Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tonton Filem Seram Boleh Kurus? 10 Filem Yang Perlu Anda Tonton Untuk Bakar Kalori!

27-8-2019 10:48 AM|Oleh: natrahn| Komen: 36

Kredit Foto - Google

Cerita-cerita hantu dan ilmu hitam sememangnya mempunyai daya tarikan tersendiri. Filem seram sering tampil dengan jalan cerita yang suspens, jelmaan imej mengerikan serta sistem bunyi menyeramkan yang mendebarkan. 

Walaupun kita tahu cerita seram sangat tidak menyelesakan dan menakutkan bagi sesetengah individu, masih ramai juga yang menyukai cerita seram. Pemikiran manusia ini begitu unik dan sukar difahami, dah rasa takut tetapi tonton lagi? 


giphy.com

Tahukah anda bahawa menonton filem seram bukan sahaja mengurangkan selera makan, ia juga meningkatkan basal metabolic rate dan membantu membakar kalori. Berita baik bukan?

Kisah-kisah seram dan mengerikan yang pernah terjadi turut dijadikan filem dan mendapat sambutan menggalakan. Berikut adalah 10 filem seram yang diinspirasikan dari kisah benar seperti yang dikongsikan pengguna twitter ,™محمد فدري@fadryyy_ . Cubalah tonton, mana tahu ia boleh membakar kalori anda.














Menurut saintis Dr Richard Mackenzie dari University of Westminster, babak suspens akan membuatkan jantung berdegup kencang dan anda dapat merasakan 'adrenaline rush' semakin pesat mengalir ke seluruh tubuh. Aliran adrenalin ini seterusnya akan mengurangkan selera makan.

Filem yang berdurasi 90 minit boleh membakar lebih kurang 110 kalori. Mungkin jumlahnya tidaklah banyak sangat. Namun, bila difikirkan semula, semua kalori ini dibakar ketika kita sedang duduk. Jadi, boleh tahanlah juga kan?

Jadi, sebagai alternatif kepada aktiviti senaman atau intermitten fasting, bolehlah juga anda cuba bakar kalori dengan mulakan menonton filem-filem ini ya. Sila duduk dan jangan berlari. Selamat menonton!  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 36
Komen

Previous : "Lakukan Ini Masa Jumaat" - Kenapa Hari Jumaat Sangat Dimuliakan Dalam Islam?

Next       : Pengsan! 20 Senarai Diskaun Kaw-kaw Sempena Hari Merdeka. Murahnya..

Komen Terbaru

Quote salmon-suki 25-11-2019 03:56 PM
anony-mous replied at 25-11-2019 11:59 AM
Apa yg beza filem dlm list ni dgn j&k-horror? Sb bg iols filem2 tu pon dah seram. So rasa curious  ...

Y japan ngn korea punya a bit scary maybe sbb dkt2 ngn mesia..tp kalau english pny kan jauh..hahahahaha

Jumpscare pun predictable utk most of the films y tt listed tu..utk j-horror ngn k-horror,aiolzs suka plot twist..tp aiolzs skrg dah kurg minat sbb byk gore skrg..tp suka kalau y related to the culture..ada jee y merepek,y tu aiolzs x tgk laa

Lain-lain Komen

Quote Mfzg89 27-8-2019 11:27 AM
filem hantu mat salleh x  seram mana pn.. depa mana reti buat cite antu.. cite2 bunuh2 depa jela yg seram..
Quote sarah82 27-8-2019 11:55 AM
Aku tak tengok citer hantu..
Quote natrahn 27-8-2019 12:04 PM
sarah82 replied at 27-8-2019 11:55 AM
Aku tak tengok citer hantu..

kenapa... saya paling suka citer hantu..sbb citer lain macam slow...hehehe
Quote sarah82 27-8-2019 12:05 PM
natrahn replied at 27-8-2019 12:04 PM
kenapa... saya paling suka citer hantu..sbb citer lain macam slow...hehehe

Hahaha.. Sy takut dgn hantu citer hantu..
Quote natrahn 27-8-2019 12:49 PM
sarah82 replied at 27-8-2019 12:05 PM
Hahaha.. Sy takut dgn hantu citer hantu..

hihi... belakon je tu..hantu tipu
Quote AbukRokok 27-8-2019 12:49 PM
cerita seram skrg dah xseram
sampai terpaksa melayan anime seram pulak
Quote natrahn 27-8-2019 12:49 PM
AbukRokok replied at 27-8-2019 12:49 PM
cerita seram skrg dah xseram
sampai terpaksa melayan anime seram pulak

wah share tajuk pliss...
Quote Artemesiaa 27-8-2019 12:55 PM
Banyak scene yang memeranjatkan je yang buat jalan cerita terasa seram.  Apa pun musim Halloween dah nak sampai maka banyak ler filem seram yang akan ditayangkan.
Quote yuki812 27-8-2019 12:59 PM
antara cerita seram vs drama kul 7 ptg..
meols pilih cerita seram..
Quote AbukRokok 27-8-2019 01:02 PM
natrahn replied at 27-8-2019 12:49 PM
wah share tajuk pliss...

yamishibai

takpun search kat youtube short horror... byk je


Quote Fleur81 27-8-2019 01:05 PM
Dalam list panjang tu pernah tengok exorcism of emily rose je..itupun rasa seram sangat
Quote sarah82 27-8-2019 01:18 PM
natrahn replied at 27-8-2019 12:49 PM
hihi... belakon je tu..hantu tipu

Tau.. Tapi mmg takut dgn hantu dlm citer hantu. Hahaha.. Pelik kan.
Quote Cpkay 27-8-2019 02:15 PM
The Nun pun serammmm jugak.. tengok tak jugak kuwus ni
Quote Levespa 27-8-2019 02:22 PM
cerita seram pendek kat youtube banyak jugak yg best
Quote RatuDunia94 27-8-2019 02:30 PM
Kalau tonton sambil makan n mengunyah pop corn x guna gak..
Quote salmon-suki 27-8-2019 03:05 PM
Aiolzs tgk cte hantu lg byk aiolzs mkn,i.e aiolzs mkn jajan..hihihi~

And fyi,citer2 hantu y tt listkn nih semua y pd aiolzs B-rated..x scary mana pun y boleh buat kalori aiolzs dibakar..{:run

Kalau j-horror atau k-horror,mmg dupdap2 jantung gk ler...lagi satu,aiolzs avoid tgk citer thriller gore..y tu buat muntah jah..mggelikan..setakat horror biasa ok ler..hantu keluar bunuh2 org,takut2kn org..kalau y manusia kerat manusia mcm SAW tu,human centipede ke,aiolzs surrender..
Quote salmon-suki 27-8-2019 03:07 PM
AbukRokok: yamishibaitakpun search kat youtube short horror... byk je


layan jugak ek yami shibai tu..citer dia pendek tp berisi..yami zukan layan tak?tp 1 siri jah...pastu ito junji pny series..bestttttt..
Quote natrahn 27-8-2019 03:14 PM
salmon-suki replied at 27-8-2019 03:05 PM
Aiolzs tgk cte hantu lg byk aiolzs mkn,i.e aiolzs mkn jajan..hihihi~

And fyi,citer2 hantu y tt li ...

samalah..saya kurang suka citer seram banyak darah nih (SAW).. minat kisah macam citer conjuring, amytiville horror..citer hantu korea/jepun kadang-kadang cam pening..plot twist nya terlampau twist..hihi..
sekarang citer seram macam tak berapa seram maybe dah ketandusan idea..atau saya sendiri dah kurang takut  ( eh )




Quote natrahn 27-8-2019 03:15 PM
Fleur81 replied at 27-8-2019 01:05 PM
Dalam list panjang tu pernah tengok exorcism of emily rose je..itupun rasa seram sangat

ni kisah benar...mmg kesian kan si emily tu..kisah dia kena gangguan tu sebijik macam budak perempuan asal pahang yang baru balik PLKN...tak tau la apa nasib  budak PLKN tu sekarang..harapnya dia dah sembuh..

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078612s Gzip On
To Top