015 10:52 AM
kipidap abam jimmy..
Quote krustykrab 22-12-2015 10:52 AM
DAYANG07 replied at 22-12-2015 10:48 AM
thumbs up jugak kepada haiza yang sudi tolong nana

dulu ada forumner mana tah buat citer haiza tak moh pandang nana masa atas pentas GV

Quote azimodin 22-12-2015 10:54 AM
Tapi dalam banyak2 kontesten perempuan mmg I rasa baju Nana cantik2... Baju Kak Yan gomen kengkadang xkena dengan umur. Mungkin designer nak nampakkan Kak Yan Gomen tu muda riang tapi kelaut akhirnya
Quote lucky_peace 22-12-2015 10:55 AM
see... elok je haiza kenal nana kat jimmy... xde la kata yg dorg bermasam muka bagai...
Quote user2012 22-12-2015 10:56 AM
Makan hati la designer lain yang kekwat segala
Quote pngky 22-12-2015 10:59 AM
alhamdulilah ada jugak rezeki yang masuk

Lihat semua komen(221)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.130842s Gzip On
To Top