Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Lelaki Buat 'Cincin Berlian' Dari Kuku Sendiri Untuk Melamar Kekasih! Kagum Tak?

31-10-2019 05:30 PM|Oleh: LilRose| Komen: 21

Siapa sangka kuku yang dipotong boleh dijadikan sebentuk cincin berlian?

Bukan cincin biasa-biasa, malah cincin ini akan digunakan seorang lelaki ketika melamar kekasihnya.


Kredit foto: YouTube

Daripada membelanjakan sejumlah besar wang untuk membeli cincin, lelaki ini memilih untuk menghasilkan sebentuk cincin daripada kukunya yang dipotong.

Hasil titik peluh dan kesabaran tinggi yang menghasilkan sesuatu yang lebih istimewa!

Menurut Mirror yang memetik laporan South China Morning Post, seorang lelaki dari Jepun memuat naik video di saluran YouTube di bawah nama Kiwami Japan.


Kredit foto: YouTube

Menerusi video itu, dia menunjukkan proses dari awal penghasilan cincin berkenaan dari mengumpul kuku yang dipotong selama 365 hari hinggalah proses menghasilkan barangan kemas yang menakjubkan, siap dengan berliannya sekali!

Nah, lihat sendiri prosesnya.



Macam mana, cantik tak? Bagaimanapun, menerusi ruangan komen ramai yang rasa terganggu dengan video berkenaan. Anda pula, kagum atau tidak? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 21
Komen

Previous : "Tandas Takda Paip, Nak Bersuci Dan Wuduk Macam Mana?" Ini Tips Ibadah 'Traveler' Muslim

Next       : Mertua, Ipar Duai Dari Neraka Sehingga Menantu Mithali Buat Perkara Tak Terjangka

Komen Terbaru

Quote diss69 13-1-2020 02:22 PM
Memang kreatif, tp geli nengok proses pembuatannya.. Pastikan blendernya xdiguna utk blend makanan pulak..

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 31-10-2019 05:36 PM
Tak minat ler dengan warnanya tu
Quote noraidil_06 31-10-2019 05:37 PM
Gross{:hero
Quote Boomibulat 31-10-2019 05:42 PM
Itamnya kuku..
Quote Biabetik 31-10-2019 05:43 PM
Kenapa aku rasa nk muntah tgk ni
Quote yanieray 31-10-2019 05:52 PM
kedekutnya MasyaAllah. Orang nak berlian, kuku dibaginya
Quote CinnamonR 31-10-2019 05:54 PM
Psiko..gefren pon patung..sedeyh..hoh
Quote kaoru44 31-10-2019 06:10 PM
I subscribe channel dia..kreatif n kemas sbb suka buat pisau dr mcm2 bahan..
Quote Catpaw 31-10-2019 09:41 PM
Tak nak, kedekut, dah la tak boleh jual nanti {:smile
Quote aleesyasofia 31-10-2019 09:59 PM
kedekutnya..
Quote crazybeach 31-10-2019 11:15 PM
gepren kau tu patung bukan lagi senang ke nak ukur saiz jari nak pakai cincin tu? ke kau nak sarung cincin kat tempat lain nok?
Quote thetimes 31-10-2019 11:35 PM
Tak kagum,tak sanggup pakai kalau dapat free.
{:yameteh
Quote Psfzi 1-11-2019 12:09 AM
Hitam nyaaa lah...
Quote sehirkedi 1-11-2019 12:15 AM
Yucks.. Geli...
Quote Perawankota 1-11-2019 12:34 AM
Jepun ni pelik2
Quote Orix 1-11-2019 01:07 AM
Lor gefren dia patung???
Quote raihaneem 1-11-2019 06:43 AM
Maaf...rasa geli{:yameteh
Quote helicornia 1-11-2019 07:44 AM
jijiknye wei
Quote videcloset 1-11-2019 11:45 AM
eeeewwww gross buwek
Quote violetungu 1-11-2019 11:53 AM
Nak termuntah tengok dengan hitamnya...jantan cheapskate kreatif pun buat pe..

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.146670s Gzip On
To Top